» Off-"Flitsservice" » Auto's » Dashcam info   

Postingstijd interval gedetecteerd van 124.3 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 12 berichten ]
darunna
Pro
 Bericht 
 
Inleiding
De normale Mini 0805 wordt al jaren gezien als een betrouwbare dashcam met een goede prijs/kwaliteits verhouding. Deze Mini0805P zit in exact dezelfde behuizing, met een aantal kleine verschillen. De belangrijkste is de Parkingmode (inclusief aansluit materiaal), een andere chipset en geen accu, maar een condensator.

De dashcam wordt geleverd in deze doos:
Afbeelding

Features
De Mini 0805P is in principe gelijk aan de Mini 0805, hij is voorzien van GPS en heeft een erg klein/discreet formaat, waardoor het een populair model is.

Deze Mini 0805P variant heeft echter een extra feature: park mode. Hiervoor is een hardwire kit meegeleverd, om hem direct op de accu aan te sluiten. Aangezien ik een leaseauto heb, heb ik dit niet getest.

Een ander verschil is, dat deze Mini 0805P niet meer voorzien is van accu, maar van condensator. Een accu is slijtagegevoelig en een condensator niet. Het nadeel van een condensator is weer dat hij geen energie opslaat, waardoor hier zonder spanning niet meer door zal draaien. Echter zie je bij dashcams op accu, dat dit ook in rap tempo afneemt. Net uit de doos gaat de accu zo'n 15 minuten mee, maar na een paar maanden is dit al erg teruggelopen. Tevens moet je jezelf afvragen wat precies het nu is van max 15 minuten doordraaien op een accu. Op den duur kan het disfunctioneren van de accu ook invloed hebben op de werking van de dashcam. Dit heb je bij een condensator niet, bij deze Mini 0805P kun je het niet door kunnen draaien van de dashcam oplossen door hem op de directe spanning van de accu aan te sluiten.

Wanneer je dit gedaan hebt kun je de park modus gebruiken. Hiervoor moet je wel iedere keer bij het verlaten van de auto, de parkmodus activeren, door de knop naar beneden lang in gedrukt te houden.

Wanneer we de doos openen, zien we meteen de dashcam verpakt zitten:
Afbeelding

De camera zit omgeven in foam, in een plastic zakje:
Afbeelding

Dan zit er links een kartonnen doosje in de doos:
Afbeelding

Als we deze doos openen zitten daar zaken als de GPS mount, USB datakabel, extra 3M stickers en klipjes om de kabel weg te werken in:
Afbeelding

Vervolgens komt de handleiding, een schoonmaakdoekje voor lens en raam, en wat film in de doos zichtbaar:
Afbeelding

Het film is eventueel als extra laag tussen raam en dashcam te gebruiken, zodat hij later heel makkelijk te verwijderen is door de filmlaag van het raam te verwijderen. Ik heb dit eenmaal zonder succes zelf geprobeerd, maar misschien was mijn raam te vochtig door een beslagen ruit.

Afbeelding

Dan zit er onderin nog een grotere platte doos in de verpakking van de dashcam:
Afbeelding

Hier zitten twee 12V aansluitingen in, één voor de sigarettenaansteker, en één die direct op de accu is aan te sluiten, voor directe stroomvoorziening:

Afbeelding

En dan is dit de complete meegeleverde inhoud:

[imghttps://c1.staticflickr.com/1/632/33204318432_e977d05547.jpg[/img]

Design & bouwkwaliteit
De camera voelt goed en degelijk aan. Ik heb zelf nooit de normale Mini 0805 gehad en dus ook nooit getest, maar als ik van de foto's op internet en de videobeelden op YouTube uitga, verwacht ik dat dit -in ieder geval qua uiterlijk- dezelfde body is.

De dashcam, vanuit verschillende hoeken:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Opnamekwaliteit
De opnamekwaliteit is goed. Overdag is het beeld goed en in de nacht is het redelijk. Nu zien we dat bij alle dashcams van deze prijsklasse wel terug, we kunnen er geen kwaliteit, zoals bij de DOD van verwachten.

Beeldkwaliteit en videoreview Mini 0805P:
Link


Stabiliteit & betrouwbaarheid
Ik test de cams natuurlijk relatief kort, dus op de lange termijn kan ik er niets over roepen. De tijd dat ik getest heb met de cam heb ik geen problemen met de camera ondervonden.

Gebruiksgemak
Het gebruiksgemak is prima, eigenlijk wijst alles zich vanzelf. De knoppen in het menu moet je even weten, maar als dat eenmaal is ingesteld gaat alles vanzelf.
Het is een discrete dashcam met GPS functionaliteit.

Prijs
De prijs zetten we af tegenover de Mini 0805, omdat dit een erg populaire dashcam is. Ik zie deze Mini 0805P toch als verbeterde versie. Alleen om de condensator zou ik er al meer voor over hebben dan voor de normale 0805, omdat het vooral op de lange termijn betrouwbaarder is (accu vs. condensator).

De normale Mini 0805 zie ik voor €53 te koop staan
De Mini 0805P daarentegen kost €63, dus 10 euro meer.

Persoonlijk zou ik de 0805P verkiezen boven de 0805, maar de 0805 heeft zich wel bewezen in betrouwbaarheid en deze nieuwe 0805P zal zich nog moeten bewijzen.

Review op youtube:
https://youtu.be/uMRGTr9BUGE

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Mooie review, bedankt voor het delen :thumb:

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Mooie review, bedankt voor het delen

Afbeelding

Alexander_B
Master
 Bericht 
darunna schreef:
een andere chipset

Dat vind ik altijd een beetje tricky met dit soort camera's, voor 't zelfde geld is ie met een andere chip een stuk minder betrouwbaar of goed.

Archiebald
Master
 Bericht 
63,-?!?! Waar??

GerbiE
Die hard
 Bericht 
Voor die prijs ben ik ook zéér geïnteresseerd !

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Hij rekent om met die Gearbest link @Youtube van $67 naar Euro's maar hij is zeker vriendjes met de douane en verzendmaatschappij want zo werkt het normaal gesproken niet :roll:

Prijs gaat richting 100 Euro als je de gewone weg bewandeld.

darunna
Pro
 Bericht 
 
Dave schreef:
Hij rekent om met die Gearbest link @Youtube van $67 naar Euro's maar hij is zeker vriendjes met de douane en verzendmaatschappij want zo werkt het normaal gesproken niet :roll:

Prijs gaat richting 100 Euro als je de gewone weg bewandeld


Je hebt de kans inderdaad om eruit gepikt te worden. Vreemd, normaal heb je ook de optie om EU warehouse te kiezen. Dan heb je geen last met de douane.

Daarnaast geldt: kies voor standaard verzending, via express (dhl en feddex) heb je 100% controle. Chinapost en postNL doen steekproeven.

Tot nu toe is één van de 9 cams bij mij eruit gepikt...

Mocht hij eruit gepikt worden:
63 euro+21%btw+handelingskosten POSTNL = 89 euro

Misschien vanwege de sale geen EU keuze te maken...

Blaataap
Master
 Bericht 
 
darunna schreef:
Je hebt de kans inderdaad om eruit gepikt te worden. Vreemd, normaal heb je ook de optie om EU warehouse te kiezen. Dan heb je geen last met de douane.


EU warehouse is alleen mogelijk als ze daar voorraad hebben. Is voor de 0805P (nog) niet het geval.

YanksMoor
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
Reeds enkele jaren zeer tevreden gebruiker van de Mini dashcam 0805 met GPS Bracket. Echter heb ik nu dringend nieuwe stickers nodig omdat mogelijk met de warmte van enkele weken terug de camera van de voorruit viel. Wie weet waar ik de nieuwe stickers kan verkrijgen die op de GPS Bracket van de Mini Dashcam passen.
Verschillende firma's bieden wel de dashcam aan, maar als je om de stickers vraagt zijn ze niet thuis

Peter.B
Master
 Bericht 
Ik zou zeggen ga eens langs een carglass.

yj24tp
Pro
 Bericht 
 
idd, of een soortgelijke glasboer. Die lijmen immers ook je binnenspiegel weer vast na vervangen voorruit :thumb:

 Pagina 1 van 1 [ 12 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy