» Juridisch » Juridisch (Gesloten)   

Postingstijd interval gedetecteerd van 32.2 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 2 van 4  [ 192 berichten ]
-Joske-
Master
 Bericht 
dna schreef:
Ik zou gewoon het voor laten komen, en ontkennen dat je ooit rijles aan het geven was, je vriendin meenemen na de rechter en haar laten getuigen dat ze gewoon reed zonder rijbewijs en dat ze graag de boete op zich neemt. Dan betalen jullie samen die boete... En je vriendin moet ook zeggen dat je dus geen les gaf...


Je zegt gewoon tegen die rechter... dat je haar een keer liet rijden.. omdat ze eens wou weten hoe dat is.. bla bla... de agent heeft het gezien alsof ik rijles aan het geven was... maar dat was helemaal niet zo.. ik was een beetje erg geschrokken.. dus ik weet ook niet meer wat ik verklaard hebt bla bla... komt er op neer dat ik dus geen les aan het geven was.. ging echter maar om 1 rondje over een parkeerplaats.

Kortom.. heb je er nog eens over nagedacht, en op inet gezocht.. en je vriendin zou dus een bon moeten krijgen voor niet hebben van rijbewijs.. (die kan je dan evt met haar delen). En jij niks..

Teminste zo zou k het doen...

Peugie
Master
 Bericht 
Karakan schreef:
heeft het laten voorkomen nog andere nadelen of stijging van de boete??

ik ben namelijk beveiliger op schiphol, heeft dit dan ook nog gevolgen daarvoor?


Het voorkomen heeft tot zover ik weet geen nadelen voor de hoogte van de boete.

Ook als beveiliger op Schiphol hoef je geen problemen te verwachten. Dit zijn in principe geen feiten waarvoor je in de problemen komt mbt de verlenging van je Schipholpas of je WPBOR-pas. Wil je het zeker weten bel daneven met Bureau Bijzondere Wetten van de KMar via 020-6038111.

Ik denk dat voorkomen zeker nut heeft. De zaak gaat het mijn inziens nooit halen. Ik zie namelijk geen feiten en/of omstandigheden waaruit blijkt dat jij rijles aan het geven was. Alleen jouw verklaring is absoluut onvoldoende voor een veroordeling. M.b.t. de verklaring denk ik ook nog eens dat deze niet in vrijheid is afgelegd. De agent heeft jou voor een keuze gesteld die mijn inziens onredelijk is en heeft jouw verklaring afgedwongen. Dat kan niet.

Er zitten vast wel wat mensen hier die dat juridisch beter kunnen opbouwen. Ik denk in elk geval dat een gang naar de rechter wel eens succesvol zou kunnen zijn.

MofkaP
FS Juridisch
 Bericht 
Peugie, theoretisch heb je helemaal gelijk.
Maar denk je dat de betreffende diender dat zo in zijn PV zal zetten of het zal toegeven?

Bij "cautie gesteld" vinkt hij gewoon "ja" aan. voorzover "ja" niet al standaard is voorgeprogammeerd.

Peugie
Master
 Bericht 
Ik denk dat hij het helemaal niet vermeld evenals de feiten en omstandigheden waaruit blijkt dat er sprake was van rijles. Het wordt gewoon een standaardverbaal n.a.v. het geschreven KvBtje. Of de agent komt er op het bureau zelf al achter dat hij niet helemaal handig bezig is geweest en verscheurd de boel. Anders hopen op een verstandige OvJ die er ook geen heil in ziet.

Maar goed, er vanuit gaande dat er m.b.t. de genoemde punten niet uit het PV blijkt is het de ideale mogelijkheid om de boel in verwarring te brengen. Mijn inziens moet het gewoon mogelijk zijn. Het is gewoon helemaal geen zaak.

Q
Master
 Bericht 
Die antecedenten op Schiphol zou ik me niet al te druk over maken (heb er zelf ook gewerkt Seceurop/Falck). Dit soort dingen tellen niet zo mee.

Zo'n boete kan volgens mij nooit hóger worden.

jan roelofs
Master
 Bericht 
Hoe heb je het in godsnaam in je hoofd gehaald om te gaan zeggen dat je rijles aan het geven was??

Dit is namelijk niets anders dan dat je vriendin gewoon rijdt zonder rijbewijs. Punt uit. Zij hoort daar een bekeuring voor te krijgen (K055) en jij bent absoluut niet strafbaar. Maar nu heb jij er een heel circus van gemaakt :o

Maar ik vind dit ook zeer kinderachtig van de agent hoor, eerlijk is eerlijk. Hij had zelf moeten beseffen dat je niet bezig was met bedrijfsmatig rijonderricht zonder daarbij te voldoen aan de gestelde voorwaarden. Hij had gewoon moeten beseffen dat jouw vriendin reed zonder rijbewijs en had het daarbij moeten laten.

Ik zou dit ZEKER laten voorkomen bij de rechter. De bewijslast ligt (anders dan bij Mulder) nu bij justitie. Zij moeten bewijzen dat jij rijonderricht gaf. En daar moeten ze meer voor hebben dan jouw verklaring.. die je overigens als grapje hebt gemaakt en die zij kennelijk als serieus hebben opgevat O:)

Peugie
Master
 Bericht 
jan roelofs schreef:
Maar nu heb jij er een heel circus van gemaakt


Tot zover ik nu kan beoordelen was de organisatie van het circus geheel in handen van de agent. Kennelijk onder het motto: "Kijk eens, ik ken alle feiten uit het feitenboekje." Helaas zal de feitcode ook moeten passen bij het gepleegde feit. Het gepleegde feit is natuurlijk niet de agent aan te rekenen, maar om er nou direct 3 transacties tegenaan te gooien... :[

ArjenR
Master
 Bericht 
TS heeft het dan niet handig gedaan, maar ik denk dat veel mensen in dezelfde situatie hetzelfde zouden handelen. Veelal heb je geen verstand van zaken en als een autoriteitsfiguur zegt dat iets niet mag is men geneigd dat te geloven.

Naast wat Peugie zegt kan het ook zijn dat de agent jullie alleen wou laten schikken (wat ook is gelukt en waarschijnlijk effectiever is geweest dan een boete :wink: ).

Q
Master
 Bericht 
Even filosoferen:
Als ik aan mijn zoontje van 7,5mnd uitleg hoe de auto werkt terwijl hij naast me zit in de maxi cosi en een agent houdt mij staande en vraagt me wat ik doe. Hierop antwoord ik: "Ik geef mijn zoontje rijles." Dan kan ik dus in theorie behoorlijk nat gaan?

Waar ik op doel: je hebt rijles en rijles. Als je rechter kan overtuigen dat je niet commercieel bezig bent moet je er beter vanaf kunnen komen. Nog beter is dat je de rechter weet wijs te maken dat je vriendin alleen een rondje in je auto wilde rijden en jij helemaal nix geen les gaf...

weetje11
Master
 Bericht 
Wat ook kan: zeggen dat je geen rijles gaf in de zin van "rij-onderwijs", maar zat naast mijn vriendin, die zelf wilde rijden, en ik vertelde haar dat ze dan wel..... (bepaalde handelingen) moest verrichten om "veilig" te starten etc...

jan roelofs
Master
 Bericht 
Nee, dat moet je dus NIET doen! JIJ hebt gewoon NIETS gedaan. Je vriendin reed zonder rijbewijs in een auto, krijgt daar een bon voor en klaar. DAT en niets meer!

Barbertje
FS Juridisch
 Bericht 
Antecedenten:
Je krijgt een strafblad. In de justitiële documentatie kom je nu al reeds voor ivm met nog te behandelen zaken.
Betaal je de Transacties dan wordt dat definitief. Het strafblad blijft bestaan voor een periode van 5 jaar.
Het strafblad is echter voor overtredingen, NIET voor een misdadig feit. (criminal record).
Het zal dus geen gevolgen hebben voor je werkzaamheden op Schiphol.

Beslist dit voor laten komen bij de kantonrechter. Ook er op wijzen dat de spiegels en pedalen (de overige K feiten) in het Politiefeitenboekje 2006 niet mochten worden meegenomen.

Karakan
Respect
 Bericht 
 
hey bedankt voor al jullie reacties, ik schiet er echt veel mee op als ik moet voorkomen!

is het nou handig om een brief te schrijven naar de OvJ, nu de zaak nog vers is ?? of moet ik afwachten?

een vriend raad me aan om naar de bureau te gaan en met de agent te gaan praten, wat die allemaal heeft opgeschreven en dat ik er wat meer over te weten kom. Agenten waren inderdaad beide amateur op dat gebied, ze wisten zelf ook niet veel, maar vertelden wel dat me vriendin niets zou krijgen.

Karakan
Respect
 Bericht 
 
nou iemand reactie erop????

Rover
Master
 Bericht 
eerst afwachten tot je de Transactievoorstellen krijgt lijkt me...

ArjenR
Master
 Bericht 
Brief schrijven heeft geen zin. Bij een transactievoorstel sowieso al nauwelijks, maar je weet nu niet eens of je vervolgd worden en zo ja waarvoor. Je zult daarvoor eerst de post moeten afwachten.

Je kunt naar het bureau gaan, maar dan heb je kans dat je slapende honden wakker gaat maken. Maar ja wachten kan ook moeilijk zijn, je wil natuurlijk weten waar je aan toe bent.

Furr
Master
 Bericht 
Niet na het bureau gaan, dan weet de agent gelijk alles weer en weet die ook dat je in "bezwaar" gaat.

Over een jaar is die agent alles vergeten ;)

VOOR LATEN KOMEN en zeggen dat je vriendin dus reed zonder RBW en jij GEEN les gaf!

Walker
Master
 Bericht 
En ondertussen heeft je vriendin een jaar de tijd om als een speer haar rijbewijs te halen O:)

Furr
Master
 Bericht 
Idd en dan neem je haar mee na de rechter, kijk ze had allang ha RBW hoor hahaha ( jammer dat gaat nie op ;) )

marcje
Master
 Bericht 
En dan ??? :huh: O:)

Karakan
Respect
 Bericht 
 
nee marcje is een grapje...

de datum van overtreding en rijbewijs behaald op... komt dan sowieso niet overheen.

Scoop643
Master
 Bericht 
Maar als je nu verteld dat je deze vriendin pas net hebt ontmoet en ze tegen jouw had verteld dat ze gewoon een rijbewijs had. Ze weten toch niet hoe lang je haar al kent?

Je was haar dus geen rijlessen aan het geven maar je was in de veronderstelling dat ze een rijbewijs had.

De politie heeft de woorden in jouw mond gelegd?

Blijf het toch raar vinden dat de vriendin geen een boete heeft gehad, zij is de persoon die de overtreding heeft begaan.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
weetje11 schreef:
iemand die (edit)bijna 5(/edit) jaar z'n rijbewijs heeft, gaat rijles geven aan een ander onervaren iemand...

moet hier toch even op reageren...

Jaren zegt helemaal niets. Misschien heeft iemand al veel meer kilometers gemaakt dan jij in 15 jaar (weet niet hoe lang jij in bezit bent van je rijbewijs).

En ik heb het zelf ook gedaan trouwens, vriendinnetje laten rijden ter oefening. Was ook iets van toen ik 5 jaar mn rijbewijs had (nu 10).

Vind dat je er nog goed vanaf bent gekomen eigenlijk. Je had er ook nog een kunnen krijgen voor onverzekerd rijden.

ArjenR
Master
 Bericht 
Hoezo? Je auto moet verzekerd zijn. Dat je op dat moment iets doet wat niet mag volgens de polisvoorwaarden is een ander verhaal.

Karakan
Respect
 Bericht 
 
nou zo goed ben ik er (nog) niet van afgekomen denk ik

ik verwacht nu 490 euro boete + 1 punt weg van mijn rijbewijs :(

Furr
Master
 Bericht 
Heb je toch die agent gebeld...?

Karakan
Respect
 Bericht 
 
nee, heb nog gevraagd , maar jullie raden dus aan om dat niet te doen....

zo wel, dan rij ik gelijk morgen langs die bureau

weetje11
Master
 Bericht 
Dave schreef:
weetje11 schreef:
iemand die (edit)bijna 5(/edit) jaar z'n rijbewijs heeft, gaat rijles geven aan een ander onervaren iemand...

moet hier toch even op reageren...

Jaren zegt helemaal niets. Misschien heeft iemand al veel meer kilometers gemaakt dan jij in 15 jaar (weet niet hoe lang jij in bezit bent van je rijbewijs).Ik heb 13 jaar mijn rijbewijs, maar rijd te weinig auto om zelf te kunnen zeggen dat ik goed rij, maar krijg wel vaak complimenten als ik anderen rijdt (als BOB of "taxi" voor familieleden), dat ik defencief rijdt... (misschien 3000 km/jaar met de auto, de rest doe ik met de brommer, verkeersinzicht blijft dus wel aanwezig!)...

salush
Master
 Bericht 
Karakan schreef:
1 punt weg van mijn rijbewijs :(

Waarom denk je dat?
Puntenrijbewijs is voor Art5 (gevaarzetting), letsel/doding, bumperkleven, vmax+30
Volgens mij valt dat allemaal wel mee.
Punt krijg je niet.


[offtopic]
Defensief rijden betekend niet direct dat je goed rijdt. Andere mensen kunnen last van je hebben (achter je).
Dat ziet een passagier dus niet, het kan zomaar zijn dat er een ernstig ongeluk gebeurt achter je omdat je een vreemde beweging maakt ofzo.
Jaren/KM maakt allebei niet zoveel uit.

Scoop643
Master
 Bericht 
weetje11 schreef:
Dave schreef:
weetje11 schreef:
iemand die (edit)bijna 5(/edit) jaar z'n rijbewijs heeft, gaat rijles geven aan een ander onervaren iemand...

moet hier toch even op reageren...

Jaren zegt helemaal niets. Misschien heeft iemand al veel meer kilometers gemaakt dan jij in 15 jaar (weet niet hoe lang jij in bezit bent van je rijbewijs).

Ik heb 13 jaar mijn rijbewijs, maar rijd te weinig auto om zelf te kunnen zeggen dat ik goed rij, maar krijg wel vaak complimenten als ik anderen rijdt (als BOB of "taxi" voor familieleden), dat ik defencief rijdt... (misschien 3000 km/jaar met de auto, de rest doe ik met de brommer, verkeersinzicht blijft dus wel aanwezig!)...

Inderdaad jaren zeggen niet zo veel, ik maak gem 60.000 km per jaar. in 3 weken heb ik evenveel km's gemaakt als jij in 1 jaar.

Karakan
Respect
 Bericht 
 
jah dat zei die agent dus ook weer.... dat ik een brief zal krijgen van het cbr, waarin zal staan dat ik een punt zal verliezen..

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
ArjenR schreef:
Hoezo? Je auto moet verzekerd zijn.

Jij denkt dat je met een rijbewijs inname ook gewoon verzekerd bent als je toch gaat rijden of als je met teveel drank op een ongeval veroorzaakt.

Vergeet het maar! Alle kosten zijn dan voor jezelf, verzekering doet helemaal niets.

Als je niet rijbevoegd bent rij je automatisch ook onverzekerd.

weetje11 schreef:
misschien 3000 km/jaar met de auto

:D

Heb jaren gehad dat ik dat per anderhalve week deed :o (100.000+ / jaar)


weetje11 schreef:
verkeersinzicht blijft dus wel aanwezig!

uitgebreide wegenkennis en wegsituaties niet

Furr
Master
 Bericht 
Karakan schreef:
nee, heb nog gevraagd , maar jullie raden dus aan om dat niet te doen....


nee niet doen idd!! Wacht tot je de beschikking krijgt en meld je dan weer hier :)

ArjenR
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Jij denkt dat je met een rijbewijs inname ook gewoon verzekerd bent als je toch gaat rijden of als je met teveel drank op een ongeval veroorzaakt.

Vergeet het maar! Alle kosten zijn dan voor jezelf, verzekering doet helemaal niets.

Als je niet rijbevoegd bent rij je automatisch ook onverzekerd.

Nee dat denk ik en zeg ik niet. Als jij iets doet wat de polis niet dekt zoals o.a. met drank op of zonder rijbewijs rijden zal de verzekering niet uitkeren. Maar op dat moment is je auto nog wel verzekerd en voldoe je ook aan de verplichting dat je auto verzekerd moet zijn.

Rover
Master
 Bericht 
Ach een kennis van mij rijd misschien 3000km/jaar, is een hele goede bestuurder, met goed verkeersinicht in mijn ogen.... Heeft alleen een hekel aan autorijden, daardoor ze weinig km...

Andere kennis rijd al jaren 40000km/jaar en .. simpel gezegd .. heeft gewoon minder inzicht.

Zelf heb ik in de eerste 5 jaar dat ik mn rijbewijs had zo'n 350k km gemaakt..... maar ik oordeel niet over mn eigen rijstijl... O:)

Smookey
FS medewerker
 Bericht 
Wat hierboven al vaker staat:

GEEN acties ondernemen nu, terugdraaien kan niet meer en nu gewoon wachten op de post, WOB-traject starten en rustig bezwaar maken. Die blauwe held wist het op straat al niet helemaal meer en zeker als aan hem weken (maanden?) later een PV wordt verzocht gaat hij (nog meer) fouten maken.

Scoop643
Master
 Bericht 
ArjenR schreef:
Dave schreef:
Jij denkt dat je met een rijbewijs inname ook gewoon verzekerd bent als je toch gaat rijden of als je met teveel drank op een ongeval veroorzaakt.

Vergeet het maar! Alle kosten zijn dan voor jezelf, verzekering doet helemaal niets.

Als je niet rijbevoegd bent rij je automatisch ook onverzekerd.
[/qoute]
Nee dat denk ik en zeg ik niet. Als jij iets doet wat de polis niet dekt zoals o.a. met drank op of zonder rijbewijs rijden zal de verzekering niet uitkeren. Maar op dat moment is je auto nog wel verzekerd en voldoe je ook aan de verplichting dat je auto verzekerd moet zijn.

Verzekering keert wel de schade uit aan de tegenpartij, zijn ze verplicht!
Ze zullen alleen daarna de schade op jouw gaan verhalen.
Als je iemand invalide rijd kan je dus de rest van je leven gaan betalen...

serhatinho
Master
 Bericht 
Rover schreef:
Zelf heb ik in de eerste 5 jaar dat ik mn rijbewijs had zo'n 350k km gemaakt..... maar ik oordeel niet over mn eigen rijstijl...


Aantal gemaakte km in Nederland zegt niet veel. Ik rij elke zomer naar Turkije, daar doe je pas echt ervaring op. Wegen in Bulgarije en Servie zijn wat anders dan die van Nederland.

Karakan
Respect
 Bericht 
 
jaja, ik onderneem momenteel niets, en wacht rustig af.

maar is het niet zo dat de rechter mij alsnog aansprakelijk kan stellen, omdat ik op dat moment de eigenaar van de auto was? En kan me vriendin naast het rijden zonder rijbewijs niet een extra boete krijgen voor onverzekerd rijden ofsow? want dan zijn we nog verder van huis neem ik aan.....

Furr
Master
 Bericht 
Dan zal jij die moete krijgen aangezien de agent zij dat ZIJ niks zou krijgen ;) maar jij reed helemaal niet onverzekerd... ;) dus maak je nie druk!

jan roelofs
Master
 Bericht 
serhatinho schreef:
Ik rij elke zomer naar Turkije


...maar helaas rij je ook telkens weer terug... :roflol:

dave84
Master
 Bericht 
jan roelofs schreef:
...maar helaas rij je ook telkens weer terug...

:lol:

Karakan
Respect
 Bericht 
 
Halo, daar ben ik weer.

Ik heb tot op heden niets ontvangen.....

enige suggesties/opmerkingen???????????

Rover
Master
 Bericht 
rustig wachten, transactievoorstel kan zo een paar maanden duren

verder nog een late reactie
Serhatinho schreef:
Aantal gemaakte km in Nederland zegt niet veel. Ik rij elke zomer naar Turkije, daar doe je pas echt ervaring op. Wegen in Bulgarije en Servie zijn wat anders dan die van Nederland.

ook al is Serhatinho hier niet meer, ik heb nooit gezegd dat ik alles in NL heb gereden..

flanker
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Waarom heb ik toch het gevoel dat er ergens op politiebureau in Den Haag
een waarschijnlijk nog vrij nieuwe (23/24 jaar) agent zich elke dag weer
helemaal zijn ... uit zijn broek lacht als hij deze forumdiscussie vanuit zijn
favorieten opent.

Karakan
Respect
 Bericht 
 
nou lachen zal hij niet, ik hoop dat hij het juist leest. Dan beseft hij wat voor een ezel hij is....


Vandaag is de eerste boete gekomen :boos: 130 euro, rijles geven zonder certificaat

nu is mijn vraag;

waarom zijn die andere 2 (spiegels,pedalen) niet gekomen? Kunnen die paar dagen.weken later komen of blijft het hierbij????

Brakefire
FS Getrouwd
 Bericht 
Misschien heeft de agent ingezien dat die andere twee het inderdaad niet gingen halen.

Heeft oom agent toevallig ook de naam van je vriendinnetje opgeschreven?
Tegen de tijd dat er een rechtszaak van komt ben jij de naam van die vriendin van toen natuurlijk al lang vergeten. Ja Debbie ofzo... maar verder? Geen idee.
Dus dan is je vriendin al veilig.
Jij houdt voor de rechter gewoon vol dat jij dacht dat ze een rijbewijs had.
Trouwens, ik ken genoeg mensen MET rijbewijs die toch nog rijles nodig hebben :lol:

Is het een T of een M?

Karakan
Respect
 Bericht 
 
het is een T

hij heeft geloof ik WEL de gegevens opgeschreven van haar, maakt dit wat uit ? Hij vertelde namelijk dat zij erbuiten gelaten zou worden....

in het feitenboekje stond K800 - rijles geven particulier 130 euro en als toelichting : "NIET IN COMBINATIE MET PEDALEN SPIEGELS L-aanduiding etc" misschien vandaar????


Ik w8 nou 2 weken en als de andere 2 niet komen, dan neem ik aan dat deze dus nooit zullen komen???
dan wil ik het betalen en ervanaf zijn

Brakefire
FS Getrouwd
 Bericht 
HUH???

Betalen?


Karakan schreef:
dan wil ik het betalen en ervanaf zijn


Dat is precies dat waar het om gaat! Bonnen, bonnen, bonnen.

Je mag dit betalen van mij, prima. Maar dan wil ik je de rest van je leven nooit meer horen zeuren dat de politie niet deugt en alleen maar kinderachtige køtbonnen schrijft.

Als je hiermee naar de rechter gaat dan moet het wel heel erg verpauperd lopen wil je niet winnen. Dan krijg je netjes al je reiskosten terug en als je geluk ook nog je snipperdag.

Karakan
Respect
 Bericht 
 
jah maar , als de rechter de zaak verandert , dan kan de boete hogerop lopen.

omdat het rijden zonder rijbewijs al 190 euro kost... dan ben ik nog verder van huis

 Pagina 2 van 4 [ 192 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…