» Openbaar » Media » Archief   

Postingstijd interval gedetecteerd van 1034.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 3 van 3  [ 133 berichten ]
djidee
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Britse politie rijdt standaard met kogelwerende- of steekwerende vesten aan en hebben automatisch wapens standaard in de auto mee.

Dat is niet waar!... Britse politie heeft 2 verschillende takken, onbewapende (nou ja, wapenstop/pepperspray en steeds meer met tasers) en bewapende teams. De bewapende teams zijn dan wel vaak direct met MP5's

Broadie
Master
 Bericht 
Bussloo schreef:
Zo groot is het effectieve bereik van dit soort wapens gelukkig niet.
Hangt van het wapen en munitie af. Maar een automatisch wapen zal toch wel zo´n 300 meter effectief kunnen overbruggen. Daarbuiten zal een achtervolgende helikopter redelijk veilig een achtervolging kunnen onderhouden, ook al zullen de piloten dan af en toe een flinke tik van een kogel, ten minste psychisch, moeten verdragen.

Bussloo
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Bussloo schreef:
Logisch dat ze dit roepen. Dit is de kans om te proberen een aantal bezuinigingen op defensie terug te draaien.

lijkt mij niet, want hij vermeld er specifiek bij:

MarkyMark schreef:
Hij denkt in eerste instantie aan de Koninklijke Marechaussee


En het leger is in het verleden al regelmatig ingezet.
Denk aan de diverse treinkapingen


Dat waren het korps Mariniers, de luchtmacht, etc. Niet alleen de KMAR.

Raymond
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Britse politie rijdt standaard met kogelwerende- of steekwerende vesten aan en hebben automatisch wapens standaard in de auto mee.

Alleen jammer dat zo'n vest geen geweerkogel tegenhoudt.

A4
Master
 Bericht 
Kiwi45 schreef:
Desondanks toch respect voor de agenten die voor een relatief laag loon wel mogen wegspringen voor de kogels de overvallers van Amsterdam tot en met de grens vrij spel hebben gegeven om weg te vluchten.

:schudnee:

Tweebel
Master
 Bericht 
Citaat:
Overvallers Amsterdam Zuid-Oost wierpen blokkade op

AMSTERDAM - De criminelen die in de nacht van dinsdag op woensdag de zeer gewelddadige overval pleegden op de vestiging van waardetransporteur Brink's in Amsterdam Zuid-Oost, hebben voorafgaand aan de overval een hindernis opgeworpen voor de politie.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie heeft donderdag een bericht hierover van de NOS bevestigd.

Het gaat om een hindernis die de oprit van het gebouw van het Korps landelijke politiediensten in Amsterdam Zuid-Oost in elk geval tijdelijk onbruikbaar maakte.

Wat de criminelen precies hebben gedaan, wil de politie in het belang van het onderzoek niet kwijt.

De aanwijzingen dat de overvallers uit België afkomstig zijn, nemen toe. De Nederlandse politie heeft woensdag al contact gelegd met haar Belgische collega's.

Rotterdam

De politie vermoedt dat de dadergroep ook achter de eveneens gewelddadige overval op het waardetransportbedrijf SecurCash in Rotterdam zit, begin april. Ook toen al zijn er contacten geweest met de Belgische politie, die al geruime tijd onderzoek doet naar een bende gewelddadige overvallers.

Deze bende zou bekend staan als de 'Scarface-bende', omdat de leden zich zouden kleden als personages in de film Scarface, met Al Pacino in de hoofdrol. De korpsen in Amsterdam en Rotterdam trekken gezamenlijk in het onderzoek op. Sinds donderdag is ook de Nationale Recherche bij het onderzoek betrokken.

België

De daders vluchtten na de overval in Amsterdam in twee auto's in zuidelijke richting. Nadat een van hun eigen auto's ter hoogte van Waardenburg was gecrasht, kaapten zij ter plekke een andere auto. Ter hoogte van Eindhoven staakte de politie de achtervolging. Ook de vlucht naar het zuiden doet de politie vermoeden dat België de thuishaven van de overvallers zou kunnen zijn.

De Amsterdamse politie gaat er vanuit dat de overval op Brink's grondig is voorbereid en dat het pand van het bedrijf en de omgeving tevoren is geobserveerd. De politie roept getuigen op zich te melden als zij hiervan mogelijk iets hebben waargenomen.


http://www.nu.nl/binnenland/2553532/ove ... kkade.html

Citaat:
Politie op zoek naar gewonde overvaller

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam is op zoek naar een van de overvallers van een vestiging van waardetransporteur Brink's in de hoofdstad die woensdag op de A2 gewond is geraakt toen een van de twee auto's waarin de daders zaten, gecrasht was.


Inmiddels is duidelijk geworden dat een overvaller hierbij gewond is geraakt, aldus de politie donderdag.

Na het ongeluk kaapten de daders ter plekke een andere auto. Volgens de politie moest de gewonde overvaller door zijn kompanen uit de gecrashte auto worden gehaald.

Vervolgens werd hij in de gestolen Hyundai (met kenteken 31-FPH-6) geholpen. Het onderzoeksteam is op zoek naar informatie over deze gewonde man en vraagt getuigen zich te melden.

Arts

De gewonde kan zich volgens de politie hebben gemeld bij een ziekenhuis of arts. De politie roept ook de hulp in van mensen die mogelijk een gewonde man hebben gezien die geen professionele zorg heeft gekregen en geen geloofwaardig verhaal heeft over zijn letsel.


http://www.nu.nl/binnenland/2553698/pol ... aller.html

WimLex
Master
 Bericht 
WimLex
Master
 Bericht 
Politie zoekt gewonde overvaller
De politie is op zoek naar een gewonde overvaller. Hij deed mee aan een gewelddadige overval op een vestiging van geldtransporteur Brink's in Amsterdam.

Gewond bij crash
De overvaller raakte gewond toen een van de vluchtauto's crashte op de A2, zo is inmiddels duidelijk geworden. Volgens de politie moest de gewonde man door de anderen uit de gecrashte auto worden gehaald. Vervolgens werd hij in de gestolen Hyundai (met kenteken 31-FPH-6) geholpen.

Politie zoekt getuigen
De criminelen kaapten een andere auto en reden daarin weg. De politie is op zoek naar informatie over de gewonde overvaller. Hij kan zich hebben gemeld in een ziekenhuis of bij een arts.

Hindernis bij politiebureau
Verder is uit het onderzoek gebleken dat de overvallers een hindernis hebben neergelegd voor de politie. Zo wilden ze voorkomen dat de politie snel kon uitrukken. De 'blokkade' stond op de oprit van het gebouw van de KLPD. Wat de overvallers precies hebben gedaan, wil de politie niet zeggen.

Wilde achtervolging
Na de overval ontstond een wilde achtervolging over de A2 tot aan Eindhoven. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de criminelen uit België komen. Het zou gaan om een groep, die wisselt in samenstelling van twee tot zes mannen en soms een vrouw, bekend als de Scarface-bende. De Nederlandse politie heeft al contact gelegd met Belgische collega's.

© RTL Nieuws.nl

edit:
Kenteken 31-fph-6
Voertuigsoort bromfiets
Merk saxonette

en zo ziet een saxonette eruit :fp:
Afbeelding

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
En daar zijn de overvallers mee uit handen van de pliesie gebleven. :respect: :respect: :respect: :respect:

renew40
Master
 Bericht 
zag die kenteken vergissing ook maar 31-PFH-6 is wel de juiste :kniktja:
nog steeds maar een magere huyndai i10 :roflol:
maar wel ééntje die de politie voorbleef

HerZon
Die hard
 Bericht 
Ik krijg zo'n vermoeden dat hun wapens al voldoende waren om met die i10 alles voor te blijven.

salush
Master
 Bericht 
renew40 schreef:
31-PFH-6

Volgens RDW gemarkeerd als gestolen. Staat ook op de site van politie AA.

Die i10 zal dus wel een kort leven hebben (benzine-> roken-> zwarte auto).

MRE
FS Weldoener!
 Bericht 
renew40 schreef:
nog steeds maar een magere huyndai i10


Zo zie je maar weer, zolang je in zo'n koreaans koekblik rijdt, heb je niks te vrezen van de politie. Voorrangsfouten, van rijstrook wisselen zonder richting aan te geven, het maakt niet uit, zolang je niet te hard rijdt en geen opvallende auto rijdt, gebeurt je niks. :x

Marten320TD
Master
 Bericht 
 
:[ Ik zou mij als goede crimineel toch doodschamen tegenover mijn criminele vriendjes als ik moest vertellen dat ik een hyundai i10 had gekaapt :oops: Ik had gewacht tot er een fatsoenlijke auto langs kwam :[ .
Anderzijds is het wel "stoer" dat je zelfs hiermee "de politie" voor bent gebleven. Poeh hee... een i10, voorheen Matiz, als gangsterauto...

So far de onzin :wink:


Copyright ANP 2011

Politie schiet verdachten overval neer

ZAANDAM (ANP) - De politie heeft donderdagmiddag twee mannen neergeschoten die worden verdacht van een overval donderdag op Royal Diamonds aan de Zaanse Schans in Zaandam. Dit heeft de politie bekendgemaakt. In de nabije omgeving werden kort daarop nog twee verdachten aangehouden. Vier gewapende personen overvielen de Zaanse juwelierszaak aan het begin van de middag. Hierbij werden schoten gelost. De overvallers vluchtten vervolgens op een motorfiets, maar botsten tegen een auto. Bij een poging een auto te kapen losten ze opnieuw enkele schoten. Toegesnelde agenten wisten twee overvallers neer te schieten. Zij raakten gewond. Ook de twee andere verdachten konden worden aangehouden. Het is onbekend of de overvallers iets hebben buitgemaakt. De juwelier zou eerder dit jaar ook al zijn overvallen.

bron: http://nieuws.nl.msn.com/binnenlands-ni ... erval-neer

"De politie" heeft er iig wel van geleerd blijkbaar. :thumb:

Niet te geloven hoe goed de voorbereiding van de overval op Brinks was. Ook het geweldsniveau was eigenlijk on-Nederlands. Hier kan je je als doorsnee agent en politieorganisatie eigenlijk nauwelijks tegen wapenen. Of je moet op verschillende plekken in NL mensen van de AT paraat hebben staan. Met de types zoals die rondliepen bij de schietpartij in Alphen a/d Rijn lijkt mij niet echt te spotten.

Dit is allemaal de rationele kant van mij. Irrationeel knaagt er toch iets als ik vervolgens lees dat met veel bombarie en trots wordt aangekondigd dat er helikopters zijn ingezet om "verkeers criminelen" te pakken te krijgen. Mijn onderbuik moppert dan iets van: dat is blijkbaar het niveau van de NL politie kan opereren. Veilig bekeuringkjes scoren tegen verder normale, dus ongevaarlijke burgers, en de echte criminelen laten ontkomen.

Vervelende spagaat, gevoelsmatig. Als achtervolgende agent zou ik niet onverdeeld enthousiast worden als er automatische wapens op mij gericht zouden worden.

Enfin: ik hoop dat het forensisch onderzoek voldoende aanwijzingen geeft om de daders te traceren, op te pakken en voor hele lange tijd achter slot en grendel te zetten. De Ebi in Vught of zo, welke dan wel van luchtdoelgeschut moet worden voorzien om ontsnappingen tegen te gaan: dit soort tuig heeft teveel macht en connecties om lang gevangen te willen zitten.

Ducantoni
Master
 Bericht 
renew40 schreef:
nog steeds maar een magere huyndai i10
maar wel ééntje die de politie voorbleef


Merkwaardig genoeg zie je dat in WMB nooit, zelfs die motorrijder die met idioot hoge snelheid over N wegen en door de bebouwde kom reed wisten ze nog in te halen..

Wat me verder nog verbaast is dat die vluchtauto's op de heenweg niet opgevallen zijn, er staat vrijwel dagelijks een catchken thv Breukelen. Of hadden ze buitenlandse platen?

zadkine
Master
 Bericht 
Raymond schreef:
Alleen jammer dat zo'n vest geen geweerkogel tegenhoudt.


? volgens mij wel...als je de beste hebt tenminste

http://www.pinnaclearmor.com/body-armor/dragon-skin/

Heb test gezien , indrukwekkend wat dat ding tegen houdt.
(ultimate weapons of een soortgelijk programma)

esgigt
Master
 Bericht 
Marten320TD schreef:
een i10, voorheen Matiz, als gangsterauto...

ik voel een verkoopsucces aankomen (f)

Tweebel
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
? volgens mij wel...als je de beste hebt tenminste


De meeste vesten bieden redelijke bescherming tegen vuistvuurwapens - maar dan nog wil je niet geraakt worden.

Ik denk niet dat de politie vesten heeft die tegen een groter kaliber bestand zijn want:
-duur
-niet nodig
-vermindert comfort/mobiliteit want zwaar

En daarnaast heb je dan nog heel veel andere lichaamsdelen om wel in geraakt te worden.

De politie heeft in Nederland gelukkig ook zelden te maken met personen met automatische wapens (van groot kaliber)

WimLex
Master
 Bericht 
Tweebel schreef:
Legerinzet in een politietaak is (gelukkig) niet zomaar mogelijk.

klopt :[

Afbeelding

esgigt
Master
 Bericht 
:fp: :fp: :fp:

"De ministerraad heeft zojuist besloten dat de criminaliteitsbestrijding in het vervolg door militairpersoneel wordt uitgevoerd zodat de politie zijn handen vrijkrijgt om te flitsen."
:x

WimLex
Master
 Bericht 
Overvallers stalen kentekenplaten
De overvallers die deze week op de A2 werden achtervolgd door de politie, hadden gestolen kentekenplaten bij zich. Die werden gevonden in de auto waarmee ze crashten op de snelweg.

Kentekens van Audi's
Het gaat om zeker drie sets platen die op Audi's zaten. Twee sets zijn gestolen in Aalsmeer: een tussen 10 en 18 juni in de Uranusstraat, de andere op 13 of 14 juni in de Marsstraat. De derde set verdween op 27 of 28 juni aan de P. Hans Frankfurthersingel in Amsterdam-Osdorp. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Grof geweld bij overval
De overvallers drongen de vestiging van Brink's in de nacht van dinsdag op woensdag binnen met explosieven en maakten een onbekend geldbedrag buit. Ze gingen er vandoor in twee vluchtauto's. Tijdens een lange achtervolging door de politie crashte een van de voertuigen op de A2 ter hoogte van Waardenburg. Bij dat ongeluk zou een van de overvallers gewond zijn geraakt.

Criminelen gebruikten automatische wapens
De criminelen bedreigden toen een andere automobilist en gingen er met zijn auto vandoor. De politieagenten moesten de achtervolging staken in de buurt van Eindhoven, onder meer omdat zij werden beschoten met automatische wapens.

Hindernis voor politie
Voorafgaand aan de overval hadden de gangsters al een hindernis opgeworpen bij de oprit van het gebouw van het Korps landelijke politiediensten in Amsterdam-Zuidoost.

'Scarface-bende' mogelijk achter overval
Er zijn aanwijzingen dat de daders uit België komen. Het zou gaan om de Scarface-bende die ook een reeks overvallen in België heeft gepleegd. Ze zitten mogelijk ook achter onder meer een soortgelijke overval in Rotterdam.
Jacht op zwaarbewapende geldrovers
Scarface-bende mogelijk achter overval Brink's

© RTL Nieuws.nl

Ducantoni
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Overvallers stalen kentekenplaten


En zo komen we weer terecht bij de discussie die we een tijdje terug al voerden: https://forum.flitsservice.nl/nieuwsbericht-reacties/4947-nieuws-id-t65063.html

Guppenklup
Master
 Bericht 
Ducantoni schreef:
En zo komen we weer terecht bij de discussie die we een tijdje terug al voerden

Geen prio voor de politie :nothanks: risico ligt voornamelijk bij de gedupeerden :fp:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Komt vanavond in Opsporing verzocht.

Forza!
Master
 Bericht 
Gezocht: inbreker die zich vermomde als sinterklaas.

Beschrijving: witte baard, staf, rode jas en een soort van punthoed op.

Heeft u deze man gezien, bel dan ..... of met de politie in uw woonplaats.

Tweebel
Master
 Bericht 
BEGINT NU

edit: dat is er vrij lomp aan toegegaan:
http://www.avro.nl/tv/programmas_a-z/op ... erval.aspx

Uitzending zou binnenkort hierrrr moeten komen:
http://beta.uitzendinggemist.nl/program ... g-verzocht

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Foute posting

Tweebel
Master
 Bericht 
Hoort dit bericht wel hier Teun? Was een ander topic over dacht ik.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Helemaal juist.

Ik haal het weg en zet het in het juiste topic.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Vrijspraak voor verdachten overval Brink's

Twee mannen die werden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op het gelddepot van waardetransporteur Brink's in 2011, zijn door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van medeplichtigheid. De rechters zagen niet genoeg bewijs om de mannen te kunnen veroordelen.

In juni eiste het Openbaar Ministerie (OM) nog 4 jaar cel tegen Rachid C. (35) en Ashraf A. El A. (30). Justitie hield C. verantwoordelijk voor het leveren van een vluchtauto. El A. zou kort voor de overval het hek van een nabijgelegen politiebureau hebben vergrendeld met een kettingslot, zodat agenten niet konden uitrukken. Beiden hebben elke betrokkenheid altijd ontkend. Bij de geruchtmakende overval werd ongeveer 12 miljoen euro buitgemaakt.

ZIE OOK: [url=http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/vrijspraak-brinks-verdachten-hard-gelag-voor-openbaar-ministerie]'Vrijspraak Brink's-verdachten is hard gelag voor Openbaar Ministerie'[/url

Op 29 juni 2011 werd midden in de nacht met explosieven een gat in de gevel van het pand van Brink's in Amsterdam-Zuidoost geblazen. De overvallers schoten met automatische wapens op de politie en gingen er in twee snelle Audi's vandoor. Een van de vluchtauto's crashte op de A2 ter hoogte van Waardenburg. Daarop kaapten ze een ander voertuig waarmee ze naar België vluchtten.

ZIE OOK: Politie pakt verdachte overval Brink's op

De twee vrijgesproken verdachten zijn al lange tijd op vrije voeten. Volgens de rechtbank staat vast dat de uitgebrande vluchtauto op naam stond van C., maar is daarmee nog niet bewezen dat hij het voertuig ook daadwerkelijk aan de overvallers leverde. Dat DNA van El A. is aangetroffen op een stuk handschoen dat achterbleef op het kettingslot, wil naar mening van de rechters niet zeggen dat El A. ook degene is die de bewuste nacht verhinderde dat de politie kon uitrukken.

De rechtbank veroordeelde de 30-jarige verdachte wel voor het bezit van een gasalarmpistool en het runnen van een wietplantage in Uithoorn. Hij moet daarvoor 2 maanden de cel in.

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenla ... val-brinks

Black98
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Dat DNA van El A. is aangetroffen op een stuk handschoen dat achterbleef op het kettingslot, wil naar mening van de rechters niet zeggen dat El A. ook degene is die de bewuste nacht verhinderde dat de politie kon uitrukken.

Hier past maar 1 reactie: :loco: :fp:

Viper®
Master
 Bericht 
 
Rachid C. (35) en Ashraf A. El A. (30)

Afbeelding

Hopelijk komt er binnenkort een afrekening in het criminele circuit :woop:

Guppenklup
Master
 Bericht 
Viper® schreef:
Hopelijk komt er binnenkort een afrekening in het criminele circuit :woop:

Dat criminele circuit schijnt tegenwoordig in Syrië te liggen. Jammer dat er nog zoveel levend terugkomen.

 Pagina 3 van 3 [ 133 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy