» Juridisch » Juridisch (Gesloten) Reclamevrij? Log aub in, kost niets   

Postingstijd interval gedetecteerd van 126 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 40 berichten ]
mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Onlangs heb ik een beschikking ontvangen (M'tje) betreffende een snelheidsovertreding (79 km/u gemeten in een 50 km/u [bibeko]).

Oorzaak was haast, omdat mijn vader op dat moment met een hartinfact naar het ziekenhuis gebracht voor spoedoperatie om hem proberen te redden (gelukt!!). Hij met de ambulance en ik ben eerst even een ander familielid in de buurt gaan halen en met mijn eigen auto naar het ziekenhuis gereden.

Mijn vraag is of een bezwaar kans maakt op basis van deze oorzaak. Helaas is dit natuurlijk alleen een momentopname van de hele rit, omdat ik verder voor ieder stoplicht bent gestopt, alle markeringen hebt gehonoreerd en ook niet hebt geplakt etc. Ik heb alleen op de snelweg vlot doorgereden (muldergrens) en twee keer heel erg kort in de bebouwde kom (het was rustig en bekend stuk; waarvan bij eentje dus een politieauto stond).

Overigens reed ik juist (naar mijn mening) (verder?) rustig o.a. naar aanleiding van de ambulancebroeder die mij verwittigde ze dan ook zeker niet te volgen, aangezien ze met prio 1 gingen rijden.

Gelukkig is het maar een mulder en het geld (164 euro + administratiekosten) overleef ik wel, maar het voelt wel sneu.

Ik heb geen eerdere niet-Mulder verkeersovertredingen en de laatste Mulder was al weer meer dan 2 jaar geleden (kleine overschrijding bubeko).

Alvast bedankt voor het advies!

umpire
FS medewerker
 Bericht 
Je kan het altijd proberen. Niet geschoten is sowieso mis

Sterkte verder :thumb:

weetje11
Master
 Bericht 
Moet ts dan nog iets van een medisch rapport meesturen? (ik neem tenminste aan dat er eerst gewobt gaat worden, eerst info opvragen, en dan bij de brief waarin de gronden van bezwaar gezet worden, deze gegevens meesturen, OF zelfs pas bij de rechter)?

Aanhanger
Master
 Bericht 
mcmurphy schreef:
Gelukkig is het maar een mulder en het geld (164 euro + administratiekosten) overleef ik wel, maar het voelt wel sneu.


Tsja, volgens mij heb je wel een goede kans om hem van tafel te krijgen, maar dan moet je er wellicht wat moeite in gaan steken.

Laat ik het zo zeggen, hoe verder jij bereid bent te gaan (dus door naar de kantonrechter als je bezwaar afgewezen wordt, en daar ook verschijnen) en hoe beter voorbereid je bent, hoe beter je kansen.

Als je met gegevens op papier van ambulance, arts, weet ik wat bij de rechter komt en zegt ik heb het wel gedaan maar geef me aub geen straf want er was deze bijzondere omstandigheid.....
dan hangt het nog helemaal van de rechter af maar de meeste zullen wel meegaan schat ik.

Maar goed, begin eens met een gemotiveerd bezwaar ertegenaan te gooien, dan zie je wel weer verder als het afgewezen wordt.

70JACK00
Nieuwkomer
 Bericht 
Ik zou het zeker proberen. Een 'geldige' reden is het natuurlijk niet maar wie weet heb je kans op wat begrip. Dit kan iedereen overkomen. Als mijn naasten met zoiets naar het ziekenhuis gaan kan ik je garanderen dat ik ook niet met netjes 50 km/u er heen ga...

...dat doe ik onder normale omstandigheden al niet hahaha.

Martijn
FS Webmaster
 Bericht 
OvJ zal afwijzen, een sympathieke rechter ook, maar zet de sanctie op nihil. Goed verhaal + wat bewijs doet wonderen.

Aanhanger
Master
 Bericht 
:thumb:
Martijn schreef:
OvJ zal afwijzen, een sympathieke rechter ook, maar zet de sanctie op nihil. Goed verhaal + wat bewijs doet wonderen


Martijn
FS Webmaster
 Bericht 
Zo heb ik ooit een km lange doorgetrokken streep overschreden en ingehaald om 01:00 's nachts. Dochter was al een poos ziek, dronk niets etc. Vrouw belde me op toen ik onderweg naar huis was vanuit Duitsland dat ze de dokter ging bellen, want vertrouwde het niet. Dan zal ik zeker achter zo'n ()&^(%*%$&#& trage klootviool blijven hangen, terwijl er verders NIETS op de weg was.
Ik was boos op die motoragent, heb me echt enorm moeten beheersen om niet gigantisch uit te vallen.
Heb ook niet ontkent dat ik de gedraging niet verricht had, maar wel dat ik de sanctie van toen 130 euro zwaar overdreven vond gezien de gevaarzetting.
Rechter oordeelde: Sanctie nihil

R
Master
 Bericht 
Slechtere voorbeelden bestaan ook zoals mensen die met spoed op weg naar het ziekenhuis worden aangehouden en niet verder mogen rijden en ook niet naar het ziekenhuis worden gebracht.

Maar zorg inderdaad voor onweerlegbare bewijsstukken om het op bovenstaande manier te proberen.
En wees voorbereid op commentaar van de Officier van Justitie dat je met jouw overtredingen ook weer jezelf en anderen in gevaar gebracht heb gebracht.

Walker
Master
 Bericht 
Dan valt het voor TS weer mee dat het een mulder is, en geen T. Mulder is "slechts" snelheidsbelasting...

Kijvie
Pro
 Bericht 
weetje11 schreef:
Moet ts dan nog iets van een medisch rapport meesturen?


Die gegevens wil ik best aan de kantonrechter voorleggen, maar de konijnen mensen van het CVOM krijgen die gegevens dus echt niet hè. Je weet maar nooit waar je dossier beland bij die mensen.

mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Sorry voor de late reactie, maar wel heel erg bedankt voor jullie tips. Na lang wikken en wegen besloten hier geen tijd meer aan te besteden. Ik ben blij dat mijn vader er nog is en het is een Mulder.

Met name omdat de consensus hier toch wel is dat het bezwaar niet gaat lukken en ik langs de rechter moet, heb ik er geen behoefte aan om het daar weer op te rakelen.

Nogmaals bedankt voor de tips!

Sander
FS medewerker
 Bericht 
Jammer, je had m.i. wel een kans gemaakt. In ieder geval bedankt voor de terugkoppeling :thumb:

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
jammer.............

944 guy
Master
 Bericht 
Ik had wle kansen gezien! Misschien geen gegrondverklaring maar een verlaging vh boetebedrag had er misschien in gezeten!

The Inspector
Die hard
 Bericht 
 
Ik kan niet in je portemonnee kijken maar het is zonde om hier geen bezwaar op te schrijven,wat kost het je nu aan tijd om even in de pen klimmen en wat bewijs mee te sturen?Ik denk zelf dat je wel een kans maakt,CVOM zal zoals gewoonlijk standaard afwijzen maar niet elke rechter is een gevoeloze kl..thommel.(je zal dus wel naar de rechter moeten)
In ieder geval super dat alles goed is afgelopen.

makila
Master
 Bericht 
 
Ik heb zo ook eens een boete ontvangen van 50€. Ik reeds 51km/u(na correctie), waar je 50 mocht rijden. Ze belden mij op vanuit het ziekenhuis dat mijn vrouw in kritieke toestand lag en misschien zelfs zou overlijden(is gelukkig niet gebeurd en alles is goed gekomen). Maar ik heb toen meteen kort verlet aangevraagd en ben dan naar het ziekenhuis gereden en toen hebben ze mij dus geflitst met ocharme 1km/u té hard.

Nu woon ik in België, en Wobben ging helaas niet. Bovendien als je dit voor de rechter laat komen in België, en je verliest je zaak, dan betaal je +-150€ extra voor slachofferhulp. Dus ik heb het ook maar zo gelaten, maar ik vond het wel serieus balen.

Bussloo
Master
 Bericht 
TS kan ook iemand anders machtigen namens hem in bezwaar te gaan. Er zijn vast wel forummers die daar voor te porren zijn :)

mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Ok, ik ga vanavond wel even kijken in de handleidingen wat ik precies moet doen. Als ik iets stuur, dan moet het wel aangetekend en met spoed e.d., want volgens mij verloopt eind deze of begin volgende week de datum voor beroep aantekenen.

Overigens had ik vandaag even gebeld voor opvragen van de foto, maar dat ging niet lukken, omdat ik geen fotofilmnummer heb. Ik zal vanavond even voor de zekerheid op de beschikking kijken, maar betekent dit, dat ze een lasermeting hebben gedaan?

De boete heb ik al betaald, maar dat kan geen kwaad toch?

mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Ok, zojuist gecontroleerd en inderdaad geen fotofilmnummer op de beschikking.
Dus laser?

mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Brief opgesteld en gaat morgen op de post. Ik verwacht er niet veel van, maar ben wel benieuwd. Ik heb het semi persoonlijk gehouden (de brief plaats ik hier overigens niet). Als het resultaat bekend is, dan zal ik dat hier posten.

Walker
Master
 Bericht 
Veel succes! :thumb:

Furr
Master
 Bericht 
Geen fotofilnummer betekend waarschijnlijk geen laser, want daarvoor laten ze je stoppen, dus een meting vanuit een politie voertuig . Maar dat zul je op zaakoverzicht wel zien als je een WOBJE stuurt.
maar denk dat het bij een bezwaar blijf?

Trouwens verwacht niet dat de OVJ er wat mee doet! Jou verhaal wordt gescand in de computer en er rolt een automatische brief uit: ongegrond. Dit schrikt 80% van de bevolking af om door te gaan

Schrik hier niet van maar schrijf dezelfde brief richting kantonrechter, 8 van de 10 keer ( bij mij dan ) wordt de zaak ingetrokken :)

mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Vorige week heb ik per brief een reactie van de officier van justitie (of zijn computer) ontvangen.
Citaat:
U hebt beroep ingesteld tegen de opgelegde sanctie. U beroept zich op omstandigheden van lichamelijke dan wel geestelijke aard.

De officier van justitie is van mening dat, ondanks de omstandigheden, u van tevoeren stil had kunnen staan bij de mogelijke gevolgen. U had deze problemen kunnen voorkomen door tijdig de juiste maatregelen te nemen. Het belang van de overige verkeersdeelnemers weegt in deze zaak zwaarder dan uw belang.

Alles overwegende verklaart de officier van justitie het beroep ongegrond.


Ziet er vrij automatisch opgemaakt uit.

Furr schreef:
Schrik hier niet van maar schrijf dezelfde brief richting kantonrechter, 8 van de 10 keer ( bij mij dan ) wordt de zaak ingetrokken :)


Heeft dat nog gevolgen voor de Mulder-overtreding? Ofwel, wordt er iets geregistreerd hiervan als de zaak naar de kantonrechter haal (strafblad, aantekening, o.i.d)?

In de brief van de officier van justitie staat dat de manier van beroep instellen tegen deze beslissing staat op de nieuw te ontvangen acceptgiro van het CJIB, maar de vorige heb ik al betaald, dus ik verwacht niets te ontvangen. Is het adres voor bezwaar bekend of kan ik eigenlijk niet meer beroep instellen, omdat ik al hebt betaald?

Alvast weer bedankt voor de tips!

Aanhanger
Master
 Bericht 
mcmurphy schreef:
Heeft dat nog gevolgen voor de Mulder-overtreding?

Nee, in het beste geval verdwijnt deze, in het slechtste geval krijg je hem gewoon zoals je hem nu ook gekregen hebt en moet je betalen(heb je al gedaan).

Beroep aantekenen doe je bij de kantonrechter, in dit geval maakt het niet uit dat je al betaald hebt. Je gaat nu voor de optie geld teruggestort krijgen.

Walker
Master
 Bericht 
mcmurphy schreef:
ik verwacht niets te ontvangen. Is het adres voor bezwaar bekend of kan ik eigenlijk niet meer beroep instellen, omdat ik al hebt betaald?


1) Je gaat zeker nog wat krijgen, ook al heb je al betaald. Na de brief van de OvJ komt er nog een bevestiging van het CJIB
2) Het adres voor bezwaar beroep zal ook op deze brief staan.
3) Het juist het omgekeerde: je kunt pas beroep instellen zodra je betaald hebt. Doe je dat niet, dan wordt je beroep automatisch niet-ontvankelijk verklaard en heb je bij voorbaat al verloren.

944 guy
Master
 Bericht 
Gut wat een eikels, een hartinfarct zie je niet 100% vd tijd aankomen :x Iemand die structureel teveel eet en overgewicht heeft, ja zou kunnen maar dan kun je nog niet de exacte dag inplannen waarop dat gaat gebeuren. Gevoelloze klootzakken... :thumb_d:
Gewoon laten voorkomen. Krijg je gelijk dan zijn er nog mensen in de overheid aan het werk, krijg je ongelijk, zijn er geen mensen aan het werk...

MoneyPenny*
Master
 Bericht 
Goed dat je het alsnog hebt gedaan. Dit is meer een principekwestie, natuurlijk.
En voor jou fijn dat je vader er idd nog is. Da's in ieder geval onbetaalbaar.

Suc6 en laat het even weten.

mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Bedankt voor jullie reactie en excuses voor de late reactie. Ik zat er een beetje tegen aan te hikken en heb ik een beroep steeds uitgesteld. Inmiddels heb ik het opgesteld en ben benieuwd. Ik heb mij primair gehouden op mijn originele uiteenzetting en waarom ik de boete niet toepasselijk vind en daarnaast ben ik in gegaan op de reactie van OvJ en in het bijzonder op "van tevoren stil had kunnen staan bij de mogelijke gevolgen" en "U had deze problemen kunnen voorkomen door tijdig de juiste maatregelen te nemen."

Zoals aangegeven is het meer een principekwestie en natuurlijk nooit geschoten altijd mis. Ik hoop jullie op de hoogte.

bx gek
Master
 Bericht 
Heb je ook al het nodige via het WOB traject aangevraagd?

MofkaP
FS Juridisch
 Bericht 
mcmurphy schreef:
ik ben eerst even een ander familielid in de buurt gaan halen en met mijn eigen auto naar het ziekenhuis gereden.

Als je al wilt proberen om onder de boete uit te komen, dan zou ik bovenstaande er zeker niet bijzetten.

mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
bx gek schreef:
Heb je ook al het nodige via het WOB traject aangevraagd?

Nee, dat traject heb ik achterwege gelaten. Als ik ooit weer eens een boete ontvangen (zeldzaam) dan zal ik dat meteen oppakken, maar zat er sowieso, gezien de omstandigheden er een beetje tegen aan te hikken.

MofkaP schreef:
mcmurphy schreef:
ik ben eerst even een ander familielid in de buurt gaan halen en met mijn eigen auto naar het ziekenhuis gereden.

Als je al wilt proberen om onder de boete uit te komen, dan zou ik bovenstaande er zeker niet bijzetten.


Dat stond sowieso al vermeld in mijn bezwaar aan de OvJ, maar dan wat beter verwoord, als je er doelt dat dit nogal 'relaxt' klinkt. Het ging om mijn zus die een paar straten hier vandaan woont en graag ook naar het ziekenhuis wilde komen (heeft geen eigen vervoer).

Het is verzonden en ik wacht rustig af.

944 guy
Master
 Bericht 
bx gek schreef:
Heb je ook al het nodige via het WOB traject aangevraagd?


WOB doet hier weinig aan. Je kan gaan hakkelen over ijkrapporten wat wel eens wat op wil leveren maar het gaat mcmurphy hier zo te zien meer om het principe, en ik geef hem groot gelijk. Zeker als zo'n officer of injustice wil beweren dat je vooraf maatregelen had moeten nemen. Dat getuigt van 0,0 inlevingsvermogen, een hartaanval zie je lang niet altijd aankomen en die opmerking slaat dus als een tang op een varken!

Tismaarvooreffe
Pro
 Bericht 
Martijn schreef:
OvJ zal afwijzen, een sympathieke rechter ook, maar zet de sanctie op nihil. Goed verhaal + wat bewijs doet wonderen.


Het is mij ooit (2004) gelukt om bij de OvJ vermindering van het boetebedrag te krijgen (snelheidsovertreding in Delft, rijksweg 15, de aanvliegroute voor het Reinier de Graaf ziekenhuis). Spoedje ivm baby met acute aanval van benauwdheid.

Het betekende overigens wel dat de OvJ van me eiste dat ik een brief overlegde van de kinderarts waaruit bleek dat mijn verhaal juist was. Brief gevraagd en gekregen van de kinderarts, maar ik weet niet of ik dat nogmaals zou doen (ik wil zo iemand niet nog een keer opzadelen met mijn problemen; zij kunnen hun tijd beter besteden aan andere zaken).

Omdat de OvJ vermindering van het boetebedrag voorstelde (het werd dus niet op 0 gesteld!) ben ik niet meer bij de kantonrechter geweest. Ik schatte in dat daar niet veel meer te winnen viel.

mcmurphy
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Vandaag heb ik een nieuwe brief van de officier van justitie mogen ontvangen:

Citaat:
U hebt beroep aangetekend bij de kantonrechter tegen mijn eerder genomen beslissing op uw beroepschrift. Het betreft het beroep tegen de beschikking met bovengenoemd CJIB-nummer.

Ik heb het dossier nogmaals bestudeerd en heb besloten de beschikking met bovengenoemd CJIB-nummer alsnog te vernietigen. Dit heeft als gevolg als u de boete niet hoeft te betalen.
Indien u dit aanleiding geeft om uw beroep in te trekken en zo een behandeling bij de kantonrechter wenst te voorkomen, verzoek ik u de bijgevoegde antwoordkaart binnen twee weken na verzending van deze brief te retourneren. Nadat de antwoordkaart is geretourneerd zal de zekerheidstelling op uw rekening worden teruggestort.


Gelukt! :thumb:

Ik ga hier op in en zal de antwoordkaart insturen.

Bedankt voor de tips en suggesties en het duwtje om toch in beroep te gaan. :respect: ;)

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Gefeliciteerd met dit goede resultaat. :thumb: :thumb: :thumb:

Furr
Master
 Bericht 
mcmurphy schreef:
Gelukt!

Ik ga hier op in en zal de antwoordkaart insturen.

Bedankt voor de tips en suggesties en het duwtje om toch in beroep te gaan

EN je wilde nog wel opgeven ;)

CONGRATZ!!

marcje
Master
 Bericht 
Netjes..Gefeliciteerd.. (f)

R
Master
 Bericht 
En terecht!
En hoop dat het goed gaat met je vader.

bx gek
Master
 Bericht 
Gefeliciteerd :biertje: :glaasje:

 Pagina 1 van 1 [ 40 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy