» Flitsservice International » International Discussions    Pagina 1 van 1  [ 3 berichten ]
gurb
Master
 Bericht 
Citaat:
Belgie: Politie houdt opnieuw flitsmarathon: “Aantal verkeersdoden moet dringend naar beneden”

Sinds woensdagochtend houdt de politie een flitsmarathon, en dat al voor de zevende keer. Het doel van de politie is hardrijders erop te wijzen dat ze ook op tijd op hun werk aankomen als ze niet te snel rijden. “En het aantal verkeersdoden moet dringend naar beneden”, vult politiewoordvoerder Peter Dewaele aan.

Woensdag staat voor de politie in het teken van één ding: flitsen, flitsen en nog eens flitsen. 24 uur lang op snelwegen, secundaire wegen én lokale wegen. “We gaan ons heel veel verplaatsen”, waarschuwt Dewaele bij VRT Nieuws. “En dus zeker niet wachten tot de plaatsen waar we flitsen gepost worden op sociale media.”

Het doel van de politie is hardrijders er van woensdag 6 uur tot donderdag 6 uur op te wijzen dat snel rijden geen must is om bijvoorbeeld op tijd op hun werk aan te komen. “Wij hopen dat iedereen dat door deze actie merkt”, zegt Dewaele. “Op de snelweg rijden is bovendien aangenamer als iedereen zich aan de snelheid houdt.”

Verkeersdoden

Nog meer dan sensibiliseren wil de politie het aantal verkeersdoden verminderen door de flitsactie. Elke dag zijn er gemiddeld twee doden te betreuren op onze wegen. “We moeten er alles aan doen om het aantal verkeersdoden naar beneden te krijgen“, zegt Dewaele. “We zijn nog altijd geen goede leerling in Europa.”

Geheim wapen

Hardrijders zullen amper kunnen ontsnappen aan de controles, want de politie zet haar ‘geheim wapen’ in. De autowegpolitie zal voor het eerst de superflitscamera inzetten tijdens een flitsmarathon. Ook de lokale zones die al over deze nieuwe generatie camera’s beschikken, zetten hem in.

De NK7 kan verstopt worden in een vuilnisbak of in een werfkast, gooit tot zes wagens tegelijkertijd op de bon, kan in twee richtingen controleren en vooral... hij verraadt zichzelf niet door te flitsen omdat hij met een infraroodcamera werkt.

Ook controles in 140 lokale zones

Naast de federale politie doet ook de lokale politie dit keer massaal mee. In het verleden waren er wel eens zones die afhaakten wegens onderbemand. Maar nu lijkt het er op dat er in alle zones op snelheid zal worden gecontroleerd.

De resultaten van deze zevende flitsmarathon zullen pas donderdag bekend zijn. Tijdens de laatste editie in oktober 2016 werden 415. 065 voertuigen gecontroleerd, 5,76 % daarvan reed te snel.In april vorig jaar reed zes procent van de bestuurders te snel.

Link: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170419_02840304

HypHyper
Master
 Bericht 
Ik denk dat het niet veel gaat helpen. Het probleem in België is fundamenteler: ze kunnen niet rijden. Al was het maar vanwege het zotte de weg op mogen onder begeleiding na je theorie-examen.
Laatst België van Oost naar West doorkruist en dat was weer een videospelletje hoor. De ene rare snuiter na de andere.

Qua doden in het verkeer (en ook kwaliteit van de wegen) valt België onder de Oost-Europese landen..

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Citaat:
Tijdens de laatste editie in oktober 2016 werden 415.065 voertuigen gecontroleerd, 5,76 % daarvan reed te snel.In april vorig jaar reed zes procent van de bestuurders te snel.

Zo zeg, 6% .. Schokkend.. Misschien moeten ze de marge eens gaan verlagen zoals bij ons het geval is, kunnen ze veel meer scoren.

 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…