» Flitsservice.nl » Controles    Pagina 2 van 2  [ 62 berichten ]
Black98
Master
 Bericht 
Citaat:
Boetes A29 toch niet verscheurd
Door GIJSBERT TERMAAT
Gisteren, 22:40 in BINNENLAND

DORDRECHT - Lang niet alle tienduizenden automobilisten die door een foute opstelling van radarapparatuur op de A29 in de Heinenoordtunnel op de bon geslingerd zijn voor te hard rijden, kunnen hun bekeuring verscheuren.

Niet alle tienduizenden automobilisten die door een foute opstelling van radarapparatuur op de A29 in de Heinenoordtunnel op de bon geslingerd zijn voor te hard rijden, kunnen hun bekeuring verscheuren.
,,We hebben daar de laatste maanden op verschillende locaties hardrijders beboet, maar slechts op één plek was het volgens een uitspraak niet in orde. Voor de andere plekken geldt dat dus niet. Overigens is het nog mogelijk dat we in hoger beroep gaan, en uiteindelijk niets wordt teruggedraaid”, meent Ernst Koelman van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).

Hij reageert daarmee op de jubelstemming die ontstond bij vele tienduizenden automobilisten die de afgelopen tijd waren bekeurd voor te hard rijden op de A29 bij Barendrecht, die overigens als absolute ’kassakraker’ bekend staat.

Onbetrouwbaar
,,Maar zelfs als het maar over een plek gaat, spreken we nog altijd over tienduizenden automobilisten die door de camera in een bocht zijn geflitst”, zegt jurist Nick Voorbach van Verkeersboete.nl. ,,Het is ongekend dat de Staat vele miljoenen euro’s binnenharkt met radarmetingen die niet deugen. Dat vond ook de kantonrechter, die een opmerkelijke actie ondernam en met vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie (OM) en politie ter plaatse ging om zelf te bepalen of de metingen wel klopten.”

,,De case was eigenlijk simpel, een agent mag geen radaropstelling plaatsen in een bocht omdat dit een onbetrouwbare meting kan opleveren. Doet hij dat toch, dan heeft hij heel wat uit te leggen om dat te rechtvaardigen. In het onderhavige geval was daar geen sprake van en de uitleg van de verbalisant was onvoldoende,” stelt Voorbach.

Shredder
Het onderzoek wees uit dat de meting niet in overeenstemming is met de handleiding van de meetapparatuur. Kortom de boete had nooit gegeven mogen worden en is daarom vernietigd. ,,Goed nieuws dus voor alle andere automobilisten die momenteel en in de afgelopen zes weken een boete hebben gehad in de tunnel op de A29”, meent Voorbach. ,,Wij vertegenwoordigen tientallen cliënten die een boete hebben gehad en op basis van deze uitspraak gaan die allemaal de shredder in.”
Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2340107 ... verscheurd


hneel
Master
 Bericht 
OM gaat zoals verwacht inderdaad in hoger beroep

https://www.bndestem.nl/moerdijk/om-in- ... a1ff2108e/

snovvdog
Master
 Bericht 
Wow, hoeveel moeite de overheid steekt om hun diefstal te rechtvaardigen. :loco:

Heeft het OM niks beters te doen? Zoals achterstanden wegwerken...

ceriadwen
Master
 Bericht 
Het WODC gaat dat onderzoek zeker doen?? Toch wel vriendelijk van ze om de inning van de nog openstaande boetes even te bevriezen, je zou ze bijna sympathiek gaan vinden...

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
hneel schreef:
OM gaat zoals verwacht inderdaad in hoger beroep

Thanks. Staat inmiddels op de FP

hneel
Master
 Bericht 
https://www.bndestem.nl/moerdijk/om-ver ... ~a2c9b088/

Citaat:
Het Openbaar Ministerie (OM) kan het terugbetalen van tienduizenden flitsboetes op de A29 bij Heinenoord niet ontlopen. Dat voorspelt verkeersrechtadvocaat Hans van Riet uit Rotterdam.


Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
BN DeStem schreef:
Kamerlid maakt gehakt van hoger beroep OM over flitsboetes A29

Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) veroordeelt het hoger beroep dat het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangespannen tegen de rechterlijke uitspraak over de onterechte flitsboetes op de A29 bij Heinenoord. ,,Wees een kerel!’’

Dijkstra noemt het hoger beroep van het OM ‘bijzonder treurig’. De uitspraak van de rechter, die een snelheidsbekeuring van 113 euro kwijtschold omdat vanwege de kromming in de weg vanaf de flitslocatie bij hectometerpaal 14.7 geen nauwkeurige meting mogelijk was, staat volgens hem zo stevig als een huis. ,,Fout flitsen is gewoon fout’’, zegt de politicus, die elf schriftelijke vragen heeft gesteld aan de ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Ferdinand Grapperhaus (Justitie).

Ook de Rotterdamse verkeersrechtadvocaat Hans van Riet zet vraagtekens bij het besluit van het OM om in hoger beroep te gaan in een poging te voorkomen dat het tienduizenden verkeersboetes moet terugbetalen. ,,Het lijkt mij dat het OM die zaak gaat verliezen’’, zegt Van Riet.

Het OM zelf denkt in hoger beroep wel degelijk een kans van slagen te hebben en heeft een onafhankelijk meetinstituut gevraagd om nieuwe metingen te doen bij de ingang van de Heinenoordtunnel. Daarmee zet het vraagtekens bij de meting die de rechter begin dit jaar heeft laten uitvoeren vanaf hectometerpaal 14.7, waar de ‘verdachte flitser’ werd geïnstalleerd. De rechter zelf kwam ook naar de Hoeksche Waard om de meting met eigen ogen te zien.

Het OM zegt wel te begrijpen dat er twijfels zijn over de juistheid van de snelheidsmeting, maar wil toch een extra onderzoek. Dat komt de geloofwaardigheid van de overheidsinstantie niet ten goede, blijkt uit reacties op sociale media. Onbegrijpelijk, zegt ook Kamerlid Dijkstra. ,,Fout is gewoon fout. Dan moet je een kerel zijn en ten onterecht uitgegeven en vervolgens betaalde boetes teruggeven of verscheuren.’’


De Roverheid duldt geen concurrentie, ook niet van de rechtbank.

Cweepz
Master
 Bericht 
Nou ja. Het is toch hun recht. Net als wij het recht hebben om in beroep te gaan ook als we weten dat we fout zaten.

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Alleen hebben de meesten van ons, in tegenstelling tot het OM, geen dikke bankrekening waarvandaan we allerlei onderzoeken kunnen laten uitvoeren en advocaten kunnen betalen.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
De rechter zelf kwam ook naar de Hoeksche Waard om de meting met eigen ogen te zien.

Mr. Frank Visser :honger: :lol:

Ogre
Master
 Bericht 
hneel schreef:
Citaat:Het Openbaar Ministerie (OM) kan het terugbetalen van tienduizenden flitsboetes op de A29 bij Heinenoord niet ontlopen. Dat voorspelt verkeersrechtadvocaat Hans van Riet uit Rotterdam.

Jammer dat Van Riet geen onderbouwing geeft van deze bewering. Ik vermoed dat diegenen waarbij de boete definitief is geworden gewoon naar hun centen kunnen fluiten.

zadkine
Master
 Bericht 
Ogre schreef:
Jammer dat Van Riet geen onderbouwing geeft van deze bewering. Ik vermoed dat diegenen waarbij de boete definitief is geworden gewoon naar hun centen kunnen fluiten.


Niet helemaal zeker...want vanwege nieuwe gegevens openbaar komen zou ke daarmee heropenen van hun zaak kunnen bepleiten.

(Wel zou ik dat als automobilist met boete nu al aanvragen....)

Technisch zou ik me nog de stelling/het standpunt kunnen voorstellen bij het OM dat dan ipv 3% 6% van de meetsnelheid als correctie wordt afgetrokken. Dan zouden tienduizenden boetes moeten worden herberekend....maar niet volledig vervallen....vervallen zouden dan slechts alle boetes met meetsnelheid van 109 of minder ipv 106 of minder.

 Pagina 2 van 2 [ 62 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy