» Juridisch » Juridisch (Gesloten) Reclamevrij? Log aub in, kost niets   

Postingstijd interval gedetecteerd van 68.3 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 5  [ 209 berichten ]
rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Beste lezers, een hele goededag.

Ik ben 2 maanden geleden aangehouden, een blaastest wees uit dat ik teveel had gedronken (655 ugl) (ik ben beginnend bestuurder). Ik heb een aantal weken later een brief van de OvJ ontvangen waarin stond dat mijn rijbewijs voor max 6 mnd ingevorderd blijft.

Ik heb daarna een brief van de CBR ontvangen, waarin stond dat er aan mijn rijgeschiktheid wordt getwijfeld. Als gevolg hiervan ben ik verplicht een geschiktheidsonderzoek te doen, eventueel aangevuld met een heronderzoek. Stel dat ik voor het 1e onderzoek zak, heb ik de mogelijkheid om een heronderzoek te doen. Als ik ook hiervoor zak, wordt mijn rijbewijs ongeldig verklaard. Als ik wel slaag, dan ben ik verplicht een EMA cursus te volgen. Dit is mij allemaal duidelijk...

Ik heb alleen een aantal vragen die mij onbeantwoord zijn gebleven

- Wat kan ik verwachten tijdens zo'n geschiktheidsonderzoek en een eventueel heronderzoek?
- Stel dat mijn rijbewijs ongeldig wordt verklaard, is er een
mogelijkheid om mijn rijbewijs alsnog geldig te doen verklaren? Wat zijn die mogelijkheden precies?
- Stel dat ik slaag voor de geschiktheidsonderzoek, maar ik zak voor de EMA cursus, wat zijn daarvan dan de gevolgen?
- Wat kan ik verwachten van een EMA cursus?

Ik hoop dat een ieder mij meer uitsluitsel kan geven.

Met vriendelijke groeten,
Rory

BMW-gek
Master
 Bericht 
Hier>>>>koffiekamer<<<< mag je zeiken en zemelen. :dag:

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Inderdaad, even met de schoonmaakploeg langsgeweest. On-topic vanaf hier. :duh:

lowflow
Master
 Bericht 
 
Nou, CBR gaat erg lekker zeg. Die gaan ongezien de recessie door hoor. Wat een opbrengsten voor een hoop wanpraktijken zeg pffff.

Ben nu even druk. Zal straks even het 1 en ander hier neerplempen voor je. Bereid je vast voor op een hoop ellende. De rechter is niks vergeleken bij het CBR.

Kom er straks wel ff op terug.....

Pino
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
Ook ik kan mijzelf helaas ervaringsdeskundige noemen op dit gebied.

Het advies wat ik jou in ieder geval kan geven: Tijdens het onderzoek wordt er gekeken naar het %CDT. Het %CDT wordt gemeten aan de hand van een bloedonderzoek.

Als jij met een zekere regelmaat alcoholische dranken genuttigd hebt, is er een grote kans dat deze verhoogd is. mocht dit boven de waarde 2,6 uitkomen, dan kan ik jou verzekeren dat jou rijbewijs voor een jaar wordt afgepakt door het CBR. Mijn advies is daarom ook: STOP ONMIDDELLIJK met het drinken van alcoholische dranken als jou rijbewijs je lief is, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Om dit percentage naar beneden te krijgen moet er ten minste drie maanden geen alcohol worden genuttigd (Er zijn overigens sites waarbij een langere periode wordt aangegeven dus pin mij er niet op vast). Overigens is het nuttig om de zoekfunctie te gebruiken en te zoeken op ''invordering rijbewijs'' o.i.d. Vooral de bijdragen van ''lowflow'' zijn voor mij zeer leerzaam geweest. Er wordt tijdens dit bloedonderzoek ook gekeken naar andere waarden, onder andere waarden m.b.t. het functioneren van de lever.

Na dit bloedonderzoek volgt een bezoek aan de psychiater. Deze ondervraagt je eventjes, en voert een aantal lichamelijke test uit (in mijn geval duurde dit ongeveer een kwartiertje/ half uurtje). Waarna hij zijn bevindingen door zal geven aan het CBR. Bij het CBR wordt er door de medische/juridische afdeling gekeken of jij nog geschikt bent voor het rijbewijs. Er is via google ook het een en ander over te vinden.

Mocht de diagnose alcohol afhankelijk of alcohol misbruik worden gegeven dan ben je het rijbewijs voor een jaar kwijt, zoals eerder vermeld. Na dit jaar kom je weer in aanmerking voor een nieuw onderzoek (je moet wel hebben aangetoond dat er geen sprake meer is van de alcohol afhankelijkheid/ alcohol misbruik, dit is de zogenoemde recidiefvrije periode).

Bij de EMA Cursus gaat het er, voor zover ik dat juist heb, voornamelijk om dat je goed en actief meedoet. Deze cursus wordt gegeven door medewerkers van verslavingszorg, en als ik het goed herinner gaat dit voornamelijk over de gevolgen van alcohol in het verkeer. Mocht de cursusleider vinden dat dit niet het geval is, zal het CBR jou rijbewijs ongeldig verklaren. Deze heb ik echter nog niet gehad. Volgens mij zou iemand die binnenkort een EMA cursus heeft op het forum neerzetten wat er allemaal werd gedaan tijdens deze cursus. Hou het forum goed in de gaten dus.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen adviseren.

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Pino (en anderen), bedankt voor je (jullie) advies...

Ik wil aan bovenstaande toevoegen dat ik een gelegenheidsdrinker ben. Ik ben scholier, ik studeer netjes, kortom: in mijn ogen ben ik niet alcoholafhankelijk, aangezien ik mij voor 100% op mijn studie concentreer.
Zou de psychiater rekening houden met de gedachte dat ik studeer en dat ik hierdoor nauwelijks met alcohol bezig ben?

Met vriendelijke groeten,
Rory

Rover
Master
 Bericht 
Enige mogelijkheid om van dit CBR gezeur af te komen navw ik hier op het forum voorbij heb zien komen....

Direct volledig stoppen met drinken... dus ook geen gelegenheidsdrankjes meer... CBR is ondertussen een haast criminele organisatie aan het worden met teveel rechten...

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Pino, ik citeer jou: "Om dit percentage (CDT) naar beneden te krijgen moet er ten minste drie maanden geen alcohol worden genuttigd (Er zijn overigens sites waarbij een langere periode wordt aangegeven dus pin mij er niet op vast)".

Geldt dit voor regelmatig alcoholgebruik, of ook bij een enkele keer, want dit lees ik op http://www.uwbloedserieus.nl/cdt.php

Er is gebleken dat het %CDT verder stijgt naarmate er meer alcohol genuttigd wordt. Bij onthouding van alcoholgebruik daalt het %CDT doorgaans BINNEN 2 TOT 3 WEKEN naar een normale waarde, maar na langdurig alcoholgebruik kan het veel langer duren voordat het %CDT daalt naar een normale waarde.

Ik weet nu niet binnen welke periode het %CDT in mijn lichaam zal dalen (2-3 mnd OF 2-3 weken), aangezien ik niet regelmatig drink.

Pino, kun jij mij meer duidelijkheid verschaffen?

Met vriendelijke groeten,
Rory

peterd
Pro
 Bericht 
 
rory schreef:
Zou de psychiater rekening houden met de gedachte dat ik studeer en dat ik hierdoor nauwelijks met alcohol bezig ben?


Aangezien ik studeer en nauwelijks met alcohol bezig ben? Even serieus de gemiddelde student staat er om bekend dat ze zich regelmatig met alchol inlaten (including me), kijk maar naar de berichten die er regelmatig over verschijnen.

Gewoon even helemaal niets drinken en kijken wat dit voor je op kan leveren. Mijn rijbewijs is me toch wel wat meer waard dan die paar drankjes de komende tijd.

DidbeZ
Master
 Bericht 
En je vrienden hebben voorlopig een BOB.... *rent vast voor de bezem uit naar de koffiekamer...*

Pino
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
rory schreef:
Pino, kun jij mij meer duidelijkheid verschaffen?

Het is inderdaad zo dat het %CDT eerder naar normale waarde terug kan gaan, maar zoals jij zelf al aangeeft is dit afhankelijk van de hoeveelheid die jij drinkt. Daar heb ik uiteraard geen zicht op. Het enigste wat ik wil aangeven is dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat het %CDT teruggaat naar de normale waarde, en hoe belangrijk het is om nu géén alcoholische dranken meer te nuttigen (ook geen gelegenheidsdrankjes dus).

Nogmaals, hoelang het precies duurt voordat het %CDT weer terug is gegaan naar de normale waarde in jou geval kan ik niet aangeven.

frank_b
Laat zich horen
 Bericht 
DidbeZ schreef:
En je vrienden hebben voorlopig een BOB.


BOB zonder rbw :x

Maar gewoon geen risico nemen idd, gewoon niet drinken totdat onderzoek voorbij is, waarom zou je risico nemen :huh:

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Ik moet voor eind mei een bedrag van 900,00 euro op de rek van het CBR gestort hebben, alvorens ik bericht krijg wanneer en waar ik het onderzoek zal ondergaan.

Weet iemand waar zulke onderzoeken gehouden worden en hoeveel dagen/weken er zitten tussen datum van betaling en datum van het ondezoek?

Met vriendelijke groeten,
Rory

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Ik heb zojuist een dagvaarding gehad, waarin staat dat ik begin juni terecht zal staan voor mijn daden.

Nu is mijn vraag: Stel dat de rechter beslist dat mijn rijbewijs voor max 3 mnd ingehouden wordt en dat ik verplicht ben tot het volgen van een EMA cursus, ben ik dan alsnog verplicht mee te werken aan het geschiktheidsonderzoek van het CBR?

Weet iemand wie in deze situatie het laatste woord heeft?

Met vriendelijke groeten,
Rory

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Deze twee trajecten lopen naast elkaar. Ze hebben niets met elkaar te maken.

Smookey
FS medewerker
 Bericht 
Over de EMA-bijeenkomsten zou ik me niet zo druk maken, aanwezig zijn, normaal meedoen, niet overal op willen antwoorden/meediscussieren en dan kom je daar wel door.

Hoe en wat met je huidige %CDT moet ook wel ergens buiten het CBR te meten zijn, zoek daar ook eens naar, scheelt je een boel stress als je dit nu al weet qua zwaarte.

Bij de rechter kun je je verdedigen, zeker wanneer je nog geen onderzoeken van het CBR hebt gehad kun je nog opperen dat het een incidenteel, incident was omdat je nauwelijks alcohol drinkt (weet ik veel wat de waarheid is) maar wanneer uit de uitslag van een onderzoek voor de zitting blijkt dat je regelmatiger drinkt en dus bepaalde waardes te hoog of kritisch zijn dan wordt dat ook lastiger.

De kosten van het CBR en de EMA zijn allemaal bij elkaar behoorlijk (voor een student), maak hier een opstelling van en misschien kun je er bij de rechter gezien je inkomen enzo met een relatief lichte geldboete vanaf komen.

Kortom, bereidt je goed voor!

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Dus als ik het goed heb begrepen is het in feite het CBR dat beslissingsrecht heeft inzake mijn rijbewijs, ongeacht het vonnis van de rechter?

Met vriendelijke groeten,
Rory

Smookey
FS medewerker
 Bericht 
Yep, dat schreef jezelf al


rory schreef:
Ik heb daarna een brief van de CBR ontvangen, waarin stond dat er aan mijn rijgeschiktheid wordt getwijfeld. Als gevolg hiervan ben ik verplicht een geschiktheidsonderzoek te doen, eventueel aangevuld met een heronderzoek. Stel dat ik voor het 1e onderzoek zak, heb ik de mogelijkheid om een heronderzoek te doen. Als ik ook hiervoor zak, wordt mijn rijbewijs ongeldig verklaard.


Furr
Master
 Bericht 
lekker is dat he ;) ook al win je bij de rechter ( zou ik knap vinden maar STEL ) dan ben je toch verplicht 900 te betalen aan die skooiers van het CBR

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Precies... zoals Rover eerder al aangaf, het CBR heeft ook naar mijn mening teveel rechten en ze weten daar gretig gebruik van te maken.

Het lijkt alsof iedereen waartegen een vorderingsprocedure loopt, bij voorhand al als "alcoholist" en/of "alcoholverslaafde" bestempeld wordt.

Met vriendelijke groeten,
Rory

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Smookey, ik las onlangs dat er tijdens de EMA cursus huisopdrachten worden uitgereikt. Heb jij enig idee wat voor opdrachten deze kunnen zijn?

Met vriendelijke groeten,
Rory

salush
Master
 Bericht 
Citaat:
Bron: http://www.palier.nl/433/default.aspx


Nooit meer rijden onder invloed
De Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) is een
administratief rechtelijke maatregel uit de
wegenverkeerswet. Wie met te veel alcohol op achter
het stuur kruipt, riskeert een EMA.
De straf voor rijden met alcohol bestaat meestal uit een boete. Maar een beginnende
bestuurder die met 0,8 promille alcohol achter het stuur kan al een EMA opgelegd krijgen. Bij
een ervaren bestuurder is die grens bij de eerste aanhouding 1,3 promille alcohol en bij een
tweede aanhouding 0,8 promille. Wie overigens weigert om op de blaaspijp van de politie te
blazen riskeert altijd een EMA.
In alle gevallen wordt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen door Justitie op de
hoogte gesteld van automobilisten die voor de EMA in aanmerking komen. Het CBR meldt de
persoon aan. Wanneer de betrokkene de cursus weigert wordt het rijbewijs ingevorderd of
ingehouden.
Wat houdt de EMA in?
De EMA is een cursus van drie dagen bedoeld om te voorkomen dat iemand nogmaals
deelneemt aan het verkeer onder invloed van alcohol. Tijdens de lessen draagt de docent
kennis over om rijden onder invloed te voorkomen. Een van de uitgangspunten van de cursus
is, dat rijden onder invloed gewoontegedrag is. De docent gaat met de cursisten na welke
overtuigingen verandering van hun gedrag in de weg staan.
Met groepsopdrachten, oefeningen en huiswerk wordt geprobeerd om gedragsverandering te
bewerkstelligen. Cursisten krijgen bijvoorbeeld de opdracht mee om thuis hun alcoholgebruik
van één week in kaart te brengen. Zo krijgen ze zicht op de hoeveelheid alcohol die ze, vaak
ongemerkt, drinken.
De invloed die de omgeving kan hebben op hun keuze om te drinken is
soms groot. Daarom wordt waar nodig worden vaardigheden geoefend om alcohol te
weigeren. Cursisten ontwikkelen tot slot een persoonlijk plan en gaan in een ?oefenperiode?
van drie weken met het geleerde aan de slag.
Overtreder betaalt
De cursist betaalt zijn EMA zelf. De overheid draagt daar niets aan bij. Onder het motto ?de
overtreder betaalt?, betaalt de cursist nu 653,82 euro voor zijn EMA.


Klinkt een beetje denigrerend....

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Salush, bedankt voor jou bijdrage.

Nu weet ik in ieder geval wat mij tijdens zo'n EMA cursus te wachten staat... Ik las op de website van het CBR namelijk dat niet of onvoldoende inzet tijdens de cursus leidt tot het ongeldig verklaren van de rijbewijs, hier schrok ik wel een beetje van. Het is aan de docenten om te bepalen of een deelnemer al dan niet voldoende inzet heeft getoond en hiermee de cursus met goed gevolg afsluit... Stel dus dat zo'n docent een mindere bui heeft, kan dit gevolgen hebben voor de beoordeling...Ongelofelijk allemaal...

Met vriendelijke groeten,
Rory

lowflow
Master
 Bericht 
 
Rory,

Sjek je mailbox even.

Smookey
FS medewerker
 Bericht 
Smookey schreef:
aanwezig zijn, normaal meedoen, niet overal op willen antwoorden/meediscussieren en dan kom je daar wel door.


rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Ik hoop dat iemand mij serieus van advies kan voorzien. Ik had vandaag een geschiktheidsonderzoek, maar ik ben niet opkomen dagen. ik had mij vergist in de datum. Ik dacht dat 24 juni op een donderdag valt, ipv op een woensdag. Wat kan ik nu doen, om ervoor te zorgen dat mijn rijbewijs niet ongeldig wordt verklaard? Het is echt heel erg stom, ik was echt in de veronderstelling dat ik "morgen" het onderzoek had. Krijg ik een kans om het 1e onderzoek opnieuw te doen, of kom ik in aanmerking voor slechts het 2e onderzoek, of moet ik nu wachten tot de recidivevrije periode voorbij is ??

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Mijn advies? Morgen er gewoon heen gaan en stom verbaasd doen, dan heb je in ieder geval een alibi. En daarna hopen dat ze coulantie tonen. O:) O:)

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Hmm, dat is geen slecht idee, ik hoop dat het werkt. Maar stel dat het dus niet werkt, wat kan ik dan verder doen, want mijn recidivevrije periode verloopt "pas" in januari van 2010. Ik hoop echt dat het CBR mij alsnog de mogelijkheid geeft het 1e geschiktheidsonderzoek te ondergaan. Ik kom er net pas achter dat ik mij vergist heb, ik wilde even het formulier van het CBR erbij pakken, ik keek naar de datum en tot mijn stomme verbazing zou het onderzoek vandaag plaatsvinden, ik ben echt geschokt..

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Ik zou maar vast je horloge 24 uur terugzetten, dat staat er morgen de datum 24-06-2009.

dave84
Master
 Bericht 
Gaan ze het niet tegen je gebruiken dan, dat je niet goed leest en het niet zo belangrijk vindt?

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Maakt dat nu nog uit? Dit is een keuze tussen 1) rijbewijs ongeldig en 2) rijbewijs ongeldig met een ietsiepietsie kans op coulantie.

Accountant
Pro
 Bericht 
 
@topicstarter

Je hebt de magische grens van 570 u/gl overschreden....en dat is gewoon K.T.

Ik wens je veel succes....en ga niet teveel in discussie met die gasten van het CBR. De geldigheid / ongeldigheid van je RBW hangt van hun af. Je kan te maken krijgen met 1 zak die met zijn verkeerde been uit bed is gestapt, en je rijbewijs is ongeldig :(

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Hoe is het gisteren afgelopen?

lone ranger
Master
 Bericht 
 
gewoon van oosten advocaten bellen in Amsterdam die zijn gespecialiceerd om cbr procedures onderuit te halen met eigen onderzoeks centums van bloed waardes etc etc...

frankram
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Hoe is het gisteren afgelopen?


Inderdaad, is er nog nieuws? :huh:

Damir2009
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
edit Sandeman: vraag weggehaald

Sander
FS medewerker
 Bericht 
Damir, graag hiervoor een eigen topic starten, niet dit topic kapen. Dank.

Damir2009
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
ik kaap hem niet, het past gewoon bij deze topic neem ik aan, aangezien het ook over het CBR gaat.

anoniem18
Die hard
 Bericht 
 
Damir2009 schreef:
k kaap hem niet, het past gewoon bij deze topic neem ik aan, aangezien het ook over het CBR gaat.


Luister ajb naar de medewerker.

Thanks.

Jij wil denk ik ook niet dat jouw topic gekaapt wordt door een andere kwestie.

Sander
FS medewerker
 Bericht 
Het is misschien vergelijkbaar, voor de duidelijkheid toch graag een nieuw (eigen) topic maken. Graag ook niet te lang mee wachten zodat ik de posts hier kan verwijderen.

hans_v_b
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
heb ongeveer hetzelfde meegemaakt.

ik was zo stom om in feb 2007 met 2,1 promille achter het stuur te kruipen (normaal rijbewijs).

ja VEEL he???

na het gedoe met de politie en rechter, kreeg ik in mei 2007 mn rijbewijs weer terug.
Ik dacht dus: das mooi, heb ik ff mazzel.

Toen begon het gelazer dus pas!!
CBR wou in sept 2007 mn rijbewijs hebben.
ik ben zelf zeevarende, dus was op dat moment niet in de gelegenheid om mn rijbewijs in te leveren.
dec. 2007 rijbewijs opgestuurd.
Gelukkig geen EMA nodig gehad.

Eerste onderzoek niet gehaald. Bloed onderzoek resultaat was niet goed. Ik dacht dat ik met 2 weekjes zonder alcohol die test wel zou halen.

mooi niet dus!!
Het schijnt dat ze met zo'n onderzoek nog na 3 maanden kunnen zien of je gedronken hebt.

Daarna dus maar 6 maandjes ff droog gestaan. 2e onderzoek (eigen verklaring, bloed-test, psygoloog) wel gehaald.

Nu mn rijbewijs terug voor een jaartje ( Tot eind okt.2009), en binnenkort weer een zelfde onderzoek.
Dan krijg ik mn rijbewijs terug voor 3 jaar.
Daarna weer een onderzoek, en rijbewijs voor 5 jaar.
Daarna weer een onderzoek, en normaal rijbewijs.

Het is een hoop gedoe, maar ik heb het uiteindelijk aan mezelf te danken. Ben er voorlopig nog niet vanaf.

Succes allen, die met hetzelfde probleem zitten.

Damir2009
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
edit Sandeman: banwaardige opmerkingen weggehaald

Sander
FS medewerker
 Bericht 
Genoeg is genoeg... Tot ziens.

Graag nu weer ontopic.

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Die heeft een kick and ban gehad mag ik aannemen?

Sander
FS medewerker
 Bericht 
Jup.

Piet_Piraat
Master
 Bericht 
hans_v_b schreef:
Nu mn rijbewijs terug voor een jaartje ( Tot eind okt.2009), en binnenkort weer een zelfde onderzoek.
Dan krijg ik mn rijbewijs terug voor 3 jaar.
Daarna weer een onderzoek, en rijbewijs voor 5 jaar.
Daarna weer een onderzoek, en normaal rijbewijs.


Godverju zeg, dat gaat wel heel ver. Je hebt een keer een flinke fout gemaakt en je wordt wel echt meteen tot op het bot afgebrand zeg... daar heb je dus nog tien jaar gezeik van :[.

Maar het is ook vreemd... want je kunt tijdens die vijf jaar helemaal loos gaan, als je de laatste paar maanden voor dat onderzoek maar weer niet drinkt... of kunnen ze je tussentijds ook oproepen voor toetsing ofzo?

Overigens ben ik wel benieuwd naar hoe het TS is verlopen inmiddels.

hans_v_b
Eendagsvlieg
 Bericht 
 
TS???

boersma
Master
 Bericht 
Topic Starter

rory
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Beste mensen, een hele goede avond.

Ik ben dus zogezegd Donderdag 25 juni jl. op het kantoor van het CBR verschenen. Daar deed ik vermoeden dat ik op deze dag het geschiktheidsonderzoek had, wat in wezen op Woensdag 24 juni had moeten plaatsvinden (ik had reeds 906,00 euro betaalt en een bloedonderzoek ondergaan). De receptioniste wees mij op het feit dat ik de afspraak verstek had laten gaan. Ik heb toen vertelt dat ik in de veronderstelling was dat 24 juni op een Donderdag valt, ipv een Woensdag. Zij vertelde mij toen dat ik een brief moet schrijven met de reden van afwezigheid, deze brief heb ik dezelfde middag nog persoonlijk langsgebracht op het kantoor van het CBR. Vandaag krijg ik een brief van het CBR waarin staat dat mijn rijbewijs ongeldig is verklaart, omdat de reden van mijn afwezigheid niet volstond. Nu staat er in de brief dat ik niet opnieuw een rijexamen hoef te doen. De snelste manier om in het bezit van een nieuw rijbewijs te komen is alsnog het onderzoek ondergaan. Let wel !! De kosten hiervoor bedragen 906,00 euro !! Zodra ik deze kosten voldaan heb, wordt ik opnieuw opgeroepen...

Mijn vraag is nu: mag het CBR mij opnieuw 906,00 euro in rekening brengen voor het geschiktheidsonderzoek??
Ik heb reeds 906,00 euro betaalt voor het (vorige) onderzoek, daarwaar ik verstek had laten gaan vanwege een stomme vergissing in de datum... Het lijkt mij stug dat een bloedonderzoek, inclusief een bezoek aan de psychiater 906,00 euro kost... Kan ik hiertegen bezwaar maken? Zo ja, op welke manieren?

Hartelijk dank voor het lezen van deze topic en bovenal jullie adviezen!!

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
rory, ik vrees dat je weer € 906 mag dokken.

 Pagina 1 van 5 [ 209 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Bing [Bot] en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy