» Openbaar » Media » Archief Reclamevrij? Log aub in, kost niets   

Postingstijd interval gedetecteerd van 1136.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 2 van 2  [ 79 berichten ]
Aanhanger
Master
 Bericht 
willie schreef:
Ze willen er doodslag van maken maar kunnen nog niet bewijzen wie er achter het stuur zat, er zaten meerdere mensen in die auto.

Hij heeft bekend, en tevens bekend gedronken te hebben.

willie
Die hard
 Bericht 
Hij gaat vandaag even naar de rechtbank. Hoe dat nu verder gaat is erger dan het ongeluk.

Grande
Master
 Bericht 
Te bizar dat je wegloopt na een ongeluk. Wat een eikel ben je dan zeg, hoe schuldig je ook bent een beetje verantwoordelijkheid zou je moeten hebben.

Bij gebrek aan bewijs wie er reed op dat moment, kentekenhouder aansprakelijk stellen. Als deze in de auto zat dan zal hij een wel heel goede vriend moeten zijn om te blijven dekken.
En anders gewoon de hele groep gijzelen.

choke flange
Die hard
 Bericht 
De 21-jarige automobilist uit Oosterhout, die wordt verdacht zondag in Breda de 17-jarige Ellen Askamp te hebben doodgereden, heeft bekend dat hij de auto bestuurde en gedronken had. Dat heeft justitie in Breda bevestigd.

Grande
Master
 Bericht 
choke flange schreef:
De 21-jarige automobilist uit Oosterhout, die wordt verdacht zondag in Breda de 17-jarige Ellen Askamp te hebben doodgereden, heeft bekend dat hij de auto bestuurde en gedronken had. Dat heeft justitie in Breda bevestigd.


Die krijgt direct doodslag aan de broek.

choke flange
Die hard
 Bericht 
Aanhanger
Master
 Bericht 
Voor de mensen die liever geen telegraaf lezen:
http://www.bndestem.nl/regio/breda/8584 ... Askamp.ece

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Even de hele tekst:

Dodelijk ongeval Breda: Oosterhouter was bestuurder en had gedronken

Oosterhouter A. E. (21) heeft bekend dat hij de auto bestuurde waarmee Ellen Askamp zondagmorgen op de noordelijke rondweg geschept werd. Het zeventienjarig meisje kwam daarbij om het leven. Volgens de advocaat van E., mr. Dirk Stoof, heeft E. eveneens bekend dat hij gedronken had. Zijn hechtenis is vandaag met twee weken verlengd.

Of hij ook te hard gereden heeft, staat nog niet vast. Technisch bewijs daarvoor is nog niet geleverd, maar getuigen - drie vrienden met wie Ellen naar huis fietste - hebben dat verklaard.

Justitie vervolgt de Oosterhouter voor doodslag, omdat die met zijn gedrag op de weg bewust het risico heeft genomen dat hij iemand dood zou kunnen rijden. Ellen Askamp kwam zondagmorgen om 5.20 uur om het leven op de kruising van de Terheijdenseweg met de Crogtdijk en de Nieuwe Kadijk. Ze was met een vriendin en twee vrienden op weg naar huis.

Stappen

Verdachte E. kwam met vrienden terug van een avond stappen in België. Hij was op weg om een vriend in Breda af te zetten, zegt Stoof. E. kan zich volgens de raadsman verder niet veel van het ongeluk herinneren. Hij klapte met zijn hoofd tegen de voorruit of het dashboard en zou de auto in een shock enkele honderden meters voorbij het ongeluk in de Speelhuislaan geparkeerd hebben. Daarna is hij volgens Stoof gaan lopen en heeft vervolgens zijn vader gebeld. Die haalde hem op. Toen vader en zoon thuis kwamen, stond de politie de jongen al op te wachten.

Eigen bedrijf

Volgens Stoof is E. behoorlijk van slag van de gebeurtenissen. „Het is een jongen met een blanco strafblad, is nooit eerder met justitie in aanraking geweest. Een gewone jongen, met een eigen bedrijf. Hij zit helemaal in zak en as”, aldus de advocaat.

Vrienden, familie en bekenden nemen zondag afscheid van Ellen. Maandag wordt ze gecremeerd. De plechtigheid in aula 2 van uitvaartcentrum Zuylen in Breda begint om 10.00 uur.

BRON http://www.bndestem.nl/regio/breda/8584 ... Askamp.ece


Laat die gast voorlopig maar in zak en as zitten, dat zit de familie van Ellen Askamp voor de rest van hun leven.

Christafari
Master
 Bericht 
Pffff triest dit. Dit had mij ook kunnen overkomen tot een tijd terug. Nu echt op die fiets als ik wil drinken of 1 hoogstens 2 biertjes. Ik moet hier niet aan denken, laat staan de ouders van het kind brrrrr :(

Lucky1
Master
 Bericht 
mmm ene A.E. veroorzaakt de dood van E.A. Bizar.

Guppenklup
Master
 Bericht 
Gelukkig treed de politie kordaat op :fp:

vandaag schreef:
radar nb a27 breda ri gorinchem thv hmp 13.4 bij afslag oosterhout (wilibald) 07:50:39


Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
E. kan zich volgens de raadsman verder niet veel van het ongeluk herinneren. Hij klapte met zijn hoofd tegen de voorruit of het dashboard en zou de auto in een shock enkele honderden meters voorbij het ongeluk in de Speelhuislaan geparkeerd hebben.

Vaag dit.....kan best begrijpen dat je bij een dergelijke gebeurtenis een shock kan oplopen, maar dan wel in staat zijn om door te rijden en te parkeren vind ik dan weer opmerkelijk. Ook opmerkelijk dat bij dit soort gebeurtenissen de herinnering ineens problemen oplevert. Ik hoop in elk geval niet dat dit op advies is van die advocaat.

Marten320TD
Master
 Bericht 
 
Fopspee(n) schreef:
Vaag dit.....kan best begrijpen dat je bij een dergelijke gebeurtenis een shock kan oplopen, maar dan wel in staat zijn om door te rijden en te parkeren vind ik dan weer opmerkelijk. Ook opmerkelijk dat bij dit soort gebeurtenissen de herinnering ineens problemen oplevert. Ik hoop in elk geval niet dat dit op advies is van die advocaat.


Ik kan me hier wel wat bij voorstellen: door het veroorzaken van een dergelijke gebeurtenis kan een mens volkomen van slag raken en niet meer exact weten wat hij/zij doet en/of deed. Standaard handelingen kan je nog wel blijven doen "op de automatische piloot".

Enfin.... gedronken, geen gordel om.. dit pleit niet contentieusheid voor deze bestuurder.

De uitspraak van de getuigen als zou de dader "te hard gereden hebben" wil ik met een korrel zout nemen: een hoop herrie doet al gauw aan alsof iemand met mach 3 langs komt. Anderzijds geeft de schade aan auto en fiets wel een indicatie dat het ongeval niet bij 20kmh heeft plaatsgevonden. Afwachten wat het onderzoek uit zal wijzen (als dit nog gecommuniceerd wordt).

Desondanks een tragedie voor alle betrokkenen: (familie van) slachtoffers én dader.

Aanhanger
Master
 Bericht 
Uberhaubt niet gestopt, maar doorgereden.
Een aardig stuk verder pas de auto keurig in een vak geparkeerd en er te voet vandoor gegaan. Vriend/passagier was zeker ook in shock.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Politie reed eerder achter doodrijder Ellen Askamp

De Oosterhoutse automobilist die op eerste paasdag de 17-jarige Ellen Askamp doodreed in Breda, werd eerder op de avond al achtervolgd door de politie.

De agenten in hun burgerkloffie op weg waren naar huis toen de automobilist ze met zeer hoge snelheid passeerde op de Burgemeester Holtroplaan. De daarop volgende achtervolging had weinig resultaat, zo schrijft Omroep Brabant.

De auto ging zo snel dat de agenten geen beschrijving konden geven van de bestuurder. Ook was het door de hoge snelheid niet verantwoord op de achtervolging in te zetten. Ze gaven het voorval door aan meldkamer.

Niet lang nadat de achtervolging werd gestaakt, werden de agenten geconfronteerd met het fatale ongeluk. De agenten verleenden de eerste hulp. Een taxichauffeur was het eerste ter plaatse. Ook hij probeerde Ellen nog te helpen.

Ellen Askamp werd zondagmorgen 24 april geschept door een Volkswagen Golf op de Terheijdenseweg in Breda. De bestuurder reed door en liet zijn auto vlakbij het ongeluk achter. De man uit Oosterhout is inmiddels gearresteerd.

BRON http://www.telegraaf.nl/binnenland/9770 ... ml?cid=rss

salush
Master
 Bericht 
Wat moet je als rechter nou met zo'n zielige jongen (zie ook verhaal van zijn advocaat)?
Zonde van de zuurstof.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Doodrijder Ellen Askamp hoort 4 jaar cel eisen in hoger beroep

Tegen de 21-jarige man uit Oosterhout die Ellen Askamp (17) in Breda doodreed is maandagmiddag in hoger beroep vier jaar geëist. Daarnaast wil justitie dat hij acht jaar lang niet achter het stuur kruipt. Dat werd maandag duidelijk tijdens de behandeling in het gerechtshof in Den Bosch.
De jonge Askamp werd in april 2011 doodgereden toen ze terugkwam van een avondje stappen. De man die haar aanreed was dronken en reed met 110 kilometer per uur over de rondweg van Breda. De rechter noemde het 'een dollemansrit'.

Volgens het OM heeft de doodrijder zich schuldig gemaakt aan roekeloos rijgedrag. "De verdachte heeft zeer onvoorzichtig rijgedrag vertoond waarbij welbewust en met ernstige gevolgen onaanvaardbare risico's zijn genomen", aldus justitie.

Link


Na ongeval doorgereden
Hij zou in de bebouwde kom 'veel te hard' hebben gereden. "Hij was uit geweest en had teveel gedronken, terwijl hij beginnend bestuurder was en is na het ongeval doorgereden."

De rechtbank veroordeelde de 21-jarige bestuurder tot vier jaar cel en acht jaar rijontzegging na een eis van zes jaar cel en tien jaar rijontzegging.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/21305 ... eroep.aspx

Kami
Master
 Bericht 
4 jaar maar, zijn er 10 te weinig....

Tommie
Master
 Bericht 
 
Vier jaar, dat is tenminste een echte straf. Ik ben wel benieuwd waarom hij een echte straf krijgt en sommige andere (dronken) doodrijders een werkstrafje.

bruintje beer
Master
 Bericht 
Tommie schreef:
en sommige andere (dronken) doodrijders een werkstrafje.
Is dat zo? Doe 'es een paar linkjes.

pevo
Master
 Bericht 
bruintje beer schreef:
Is dat zo? Doe 'es een paar linkjes.


Wat kreeg Patrick Kluivert voor straf......iets met een paar uur schoffelen toch !!

EDIT: en zoiets media/drankrijder-120-uur-taakstraf-voor-doodrijden-voetganger-t78410.html en media/taakstraf-voor-doodrijder-t77976.html

Hercules
Die hard
 Bericht 
4 jaar cel is bij mijn weten ongekend in NL voor zoiets.
Wel mooi dat er nu eens een goed signaal wordt afgegeven door de rechter.

bruintje beer
Master
 Bericht 
pevo schreef:
en zoiets
Okee thx :thumb:
Maar die lui zijn niet doorgereden, misschien dat het daar in zit.

Close Encounter
Master
 Bericht 
pevo schreef:
Wat kreeg Patrick Kluivert voor straf.

Die was niet dronken, is niet doorgereden en werd geconfronteerd met een kerende automobilist

pevo
Master
 Bericht 
bruintje beer schreef:
Maar die lui zijn niet doorgereden, misschien dat het daar in zit.


Daar kun jij wel eens gelijk in hebben, elke zaak is weer anders maar net zo triest...

pevo
Master
 Bericht 
Die was niet dronken, is niet doorgereden en werd geconfronteerd met een kerende automobilist


Nee, maar als meneer wellicht de normale snelheid had gereden war e.e.a. wellicht anders gelopen !!!

Close Encounter
Master
 Bericht 
pevo schreef:
Nee, maar als meneer wellicht de normale snelheid had gereden war e.e.a. wellicht anders gelopen !!!

Hij reed maar een kilometer of 40 te hard :) Sommigen vinden dat hier wel meevallen

basjuh1981
Master
 Bericht 
Zeker... Op de snelweg...

Tommie
Master
 Bericht 
 
bruintje beer schreef:
Is dat zo? Doe 'es een paar linkjes.


http://www.bd.nl/regio/tilburg-en-omgev ... -1.3673894 (120 uur schoffelen, waarschijnlijk dezelfde als die pevo noemde)
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraa ... E:2014:485 (240 uur schoffelen, GHB)
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraa ... 2013:10048 (240 uur, MDMA)
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraa ... :2013:9867 (3 maanden + 150 uur)
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraa ... :2013:4367 (200 uur)
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraa ... 013:BZ7795 (1.000 euro, deze man reed zijn eigen dochter dood)
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraa ... 013:BZ4222 (180 uur)


Als je op rechtspraak.nl zoekt op de combinatie van "ongeval", "dood" en "alcohol" evt. in combinatie met azt. 6WVW, dan vind je er plenty.

4 jaar ov gs is overigens het orientatiepunt uit de LOVS.

 Pagina 2 van 2 [ 79 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Baidu en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy