» Flitsservice.nl » Controles    Pagina 1 van 17  [ 844 berichten ]
A7 Racer
Pro
 Bericht 
Noord-Holland is een provincie met vrij veel leden en meldingen, maar een eigen topic ontbrak tot op heden nog. Voor zover bekend staan alle radarauto's uit Noord-Holland met bijbehorende regio in de kentekenlijst.

Laat ik gelijk aftrappen:

Citaat:
Heerhugowaard - Op maandagavond nam de politie het rijbewijs in van een 24-jarige Heerhugowaarder in een bestelauto.

Wegwerkzaamheden
De politie reed over de N242 en zag een bestelauto rijden met een snelheid van ongeveer 130 km per uur. De politie volgde de auto en zag dat de bestuurder bij een snelheidsbeperking op de Westerweg doorreed met een snelheid van 120 km per uur. De tijdelijke snelheidsbeperking tot 50 km per uur was ingesteld in verband met wegwerkzaamheden.
De bestuurder kreeg een proces-verbaal. Omdat hij meer dan 50 km te snel reed, moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

Politie.nl

no justice
Master
 Bericht 
ahhh eindelijk een topic voor de N203; de meest kapot geflitste weg van Noord holland. :[

A7 Racer
Pro
 Bericht 
De Transporter van ZaWa heeft waarschijnlijk vastgestaan langs de A7. (via de vergaarbak)

Code:
radar nh a7 purmerend ri zaandam thv hmp 11.0 bij afslag wijdewormer onder het viaduct


Citaat:
02-01-2014 Berging A7 Wijdewormer. Bergingsbedrijf Cees Jonk moest eind van de ochtend assisteren op de A7 bij Wijdewormer. Aldaar stond een VW bestelbusje vast in de berm. Het voertuig is met een lier losgetrokken waarna de voertuig op eigen kracht verder kon.


Afbeelding

Bron: Facebook

Ducantoni
Master
 Bericht 
Goh, wat vervelend. Dat gaat af van het netto resultaat van het cashen handhaven.
Gokje: binnenkort zal daar wel wat aangelegd worden à la de A35, iets van een betonnen ondergrond zodat de pakezel goed verscholen kan blijven staan?

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Obdam - Vrijdagavond is een alcoholcontrole gehouden aan de Braken. Tussen 21.45 uur en 23.15 uur zijn 200 bestuurders gecontroleerd, niemand van hen had teveel gedronken.

Politie.nl

Deze alcoholcontrole even aangehaald omdat deze locatie regelmatig wordt gebruikt voor lasercontroles, vraag me af of het misschien alcohol+laser was...

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Bovenste bericht over de Uitgeesterweg vind ik vreemd, Uitgeesterweg is helemaal niet zo druk en er wordt zelden tot nooit gecontroleerd. Zullen ze misschien de Geesterweg bedoelen?

Citaat:
Uitgeest - Team Verkeer van de politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de Uitgeesterweg dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.30 uur de snelheid van 2.617 voertuigen gecontroleerd.

De hoogstgemeten snelheid was 100 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/uur. In totaal werden 42 hardrijders bekeurd.

Politie.nl


Citaat:
Heemstede - Team Verkeer van de politie heeft woensdagmiddag 2 snelheidscontroles gehouden.

Team Verkeer van de politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de Johan Wagenaarlaan woensdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur de snelheid van 720 voertuigen gecontroleerd. De hoogstgemeten snelheid was 72 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. In totaal werden 12 hardrijders bekeurd.

Team Verkeer van de politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de César Francklaan woensdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur de snelheid van 438 voertuigen gemeten. De hoogstgemeten snelheid was 71 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. In totaal werden 27 hardrijders bekeurd.

Politie.nl


Citaat:
Warmenhuizen, Wognum, Heerhugowaard, Wieringerwaard - De politie heeft op de Veilingweg in Warmenhuizen woensdagavond het verkeer gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden 348 weggebruikers gecontroleerd en 36 bleken te hard te hebben gereden. De hoogstgemeten snelheid werd gemeten op 77 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. Alle overtreders kunnen binnenkort hun bekeuring op de deurmat verwachten. De politie controleert op snelheid om de verkeersveiligheid te vergroten.

Rij niet te hard
Snelheid kan het verschil uitmaken tussen leven en dood. Voor automobilisten is de kans op overlijden bij een aanrijding met een snelheid van 80 km/uur bijvoorbeeld al twintig keer groter dan bij een snelheid van 30 km/u.

Nog treuriger zijn de cijfers over fietsers en voetgangers. Bij aanrijdingen met een snelheid van slechts 35 km/u komt 5% van de fietsers of voetgangers om het leven. Bij 48 km/u is het aandeel met dodelijke afloop al opgelopen tot 45% en bij 64 km/u overleeft nog maar 15% de klap.

Op de A.C. de Graafweg in Wognum heeft de politie woensdagavond tussen 18.05 en 19.05 uur het verkeer gecontroleerd op hun rijgedrag. 20 Hardrijders werden hierbij bekeurd en de hoogstgemeten snelheid was hier 105 km/uur.

De politie controleert op de A.C. de Graafweg regelmatig op snelheid om de verkeersveiligheid op deze weg te verhogen.

Te hard rijden: meer dan alleen maar een bekeuring
Te hoge snelheid speelt een grote rol bij verkeersongevallen. Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid zelfs een doorslaggevende rol; als iedereen zich aan de snelheidslimiet zou houden, zouden er in Nederland 25 tot 30% minder letselslachtoffers zijn.

De politie heeft op de Rustenburgerweg in Heerhugowaard 204 voertuigen gecontroleerd op snelheid. In totaal werden 48 bekeuringen uitgedeeld aan hardrijders die de maximum snelheid van 50 km/uur ruim overschreden. De hoogstgemeten snelheid was 72 km/uur.

Op de Nieuwesluizerweg in Wieringerwaard heeft de politie op dinsdagmiddag een snelheidscontrole met de lasergun gehouden van 15.05 tot 16.15 uur. Hierbij werd slechts 1 hardrijder uit het verkeer gehaald. Deze overtreder reed 102 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/uur.

Polite.nl


Een van de bijbehorende meldingen:

Code:
radar nh n241 wognum ri opmeer thv hmp 19.5


A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Vijfhuizen - Team Verkeer heeft zaterdagmiddag op de N205 ter hoogte van Vijfhuizen het verkeer op snelheid gecontroleerd met de lasergun.

Tijdens laserguncontroles van de politie worden de extreme hardrijders uit het verkeer gehaald en worden zij direct geconfronteerd met hun gevaarlijke rijgedrag.

Zo werden 11 hardrijders tussen 14.30 en 16.00 uur zaterdagmiddag door de politie aan de kant gezet.

Alle hardrijders kregen hun bekeuring direct mee. De hoogstgemeten snelheid lag 43 km/uur boven de toegestane snelheid.


Politie.nl

Bijbehorende melding:

Code:
laser nh n205 haarlem ri hoofddorp thv hmp 15.2 op de driemerenweg
Citaat:
Wijdewormer - Tijdens een snelheidscontrole op de A7 werd vrijdagavond een hoogste snelheid gemeten van 204 km per uur.

Tussen 18:45 en 22:45 uur werd, met behulp van een radarstatief, van 3.690 voertuigen de snelheid gemeten. Enkele honderden bestuurders hielden zich niet aan de snelheid. De bestuurder van een Porsche, die 84 km teveel op zijn teller had staan, krijgt binnenkort bericht van de officier van justitie. Hij kan rekening houden met een boete van minimaal 1.150,- euro.
Zondagavond rond 18:30 uur werd op de A7 een hardrijder aan de kant gezet. Agenten die bezig waren met een onopvallende videosurveillance zagen de bestuurder met hoge snelheid rijden. De man had 34 km per uur teveel op zijn teller staan. Agenten spraken de man aan op zijn gedrag en stelden hem in de gelegenheid beelden van zijn rijgedrag terug te kijken. Ook deze zaak zal verder door de officier van justitie worden afgehandeld.
Tijdens de snelheidscontrole met radarstatief bedroeg het gemiddelde overtredingspercentage vrijdag elf procent. Door regelmatig op snelheid te controleren, wil de politie het aantal snelheidsovertredingen op de A7 blijvend naar beneden brengen en daarmee de veiligheid verhogen.


Politie.nl

Bijbehorende melding:

Code:
radar nh a7 zaandam ri purmerend thv hmp 11.0 bij afslag wijde wormer onder het viaduct
Citaat:
oostzaan, heiloo, alkmaar, haarlem, Schiphol-Rijk - Noord-Holland, 11 januari – De onopvallende videosurveillanten van Noord-Holland hebben afgelopen weekend het verkeer gecontroleerd op veilig rijgedrag. Hieronder enkele incidenten die zij onderweg tegenkwamen tijdens hun surveillances:

Oostzaan - Onopvallende videosurveillanten hebben zondagavond omstreeks 19:30 uur op de A8 het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige automobilist uit Zaandam. De man reed in de richting van Amsterdam en haalde een snelheid van 147 km per uur waar 90 km per uur is toegestaan. Nog geen half uur later werd op dezelfde weg opnieuw een hardrijder aan de kant gezet. Ook deze overtreder had meer dan vijftig kilometer teveel op zijn teller staan (142 km per uur) en moest zijn rijbewijs inleveren. De overtreders kregen een proces-verbaal en werden in de gelegenheid gesteld de beelden van hun rijgedrag terug zien in de videosurveillance-auto.

Heiloo – Op de A9 ter hoogte van Heiloo werd zaterdag een automobilist aan de kant gezet die met meer dan 38 km/uur overschrijding over de A9 raasde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar – Op de Ommering werd een 47-jarige automobilist van de weg gehaald door de videosurveillanten, omdat hij ruim 55 km/uur te hard had gereden. De man uit Sint Maarten kreeg proces-verbaal en moest vanwege de grove snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren bij de videosurveillanten. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.

Schiphol-Rijk – Een 17-jarige bromfietser uit De Kwakel raakte bijna zijn rijbewijs kwijt, nadat hij met zijn bromfiets 29 km/uur harder had gereden dan was toegestaan. De videosurveillanten zetten de bromfietser aan de kant en hij kreeg proces-verbaal.

Haarlem – Een 18-jarige automobilist uit Haarlem werd zaterdagavond aan de kant gezet op de Amerikaweg, omdat hij ruim 34 km/uur te hard had gereden binnen de bebouwde komt. Tegen de beginnend bestuurder is proces verbaal opgemaakt.


Politie.nlCitaat:
Zaandam - Tijdens een verkeerscontrole op de Houtveldweg heeft de politie maandagmiddag zeventien hardrijders aan de kant gezet.

Zestien automobilisten en een motorrijder overschreden de 50 km-limiet. De hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur. Drie automobilisten kregen een boete van 230 euro omdat zij met de telefoon in de hand reden. Een snorfietser die de agenten tegemoet kwam rijden terwijl hij druk met zijn telefoon bezig was, kreeg een boete van 160 euro. Enkele tientallen scooters werden op de rollenbank gezet om de constructiesnelheid te kunnen meten. Een snorfietser werd bekeurd (240 euro) omdat hij een begrenzer op zijn tweewieler had. En drie scooterrijders kregen een boete van 60 euro omdat zij hun brom- of snorfiets hadden opgevoerd.


Politie.nl

Bijbehorende melding:

Code:
laser nh in zaandam in de westerwatering op de houtveldweg na het station thv de ggd
Citaat:
Hoofddorp - De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de N201 in Hoofddorp.

Tijdens deze controle werden tussen 12.00 en 14.00 uur 38 hardrijders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 102 km/uur; maximum snelheid op de N201 is 80 km/uur.


Politie.nlLijkt er op dat het grootste deel van de controles uit deze nieuwsberichten gemeld was :thumb:

FocusWagon
Master
 Bericht 
no justice schreef:
ahhh eindelijk een topic voor de N203; de meest kapot geflitste weg van Noord holland.

Ik dacht dat de N242 en N245 dat waren, maar dat kan ook selectieve perceptie zijn O:)

Bramdaman
Master
 Bericht 
Porsche rijdt 204 km/uur over A7 bij Wijdewormer
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stad ... ijdewormer

WIJDEWORMER - Een eigenaar van een Porsche is aangehouden omdat hij met een snelheid van 204 kilometer per uur over de A7 reed.

De man liep vrijdagavond tijdens een radarcontrole ter hoogte van Wijdewormer tegen de lamp. De bestuurder, die 84 kilometer teveel op zijn teller had staan, krijgt bericht van de officier van justitie. Hij kan rekening houden met een boete van minimaal 1.150,- euro.

Tussen 18.45 en 22.45 uur werd van 3.690 voertuigen de snelheid gemeten. Honderden bestuurders hielden zich niet aan de snelheid.

Bramdaman
Master
 Bericht 
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stad ... rhornerweg

Twee automobilisten reden vrijdag 70 km te snel op de Schermerhornerweg in Noordbeemster.

De politie flitste snelheden van ruim 150 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan.

De officier van justitie zal de zaken verder afhandelen. De twee snelheidsduivels :fp: kunnen rekenen op een boete van minimaal 1150 euro. Op de weg werd vrijdagochtend tussen 8.40 uur en 11.55 uur gecontroleerd. Van de 1560 passerende voertuigen reden er honderd te snel.

Guppenklup
Master
 Bericht 
Ik had dit topic eerder van egeltjes verwacht. Die heeft wel NHN/A7 topics gehad

Guppenklup
Master
 Bericht 
Bramdaman schreef:
Tussen 18.45 en 22.45 uur werd van 3.690 voertuigen de snelheid gemeten. Honderden bestuurders hielden zich niet aan de snelheid.

Pas gemeld om 21.11u. Tja, dan is het leed al geschied. Prachtige overzichtelijke weg waar je makkelijk kan doorrijden.

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
noordbeemster - Vrijdagochtend tussen 8:40 uur en 11:55 uur werd op de Schermerhornerweg op snelheid gecontroleerd. Twee bestuurders haalden snelheden van ruim 150 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan.

De officier van justitie zal de zaken verder afhandelen. De twee snelheidsduivels kunnen rekening houden met een boete van minimaal 1150 euro. Van de 1560 gecontroleerde voertuigen, uit beide richtingen, reden er honderd te snel. De controle werd uitgevoerd met behulp van een radarstatief. Tijdens de controle werd ook een kenteken genoteerd voor onnodig signalen geven. De bestuurder waarschuwde middels lichtsignalen andere weggebruikers voor de snelheidscontrole.

Politie.nl

Zie ook bovenstaand bericht van Bramdaman. Ben er vrij zeker dat deze controle tussen de Jisperweg en Schermerhorn gehouden is (N243 8.3-8.9). 'Ruim' 150 is daar wel stevig te noemen :kniktja:

Guppenklup
Master
 Bericht 
Politiepoep schreef:
Te hard rijden: meer dan alleen maar een bekeuring
Te hoge snelheid speelt een grote rol bij verkeersongevallen. Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid zelfs een doorslaggevende rol; als iedereen zich aan de snelheidslimiet zou houden, zouden er in Nederland 25 tot 30% minder letselslachtoffers zijn.

Als de politie gericht zou controleren op gedragingen die er echt toe doen, en gericht op verkeersdeelnemers die het kwetsbaarst zijn, zou het aantal verkeersslachtoffers met minimaal 50% afnemen. Een statief met radar neerzetten om mensen van hun karige centen te beroven draagt niets bij aan de verkeersveiligheid. Kijk eens in het lijstje dodelijke ongevallen dat al jarenlang door Flitsservice wordt bijgehouden. Oorzaken? Bijna nooit te hoge snelheid.

Ongevalsberichten FS schreef:
18 januari 2014 - Een 79-jarige man uit Streefkerk is zaterdagmiddag 18 januari in zijn woonplaats onder zijn eigen auto in een sloot terecht gekomen. Zaterdagavond is hij aan zijn verwondingen overleden. De man ging even voor 13.00 uur bij zijn schapen langs de Tiendweg kijken. Bij aankomst sloeg het noodlot toe. Een woordvoerster van de politie vertelt: Waarschijnlijk is de man uitgestapt en rolde de auto, die z'n vrij stond, door naar de sloot. Het zou goed kunnen dat de man geprobeerd heeft de auto tegen te houden. Dat is niet gelukt.

Flitsen maar jongens... :fp:

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
A7 Racer schreef:
Bovenste bericht over de Uitgeesterweg vind ik vreemd, Uitgeesterweg is helemaal niet zo druk en er wordt zelden tot nooit gecontroleerd. Zullen ze misschien de Geesterweg bedoelen?
Denk eerder het stuk tussen Uitgeest en Akersloot van de Geesterweg. Heeft in de krant gestaan overigens. Knap trouwens dat je daar te hard kan rijden, het gros rijdt er tussen de 50 en 65. :fp: Zelfde geldt eigenlijk voor de tolweg (tussen Heemskerk en Uitgeest), is ook 80, meeste rijden er netaan 60. Ik ben er 's avonds wel eens mensen voorbij gegaan, terwijl ik nog een aanhanger en al bij me had.

FocusWagon schreef:
Ik dacht dat de N242 en N245 dat waren, maar dat kan ook selectieve perceptie zijn
Als ik in mijn middelbare schooltijd van FS had afgeweten, had ik dagelijks meldingen kunnen doen voor de N203. Alleen al tussen Uitgeest en Krommenie ken ik 6 vaste punten. :fp:

no justice
Master
 Bericht 
Veel bekeuringen op de Prins Bernhardlaan
HAARLEM - Maar liefst 83 bekeuringen schreef de politie maandagmiddag uit op de Prins Bernhardlaan in Haarlem.

Daar werd op snelheid gecontroleerd omdat uit ondezoek bleek dat er vaak ongelukken gebeuren waar gewonden bij vallen. De oorzaak: te hard rijden.

Het vekeersteam van de politie controleerde 913 bestuurders. De snelste reed 83 km/u. Maximaal 50 km/u is toegestaan.

http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal ... d_hd_regio


Vandaar dat ze er vandaag weer staan; kassa!

radar nh in haarlem op de prins bernhardlaan thv bushalte bij de willem pijperslaan 09:37:18

no justice
Master
 Bericht 
Haarlemmer verliest rijbewijs en auto na ritje met 130 kilometer per uur
HAARLEM - De politie neemt na achtervolging rijbewijs en auto van bestuurder in beslag.

Het rijbewijs en de auto van een 27-jarige Haarlemmer zijn dinsdagmorgen rond half zes in beslag genomen bij de Eksterlaan in Haarlem. De man kwam de politie met hoge snelheid tegemoet op de A. Hofmanweg in de Waarderpolder, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Met pieken tot 130 kilometer per uur reed de bestuurder door de bebouwde kom.

Bij een overschrijding van minimaal honderd procent van de maximale snelheid, neemt de politie altijd het voertuig in beslag. De hoogte van de boete wordt bepaald door de officier van justitie, deze oordeelt ook of de man zijn auto terugkrijgt.

Bron: http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal ... _regionaal

no justice
Master
 Bericht 
lacheisleuk schreef:
Als ik in mijn middelbare schooltijd van FS had afgeweten, had ik dagelijks meldingen kunnen doen voor de N203. Alleen al tussen Uitgeest en Krommenie ken ik 6 vaste punten.


vandaar dat ik zei:


no justice schreef:
ahhh eindelijk een topic voor de N203; de meest kapot geflitste weg van Noord holland


WimLex
Master
 Bericht 
Code:
laser in abbenes op de hoofdweg    09:49:03


Via Twitter
Citaat:
Snelheidscontrole #Abbenes. 30 & 60km zone.

Afbeelding

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Het NHD houdt er een andere topsnelheid op na dan het VHT:

Citaat:
Haarlem - De politie heeft maandagmiddag op de Prins Bernhardlaan een snelheidscontrole gehouden en hierbij 913 weggebruikers gecontroleerd.

In totaal werden 83 hardrijders bekeurd: de hoogstgemeten snelheid was hier 82 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur.

Team Verkeer van de politie controleert regelmatig op de Prins Bernhardlaan op snelheid, omdat uit onderzoek is gebleken dat hier ongevallen met letsel plaatsvinden, omdat er te hard wordt gereden.

Politie.nl

Gaiajohan
Master
 Bericht 
 
Die controle op de Spaklerweg staat heel mooi zichtbaar. Sowieso vraag ik me af hoe je daar op dit moment te hard wil gaan gezien de verkeerslichten en de drukte.

WimLex
Master
 Bericht 
Veel "schoolmeesters" daar die hem afmelden.

Gaiajohan
Master
 Bericht 
 
Om 19:15 was ie iig weer weg. Was er eerder om 17:30 langs gereden, en toen stond ie er nog.

Guppenklup
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Veel "schoolmeesters" daar die hem afmelden.

Ik weet het groene knopje op FlitsNav prima te vinden :wink: Maandag nog even een graaicontrole bij Gouda bevestigd

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Code:
Overveen - De politie heeft tijdens een snelheidscontrole donderdag op de Zeeweg 14 hardrijders bekeurd.

De hoogstgemeten snelheid was 108 km/uur, gemeten op het 80-kilometerdeel van de Zeeweg. De politie controleert regelmatig op de Zeeweg omdat de Zeeweg een ongevalslocatie is waar o.a. door te hoge snelheid letselongevallen plaatsvinden.

Politie.nl

Bijbehorende melding:
Code:
radar nh n200 zandvoort ri overveen op de zeeweg thv hmp 22.2 restaurant de bokkedoornsCitaat:
Hoofddorp - De politieheeft tijdens een snelheidscontrole donderdagochtend op de Kruisweg 280 hardrijders bekeurd.

De hoogstgemeten snelheid was 79 km/uur, terwijl maximaal 50 km/uur is toegestaan.

Meer informatie over snelheid en wat dit betekent voor de remweg is hier te vinden ->

http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/ve ... eactie_en/

Politie.nlCitaat:
Haarlem - De politie heeft op de Kleverlaan, Rijksstraatweg en op de Verspronckweg snelheidscontroles gehouden.

Kleverlaan

De politie heeft tijdens een snelheidscontrole donderdag op de Kleverlaan 49 hardrijders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid was hier 68 km/uur, terwijl een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. De politie controleert regelmatig op de Kleverlaan omdat er te hard gereden wordt.Verspronckweg

De politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de Verspronckweg 96 hardrijders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid was hier 80 km/uur, terwijl een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. De politie controleert regelmatig op de Verspronckweg omdat de Verspronckweg een ongevalslocatie is waar o.a. door te hoge snelheid letselongevallen plaatsvinden.Rijksstraatweg

De politie heeft tijdens een snelheidscontrole donderdagavond op de Rijksstraatweg 60 hardrijders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid was hier 103 km/uur, terwijl een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. De politie controleert regelmatig op de Rijksstraatweg omdat de Rijksstraatweg een ongevalslocatie is waar o.a. door te hoge snelheid letselongevallenAanrijding met hoge snelheid: vergelijkbaar met de val van een flat...

Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%.

Politie.nlCitaat:
Beverwijk - De politie heeft donderdagavond tijdens een snelheidscontrole op de Parallelweg 44 hardrijders bekeurd.

De hoogstgemeten snelheid was hier 73 km/uur, terwijl een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. De politie controleert regelmatig op de Paralleweg in Beverwijk.

Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%.

Politie.nl

Bijbehorende melding:
Code:
radar nh in beverwijk op de parallelweg thv leen bakker / mcdonaldsCitaat:
Alkmaar - De politie heeft op de Heilooër Tolweg een snelheidscontrole gehouden van 13.10 tot 16.10 uur.

In totaal werden 173 hardrijders bekeurd, de hoogstgemeten snelheid was hier 107 km/uur.

Aanrijding na te hard: vergelijkbaar met de val van een flatgebouw

Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%.

Politie.nl

Bijbehorende melding:
Code:
radar nh n9 ring alkmaar ri den helder thv hmp 76.0 na afslag heiloo


no justice
Master
 Bericht 
Politie haalt meerdere automobilisten van de weg

NOORD-HOLLAND - Videosurveillanten van de politie hebben donderdagmiddag en –avond meerdere weggebruikers uit het verkeer gehaald, omdat zij opvielen door hun slechte rijgedrag. De politie heeft op diverse ongevalslocaties in Noord-Holland gecontroleerd, onder andere in Haarlem, Oudkarspel, Zandvoort, Heerhugowaard en Velsen-Zuid.

Op de Amsterdamse Vaart in Haarlem trok een 35-jarige man van Texel direct de aandacht van de videosurveillanten door zijn asociale rijgedrag. De man pleegde meerdere verkeersovertredingen en werd op de A9 richting Beverwijk gevolgd. Tijdens deze rit gaf hij nergens richting aan, kleefde op zijn voorganger, was aan het bellen tijdens het rijden en haalde verkeer van rechts in.

Hij werd aan de kant gezet door de agenten. Hij is in de gelegenheid gesteld om de beelden van zijn eigen rijgedrag na te zien. Daarnaast is hij aangemeld voor de EMG: de Educatieve Maatregel Gedrag. Deze cursus moet de man zelf betalen, als hij zijn rijbewijs wil behouden.

Bron: http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal ... van-de-weg

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Heerhugowaard - Op vrijdagmiddag en –avond werd er in en rond Heerhugowaard en Alkmaar gesurveilleerd met een onopvallende politiemotor. Door de bestuurder werd gecontroleerd op de meer ernstige verkeersovertredingen. Hij schreef zes bekeuringen uit wegens te hoge snelheid en niet handsfree bellen.

Een bestuurder bleek op de Westerweg te rijden met een snelheid van 133 km per uur. Dat is 63 km sneller dan de toegestane 70 km per uur. Omdat de snelheidsoverschrijding meer dan 50 km bedroeg, moest de man zijn rijbewijs inleveren. Zijn rijbewijs bleek echter nog op het gemeentehuis voor hem klaar te liggen. Hij was het anderhalf jaar kwijt geweest wegens problemen met alcohol.

Politie.nl

rikski
Die hard
 Bericht 
 
Vandaag stond er ook weer 1 te flitsen in Hoorn op de Oostergouw. Net als je vanaf de Westfrisiaweg komt, het is daar namelijk levensgevaarlijk om harder als 50 te rijden...

A7 Racer
Pro
 Bericht 
rikski schreef:

Vandaag stond er ook weer 1 te flitsen in Hoorn op de Oostergouw. Net als je vanaf de Westfrisiaweg komt, het is daar namelijk levensgevaarlijk om harder als 50 te rijden...


Niet gemeld? :wink:

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Wognum, Westwoud - Maandagochtend hebben agenten op de Hoornseweg een hardrijder aan de kant gezet.

Surveillerende agenten zagen de auto met hoge snelheid door Wognum rijden en zetten de achtervolging in. Hierbij werden snelheden van 80km per uur, waar 50 km is toegestaan, gehaald. De man werd op de Oosteinderweg staande gehouden en bekeurd.
In Westwoud werd zondagmiddag tussen 15:45 en 17:30 uur, met een radarauto, op snelheid gelet. Op de Binnenwijzend reden 37 bestuurders te snel. De hoogste snelheid bedroeg 90 km per uur. In totaal werd van 110 voertuigen de snelheid gemeten.

Politie.nl


Citaat:
Heerhugowaard, Noord-Scharwoude - Tijdens snelheidscontroles hielden veel bestuurders zich afgelopen weekeinde aan de snelheid.

Op de Westerweg (80 km) in Heerhugowaard werd zondag een hoogste snelheid gemeten van 100 km per uur. In de avonduren reden hier 42 van de 880 voertuigen te snel.
Op de Schagerweg in Noord-Scharwoude werd zaterdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Hoewel een hoge snelheid werd gemeten van 110 km per uur, hield het overgrote deel van alle bestuurders zich wel aan de limiet. Van de 1.110 passanten overschreden slechts acht bestuurders de 80 km-limiet met 7 km of meer.

Politie.nl

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
WESTWOUD – Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft maandagochtend 27 januari gecontroleerd op snelheid op de Binnenwijzend in Westwoud. Bij de controle zijn een aantal automobilisten die te hard voorbij reden bekeurd. Om hoeveel bestuurders het gaat heeft de politie nog niet bekend gemaakt. Zondagmiddag 26 januari werd er ook al gecontroleerd op snelheid tussen 15:45 en 17:30 uur, met een radarauto. Op de Binnenwijzend reden toen 37 bestuurders te snel. De hoogste snelheid bedroeg 90 km per uur. In totaal werd van 110 voertuigen de snelheid gemeten.

112westfriesland.nl

Bijbehorende melding:

Code:
radar nh in westwoud op de binnenwijzend


rikski
Die hard
 Bericht 
 
A7 Racer schreef:

Hij ging net weer weg dat ik langs kwam op de terugweg een half uurtje later was ie ook inderdaad vertrokken...

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Noord-Holland - De videosurveillanten van de politie in Noord-Holland hebben woensdagmiddag en –avond weer op ongevalslocaties gesurveilleerd en hierbij gelet op onveilig rijgedrag.

De videosurveillanten reden o.a. op de A4, A5, A7, A8, A9 en de A10 en op de N200, N201, N202, N203, N205, N207, N208, N242, N245 en de N246.

Hierbij werden vele hardrijders aan de kant gezet die 30 km/uur of meer te hard reden op bovenvermelde wegen. Hun rijgedrag werd op beeld vastgelegd en alle hardrijders werden in de gelegenheid gesteld om de beelden van hun eigen rijgedrag na te zien. Uitschieter hierbij was een 26-jarige Haarlemmer die de snelheid op de N205 met ruim 46 km/uur overschreed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vele handheldbellers werden eveneens op de bon geslingerd door de videosurveillanten, de meesten vielen op door hun slechte rijgedrag. Ook voor kleefgedrag, onnodig links rijden en het rijden door rood werden automobilisten aan de kant gezet en bekeurd.Meer inzicht in eigen rijgedrag

Automobilisten die kleven, drankrijders en automobilisten of bijvoorbeeld bromfietsers die door rood rijden kunnen door de videosurveillanten in Noord-Holland aan de kant worden gezet. Sommige weggebruikers schrikken daadwerkelijk bij het zien van de videobeelden van hun eigen rijgedrag. De videosurveillanten geven daarbij extra uitleg over de reden waarom de bestuurder is staande gehouden, zodat deze weggebruikers inzicht kunnen krijgen in de soms enorme risico’s die aan hun rijgedrag vastzitten.Extreme hardrijders raken rijbewijs kwijt

De videosurveillanten in Noord-Holland controleren op de N-wegen en A-wegen in Noord-Holland, maar ook op wegen binnen de bebouwde kom. Op de N-wegen en A-wegen vorderen de videosurveillanten regelmatig rijbewijzen in van extreme hardrijders. Bij snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/uur, wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij brom- en snorfietsers gebeurt dit bij snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/uur. Het rijbewijs wordt dan doorgezonden naar het Openbaar Ministerie. Indien men het rijbewijs niet bij zich heeft, kan de politie het voertuig meenemen en onder toezicht stellen op het politiebureau, totdat het rijbewijs is ingeleverd.

Politie.nl

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Hensbroek - Tijdens een radarcontrole op de Dorpsweg in Hensbroek werd vrijdagmiddag de snelheid gemeten van 857 passanten.

96 Hardrijders werden hierbij op de bon geslingerd. De Dorpsweg is een 50-kilometerweg en de hoogstgemeten snelheid was 80 km/uur: 30 km/uur te hard.

Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%.

Politie.nlCitaat:
Heerhugowaard - Tijdens een radarcontrole op de Marconistraat werd vrijdagmiddag de snelheid gemeten van 1.477 passanten.

196 Hardrijders werden hierbij op de bon geslingerd. De Marconistraat is een 50-kilometerweg en de hoogstgemeten snelheid was 99 km/uur: 49 km/uur te hard.

Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%.

Politie.nl

Bijbehorende melding:
Code:
radar nh in heerhugowaard op de marconistraat


rikski
Die hard
 Bericht 
 
In Hensbroek staan ze zeer vaak. Bij de Fuik. Staan voor de rest nog 2 kippenhokken en een halve kas, dus het is echt levensgevaarlijk om daar sneller als de toegestane 50 km/h te rijden.

Alles voor de veiligheid! Ik ben er die dag toch niet langs geweest...

WimLex
Master
 Bericht 
Bijna één op de tien te hard bij snelheidscontrole

Flitscontrole politie Zaanstreek-Waterland STREEK> Bij een controle op de Kanaalweg N246 werd zondag de snelheid van bijna 1200 voertuigen gecontroleerd.

De politie heeft tussen 8 en 12 uur gecontroleerd en daarbij een hoogste snelheid van 139 kilometer per uur gemeten. Vrijwel alle snelheidsovertreders reden richting Beverwijk. Ter plaatse geldt een maximum van 80 km/u. In totaal reden 131 bestuurders te hard waarvan er zes meer dan 30 km/u te hard, hun snelheidsovertreding zal door de Officier van Justitie in behandeling worden genomen. Een aantal hardrijders kan een tweede boete verwachten omdat de politie ook controleerde op het inhaalverbod.
ZaanRadio

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Bijbehorende persbericht van de Politie:

Citaat:
Assendelft - Tijdens een snelheidscontrole op de N246 (80 km) werd zondagochtend een hoogste snelheid gemeten van 139 km per uur. Eén op de tien bestuurders hield zich niet aan de snelheid.

Van de 1.160 passanten overschreden 131 de snelheidslimiet. Vrijwel alle hardrijders reden in de richting van Beverwijk. Zes bestuurders die tussen 8:10 en 12:00 uur richting Beverwijk reden, hadden meer dan 30 km per uur teveel op de teller staan. De forse snelheidsovertredingen worden door de officier van justitie in behandeling genomen. De boetes zullen variëren tussen de 330,- en 700,- euro.
Hardrijders die zondagochtend betrapt zijn op inhalen, kunnen een boete van 230,- euro tegemoet zien voor het inhalen over een doorgetrokken streep.

Politie.nl

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Andijk, Westwoud, Obdam - De politie heeft dinsdag in West-Friesland tientallen hardrijders aan de kant gezet. Twee hardrijders moesten ter plekke hun rijbewijs inleveren.

Op de Dijkgraaf Grootweg (80 km) in Andijk werd dinsdagavond een hoogste snelheid van 157 km per uur gemeten. Een Poolse bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De man had behalve te hard gereden, ook gedronken. Hij had de limiet ruim twee keer overschreden. Voor beide zaken is proces-verbaal opgemaakt. In Andijk werden in totaal twaalf hardrijders betrapt.
Op de Braken in Obdam vorderde een onopvallende motoragent het rijbewijs in van een beginnend bestuurder. De bestuurder, die 63 km teveel (na correctie) op zijn teller had staan, bleek slechts drie maanden in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tijdens de onopvallende motorsurveillance in West-Friesland werden ook vijf bestuurders die belden tijdens het rijden (niet handsfree) bekeurd.
Tot slot werden tijdens een snelheidscontrole op de Dr.Wijtemalaan in Westwoud dinsdagmiddag tussen 14:00 en 17:45 uur 34 hardrijders aan de kant gezet. De hoogste snelheid bedroeg 96 km per uur. In Westwoud werden verder nog enkele bromfietsers bekeurd voor het rijden met een gladde band en het hebben van een slecht werkende rem.

Politie.nl

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Velsen, Haarlem, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Uitgeest - Team Verkeer heeft afgelopen weekend weer vele hardrijders op de bon geslingerd. Gecontroleerd werd op díe wegen, waar door te hoge snelheid de ongevallen met letsel plaatsvinden.

Gecontroleerd werd o.a. op de Prins Bernhardlaan en de Rijksstraatweg in Haarlem, op de IJweg in Nieuw-Vennep, op de N201 in Hoofddorp, op de N203 in Uitgeest en op de N202 in Velsen-Zuid.
Op de N202 ter hoogte van Velsen-Zuid, een 80-kilometerweg, werd een zondagavond een snelheid gemeten van 138 km/uur. Op de Prins Bernhardlaan, 50-kilometerweg, werd vrijdagavond werd een snelheid van 103 km/uur gereden. De politie controleert om de veiligheid op de weg te verhogen.

Waarom snelheidscontroles?
Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%.

Politie.nl

WimLex
Master
 Bericht 
A7 Racer schreef:
Waarom snelheidscontroles?
Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%.

Wat een jankverhaal vol onwaarheden en demagogisch geleuter :fp:

Ik heb 3 aanrijdingen op de fiets gehad met een motorvoertuig, volgens bovenstaand verhaal had ik al 3 keer dood geweest moeten zijn terwijl ik er nog geen botbreuk aan over heb gehouden :fp:


A7 Racer schreef:
Gecontroleerd werd o.a. op de Prins Bernhardlaan en de Rijksstraatweg in Haarlem, op de IJweg in Nieuw-Vennep, op de N201 in Hoofddorp, op de N203 in Uitgeest en op de N202 in Velsen-Zuid.

Prins Bernhardlaan heeft gescheiden fietspaden waar voetganger/fiets en auto alleen samenkomen thv verkeerslichten
Rijksstraatweg eveneens gescheiden fietspaden
N201 mogen geeneens voetgangers en fietsers komen :fp:
N203 idem, fietsers gescheiden door een betonnen barrier
N202 loopt helemaal niet door de bebouwdekom :fp:

Tommie
Master
 Bericht 
 
Gaiajohan schreef:

Die controle op de Spaklerweg staat heel mooi zichtbaar. Sowieso vraag ik me af hoe je daar op dit moment te hard wil gaan gezien de verkeerslichten en de drukte.


Vandaag ook weer, rond een uur of kwart over vier. Om te voorkomen dat je 'm zou missen, stond iets meer naar rechts op dezelfde plaats onder het viaduct een standaard rood/blauw gestreept politiebusje.

En inderdaad: je kan daar bijna niet te hard rijden wegens of net van de verkeerslichten afkomen, of er bijna naartoe rijden. Misschien het favoriete dutplekje van de agent van dienst?

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Wijdewormer - De politie heeft op donderdag, tijdens de ochtendspits, een snelheidscontrole gehouden op de Noorderweg (60 km). Twaalf bestuurders werden aan de kant gezet omdat ze te hard reden.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km per uur. Omdat de hardrijder meer dan 30 km per uur te hard reed, zal de officier van justitie de zaak verder afhandelen. De overige overtreders, die 30 km of minder te hard reden, kregen ter plaatse een boete, varierend van 160 tot 300 euro. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun. Alle bestuurders werd een blaastest afgenomen. Niemand had gedronken.

Politie.nl

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Ik heb de standaardinformatie over gevaarzetting enzo even weggelaten :wink:

Citaat:
Noord-Holland - De videosurveillanten van de politie in Noord-Holland hebben dinsdagmiddag en –avond weer op ongevalslocaties gesurveilleerd en hierbij gelet op onveilig rijgedrag. De videosurveillanten reden o.a. op de A4, A5, A7, A8, A9 en de A10 en op de N200, N201 en de N242.

Hierbij werden vele hardrijders aan de kant gezet die 30 km/uur of meer te hard reden op bovenvermelde wegen. Hun rijgedrag werd op beeld vastgelegd en alle hardrijders werden in de gelegenheid gesteld om de beelden van hun eigen rijgedrag na te zien. Zo werd op de A208 te Velsen een 22-jarige Beverwijker aan de kant gezet die 52 km/uur harder reed dan de maximum toegestane snelheid. De videosurveillanten vorderden direct zijn rijbewijs in.

Politie.nl

Guppenklup
Master
 Bericht 
A7 Racer schreef:
Hierbij werden vele hardrijders aan de kant gezet die 30 km/uur of meer te hard reden op bovenvermelde wegen. Hun rijgedrag werd op beeld vastgelegd en alle hardrijders werden in de gelegenheid gesteld om de beelden van hun eigen rijgedrag na te zien.

Zou er bij de blauwe helden niet zo onderhand een lichtje moeten opgaan dat de FAS wellicht aan de (veel te) lage kant is? Kennelijk hebben ze nog steeds niet door dat ze alleen maar suffe slaafjes van de belastingdienst zijn geworden.

Bramdaman
Master
 Bericht 
30km/u of harder vind ik al een stuk schappelijker dan die bermflitsers met +7

no justice
Master
 Bericht 
Bonnen binnen bebouwde kom Hoorn

Waarschuwingsbord voor hardrijders langs de Berkhouterweg. foto hdc media Gepubliceerd 20 februari 2014 15:00 | Laatste update 20 februari 2014 15:16

HOORN - Autobestuurders moeten in Hoorn de komende twee jaar extra op hun snelheid letten. Op 48 plekken binnen de bebouwde kom wordt gewaarschuwd én bekeurd in de strijd tegen te hard rijden.

De gemeente heeft vier nieuwe mobiele elektronische snelheidsborden aangeschaft, naast de drie die er al waren. Na overleg met bewoners en politie plaatst de gemeente deze borden op plekken in de wijk waar te hard wordt gereden. De elektronische borden maken automobilisten bewust van de snelheid waarmee ze rijden.
Daarnaast gaat de politie op die plekken extra controles houden en bekeuren

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stad ... ?lref=vpel

Tommie
Master
 Bericht 
 
Guppenklup schreef:
Zou er bij de blauwe helden niet zo onderhand een lichtje moeten opgaan dat de FAS wellicht aan de (veel te) lage kant is?


De veilige maximum snelheid is wmb afhankelijk van veel factoren en kan bijna per seconden verschillen. daarom hebben ze wat afgesproken. Gezien de strapatsen die op de snelweg worden uitgehaald is de FAS voor veel mensen nog veel te hoog.

Lichtjes die aangaan bij bij de "blauwe helden" zou ik niet te hard op rekenen. Die twee zaken passen niet echt bij elkaar. :/
PS: Dinsdagmiddag weer een duttend agentje op de Spaklerweg in 020.

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Edam - De politie heeft maandag en woensdag een snelheidscontrole gehouden op de Zuidpolderlaan (50 km). Beide dagen reed 14 tot 15% van alle passanten te snel. Woensdagochtend hadden 87 bestuurders 57 km of meer op de teller staan en maandag reden 95 bestuurders te snel.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur. Woensdagochtend passeerde één bestuurder de radarauto in totaal vier keer met een te hoge snelheid. De eigenaar krijgt vier boetes thuisgestuurd. Ook alle overige overtreders vinden binnenkort een beschikking op de mat. Overschrijdingen van meer dan 30 km worden door justitie behandeld en geregistreerd.
Snelheidscontrole: snelheid na correctie
Snelheidsovertredingen worden vanaf 4 km uur bekeurd. Deze vier kilometer waarvoor bekeurd is, is in werkelijkheid echter hoger. Er wordt in de praktijk namelijk pas bekeurd bij snelheden vanaf 7km boven de maximumsnelheid. En vervolgens wordt rekening gehouden met afwijkingen die de kilometerteller van de gemiddelde auto of motor aangeeft. Deze apparatuur wordt immers niet jaarlijks geijkt. Dus op een 50 kilometerweg wordt bekeurd vanaf een gemeten snelheid van 57km per uur. Van deze snelheid wordt vervolgens nog eens 3 km afgetrokken, de zogenaamde meetcorrectie. Dit levert de gecorrigeerde snelheid op. Hierdoor lijkt het alsof het om een snelheidsoverschrijding van slechts 4 km/uur gaat, terwijl de daadwerkelijk gereden snelheid hoger ligt.
Te hard rijden: meer dan alleen maar een bekeuring
Snelheid kan het verschil uitmaken tussen leven en dood. Bij aanrijdingen met een snelheid van slechts 35 km/u komt 5% van de fietsers of voetgangers om het leven. Bij 48 km/u is het aandeel met dodelijke afloop al opgelopen tot 45% en bij 64 km/u overleeft nog maar 15% de klap.

Politie.nl

A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Rozenburg - Politiemensen voerden woensdagavond een snelheidscontrole uit op de ongevalsweg N201 ter hoogte van Rozenburg.

Een 42-jarige automobilist uit Aalsmeer raasde vervolgens voorbij met een snelheid van 157 kilometer per uur terwijl 80 de maximaal toegestane snelheid is. De man is verderop staande gehouden, waarna zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie.nl

Bijbehorende melding:

Code:
laser nh n201 aalsmeer ri hoofddorp - thv hmp 33.2 achter lantaarnpaal


A7 Racer
Pro
 Bericht 
Citaat:
Slootdorp - Op woensdag hield de politie een snelheidscontrole op de ongevalsweg de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Tussen 15.30 en 19.00 uur controleerde de politie 580 voertuigen.

In totaal reden er 131 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hiermee kwam het overtredingspercentage op 23%. De hoogst gemeten snelheid lag bovendien 54 km boven de maximum snelheid (134 km per uur).
De politie controleert regelmatig op de Nieuwesluizerweg, naar aanleiding van ongevallen die hier in het verleden hebben plaatsgevonden.

Politie.nl

 Pagina 1 van 17 [ 844 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…