» Openbaar » Media » Archief   

Postingstijd interval gedetecteerd van 769.9 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 10 van 10  [ 454 berichten ]

Master
 Bericht 
Citaat:
"Fukushima niet langer obstakel voor Japanse economie"

De Japanse premier Yoshihiko Noda heeft tijdens een top in Indonesië verklaard dat zijn land zich grotendeels hersteld heeft van de aardbeving van 11 maart, en dat de situatie met de beschadigde kerncentrale van Fukushima niet langer "een obstakel" vormt voor de Japanse economie.
"Acht maanden zijn gepasseerd sinds de aardbeving. De infrastructuur en de lokale economie in de getroffen zones zijn grotendeels hersteld en talloze bedrijven worden opnieuw bevoorraad. De drie beschadigde reactoren van de kerncentrale Fukushima Daiichi bevinden zich in een "stabiele afkoelingsfase" en het "kernongeval is niet langer een obstakel".

Spectaculair herstel
De Japanse economie kende een spectaculair herstel na de aardbeving en tsunami. In het noordoosten van het land waren bedrijven en infrastructuren vernield. Na een constante daling van het vierde kwartaal van 2010 tot het tweede kwartaal van 2011, groeide het bruto binnenlands product tussen juli en september met 1,5 procent ten opzichte van de periode april-juni.

Innovatie
"Het gaat om meer dan een gewoon herstel na een ramp. Het proces in kwestie zet aan tot innovatie. Het herstel is dus geen herstel van het verleden", aldus de premier.

http://www.hln.be/hln/nl/9736/Extreme-A ... omie.dhtml


Master
 Bericht 
Hebben ze japan al gerepareerd?


FS Webmaster
 Bericht 
Citaat:
hydro-vulkanische explosie

Mega radioactieve fontein klinkt natuurlijk een stuk minder interessant maar is in feite precies het zelfde. Gaat nergens over dus.

Er is helemaal geen vulkaan :nah: :schudnee:


FS medewerker
 Bericht 
Daklozen geronseld voor schoonmaak Fukushima

Voor de schoonmaakoperatie rond de kerncentrale Fukushima I worden in Japan daklozen geronseld. Zij doen het werk soms zelfs zonder dat zij er iets aan overhouden. Dat blijkt uit een onderzoek van Reuters.

Volgens het persbureau is er maar weinig toezicht op de schoonmaakoperatie, waarmee 35 miljard dollar is gemoeid. Een wirwar van bedrijven houdt zich ermee bezig. Zo kan het gebeuren dat daklozen worden geronseld om tegen zeer slechte voorwaarden de radioactieve rommel op te ruimen.

Misdadigers hebben zelfs 'zwarte uitzendbureaus' opgezet die illegaal medewerkers aanleveren voor de ontsmettingsoperaties. Een ronselaar vertelt aan Reuters dat hij dakloze mannen 'verzamelde' op het station van de stad Sendai.

De mannen werden te werk gesteld in Fukushima-stad. Daar moesten ze besmette aarde en rommel opruimen. Hun loon werd afgeroomd door tussenpersonen en van wat er overbleef moesten ze betalen voor voedsel en onderdak. Zo hielden ze nauwelijks iets over, of belandden ze zelfs in de schulden.

'Ik stel geen vragen. Dat is mijn werk niet', aldus ronselaar Seiji Sasa. 'Ik stuur ze en krijg daar geld voor. Ik hou me niet mee bezig met wat er daarna gebeurt.' Sasa werd in november gearresteerd. Hij werkte voor een gangster van het misdaadsyndicaat Inagawa-kai. Die huisvestte de arbeiders in krappe slaapzalen en 'verdiende' iedere maand duizenden dollars aan het loon dat eigenlijk voor de werkers was bestemd.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... hima.dhtml

Citaat:
Zij doen het werk soms zelfs zonder dat zij er iets aan overhouden.


Behalve die K-ziekte. :boos:

Er zijn in Japan een hoop aasgieren die graag een groot deel van de $ 35 Miljard in hun zakken willen laten glijden. :thumb_d: :thumb_d:

 Pagina 10 van 10 [ 454 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy