» Off-"Flitsservice" » Auto's » Dashcam info   



 Pagina 1 van 5  [ 221 berichten ]
LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Vind het wel tijd voor een apart topic om het topic van Archibald niet verder te vervuilen. En aangezien ik een probleempje heb met de DR500.....

Cam werkt prima maar tijd en datum kloppen niet (zie laatste filmpje in mijn roadmovies topic voor details).
Tijd had ik via App ingesteld op Amsterdam. Dacht eerst dat ik datum was vergeten in te stellen maar die optie kan ik niet vinden in de App (zowel iphone als Mac).

Nu lees ik via internet dat er een firmware upgrade nodig is om dit te herstellen. Heb zelf 1.003 en heb een 1.005e kunnen downloaden (niet via blackvue site). Helaas een exe file dus niet uitvoerbaar op de mac.

Iemand een tip om simpel tijd en datum in te stellen (f)

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Nou Firmware ge-upgrade naar 1.005. Geen resultaat :[
Tijd reset progge gedraaid :[
Nog steeds 1 jan 2020 :[
Ben bang dat er iets stuk is aan de GPS. Vreemd dat hij wel snelheid registreerd :roll:

Mathijs4600
Pro
 Bericht 
LoverD schreef:
topic van Archibald niet verder te vervuilen
Zoiets heb ik paginas-met-postings geleden via de meldknop al eens voorgesteld aan de moderatoren, maar geloof niet dat het überhaupt gelezen is door ze. :roll:

LoverD schreef:
Ben bang dat er iets stuk is aan de GPS. Vreemd dat hij wel snelheid registreerd
Dan is de GPS module in elk geval niet stuk, en zal het toch softwarematig zijn, denk ik zo.

Tijd/datum zit in het sateliet signaal, enige variabele die van belang is, is de offset (-2,-1,0,+1,+2 etc) uur en winter/zomertijd.
Met het lezen/verwerken van die gegevens gaat het dus fout, misschien is de update opnieuw te doen?

Weet dat je in Linux bijvoorbeeld het programma Wine hebt om .exe bestanden te runnen, van de Mac verwacht ik ook wel een emulator.

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Krijg net een email van de leverancier dat de fabrikant van mening is dat de camera hersteld moet worden.
Ga hem morgen even omruilen :thumb:

Vanavond post ik nog wat beeld in mijn topic als ik de beelden kan vinden :[ Lastig zoeken als alle bestanden dezelfde datum hebben :boos:

Zal eens even kijken of ik een emulator voor de mac kan vinden. Ken eer wel een,maar die wil ik er niet op hebben (Windows :wink: )

Mathijs4600
Pro
 Bericht 
Neem anders VirtualBox, daar heb ik verschillende virtuele pc's in, windows machines, linux machines, heb alleen nog geen Mac installatie cd gevonden.
Programma doet het wel op de Mac, als ik het goed begrijp : https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
Daar een windows machine installeren, en dan heb je altijd een windows computer bij de hand.

Mooi dat je het apparaat terug kan sturen, wel apart dat je net de enige bent die het in Europa besteld waarvan de leverancier zo roept dat garantie veel beter is dan bij eigen import, en prompt gaat die stuk. :)

Autodelta
Pro
 Bericht 
 
LoverD schreef:
Iemand een tip om simpel tijd en datum in te stellen


Je kan met telnet op de blackvue inloggen met username root en password pt met date moet je een niewe datum in kunnen voeren in linux.

Citaat:
My Firmware is in English and the latest version as of this writing - version 1.003; I bought the 500GW-HD along with a Sandisk 32Gb Class 10 MicroSD card from Amazon. I also bought the Power Magic Pro (from eBay) and hardwired the Blackvue. The PMP is set to 12v & 48 hours and has been rock solid so far. A little background for anyone new to hacking the Blackvue 500GW-HD - you can Telnet, SSH and FTP to the device via WiFi. The IP address is 192.168.8.1, login as "root", default password is "pt". FTP is ftp://192.168.8.1/Blackvue/Record/ to access all of your videos.


LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Autodelta schreef:
Je kan met telnet op de blackvue inloggen met username root en password pt met date moet je een niewe datum in kunnen voeren in linux.

Dank voor de tip (f)

Ik ga morgen de cam omruilen dus ga dit nu niet testen.
Had overigens via scriptje van blackvue zelf tijd en datum aangepast. Cam startte op met adjusting time melding.
Datum was na opstart weer 1 januari 2020. Wellicht is instellen initieel wel gelukt maar overschrijft de cam de correcte tijd weer met wat hij uit het gps signaal extraheert :roll:

Mathijs4600
Pro
 Bericht 
Autodelta schreef:
Je kan met telnet op de blackvue inloggen met username root en password pt met date moet je een niewe datum in kunnen voeren in linux.
Heerlijk vind ik dergelijke informatie altijd. :kniktja:

Bedenk mij ineens wat. Vaak als die geen sateliet signaal heeft, heeft die wel tijd en datum. Blijkbaar is dat iets wat ook door het interne klokje bijgehouden wordt en zodra er weer satelliet signaal is weer gesynchroniseerd.

....wat nu als gewoon de interne accu brak was ? :oops:

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Mathijs4600 schreef:
.wat nu als gewoon de interne accu brak was ?

Zou goed kunnen, en is in lijn met constatering van blackvue dat er reparatie nodig is.

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
OK 300 km heen en terug naar Belgie zojuist.
Leerzaam gebleken.

Cam omgeruild. Op mijn voorstel alleen de cam niet het data kaartje. Nieuwe cam gelijk getest. Datum 1 januari 2020 :roll:
Dan ff testen Nieuwe cam Nieuw kaartje....tijd datum OK :D
Dus ligt het niet aan cam, maar kaart.....
Oude kaart geformatteerd in oude cam...... Werkt :D :D :D

Weer wat geleerd :lol:

Boel KMs gemaakt, maar rijden is ook wel leuk :wink:

Blijf problemen/ervaringen omtrent de BlackVue hier posten (f)

Autodelta
Pro
 Bericht 
 
Waar heb je hem gehaald ???

Vind dit ook geen onaardige aanbieding

http://uwdashcam.be/nl/dashcams/18-blac ... -32gb.html

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Daar dus (f)

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
LoverD schreef:
Oude kaart geformatteerd in oude cam...... Werkt :D :D :D

:cry: :huh:

Not :boos: Alle clips van de terugrit uit Belgie correcte tijd/datum. Alles van vandaag 1 jan 2020. Cam heeft zonder spanning gestaan overnacht. Vandaag dit niet opgemerkt dacht gewoon dat het opgelost was.

Vanmiddag originele kaartje eruit gehaald om extra micro sd te checken. Datum en tijd klopten pas na formatteren in de cam. Thuis originele kaart in de laptop om filmpje op mijn laptop te plaatsen. Alle clips van gisteren goede tijd. Alles van vandaag weer fout :huh: :huh: :huh: :huh:

Mathijs4600
Pro
 Bericht 
ander kaartje eens proberen ?
contacten goed/schoon ?

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Zit nu de tweede kaart in. loop straks zeker ff naar beneden de auto om de tijd/datum te testen. Daarna maar weer mail naar de leverancier. Ik stel mijn conclusies omtrent defect kaart of cam nog even uit. ....

Zaterdag krijgt de 12V continue spanning en schakelt niet meer uit op contact :roll:

Edit plaatje toegevoegd. Bijna zeven jaar sabattical sinds ik na gisteren weer aan het werk ging
Afbeelding

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Is er een programmeur in de zaal die deze log begrijpt? (f)
Citaat:
[06:04:22][JC:check_model_info:1374]app_version:[1.005]

[06:04:22][JC:check_model_info:1378]app_model:[500GW]

[06:04:22][JC:check_model_info:1382]app_language:[English]

[06:04:22][JC:check_model_info:1389]cli_version:[2.032]

[06:04:22][JC:check_model_info:1393]cli_model:[500GW]

[06:04:22][JC:check_model_info:1397]cli_language:[English]

[06:04:22][JC:check_model_info:1404]cfg_version:[1.030]

[06:04:22][JC:check_model_info:1408]cfg_model:[500GW]

[06:04:22][JC:check_model_info:1412]/mnt/mmc/BlackVue/Config/version.bin read End

[06:04:22]#####[check_version:1441]firmware_version:1.005, FIRMWARE_VERSION:1.005

[06:04:22][check_version:1458] config.ini is 1.030...

[06:04:22][JC:pta_parameter_init:3404] overwrite set >>>> (time)

[06:04:25]Start_System

[06:04:26][audio_play:2503] Audio Play thread count:1

[06:04:26][audio_play:2509] Audio Play thread count:1

[06:04:26][motion_init:101]Record Parking

[06:04:28][audio_play:2503] Audio Play thread count:2

[06:04:28][audio_play:2509] Audio Play thread count:2

[06:04:34]GPS Start

[06:04:35][recfile_start:727] OPEN FILE 20200101_060435_N

[06:04:36][insert_gps_data:753]gps[1366171085][1366178285], rtc[1577855076] : gmtoff [3600][7200]

[06:04:49][audio_play:2503] Audio Play thread count:3

[06:04:49][audio_play:2509] Audio Play thread count:3

[06:07:38][pta_close:3559]REC FILE CLOSE

[06:07:38][recfile_start:727] OPEN FILE 20200101_060736_N

[06:07:51][pta_close:3559]REC FILE CLOSE


Mathijs4600
Pro
 Bericht 
Ik dacht dat je hem ge-updated had naar 1.005e, waar komt dan
Code:
[06:04:22][check_version:1458] config.ini is 1.030...
vandaan ?
Die lijkt mij bij 1.003 te horen.

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Viel mij ook al op. Dit was de log van vanmorgen. In de log van gisteren stond hetzelfde :roll:

Citaat:
[18:13:45][JC:check_model_info:1374]app_version:[1.005]

[18:13:45][JC:check_model_info:1378]app_model:[500GW]

[18:13:45][JC:check_model_info:1382]app_language:[English]

[18:13:45][JC:check_model_info:1389]cli_version:[2.032]

[18:13:45][JC:check_model_info:1393]cli_model:[500GW]

[18:13:45][JC:check_model_info:1397]cli_language:[English]

[18:13:45][JC:check_model_info:1404]cfg_version:[1.030]

[18:13:45][JC:check_model_info:1408]cfg_model:[500GW]

[18:13:45][JC:check_model_info:1412]/mnt/mmc/BlackVue/Config/version.bin read End

[18:13:45]#####[check_version:1441]firmware_version:1.005, FIRMWARE_VERSION:1.005

[18:13:45][check_version:1458] config.ini is 1.030...

[18:13:46][JC:pta_parameter_init:3404] overwrite set >>>> (time)

[18:13:49]Start_System

[18:13:50][audio_play:2503] Audio Play thread count:1

[18:13:50][audio_play:2509] Audio Play thread count:1

[18:13:50][motion_init:101]Record Parking

[18:13:52][audio_play:2503] Audio Play thread count:2

[18:13:52][audio_play:2509] Audio Play thread count:2

[18:13:58]GPS Start

[18:13:59][recfile_start:727] OPEN FILE 20130416_181359_N

[18:14:52][pta_close:3559]REC FILE CLOSE

[18:14:52][recfile_start:727] OPEN FILE 20130416_181444_E

[18:15:01][audio_play:2503] Audio Play thread count:3

[18:15:01][audio_play:2509] Audio Play thread count:3

[18:15:01][button_main:2016] 0

[18:15:01][button_main:2018] 1

[18:15:02][button_main:2022] 2

[18:15:02][button_main:2029] ���� : off

[18:15:07]Power OFF

[18:15:07][pta_main:1738]OUT3-0[REC END PROC1:0]

[18:15:07]Serial end.

[18:15:07][pta_close:3559]REC FILE CLOSE

[18:15:07][pta_main:1751]OUT3-0[REC END PROC2]

[18:15:08]Power OFF

[18:15:09]Power OFF

[18:15:09][watchdog_main:689]OUT1-0

[18:15:10]Power OFF

[18:15:11]Power OFF

[18:15:11]End System - 1

[18:15:11]End System umount

[18:17:45]Start_System

[18:17:46][audio_play:2503] Audio Play thread count:1

[18:17:46][audio_play:2509] Audio Play thread count:1

[18:17:46][motion_init:101]Record Parking

[18:17:49][audio_play:2503] Audio Play thread count:2

[18:17:49][audio_play:2509] Audio Play thread count:2

[18:17:55]GPS Start

[18:17:56][recfile_start:727] OPEN FILE 20130416_181756_N

[18:17:57][insert_gps_data:753]gps[1366122039][1366129239], rtc[1366129077] : gmtoff [7200][7200]

[18:18:49][pta_close:3559]REC FILE CLOSE

[18:18:49][recfile_start:727] OPEN FILE 20130416_181842_E

[18:19:42][audio_play:2503] Audio Play thread count:3

[18:19:42][audio_play:2509] Audio Play thread count:3

[18:21:45][pta_close:3559]REC FILE CLOSE


Autodelta
Pro
 Bericht 
 
Wat staat er in de config.ini

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Autodelta schreef:
Wat staat er in de config.ini

Voor zover ik niks van programeren snap :oops:

BINGO :thumb: (f)

date modified 1 jan2020 0432 am

date created idem

Kan dat bestand niet openen op de mac, maar aanwijzing is duidelijk

Autodelta
Pro
 Bericht 
 
Ik vrees dat de batterij in de Blackvue niet goed is, deze moet de instellingen een tijdje vast houden.
Denk dat je terug naar Belgie kan.

Lees dit maar eens

http://forum.dashcamtalk.com/viewtopic.php?f=6&t=1023

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
:roll:
Vind je config.ini suggestie ook wel geloofwaardig. Het is niet alleen de timezone, maar vooral de datum waarmee hij opstart. Probleem is dat ik de ini zie (created/modified 1 jan 2020) maar niet kan editen op de mac.
Even kijken wanneer ik een windows machine ter beschikking heb.

Ik ga sowieso de leverancier wat logs sturen met het verzoek dit door te sturen naar pittasoft. Gezien het met Cam 2 ook fout ging heeft ie mogelijk een foute batch en dat waren een boel camera's :x Ik hoop het niet.

Lijkt mij op software, maar ben geen expert. Was gisteren ook overtuigd dat het probleem was opgelost :oops:

Post de config zodra ik hem open heb.

En bedankt voor het meedenken (f)

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Config.ini.txt
Citaat:
[Tab1]
TimeZone=301
ImageSetting=0
Brightness=1
NormalRecord=0
VoiceRecord=0
DateDisplay=0
SpeedUnit=0
NormalRecordTime=3
EventRecordTime=3
StorageSetting=0
StorageRate=0
AutoParking=0
FileFormat=0
PROFILETYPE=1
[Tab2]
NORMALSENSOR1=20
NORMALSENSOR2=30
NORMALSENSOR3=30
PARKINGSENSOR1=80
PARKINGSENSOR2=80
PARKINGSENSOR3=80
MOTIONSENSOR=40
[Tab3]
LED1=1
LED2=1
NORMALCOLOR=0
PARKINGCOLOR=0
STARTVOICE=1
NORMALSTARTVOICE=1
EVENTSTARTVOICE=0
CHANGERECORDMODEVOICE=1
PARKINGMODEVOICE=1
ENDVOICE=1
VOLUME=95
AVOUT=0
[Wifi]
web_id=blackvue
web_pw=5181178AEB83EDE2230DA62AF55B537EFA6F18A66443E4A545A2DCB5AFB4756D
wifimode=AP
ap_ssid=
ap_pw=5181178AEB83EDE2230DA62AF55B537EFA6F18A66443E4A545A2DCB5AFB4756D
sta_ssid=
sta_pw=5181178AEB83EDE2230DA62AF55B537EFA6F18A66443E4A545A2DCB5AFB4756D
onstart=0


Datedisplay=0 lijkt mij goed

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Dit bericht heb ik met de verkoper gecommuniceerd. Mijn analyse om met Pittasoft te delen. Heb de verkoper een link naar dit topic gestuurd. Correct me if I am wrong on the below... (f)
Citaat:
kleine update.....

Ik heb de cam vanavond weer gestart met de nieuwe (niet pittasoft) kaart. Datum OK.
Tijd, zelfde als van format 1721 ipv 2130.
Ik denk aan combi van interne batterij icm config.ini....

Uitleg van mijn redenatie en ik ben geen IT specialist......

Na format maakt cam nieuw ini bestand obv GPS data
Zolang accu stroom heeft past cam de tijd aan in de .ini
Zonder stroom houdt cam laatst aangemaakte .ini bestand waarop hij terugvalt bij restart op versie opgeslagen in het interne geheugen, wat blijft bewaard bij werkende interne accu.
Na een nacht zonder stroom (interne accu leeg) is het laatste ini bestand weg en valt cam terug op firmware config.ini waarin een fout zit 1 Jan 2020.

In plaats van terug te vallen op de firmware voor tijd/datum zou het ini bestand naar GPS data moeten verwijzen.

Just my thoughts to share with pittasoft.


Autodelta
Pro
 Bericht 
 
Dat is exact het zelfde wat ik in gedachte heb

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Autodelta schreef:
Dat is exact het zelfde wat ik in gedachte heb

O:) Mocht jij ITer zijn dan ben ik nu trots op mijzelf O:)
Maar ik heb wel even gebeld met vrienden met IT achtergrond en dan heb ik het toch mooi verwoord.... [start]Blijft voorlopig trots op zichzelf[/end] :wink:

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Nou, vanmorgen cam even in de gaten gehouden. Kwam volgens horloge aan om 0840. volgens cam gisteravond 1800 :huh:
Ene kaart start op 1 jan 2020. Tweede kaart blijft klok niet lopen zonder stroom :roll: Kaart gister om 17.30 geformatteerd en nu een half uur gereden.

Gok dat ik volgende week als de cam continue stroom houdt van het probleem af ben maar lijkt me wel een probleem voor Pittasoft. Met de DR400 had ik dit niet.

Mathijs4600
Pro
 Bericht 
Even een vraagje langs de neus weg:
Heb je, alvorens de dashcam in gebruik te nemen, hem eerst minimaal 2 uur aan een oplader gelegd ?

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Mathijs4600 schreef:
Heb je, alvorens de dashcam in gebruik te nemen, hem eerst minimaal 2 uur aan een oplader gelegd

Nee, stroom alleen als auto op contact (zou ik een leuk verhaal over kunnen vertellen :wink: )
Rit terug uit belgie was 1,5 uur. Net iets te snel geweest dus :wink:

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Gisteren voorgesteld om de cam toch maar om te ruilen. Maakt niet uit dat ik weet wat er mis is, maar fabrikant gaf al aan dat dit zo is. Ik dacht het wel even beter te weten O:)

Vandaag weer op en neer weesp belgie. Om deze twwede trip enig nut te geven, gelijk maar een power magic pro meegenomen. Morgen installatie :honger:

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Nou het werkt allemaal :D heb vandaag weer filmpjes met juiste tijd en datum gepost.

Gelijk nog even een vraag. Gisteren de cam in parkingmode achtergelaten ( powermagic pro). Vanmiddag was ie uitgeschakeld. Had verwacht dat het veel langer zou duren voordat de accubeveiliging inkickt.

Wat zijn de ervaringen hier?

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Nou had ik dit topic als Sticky geopend maar niet met de gedachte dat ik het zelf in leven zou houden :oops: problemen dus..... :cry:

Gisteren was het goed gegaan met de DR500 icm de PMP. Was alleen verbaasd dat de cam was uitgeschakeld.
Vanmorgen, accu compleet leeg :boos:
PMP was ingesteld op 12 volt restspanning en na 6 uur automatisch uitschakelen.

Twee vraagjes:
Is 12 volt restspanning voldoende?
Ik merkte gisteren al dat de cam in parking mode continue opnam en niet op basis van de sensor instelling. Wat zijn de settings dat de cam meer in een event mode werkt tijdens parkeren?

Kan vanavond niet testen want auto staat bij garage ivm nieuwe dynamo en/of accu :[

Griffin
Master
 Bericht 
Even meten vertelt je een hoop over de conditie van de accu. Natuurlijk ontkoppel je tijdens het testen de camera en zijn bewakings-electronica! Methode (alle metingen klemspanning met een volmeter, 20V bereik DC):
- accu eerst opladen (starten, eventueel met starthulp, dan kwartiertje tot half uurtje rijden met zo min mogelijk elektrische belasting, dus geen achterruitverwarming, geen radio, zo min mogelijk verlichting)
- meet de spanning met stationair draaiende motor, moet > 13,2V zijn, voor het mooie 13,8V.
- geef je een beetje gas, dan stijgt die spanning. Hij mag echter nooit boven de 14,4V zijn!
- na opladen motor uit, grootlicht aan, laat ca. 2 minuten staan
- daarna licht uit, laat nog zo'n 15 minuten staan
- meet nu de klemspanning op de accu: indien > 12,5V: accu is okay. Indien < 12,15V: vervangen dat ding!

Maar als je accu al plat gaat van een nachtje een 100 mA leveren, dan is'ie stuk hoor. Daar hoef je dan geen testje voor uit te voeren :D

De spanning van 12V moet voldoende zijn voor de camera, maar beter schakel je hem eerder af.

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Hoi Griffin, dank voor je reactie (f)

Ik denk zelf ook aan een sameloop van omstandigheden. Accu/ dynamo was al stuk op moment dat ik de PMP liet inbouwen.

Dit wordt nu getest.

Kan me niet voorstellen dat een cameraatje in 4 uur tijd een werkende accu leeg trekt :roll: Had nl wegens vogelpoep een glassex doekje nodig uit het dashboard kastje en hoorde "blackvue is now shutting down" toen ik het doekje pakte. Dat was 4 uur nadat ik de auto had geparkeerd.

Griffin
Master
 Bericht 
Ik weet niet waar die garage mee gaat komen, maar hoe oud was die accu? Ik heb zo'n vaag vermoeden dat er meer aan de hand is - er heersen op het moment niet bepaald echt typische weersomstandigheden waarbij accu's het massaal begeven.

Die dynamo klinkt redelijk aannemelijk. Vooral de spanningsregelaar is dan verdacht. Let op: vaak hoeft er dan geen nieuwe dynamo in voor veel geld maar volstaat een revisie (of een ruil-dynamo). Dat scheelt echt een hele hoop centen... tenzij het een leaser is want dan ga je natuurlijk voor "originele delen" :D

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Accu is 2010 denk ik, niet ouder. Garage sprak over ruil dynamo.

Bramdaman
Master
 Bericht 
Ik heb de Backvue software geupdate naar 2.032HD-E maar sinds die update happeren de video's tijdens het afspelen. Direct in VLC is geen enkel probleem.

Heeft iemand dit ook en wellicht een oplossing?

Griffin
Master
 Bericht 
LoverD schreef:
Accu is 2010 denk ik, niet ouder. Garage sprak over ruil dynamo.

En? Werkt het nu allemaal naar behoren?

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Yep Accu + dynamo vervangen

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Bramdaman schreef:
k heb de Backvue software geupdate naar 2.032HD-E maar sinds die update happeren de video's tijdens het afspelen. Direct in VLC is geen enkel probleem.


Zie je vraag nu pas. Gaat dit over de 500? Daar is nl 1.05 firmware voor. Heb het zelf niet maar bij haperend beeld denk ik aan de kaart, of probeer je via wifi af te spelen?

Bramdaman
Master
 Bericht 
Het gaat niet om de firmware, het gaat om het windows progra mma. De opnames zijn prima, het afspelen in het programma gaat niet goed. Wel in VLC

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Volgens mij heb ik dat ook wel eens gehad ja. Treed volgens mij op als het kaartje net in de computer zit. Heb er verder nooit veel aandacht aan geschonken.

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Sinds mijn accu issue de power magic pro weer aangesloten.

Heeft iemand aanbeveling voor de instellingen van de parking mode? Vorige keer heeft de cam alles continue op lopen nemen. Zonde van de beelden op de sd kaart.
Ik wil de gevoeligheid zo hebben dat de cam alleen echte events opneemt. Bij continu opnemen zal ik de beelden nooit terug kijken, 16 uur de gracht is saai.

Ik wil dus eigenlijk geen parking recordings vinden tenzij er iets aan de hand is. Cam zou moeten reageren op alles vanaf openen of dichtslaan van een deur.

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Ben er zelf ook even mee bezig geweest. Bij mij was de motion detector de boosdoener. Cam registreert alles wat voorbij komt en slaat opname op. Nu ingesteld op nul.

Sherlock
Master
 Bericht 
 
Die van mij neemt niet meer op. :boos:

Althans, op het laatste deel van de rit net werd het lampje rood. Ingedrukt gehouden en toen deed ie het weer. Nu bij thuiskomst blijkt ie alleen vanaf dan te hebben opgenomen.

Ik had van de week al problemen met de cam; de filmpjes duurden wel 3 minuten (zoals ingesteld), maar ik kon in die applicatie er niet meer doorheen skippen. Er stond dat de video nog "-53:24" duurde bijvoorbeeld.

Heb toen de hele map Record met shift+del leeggemaakt, maar dat is wellicht toch niet de juiste oplossing?

Ik heb wel eens gehoord dat je zo'n SD eens in de zoveel tijd moet formatteren; maar als ik 'm formatteer, dan ben ik toch ook de software van BlackVue kwijt? Of kan ik die backuppen en daarna weer terugzetten? En dat formatteren; gewoon met "format F:" in cmd?

viffer
Master
 Bericht 
SD kaart formatteren doe ik met de windows explorer.

Sherlock
Master
 Bericht 
 
Ah ja, dat zal op hetzelfde neerkomen. Hoe krijg je die SD dan weer BlackVue-ready?

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Format ff in de cam. Bij de 500 weet ik het knopje. Bij een lege kaart zal de cam de .ini uit het geheugen naar de kaart schrijven.
Heb ik uit ervaring geleerd toen ik de originele kaart in mijn armsteun verloor.

Sherlock
Master
 Bericht 
 
Ik kan 'm dus gewoon formatteren, en de rest doet ie zelf?

LoverD
FS Meldingen
 Bericht 
Sherlock schreef:
Ik kan 'm dus gewoon formatteren, en de rest doet ie zelf

Yep was ook mijn grote angst toen ik de originele kaart verloor en geen back up had. Opstarten duurde iets langer dan normaal en daarna deed ie het gewoon.

 Pagina 1 van 5 [ 221 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy