» Openbaar » Media » Archief   

Postingstijd interval gedetecteerd van 35.2 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 54 van 56  [ 2786 berichten ]
djee
Master
 Bericht 
18vti schreef:
Geld omzetten in andere valuta en buiten de Eurozone stallen

Heb "gewoon" enorme schulden gemaakt moet ook wel werken O:) :roflol:

18vti
Master
 Bericht 
djee schreef:
Heb "gewoon" enorme schulden gemaakt


Ik ook....... :kniktja:

FFocus-power
Die hard
 Bericht 
 
VTEC_Driver schreef:
Merkel. Zij gaat deze verkiezingen niet winnen, links ook niet en de antie europa partei ook niet.
Duitsland gaat een lastige tijd tegemoet.

Dus in Duitsland krijgen ze net zo'n vleugellamme regering als hier? Dus geen radicale koerswijziging t.o.v. de Euro?

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Tweet van Geert Wilders.

Afbeelding

Walker
Master
 Bericht 
:roflol: :roflol: :roflol:

esgigt
Master
 Bericht 
:woop: :woop: :woop:

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
:lol: :lol:

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
Dit citaat:
Binnenkort heeft Griekenland extra geld nodig. Dat staat vast. Vanwege de Duitse verkiezingen wordt met de toekenning ervan nog even gewacht. De eerdere steun van 240 miljard euro moet grotendeels als verloren worden beschouwd. Want toen het land door zijn hoeven ging, was het feitelijk al failliet. Het verschil met Nederland is dus dat Griekenland van meet af aan reddeloos was.

komt van Rene Tissen. link: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/n ... onder-druk

Deze man is erg genuanceerd in zijn mening. Zeker in vergelijk tot Xandernieuws en De Dagelijkse Standaard. En dan schijnen er nog een hoop van dat soort sites te zijn.

Dat die € het niet gaat redden is iedereen wel duidelijk, m.u.v. een paar luchtfietsende hansworsten die "ons" in Den Haag of Brussel menen te vertegenwoordigen. En die vertegenwoordigers worden door een aantal grootondernemers gesteund omdat het wel lekker zakendoen is zo.

esgigt
Master
 Bericht 
Rene Tissen krijgt gelijk... alleen wordt het uitzicht voor de Nederlander nog wat zwarter: Ze gaan 8 miljard extra bezuinigen ipv 6 :fp:

Stelletje debielen daar in Den Haag, zitten schaamteloos over onze ruggen te solliciteren naar een overbetaald EU baantje... :thumb_d:

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
esgigt schreef:
bezuinigen


Deze term is zwaar misleidend. Men zegt "bezuinigen" men bedoelt "lasten verzwaren".
Bezuinigen is bijvoorbeeld een aantal ambtenaren naar de ww verplaatsen. Minder uitgeven aan ontwikkelingshulp. Dit is iets anders dan afschaffen ervan. Maar je kunt bepaalde projecten annuleren zonder dat iemand daar last van heeft. We kunnen de staatsomroep tot 1 net terugbrengen etc.

djee
Master
 Bericht 
esgigt schreef:
Stelletje debielen daar in Den Haag, zitten schaamteloos over onze ruggen te solliciteren naar een overbetaald EU baantje...

Tja dat willen ze toch graag want er is massaal op oude/verdorven/verrotte garde gestemd. Eigen iniatief om nieuwe/andere partij te leren kennen/vormen wordt nauwlijks ontplooit, wanneer is het voor het laatst dat er een echte massale demostratie in NL geweest is?? Gelukkig/helaas hebben we het daar nog te goed voor en nemen we het liever via ons achterste zonder te zoenen.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
In Polen hebben ze een oplossing gevonden voor de schulden problematiek. Ik ben benieuwd of dat een "template" voor de EU gaat worden:

Citaat:
Poland Confiscates Half Of Private Pension Funds To "Cut" Sovereign Debt Load

While the world was glued to the developments in the Mediterranean in the past week, Poland took a page straight out of Rahm Emanuel's playbook and in order to not let a crisis go to waste, announced quietly that it would transfer to the state - i.e., confiscate - the bulk of assets owned by the country's private pension funds (many of them owned by such foreign firms as PIMCO parent Allianz, AXA, Generali, ING and Aviva), without offering any compensation. In effect, the state just nationalized roughly half of the private sector pension fund assets, although it had a more politically correct name for it: pension overhaul.


bron

Kiwi45
Master
 Bericht 
Tja, als men het ABP gebruikt om de staatsschuld af te lossen vind ik het geen enkel probleem. Die staatsschuld is gemaakt door ambtenaren, laat die dan ook maar bloeden voor het aflossen ervan. Daar hebben ze een mooi spaarpotje voor, gebruik dat maar.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Kiwi45 schreef:
Tja, als men het ABP gebruikt om de staatsschuld af te lossen vind ik het geen enkel probleem. Die staatsschuld is gemaakt door ambtenaren, laat die dan ook maar bloeden voor het aflossen ervan. Daar hebben ze een mooi spaarpotje voor, gebruik dat maar.
Zo had ik er nog niet over nagedacht. Goed idee, op de precedent werking na.

esgigt
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
In Polen hebben ze een oplossing gevonden voor de schulden problematiek.

Voor dit model werd al VOOR de invoering van de Euro gewaarschuwd in het kader van de toen al dreigende schulden van de Zuid-europese Euro landen.
De huidige plannen van de NL regering mbt onze pensioenen zie ik dan ook als een op-maat voor een dergelijke greep in de kas (= roof-overval).

Overigens is de "betrokkenheid" van ING bij die Poolse roof-overval geen positieve indicatie voor de vermogenssituatie van ING. De betrokken financiele instellingen leiden een gevoelige schade, hetgeen ook de stabiliteit van de EU-banken/verzekeraars weer vermindert.

Ik verwacht dat meer regeringen een dergelijke vorm van financiering gaan gebruiken en hun roof-overvallen op de pensioenpotten gaan verbloemen als "leningen" of termen die duiden in de richting van "maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef", maar op de achtergrond zich allemaal kenmerken door een "verplichte een-richtings transactie".

Als politiek statement wil ik hieraan toevoegen dat het een fundamenteel recht van ieder volk/individu is zich te weer te stellen tegen repressie en besteling door overheden.

Pita
Master
 Bericht 
 
Tsja, wat zijn schulden ?

Vorige week vroeg een kantonrechter nog aan mij of ik schulden had i.v.m. met een bewindvoering voor mijn nu 18 jarige dochter.

Toen zei ik, dat ik waarschijnlijk minder schulden had dan zij. Zij boos natuurlijk, ik zei haar dat haar hypotheekschuld waarschijnlijk veel hoger ligt dan die van mij !

basjuh1981
Master
 Bericht 
Citaat:
Barroso wijst op belang snelle bankunie

De lidstaten van de Europese Unie moeten voortmaken met de oprichting van de bankenunie. Volgens voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso is de bankenunie de sleutel voor herstel van de Europese economie.


Dat zei hij woensdag in zijn State of the Union in het Europees Parlement.

Barroso zei tegenover het parlement dat de 28 lidstaten van de EU het bankenunieproject moeten afmaken, zodat 'belastingbetalers niet langer vooraan moeten staan om te betalen', als banken failliet dreigen te gaan.

Het Europees Parlement stemt donderdag over de eerste pilaar van de Europese bankenunie, het toezicht op banken onder leiding van de Europese Centrale Bank.

Barroso zei woensdag ook te hopen dat de tweede pilaar van de bankenunie, de afwikkeling van failliete banken, voor het einde van de huidige commissietermijn wordt afgehandeld. Die termijn loopt nog acht maanden tot de verkiezingen van het Europees Parlement in mei.

Herstel

In dezelfse toespraak zei Barroso dat na een crisis van vijf jaar, de Europese Unie op weg is naar herstel. ''Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar we bevinden ons op het juiste spoor als we kijken naar de cijfers en ontwikkelingen'', aldus Barroso in zijn Europese 'troonrede'.

"De meest kwetsbare landen betalen minder rente om geld te lenen op de kapitaalmarkt, aandelenmarkten presteren goed, de industriële productie neemt toe en het consumentenvertrouwen groeit", zegt Barosso.

Kritiek

Guy Verhofstadt, fractieleider van de verenigde liberale partijen in Europa, kan zich niet vinden in de positieve woorden van de voorzitter.

"De crisis is nog niet voorbij", zegt Verhofstadt. Hij hamert op een meer realistische kijk op de financiële crisis. Volgens hem zijn er wel "prille tekenen van herstel", maar leiden die een nieuwe fase van de crisis in.

Verhofstadt vergelijkt de Europese situatie met die van Japan. Daar duurde de economische malaise minstens twintig jaar. "Pas recentelijk kan Japan beginnen deze periode af te sluiten", aldus de Belgische oud-premier.

ECB

Volgens Verhofstadt is het optuigen van een bankenunie, meer Europese integratie en een uitbreiding van het mandaat van de Europese Centrale Bank (ECB) nodig voor een nieuw Europa.

"Zou het niet noodzakelijk zijn om inflatiedoelstellingen aan te vullen met doelstellingen gericht op de groei van het nominale bruto binnenlands product", zegt hij over zijn laatste punt.

Bron: Nu.nl

basjuh1981
Master
 Bericht 
Citaat:
ChristenUnie dringt opnieuw aan op Griekse exit

De ChristenUnie vindt dat de discussie over een Griekse uittreding uit de euro opnieuw gevoerd moet worden nu minister Dijsselbloem (Financiën) heeft aangekondigd dat het land een derde steunpakket nodig heeft.


"Dijsselbloem doet de hele tijd alsof dit allang bekend was, maar hij loopt hiermee echt op de zaken vooruit", zo vindt Kamerlid Carola Schouten.

Schouten voelt zich bovendien gesterkt door het afgelopen maandag gepresenteerde Europese conceptverkiezingsprogramma van de VVD. Daarin staat dat lidstaten die zich niet aan de Europese afspraken houden sancties of zelfs een verwijdering uit de EU moet worden opgelegd.

"Doe je niet wat is afgesproken? Dan doe je niet meer mee", zo stelde Hans van Baalen van de VVD. "Blijkbaar valt er met de VVD ook te praten over een Griekse uittreding", zo vat Schouten dit op.

Het is niet de eerste keer dat de ChristenUnie stelt dat Griekenland beter uit de euro gezet kan worden. "Dat is uiteindelijk ook beter voor Griekenland zelf", zo bevestigt Schouten het standpunt van haar partij.

Ophef

Uitlatingen van Dijsselbloem, naast Nederlands minister ook voorzitter van de eurogroep, dat hulp aan Griekenland na 2014 onvermijdelijk zal zijn, leidde voor de zomer al tot ophef in politiek Den Haag. Woensdagmiddag wordt de Griekse situatie in de Kamer besproken.

Griekenland is sinds 2010 twee keer uit de brand geholpen door internationale geldschieters met een totaal van 240 miljard euro aan steun. Het IMF schatte afgelopen zomer dat het land desondanks nog een financieringstekort van bijna 11 miljard euro zal hebben in 2014-2015. Dijsselbloem zelf heeft nog niet aangegeven om wat voor bedrag het kan gaan.

Bron: Nu.nl

haringkje
Master
 Bericht 
Citaat:
Griekse partij eist geld uit wereldoorlog op
De Griekse radicaal linkse coalitie Syriza wil dat Duitsland geld terugbetaalt dat Griekenland moest afstaan aan nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Syriza-voorzitter Alexis Tsipras zei vrijdagavond laat dat als hij eenmaal aan de macht is miljarden zal opeisen van Berlijn.

„Stop met de beleefdheden mevrouw Merkel. Wij zijn u geld schuldig, maar u bent ons ook geld schuldig. Het uur van de afrekening komt”, zei Tsipras. „Het mag niet zo zijn dat wanbetalers Grieken wanbetalers noemen.”

Tsipras doelt op een lening uit 1942 van 3,5 miljard dollar van het door Duitsland bezette Griekenland aan het Duitse Derde Rijk van de nazi's. De bondsrepubliek heeft meerdere malen Grieke eisen voor schadevergoeding met betrekking tot de bezetting afgewezen.

Volgens sommige Griekse berekeningen zouden 3,5 miljard Amerikaanse dollars in 1942, vermeerderd met rente, nu goed zijn voor ruim 40 miljard euro.

Bron http://www.telegraaf.nl/feed/21891243/__Griekse_partij_eist_geld__.html

regiorunner
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
Zo had ik er nog niet over nagedacht. Goed idee, op de precedent werking na

Ja. Dat is ook echt de schuld van de vuilnisman (op zijn stemgedrag na); de politie-agent en de brugwachter. :fp:

Warmaster
Master
 Bericht 
Citaat:
do 17 okt 2013, 12:29 | 0 reacties
Nieuw gat in Griekse begroting
AMSTERDAM -

In de Griekse begroting van 2014 is een nieuw gat opgedoken van mogelijk 2 miljard euro.

De Europese Commissie, de ECB en het IMF zijn geschrokken van de niewe tegenvaller en eisen snelle maatregelen van Athene, zo schrijft de Financial Times.

Het nieuwe begrotingsgat zet een besluit over nieuwe leningen aan het land onder druk. Bovendien dreigen de Grieken daardoor volgend jaar toch weer in recessie te blijven, die nu al zes jaar aanhoudt.

De Grieken erkennen dat er problemen zijn, maar volgens Athene gaat het om een kleiner bedrag. De regering wil het gat dichten door versneld anti-fraude-maatregelen in te voeren voor het midden en kleinbedrijf dat nu nog op grote schaal de afdracht van sociale premies ontduikt.


http://www.telegraaf.nl/dft/21980831/__ ... ing__.html

Nou wat zullen ze weer geschrokken zijn. :nothanks:

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
Bijdrage van vrindje Tissen op RTL-Z.nl

"Vrijheid van meningsuiting, maar wat een waanzin
Toen Christine Lagarde van het IMF onlangs de suggestie deed om door een eenmalige belasting van 10 procent op de spaartegoeden van burgers de wereld te verlossen van de schuldencrisis, was de publieke reactie er een van gelatenheid.
Nergens kijkt men nog op van deze waanzin, terwijl het toch in de lijn der verwachting ligt dat wat het IMF zegt ook andere partijen, zoals de EU, op ideeën brengt. Vooral in Europa is de nood hoog en vreest men de slag om de burger wel, maar niet echt. Zijn burgers prooidieren?
Eerst was er sprake van een selecte groep van depositohouders met een vermogen van 200.000 euro of meer, die gedwongen werd om mee te werken aan de redding van de banken. Toen werd het drempelbedrag verlaagd naar 100.000 euro per persoon en nu dreigt deze plundering van enkelen over te slaan op alle burgers. Mag van de bevolking een dergelijk offer gevraagd worden? Ik vrees het moment waarop het gewoon gebeurd.
Burgers worden op hun plek gezet
Inderdaad verlos je landen van hun overmatige staatsschuld als alle burgers hun steentje van 10% van hun bezit bijdragen. Het zou tegelijkertijd de grootste geldroof aller tijden zijn, al kon men er in vorige eeuwen ook wat van. Met enig ongemak kan het idee van het IMF gezien worden als een oproep tot haat jegens de bevolking. Eentje die er alsnog toe leidt dat bankiers voor hun veiligheid moeten vrezen. De afwijzende reactie van burgers zal zich meedogenloos op deze groep richten.
Ik stel deze kwestie aan de kaak, omdat de veiligheid van het geld van burgers niet langer gewaarborgd is en de vrees dat geld zomaar van je afgepakt kan worden niet verder mag worden aangewakkerd. Het risico bestaat dat dit soort luchtballonnetjes de crisis alleen maar verergert, alleen al vanwege het idee.
Het kind van de rekening
Mag van burgers gevraagd worden om solidair te zijn met de staat en de banken? Dat is wel de officiële lijn van Europa en die uit zich het scherpst in Griekenland waarin burgers voortdurend het hemd van het lijf wordt getrokken, onder het motto van noodzakelijke bezuinigingen. Inmiddels heeft Griekenland het verzadigingspunt bereikt en erkent zelfs de Griekse regering dat er bij de bevolking niets meer te halen valt. Toch eist de Trojka van EU, ECB en IMF ook voor 2014 extra bezuinigingen van miljardenhoogte.
Het idee van het IMF om mensen van hun spaarcenten te beroven, ligt angstvallig dicht bij het idee van de Europese Commissie om een eenmalige extra belasting – de Euro Taks- aan burgers op te leggen. Ook dat is in dit stadium nog slechts een idee dat in de bestuurskamers van Europa doorgesproken wordt, vanuit de opvatting dat we met zijn alleen een zooitje van geld gemaakt hebben en er dus ook met zijn allen voor zullen moeten opdraaien.
Zit er nog rek in?
Lost het iets op? Ja, als tenminste vanuit de wet van behoud van ellende wordt geredeneerd. Die zegt dat er al zoveel financiële ellende bij burgers is, dat een beetje meer ellende geen wezenlijk verschil uitmaakt en dat het ‘tipping point’ alleen in Griekenland dichtbij is. Er valt ook bij mensen in Nederland nog best wel wat te halen, passend in alle politieke discussies over nivellering.
Welke weg leidt naar Rome?
In de zoektocht naar de grote resetknop van het overal met schulden overladen financiële systeem zijn er drie routes, namelijk 1) door schuld op schuld te blijven stapelen via geldcreatie, zoals nu het geval is 2) door burgers voor schulden op te laten draaien, zoals hiervoor besproken en 3) door kwijtschelding van schulden tussen overheden en banken. In deze laatste benadering zit dezelfde boekhoudkundige ruimte van 10% zoals die bij spaarders wordt gezocht en het IMF pleit daarom ook voor kwijtschelding.
Zullen de Europese autoriteiten het lef hebben om de bevolking aan te pakken? Misschien moeten wij het wel omdraaien. Hebben burgers het voor elkaar over om de crisis uit de wereld te helpen, via een harde klap op tafel? Dat zou wat mij betreft allemaal goed en wel zijn. Alleen gaat het financiële systeem dan op de oude voet door en ontstaan er als vanzelf nieuwe zwarte gaten. We zijn in een patstelling terecht gekomen. En die laat zich steeds nadrukkelijker merken."


Voor de EU verkiezingen houden ze zich wel gedeisd. Daarna mogen we mijns inziens rekenen op een heel koude douche. Want als zoeits 1x kan......

Warmaster
Master
 Bericht 
bernardo A. schreef:
Met enig ongemak kan het idee van het IMF gezien worden als een oproep tot haat jegens de bevolking. Eentje die er alsnog toe leidt dat bankiers voor hun veiligheid moeten vrezen. De afwijzende reactie van burgers zal zich meedogenloos op deze groep richten.


En elke politici en overheids instantie.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Citaat:
CDA eist opheldering stijgende EU-afdracht

DEN HAAG -
Het CDA wil opheldering van Financiën-minister Jeroen Dijsselbloem over de Nederlandse afdracht aan de Europese Unie. Dijsselbloem meldde in zijn najaarsnota dat er per saldo sprake is van een meevaller van ongeveer 200 miljoen euro, maar volgens het CDA stijgt de afdracht dit jaar juist met 400 miljoen ten opzichte van de oorspronkelijke begroting.


CDA-Kamerlid Eddy van Hijum zal Dijsselbloem daarover donderdag aanspreken in het Kamerdebat over de najaarsnota, het tussentijdse overzicht van de lopende rijksbegroting. Volgens hem is de Nederlandse afdracht aan de EU de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit jaar liep de bijdrage op naar 7,4 miljard euro, 400 miljoen meer dan geraamd en 900 miljoen meer dan vorig jaar. Nederland ontving volgens Van Hijum dit jaar 2 miljard euro aan subsidies uit Brussel.

Volgens Van Hijum is volkomen onduidelijk hoe de EU-afdracht wordt berekend. Hij wijst er op dat ook de Algemene Rekenkamer al jaren kritiek uit op de ondoorzichtige berekening van de afdracht, die gebaseerd is op een raming van het bruto nationaal inkomen.

Van Hijum vindt dat Dijsselbloem het advies van de Rekenkamer moet overnemen dat de EU-landen jaarlijks verantwoording afleggen over de EU-afdrachten en de kwaliteit van de statistische gegevens die daarbij worden gebruikt. „Als nettobetaler hebben we er een groot belang bij om de toedeling van lasten aan de lidstaten scherp te kunnen controleren.”

Nederland is nettobetaler sinds 1991; in de 10 jaar ervoor waren we een netto-ontvanger. Sinds 2007 krijgt Nederland een jaarlijkse korting van 1 miljard euro op de afdracht aan Brussel.

Bron: Telegraaf

djee
Master
 Bericht 
basjuh1981 schreef:
7,4 miljard euro

bezuinigen

esgigt
Master
 Bericht 
nee, dat zijn lastenverzwaringen.... :slotje:

djee
Master
 Bericht 
Als je het niet uitgeeft/afperst niet (f)

Raymond
Master
 Bericht 
Grieken in rij om kentekenplaat in te leveren
ATHENE -

Griekse autobezitters laten bij duizenden hun voertuigen uitschrijven omdat ze de belastingen in 2014 niet meer kunnen opbrengen. Maandag stonden bij de belastingkantoren lange rijen met Grieken die hun kentekenplaten kwamen inleveren.

Voor een kleine auto moet 120 euro per jaar worden betaald. „Wij rijden nu in een kleine auto, want we konden de 265 euro voor een 1,6-liter-middenklassenauto niet meer opbrengen”, aldus een elektriciën. Dat loopt op tot maximaal 1320 euro voor een luxeauto (4 liter). Grieken moeten de belasting uiterlijk aan het begin van het jaar betalen.

Vorige week werd de voormalige Griekse minister van Verkeer Michalis Liapis betrapt op het rijden met valse kentekenplaten. Hij had zijn nummerborden ingeleverd om geen belasting te hoeven betalen voor zijn grote terreinwagen en daar valse platen op gezet.

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën liet maandag weten dat in 2013 al zo'n 70.000 uitschrijvingen uit het kentekenregister zijn geweest. De autohandel schat in dat sinds 2009 meer dan 1 miljoen voertuigen zijn afgemeld.

Door de zware economische crisis in Griekenland is het inkomen van de Griek gemiddeld meer dan 40 procent gedaald en is de automarkt ingestort. Het aantal nieuwe toelatingen is met 40 procent gedaald en kwam uit op ongeveer 55.000 auto's. Dat is de sterkste teruggang in de Europese Unie.


Zozo, een schandalige 120 euro per jaar voor een auto. Betalen ze in Duitsland ook. In Nederland mag je dat per maand aftikken voor een middenklasser diesel.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Arme Griek grijpt naar smerig hout

Om ondanks de crisis toch een beetje warm te blijven, grijpen Grieken massaal naar goedkope brandstof. Met alle gevolgen van dien voor de luchtkwaliteit.

Amerikaanse en Griekse onderzoekers vonden dat de concentratie fijnstof in één van de economisch zwaarst getroffen delen van Griekenland met 30 procent is gestegen sinds het begin van de financiële crisis. De fijne deeltjes zijn vooral gevaarlijk omdat ze zich diep in het weefsel van de longen kunnen nestelen, zo meldt Medical News Today.

Hout
De werkloosheid in Griekenland is afgelopen jaar tot boven de 27 procent geklommen. Inmiddels zijn de Griekse olieprijzen, mede door een belastingverhoging, bijna verdrievoudigd.

''Mensen moeten natuurlijk warm blijven, maar door de dalende werkgelegenheid en stijgende brandstofkosten is dat vrij lastig'', legt Constantinos Sioutas, auteur van de studie, uit. ''De economische tegenspoed dwingt de bevolking om brandstof van een lagere kwaliteit te verbranden, zoals hout en afvalstoffen. Deze producten vervuilen de lucht.''

Ademhaling
Een hoge concentratie fijnstof in de lucht leidt tot een verhoogd risico op hartaandoeningen en ademhalingsproblemen. Tijdens het onderzoek werd er in Griekenland 26-36 microgram van deze stof per vierkante meter gemeten. Ter vergelijking, de standaard in de VS is gemiddeld 20 microgram per vierkante meter.

''Hout is een goedkope brandstof, maar schadelijk voor de gezondheid'', zegt Sioutas. De onderzoekers raden daarom de overheid en lokale instanties aan om effectieve controle van de luchtverontreiniging uit te voeren en aardgas te distribueren naar woongebieden als praktische oplossing.

Bron http://www.telegraaf.nl/gezondheid/actu ... ml?cid=rss

Taalfouten aangepast.

Gaat dus erg goed in Griekenland.

Warmaster
Master
 Bericht 
Politici maken meer kapot dan je lief is.

esgigt
Master
 Bericht 
ja, dat is een waarheid als een koe...

Raymond schreef:
Zozo, een schandalige 120 euro per jaar voor een auto. Betalen ze in Duitsland ook. In Nederland mag je dat per maand aftikken voor een middenklasser diesel.

Dat hier nog geen rijen voor het RDW staan... :schudnee:

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Raymond schreef:

Zozo, een schandalige 120 euro per jaar voor een auto. Betalen ze in Duitsland ook. In Nederland mag je dat per maand aftikken voor een middenklasser diesel.
Echter ligt het minimumloon en de modaalgrens in Griekenland ook "iets" lager.

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
lacheisleuk schreef:
Echter ligt het minimumloon en de modaalgrens in Griekenland ook "iets" lager.


En de supermarkt daar is niet veel goedkoper dan bij ons. We kunnen de Grieken verwijten maken, maar zijn leven volgens hun onnavolgbare systeem. Dat systeem werkte prima totdat een paar idioten ook dit land in een eenheidsmunt propten.

Overigens voorzie ik voor ons in 2014 een economisch rampjaar. Rutte zei in de Telegraaf namelijk dat we in 2014 uit de crisis zouden komen. Zoals wij allen weten is deze man een onverbeterlijke optimist, die elk gevoel voor waarheidsbevinding op een ongelukkig moment is kwijtgeraakt.

Raymond
Master
 Bericht 
lacheisleuk schreef:
Echter ligt het minimumloon en de modaalgrens in Griekenland ook "iets" lager.

Als je nagenoeg geen belasting betaalt en oplichten een way of life is dan is dat ook niet zo'n probleem.

liquid_force
Master
 Bericht 
een erg interessante Radar-extra: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1385976

Raymond
Master
 Bericht 
Inderdaad zeg. Zouden ze verplicht moeten laten zien op middelbare scholen.

esgigt
Master
 Bericht 
lacheisleuk schreef:
Echter ligt het minimumloon en de modaalgrens in Griekenland ook "iets" lager.

De situatie in Griekenland is niet maatgevend voor Nederland. Jouw opmerking raakt in die zin dan ook kant noch wal...

liquid_force
Master
 Bericht 
Raymond schreef:
Als je nagenoeg geen belasting betaalt en oplichten een way of life is dan is dat ook niet zo'n probleem.


Afbeelding

bruto Griekenland is dan ongeveer gelijk aan netto Nederland :)

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
esgigt schreef:
De situatie in Griekenland is niet maatgevend voor Nederland. Jouw opmerking raakt in die zin dan ook kant noch wal...
En daarmee raken dus ook de opmerkingen dat de Griekse wegenbelasting laag is kant noch wal. Oh wacht, daar deed je zelf ook aan mee.
esgigt schreef:
Zozo, een schandalige 120 euro per jaar voor een auto. Betalen ze in Duitsland ook. In Nederland mag je dat per maand aftikken voor een middenklasser diesel.Dat hier nog geen rijen voor het RDW staan...
:dag: :dag:

esgigt
Master
 Bericht 
lacheisleuk schreef:
opmerkingen dat de Griekse wegenbelasting laag is

wat heb ik daarover dan volgens jou geschreven? (f)

:dag: :dag:

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Kijk eens naar het citaat. :fp:

esgigt
Master
 Bericht 
esgigt schreef:
Dat hier nog geen rijen voor het RDW staan...

ja, en?

18vti
Master
 Bericht 
Griekenland is op het moment het beste voorbeeld van wat Brussel met ons voor heeft........ :thumb_d:

Dat die Grieken de boel qua belastingbetalingen niet bepaald goed deden de afgelopen decennia moge duidelijk zijn maar wat de inwoners van dat land nu aangedaan wordt gaat ALLE boekjes te buiten!

Voor alle zwakzinnigen die oprecht geloven dat de EU HEILstaat de toekomst is: :fp:

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
liquid_force schreef:
een erg interessante Radar-extra: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1385976


Er worden veel zaken genoemd die alle economen als pijnpunt benoemen. In dit programma wordt dan ook geen onzin verteld.

Maar Hexenberg "verdient" 300K per jaar, staatsomroep, dus belastinggeld en alles wat ze roept over geld is betrekkelijk. Komt de staat geld tekort, dan verhoogt ze gewoon de belasting. Dan is het makkelijk praten over de private sector. Woont ook samen met een SP'er en dat zie je dan ook in haar uitspraken terug.

Binnen dat kader verbetert ze de wereld door dit op andermans bordje te leggen. Want als de banken hun eigen vermogen van ca. 4% naar 20% moeten brengen Moeten heel wat schulden in de samenleving ineens worden ingelost. De economie komt daarbij duurzaam tot stilstand. Over de praktische invulling zwijgt mw. staatsomroep dan ook in alle talen.
Ondanks dat dat zo ongeveer de ruggengraat van het probleem is.

Ironisch is dat de overheid in NL. de enige is die hierin kan bijdragen, door de lastendruk enorm te verlagen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat een groot aantal links hobbies, zoals o.a. de staatsomroep als financiële ballast overboord wordt gegooid, maar dat terzijde.
Een substantieel lager belastingdruk geeft de banken ruimte om hun vermogen weer op acceptabel niveau te brengen.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
bernardo A. schreef:
Dat houdt bijvoorbeeld in dat een groot aantal links hobbies, zoals o.a. de staatsomroep als financiële ballast overboord wordt gegooid, maar dat terzijde.
Als het kabinet Rutte gedaan had wat ze hebben beloofd (Regels verminderen) dan waren er ook niet zoveel bureaucraten nodig om de naleving van die regeltjes te controleren. En zeg nou niet dat komt door de linkse club, het nieuwe (onbetaalbare) zorgstelsel is er door de VVD doorgedrukt. Ik hoor Hans Hoogervorst nog roepen "Het wordt goedkoper doordat zorgverzekeringen gaan concurreren". Hij was alleen ff vergeten dat je in een systeem met marktwerking ook reclame moet maken. Ik weet niet wat een 30 sec reclametijd kost maar wel dat het enorm veel is. Daarom zijn verzekeringsmaatschappijen nu een half miljard per jaar kwijt aan kosten om nieuwe klanten te krijgen.

djee
Master
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Het wordt goedkoper doordat zorgverzekeringen gaan concurreren

In de basis klopt dit, maar door de duizende regeltje die weer bij de "privatisering" verplicht gevolgd moeten worden, heeft het met marktwerking totaal niets meer te maken en zijn er alleen maar extra lagen in de taart gebouwd. Doe het niet (alles bij de staat) of doe het goed en geef het echt vrij (eventueel alleen controle op veiligheid).

18vti
Master
 Bericht 
Intussen in Duitsland:

http://www.nu.nl/economie/3662307/faillissementen-duitsland-laagterecord.html

Nederland is verdoemd, komt NIET meer goed!
Wij hebben GEEN bestuurders maar slappe volgers......kansloos pisland dat in 2014 nog verder kapot gemaakt zal worden.
Alvast een gelukkig 2014!

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Telegraaf schreef:
Samaras ziet Grieks overschot van 1 miljard

Griekenland heeft vorig jaar een primair overschot op zijn begroting geboekt van minstens 1 miljard euro. Dat stelde de Griekse premier Antonis Samaras donderdag in een toespraak tegen partijgenoten.


Het primaire overschot geeft het verschil aan tussen de inkomsten en de uitgaven van de Griekse overheid, met uitzondering van de rentebetalingen op de staatsschuld. Griekenland moest een overschot over het afgelopen jaar boeken om in aanmerking te komen voor eventuele schuldverlichting door zijn Europese geldschieters. Die zouden kunnen besluiten Griekenland meer tijd te geven om leningen terug te betalen of om de rente over leningen te verlagen.

Samaras beloofde dat het grootste deel van het overschot ten goede zal komen aan Grieken die hard zijn geraakt door de enorme bezuinigingen van de afgelopen jaren. Hij riep zijn partijgenoten op de rug recht te houden tegenover de oppositie, die niets ziet in de economische hervormingen die de Griekse regering heeft beloofd.


Zou beter de schuld bij de barmhartige lidstaten in kunnen lossen :[

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Samaras beloofde dat het grootste deel van het overschot ten goede zal komen aan Grieken die hard zijn geraakt door de enorme bezuinigingen van de afgelopen jaren.

Vuile oplichter. Hij moet direct de Nederlandse leningen terugbetalen. Ik neem aan dat Nederland en de EU geen Euro meer naar die Grieken sturen. :boos: :boos:

esgigt
Master
 Bericht 
18vti schreef:
Nederland is verdoemd, komt NIET meer goed!

geen nood! Na de volgende draconische bezuinigingsronde (= lastenverzwaring) gaat dat ook hier prima voor elkaar komen. Vergeet niet dat we het beste kabinet sinds de tweede wereldoorlog hebben! (f)

:fp: :fp: :fp:

 Pagina 54 van 56 [ 2786 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy