» Flitsservice.nl » Controles   

Postingstijd interval gedetecteerd van 38 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 12 berichten ]
keokiracer
Master
 Bericht 
Nieuwsblad.be schreef:
Gedaan met racen door Wallonië: vanaf komende winter houdt u er maar beter rekening met heel wat nieuwe trajectcontroles

Gedaan met racen in Wallonië. Want vanaf komende winter start het Waalse gewest met de uitrol van trajectcontroles op zowel gewest - als snelwegen. Het zou gaan om maximum veertig nieuwe camera’s. Uniek voor de regio.
Wie vandaag te snel rijdt in Wallonië, loopt gemiddeld een kleinere kans op een snelheidsboete dan dat in Vlaanderen het geval is. Maar het Waalse gewest wil daar nu verandering in brengen. Na een openbare aanbesteding - die nog loopt dot 22 augustus - hopen ze op korte tijd op heel wat locaties trajectcontrole te kunnen uitrollen. De eerste zou er al tegen de winter komen, meer specifiek op de N58, ter hoogte van Komen en Waasten, twee Franstalige gemeentes net onder de grens met West-Vlaanderen. De weg staat er al langer bekend als eentje waar automobilisten graag eens plankgas geven.

Ook de federale politie doet op zijn beurt een aanbesteding. In totaal zou het gaan om een investering tussen 1,1 en 5 miljoen euro. “We willen de veiligheid op de wegen verbeteren door in te zetten op een lagere snelheid over een langere afstand”, zegt de Waalse minister van Openbare Werken Maxime Prévot (CDH).

“Door een systeem van trajectcontrole vermijden we dat bestuurders plots remmen wanneer ze een flitspaal in de gaten krijgen. Nu zullen ze hun snelheid over een langere afstand moeten beperken”, zegt Benoît Godart van het BIVV. Zo heeft de trajectcontrole op het viaduct van Gentbrugge de afgelopen jaren al zijn nut bewezen. “We stellen vast dat de gemiddelde snelheid er gedaald is met vijf kilometer per uur. Ook het aantal overtredingen is er met 72 procent gedaald”, aldus Godart.


Titel ingekort en ietwat aangepast want allejezus lang en past niet.
Op de N58 die genoemd wordt zou recentelijk de maximumsnelheid verlaagd zijn van 120 naar 90 (2x2 ongelijkvloers) omdat er sporadisch een tractor op het stuk weg zou rijden voor een of ander lokaal bedrijf. En nu komt daar dus meteen een trajectcontrole achteraan...


Twijfelde om hem hier of in de sectie controles te zetten, mocht ie daar beter staan dan mag knippen plakken best :thumb:

Spook
Master
 Bericht 
Hebben ze in Wallonië dan überhaupt geplaveide wegen?

Mattinus
Pro
 Bericht 
 
keokiracer schreef:
Zo heeft de trajectcontrole op het viaduct van Gentbrugge de afgelopen jaren al zijn nut bewezen. “We stellen vast dat de gemiddelde snelheid er gedaald is met vijf kilometer per uur.”, aldus Godart.

want?

Mafkees.. :loco:

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Godart schreef:
We stellen vast dat de gemiddelde snelheid er gedaald is met vijf kilometer per uur.
Inderdaad, was dat het doel dan? Of de verkeersveiligheid? En als dat zo was, waarom is daarvan het effect dan niet gemeten? :fp: Waarschijnlijk wel geprobeerd maar geen waarneembaar effect.

Maar ik begrijp dat Wallonië met zijn armlastige economie een middel heeft gevonden deze wat op te krikken.

bert65
Master
 Bericht 
Of het nu NL is of B, het gaat niet om de veiligheid maar om de centen. Met trajectcontroles wordt het namelijk niet veiliger.

RRL
Master
 Bericht 
Als ik iets toch wel onveilig vind zijn het trajectcontroles. Met zijn allen op een kluitje en kilometers lang in de dode hoek blijven hangen. Omdat het onrealistisch lage snelheden afdwingt gaat iedereen maar wat anders doen. Scheelt dat je het mail bijwerken in Wallonië wel laat omdat je om alle kraters heen moet sturen, bij de eerste die je mist rammelt de telefoon wel uit de hand.

Signum
Master
 Bericht 
RRL schreef:
Omdat het onrealistisch lage snelheden afdwingt gaat iedereen maar wat anders doen.


Het allerergste vind ik nog wel die tergend kleine snelheidsverschillen. Het heeft op die manier ook weinig zin om 5 rijstroken te hebben, want gaten worden niet opgevuld.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Dat hele land komt vol te staan met die zooi.

Prima, des te sneller komt men tot de conclusie dat het eigenlijk niet zo'n goed idee is.

357kurt
Master
 Bericht 
Wallonie, het pareltje van Europa, als ik daar rijd heb ik het gevoel in Bulgarije te zijn :fp:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Zoveel hoeren langs de weg tegenwoordig? Moet maar weer eens naar Wallonië zo te horen.

357kurt
Master
 Bericht 
van een beetje elleboogvet en handjes laten wapperen is nog niemand minder geworden :lol:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Meh, :nothanks:

Ik was een beetje aan het grappen.. Want wat moet je anders met deze zooi. ;)

 Pagina 1 van 1 [ 12 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy