» Juridisch » Juridisch (Gesloten)    Pagina 5 van 5  [ 209 berichten ]
isaq
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
Beste mensen,

Het rijbewijs van een vriendin is ingenomen en de inhoudingstermijn is helaas 4 maanden!
Zij zou het op prijs stellen als er iemand is, die haar op zeer korte termijn kan helpen om aan een voorbeeld van een bezwaarschrift te komen.
Zij heeft het rijbewijs nodig voor haar werk (België) en zij heeft een zieke moeder (pas geleden knieopertie gehad) voor wie zij zorgt.

Dat het eigenschuld dikke bult is, daar is zij nu wel van bewust!

Bijvoorbaat dank.

Ch1nnY
Master
 Bericht 
isaq schreef:
Het rijbewijs van een vriendin is ingenomen en de inhoudingstermijn is helaas 4 maanden!

Begin eerst eens met te vertellen, waar ze precies van verdacht wordt? Heeft ze te hard gereden, was er alcohol of iets anders in het spel? hoe hard reed ze, of hoeveel blies ze etc etc.

isaq
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
Ch1nnY schreef:
Begin eerst eens met te vertellen, waar ze precies van verdacht wordt? Heeft ze te hard gereden, was er alcohol of iets anders in het spel? hoe hard reed ze, of hoeveel blies ze etc etc.


Ze is in een beschonken toestand tijdens het rijden door een andere autombilist van achteren geraakt, waarna zij ruzie met diegene kreeg, die had al snel door dat zij had gedronken.

Zij probeerde het ongeval met een sisser af te laten lopen, maar hij wilde per se de politie erbij hebben, daar had zij geen zin en ging ervan door (dom dom) terwijl het niet haar fout was.
Zij heeft de auto ergens geparkeerd en ging naar een vriendin toe, toen ze terug ging om spullen uit haar auto te halen, trof ze agenten bij haar auto die hebben haar eerst laten blazen (terwijl zij niet aan rijden was), daarna geboeid en vervolgens mee naar het politiebureau meegenomen.
Zij heeft haar verklaring niet getekend omdat de verbalisant dingen toevoegde waar zij het niet eens mee was. Uren later mocht ze weer naar huis, ze zou binnen 10 dagen bericht krijgen wat niet gebeurd is! Vandaag, bijna een maand later heeft zij gebeld en kreeg zij te horen dat haar rijbewijs voor 4 maanden is ingenomen.

Hopelijk dat het verhaal nu een beetje duidelijk is.

isaq
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
En toen!

Aanhanger
Master
 Bericht 
isaq schreef:
trof ze agenten bij haar auto die hebben haar eerst laten blazen (terwijl zij niet aan rijden was), daarna geboeid en vervolgens mee naar het politiebureau meegenomen.

Daarna zal ze op het bureau nogmaals hebben moeten blazen neem ik aan.
Welke waarde kwam er uit het apparaat?

isaq
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
Veel, ik weet niet precies! Zij was niet aan het rijden toen ze aangehouden werd.

isaq
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
Zo, het loopt storm in mijn PM :schudnee: Ik kan niet al die bezwaarschriftvoorbeelden verwerken!

Aanhanger
Master
 Bericht 
Op sympathie hoef je (ok, je vriendin) hier niet te rekenen na een artikel 7 en 8.

Er valt ook weinig over te zeggen zonder meer details.
Denk niet dat je bezwaar kunt maken, je vriendin zal een dagvaarding ontvangen.

Uwe Alzaligheid
Master
 Bericht 
Alcomobilisme wordt (ook) op deze site niet gewaardeerd. :nono: Dat verklaart de oorverdovende stilte in dit topic.

Jouw vriendin heeft, als ik de beschrijving goed begrijp, twee verschillende 'problemen' die hier samenlopen. Zij heeft onder invloed gereden (artikel 8 WVW) :oops: en zij heeft de situatie nodeloos verergerd door de plaats van het ongeval te verlaten (artikel 7 WVW) :oops: :oops:. De samenloop hiervan maakt dat het heel moeilijk is te beoordelen of een zogenaamd 'klaagschrift' tegen de inhouding van het rijbewijs enige kans van slagen heeft. Daarnaast hangt er heel veel af van wat jouw vriendin, tegenover de agenten en later op het politiebureau, precies verklaard heeft. :-?

Dit wordt nog bemoeilijkt doordat er daarenboven veel afhangt van het alcoholpromillage dat bij de ademanalyse is vastgesteld. Bepaalde promillages komen overeen met vastgestelde boetebedragen, perioden van rijontzegging tot en met educatieve maatregel en/of psychiatrisch onderzoek.

Om meer te kunnen zeggen, moeten we dus veel meer weten. Als jouw vriendin deze informatie niet heeft, dan kunnen wij haar ook niet vertellen wat haar verder te wachten staat. Zij kan proberen via politie of de Officier van Justitie alsnog inzage te krijgen in de processen-verbaal. Hoe zij dit precies moet doen kan ik je niet vertellen.

Hoe de procesgang, in grote lijnen, verder zal verlopen kun je op deze site vinden onder 'Juridisch', 'Rijbewijs ingevorderd', 'Invordering rijbewijs bij snelheid vanaf 70 te hard'. Daar staat ook een voorbeeld-klaagschrift, dat je in haar geval echter wel sterk zult moeten aanpassen.

Bezwaar maken is in deze procedure geen optie. :schudnee: Jouw vriendin zal (hoogstwaarschijnlijk) vanzelf, binnen de periode van inhouding van haar rijbewijs, dus binnen de vier maanden, een dagvaarding ontvangen om één en ander te komen uitleggen bij de rechter. :o

Mocht je overigens nog verder willen posten over 'haar zaak', dan is het mogelijk raadzaam om hiervoor een eigen topic aan te maken. Je kunt dan jouw eerdere postings daarnaartoe copiëren. Dat voorkomt dat er allerlei discussies door elkaar gaan lopen.

Tenslotte hoop ik dat zij uit deze 'affaire' tenminste lering zal trekken.

 Pagina 5 van 5 [ 209 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy