» Off-"Flitsservice" » Auto's » Dashcam info    Pagina 1 van 1  [ 3 berichten ]
darunna
Pro
 Bericht 
 
Inleiding
Het was voor mij een nieuwe dashcam die ik nog niet kende, echter op internet is het een erg bekend model en op dashcamtalk.com is hij zelfs uitgeroepen tot "Best value". Het is een redelijk basic dashcam, zonder GPS (optioneel met separate GPS ontvanger) en een wat aparte vorm. Ik ben DOD en Mini camera's gewend en dan komt de vorm van de Viofo A118C wat apart over. Overigens gaat dit model ook wel als B40C door het leven.

Features
De A118C is een redelijk basic dashcam, dus verwacht geen hightech snufjes, het menu geeft een redelijke indruk van de mogelijkheden:
Menuopties:

Resolutie
Loop recording
HDR
EV
Motion detection
Record Audio
Datestamp
GPS
G sensor

Let op de GPS functie is niet ingebouwd, maar voorbereid. Dit houdt in dat er een losse GPS unit nodig is om dit te laten werken. Deze zien er zo uit:

Afbeelding

Design & bouwkwaliteit
De camera voelt goed en degelijk aan. Zoals eerder gesteld is de vorm wennen als je vanuit een DOD of een cam uit de Mini reeks komt. Bij die camera's waren de lens het beeldscherm altijd aan elkaar verbonden via de body. Bij de Viofo A118C is dat anders, de body komt vast op de ruit te zitten, waarna de positie van het beeldscherm -dat iets gekanteld is naar beneden- niet meer verandert. De lens kun je vervolgens met twee draaiknoppen naar beneden draaien, dit gaat stapsgewijs.

Afbeelding

Gek genoeg kreeg ik na het daadwerkelijk plaatsen in de auto nog best waardering voor de vorm en wijze van monteren. Het is veel subtieler dan je van tevoren verwacht en eigenlijk werkt het gewoon prima.

Afbeelding

Op de voorkant van de camera zijn 5 kleine knoppen te vinden. Met dikkere vingers is het af en toe wat lastiger drukken, maar gelukkig is dit vaak eenmalig. De "event" button is eigenlijk de enige die je in de auto gebruikt en wel iets groter gemaakt.
Van links naar rechts vinden we:
1: De aan/uit knop (power)
2: De menu knop
3: De OK knop voor in het menu en de Lock knop (of event button), voor als je onderweg eene boeiende situatie tegenkomt
4: De REC knop om op te nemen, of up knop (in het menu)
5: De MIC knop om de microfoon aan of uit te zetten, of down knop (in het menu)

De "IN" ingang kan gebruikt worden voor de GPS module.

Opnamekwaliteit
De opnamekwaliteit is vooral gezien de prijs meer dan prima. Overdag is het beeld erg goed, echter in de nacht toch fors minder. De prijs is hoofdzakelijk de reden om hem dit te vergeven.

Beeldkwaliteit en videoreview Viofo A118C:
Link


Stabiliteit & betrouwbaarheid
Ik test de cams natuurlijk relatief kort, dus op de lange termijn kan ik er niets over roepen. De tijd dat ik getest heb met de cam heb ik geen problemen met de camrera ondervonden.

Gebruiksgemak
Het gebruiksgemak is prima, eigenlijk wijst alles zich vanzelf. De knoppen in het menu moet je even weten, maar als dat eenmaal is ingesteld gaat alles vanzelf.

Afbeelding

Prijs
Eigenlijk is de prijs het grootste pluspunt van deze camera, het is een bedrag waardoor je niet lang hoeft na te denken of je wel een dashcam wil. Het is dat ik al voorzien ben met een DOD, maar als ik twijfelde of ik een dashcam zou willen, of dat ik die tweede auto zou moeten uitrusten met dashcam, dan zou deze prijs al mijn twijfels wegnemen.

Op dit moment verkrijgbaar vanaf 33 euro.

Review op Youtube:
https://youtu.be/P5wXMR0hAL8

Feitelijk
Master
 Bericht 
Dan loop je toch behoorlijk achter...
De A119S is voor drie keer de prijs wel 10 keer zo goed.
Shapefactor is hezelfde als mijn SG9665C maar die heeft wel de Exmor IMX321 en wat beter glas.

Dit ding kan geen voorruiten aan met een hoek van meer dan 62 graden let daar wel op.

snovvdog
Master
 Bericht 
Er zit een groot (bouw)kwaliteitsverschil tussen de 118c's (dus niet alleen tussen de batterij vs condensator versie, maar ook condensator onderling).

Mijn eerste 118c had de usb connector het relatief snel begeven (maakte alleen contact bij lichte druk op het stekkertje). Opengemaakt en zag er van binnen anders uit dan in reviews van de 118c. Aan de buitenkant geen verschil te zien. Ook de UI was ietsje anders (op mijn huidige is de GPS snelheid rood of groen liggend er aan of hij bereik heeft, waar bij mijn eerste de tekst wit was). Ik heb nu een VIOFO 118c, en voorheen een unbranded 118c.

Verder lijkt de interne klok niet altijd goed te lopen en krijg je tijd die out of sync gaat lopen.

Beeldkwaliteit voor die prijs is een grote plus.
Formaat/behuizing is ook zeer grote plus, dat ding valt niet op en bij plaatsing achter de spiegel vergeet je dat je hem hebt :).

Stabiliteit is voldoende, maar niet goed, soms neemt hij eventjes niet op/zitten er gaten in de video (maar audio loopt door) en eens in de 100 fragmenten kom ik wel eens een corrupte file tegen.

Losse GPS modules hebben meestal een constructiefout waardoor de antenne aan de verkeerde kant zit, het duurt soms wel even 5-10 minuten voor je GPS bereik hebt. Je kan het redelijk simpel fixen maar je moet er maar zin in hebben.

Verder worden de gps en g sensor data ingebakken in de video en moet je ze met registratorviewer bekijken. Ik had liever separate files (bv. subtitles).

Feitelijk schreef:
De A119S is voor drie keer de prijs

Tja, je moet ergens de grens trekken, ik vind 50+ voor een dashcam te veel geld.

//a118c gebruiker, heb inmiddels zo'n 200gb aan beeldmateriaal van deze cam.

 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy