» Openbaar » Media » Archief    Pagina 4 van 5  [ 231 berichten ]
Peter.B
Master
 Bericht 
Zow, net even hier meegelezen en het ziet er idd plausible eruit met het ontbreken van de spanten!

Verder het bleek dat de klant van ons 2 mensen in het ziekenhuis heeft liggen waarvan 1 geplet is en in leven wordt gehouden, nu hoop ik niet dat hij bij de 2de dode hoort :(

En op antwoordt van joske, wij waren gisteren al bezig wat we moesten met de planning.
dus ja sommige dingen gaan gewoon door...ook al is het misschien niet direct bij fc-twente zelf.

WimLex
Master
 Bericht 
blackevil schreef:
Verder het bleek dat de klant van ons 2 mensen in het ziekenhuis heeft liggen waarvan 1 geplet is en in leven wordt gehouden, nu hoop ik niet dat hij bij de 2de dode hoort :(

Dit gaat over die 2e dode:
De man werkte namens de Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum met een collega aan de afwatering van het stadiondak. Het duo stond daarbij in een hoogwerker en raakte onder het vallende dak bekneld. Het tweede slachtoffer ligt nog met ernstig rugletsel in het ziekenhuis.

TCTubantia

Peter.B
Master
 Bericht 
Oei, dat is klote! Lammering installatiegroep is dus onze klant :( .

pff zo zie je maar dat een bouw nooit veilig is.

Vjenne
Master
 Bericht 
Blackevil. Ik heb wel een naam, pb maar als je wilt verifiëren.

Vjenne
Master
 Bericht 
Op www.fctwente.nl is vanmiddag een condoleanceregister geopend. Daarnaast staan er een bericht van het bestuur en een bericht van de spelersgroep.

De ultra's (laten we het "sfeergroep" noemen) van vak-p hebben vanavond een groot doek als steunbetuiging opgehangen:
"Waar voetbal bijzaak wordt. Vak-p wenst alle betrokkenen en slachtoffers veel sterkte toe"

Peter.B
Master
 Bericht 
Vjenne schreef:
Blackevil. Ik heb wel een naam, pb maar als je wilt verifiëren.


is niet nodig, ik ben zelf (nog) niet bekend met de installateur.
en voor degene die er wel bekend mee zijn, zal mijn werkgever het maandag melden.

Vjenne
Master
 Bericht 
Stop de onderzoeken maar. Het is geen bouwfout of wat dan ook. Het is gewoon een straf van god :x

Citaat:
Commentaar: Het stadion van Twente en de toren van Siloam
08-07-2011 11:56 | gewijzigd 08-07-2011 12:01 | Hoofdredactioneel commentaar

”Wer trägt Schuld?” Wie is de schuldige? Gisteren stond bij het stadion van FC Twente een eenzame demonstrant die een bord droeg waarop deze tekst stond. De foto ging onder meer via de website van deze krant de wereld over.

De ingestorte overkapping is een drama voor de nabestaanden van de dode en voor de al dan niet ernstig gewonden die te betreuren zijn. Als onverwacht iemand die ons lief en dierbaar is, niet meer thuiskomt, dan grijpt dat heel diep in. De wonden kunnen op termijn wel dichtgroeien, maar het litteken blijft altijd zichtbaar en onder bepaalde omstandigheden zal de wond blijven trekken.

De reformator Luther heeft eens gezegd dat mensen er goed aan doen om elke dag vijf minuten aan hun dood te denken. Sterven betekent immers God ontmoeten en verantwoording afleggen van daden, woorden en gedachten. Wie dat werkelijk tot zich laat doordringen en maar enig besef heeft van zijn tekortkomingen, zal de zon niet onder laten gaan om de Heere vergeving te vragen in de Naam van Zijn Zoon.

Ondertussen blijft de vraag wie de schuldige is van het ingestorte dak. Is de berekening van de constructeur 
ondeugdelijk geweest? Heeft de aannemer fouten gemaakt bij de uitvoering van de werkzaamheden. Zijn bouwvakkers onzorgvuldig geweest bij de bouw van de constructie? 
Deze en andere vragen zullen de 
komende periode om aandacht vragen. Ongetwijfeld zal een commissie van deskundigen zich gaan buigen over deze en andere vragen. Dan 
is tegelijk duidelijk wie op moet draaien voor de schade.

De vraag wie de schuldige is, heeft voor christenen die willen leven bij de Bijbel, nog een diepere dimensie. Er is immers een relatie tussen zonde en straf. En dan zou zomaar de conclusie kunnen luiden dat het ingestorte dak een straf is voor de voetbalverdwazing in onze samenleving.

Het hoeft geen betoog dat christenen voetbalverdwazing afwijzen. Tegen voetbal als ontspannend spel hoeft op zich geen bezwaar te bestaan. Maar waar voetbalstadions door fans „tempels” worden genoemd en de spelers „godenzonen”, daar is de aanbidding aan het verkeerde adres gericht en dan hebben we te maken met een af-god. Maar ook hier past het om niet alleen te wijzen naar anderen, immers hoeveel af-goden zijn er niet in ieders leven?

De Heere Jezus heeft ons duidelijk gemaakt dat we niet zó over zonde straf mogen denken. In de tijd dat de Heere Jezus op aarde wandelde was er in Jeruzalem onverwacht de toren van Siloam ingestort. Daarbij waren achttien doden te betreuren. In Jezus’ dagen waren er mensen die dachten dat deze achttien wel grotere zondaars zouden zijn dan hun stadsgenoten. Immers waarom was die toren dan op hen gevallen?

Jezus haalt een streep door die gedachte. Hij zegt in Lukas 13 dat deze achttien geen grotere schuldenaars zijn boven de andere inwoners van Jeruzalem.

En dan spreekt Jezus de zeer indringende woorden: „Neen, zij, maar indien gij u niet bekeert, zo zult gij allen insgelijks vergaan.”

We staan allen schuldig.

http://www.refdag.nl/opinie/commentaar/ ... m_1_575411

Masterdam
Master
 Bericht 
blackevil schreef:
pff zo zie je maar dat een bouw nooit veilig is.

:huh:

Masterdam
Master
 Bericht 
MS85 schreef:
Ik zou mij daar wel druk om maken. Je betaalt voor iets wat je vervolgens niet krijgt...

Oh wacht ff. Jij bedoelt zoals dat politie door de evenementenorganisator moet worden betaald terwijl we gewoon belasting betalen? En dat, met uitzondering van voetbalwedstrijden... Dat is waar je op doelt he?

Mja, ik mag bidden dat ALLE wedstrijden bij Schalke gespeeld worden. Scheelt weer wat Nederlandse politie-inzet.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Vjenne schreef:
Het stadion van Twente en de toren van Siloam

Je moet wel lef hebben om zo'n artikel te plaatsen. Ik walg ervan en dat heb ik ze in een bericht ook duidelijk laten weten.

Raymond
Master
 Bericht 
Ziek inderdaad.

944 guy
Master
 Bericht 
Ook de dwarsverbanden hadden niet uitgemaakt mits het kruis ontbreekt. Maar als je naar die fotos kijkt lijkt het inderdaad de oorzaak. Wat een blunder :x

Vjenne
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Je moet wel lef hebben om zo'n artikel te plaatsen. Ik walg ervan en dat heb ik ze in een bericht ook duidelijk laten weten.


Raymond schreef:
Ziek inderdaad.

De redactie schijnt inmiddels al te hebben laten weten dat "men het verkeerd begrepen heeft" :x

Derek
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Je moet wel lef hebben om zo'n artikel te plaatsen. Ik walg ervan en dat heb ik ze in een bericht ook duidelijk laten weten.Waarom Teun? Misschien kent hij het 1e dodelijke slachtoffer wel persoonlijk en was/zijn die zwaar Gereformeerd..?! Je weet t nooit..

Superkoe
Master
 Bericht 
Het reformatorisch dagblad legt weer eens een jammerlijke link tussen het OT en de de dag vandaag. In het OT was er inderdaad een relatie tussen tussen zonde en straf. Zij het door een aankondiging van God, zij het door een persoonlijke belijdenis. In het NT staat er heel wat anders.

Afgelopen zondag een preek gehoord over dit gedeelte: http://www.statenvertaling.net/bijbel/joha/9.html

De strekking was dat wij als gelovigen nooit, maar dan ook nooit op zoek hoeven naar de zonde die vooraf gegaan is aan het leed dat ons overkomt. Onze predikant weigert daar in te geloven. En ik met hem. Laat staan dat wij een ander gaan vertellen dat het een straf was op een zonde die hij heeft begaan. En het is inderdaad walgelijk als je gaat suggereren dat het meebouwen aan een voetbalstadion de doodstraf waardig is.

frankram
Master
 Bericht 
Superkoe schreef:
En het is inderdaad walgelijk als je gaat suggereren dat het meebouwen aan een voetbalstadion de doodstraf waardig is.

+1 :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:

red devil1
Master
 Bericht 
Superkoe schreef:
geloof
Ik vind de relatie ongeval op werk en geloof erg slecht.
er bestaat ook iets als noodlottige samenloop van omstandigheden....

frankram
Master
 Bericht 
red devil1 schreef:
er bestaat ook iets als noodlottige samenloop van omstandigheden....

:nono: :nono: Voor een echte gelovige is alles gods wil. :fp: :fp: :fp: :fp:

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
bruintje beer schreef:
Heel plausibel verhaal wat Vjenne gepost heeft.
Ik heb gisteravond met de vrouw (ze is (o.a.) werktuigbouwer) al beredeneerd dat die buitenste ring van buizen, die de dragers met elkaar verbindt, cruciaal is voor de constructie. En die lijkt nu dus aan de ingestorte zijde te ontbreken...

Het rode frame in het plaatje van WimLex klopt dan weer niet...


Niet echt. De dwarsverbindingen lijken van cruciaal belang, maar kunnen slechts hun werk doen als er ook een windverband aanwezig is. En dat wind verband is er niet. Dan doen de dwarsverbindingen ook niets.

Afbeelding

In de onderzijde op de foto kan je die windverbanden zien zitten. Ze zorgen ervoor dat een construcie niet kan kantelen. Juist dat lijkt gebeurt. Vanaf de achterzijde kan je zien dat alle leggers naar rechts gekanteld zijn. Het is dus een combinatie van én het ontbreken van een windverband, (de kruizen (2x) op de de foto in de korte zijde die al klaar was) en de dwarsverbindingen.

Afbeelding

Op bovenstaande foto kan je goed zien wat een windverband doet. Voor meer uitleg;

http://nl.wikipedia.org/wiki/Windverband

944 guy
Master
 Bericht 
Tukker, je ziet nou ook juist in de foto aan de buitenkant vd ring dat de steunen niet allemaal 1 kant op zijn gegaan. Dus niet alleen het ontbreken van kruisverbanden, maar ook het ontbreken van onderlinge verbindingen.

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Ik zeg toch ook dat het een combinatie is van beiden....


Tukker_Pat schreef:
De dwarsverbindingen lijken van cruciaal belang, maar kunnen slechts hun werk doen als er ook een windverband aanwezig is. En dat wind verband is er niet. Dan doen de dwarsverbindingen ook niets.


Dwarsverbindingen maken een vakwerk als een (serie van) vierkant(en) of rechthoek(en), maar als je die belast kan je het vervormen tot een (serie van) parallellogram(en). Door het toevoegen van slechts één windverband kan je de constructie niet meer vervormen.

944 guy
Master
 Bericht 
Ja ok, je zegt dat het allemaal dezelfde kant op is gevallen. Maar je ziet dat aan de buitenkant de spanten niet allemaal dezelfde kant op zijn gevallen. Ik zou zelf eerder denken dat het de buitenkant is geweest die het eerst bezweek. Die dakplaten zijn denk ik wel genoeg om aan het overhangende deel voldoende zijdelingse stevigheid tegen de wind te leveren.
Maar hoe dan ook, het gebrek aan kruisverbanden is zeker de schuldige :x

Superkoe
Master
 Bericht 
En wellicht toch een tik van een kraan, die het hele dak in beweging heeft gebracht.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Ja of een near encounter met een alien spacesjip.

Gewoon eerst het raamwerk goed opzetten en dan gaan belasten. Hoe moeilijk kan het zijn.

Superkoe
Master
 Bericht 
Zo´n dak moet heel veel kunnen hebben. En voor zover ik het kan inschatten (ook ooit mechanica gehad) kan nooit sec de verticale belasting van het scorebord de oorzaak zijn geweest dat de dragers van het dak zijn gekanteld. Daarvoor moet er een dwarskracht zijn geweest, die het dak uit balans heeft gebracht. Eén van de eerste berichten was dan ook dat een kraan een steunpilaar had geraakt.

Walker
Master
 Bericht 
En vervolgens kan het gewicht de belasting door het te vroeg? geplaatste scorebord voor een 2e orde-effect gezorgd hebben, waarna de constructie bezweken is.

Mdw
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Ja of een near encounter met een alien spacesjip.


:lol: ,.... echt he :fp:

WimLex
Master
 Bericht 
Tukker_Pat schreef:
Door het toevoegen van slechts één windverband kan je de constructie niet meer vervormen.

als je kijkt op deze foto
Afbeelding
dan zie je dat er in het 3e segment van links een X verbinding zit.

Geheel toevallig is dat segment ook de grens waar de ophanging aan de achterkant ineens een andere omknak richting heeft ....

Het grote/zware bord heeft aan het 4e segment van links gehangen.

Vjenne
Master
 Bericht 
Als ik het goed begrepen heb, moeten de kruisverbanden (Foto 1) dus zorgen voor voldoende stevigheid en voorkomen dat het dak een horizontale beweging kan maken. Deze 2 foto's zijn van de vorige verbouwing, waarop met de huidige uitbreiding dus verder geborduurd wordt. (Foto's van http://www.fctwente.net). Beide foto's zijn op dezelfde dag gemaakt. Te zien is dus dat bij de vorige uitbreiding de kruisverbanden al wel aangebrachtwaren (Foto 1) voor het dak verder gemonteerd werd. (Te zien op foto 2)


Afbeelding

Afbeelding

WimLex
Master
 Bericht 
Hier nog een foto waaruit duidelijk blijkt dat er wel kruisverbindingen waren (of het er genoeg waren is weer een ander verhaal)
Afbeelding

WimLex
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
dan zie je dat er in het 3e segment van links een X verbinding zit.

Gezien deze foto moet ik mijn uitspraak iets nuanceren, er zit een diagonaal verbinding, GEEN kruisverbinding .....
Afbeelding


Wat mij op meerdere fotos intrigeert is het meest linker deel op deze foto, daar is de "horizontale arm" niet meer verbonden met de staander, de staander is net boven dit verbindingsstuk omgebogen.
Afbeelding
Afbeelding

mulman
Pro
 Bericht 
 
Dat zou dan betekenen dat eerst de middelste spanten zijn gezakt en door dat ene kruisverband (tussen het 2e vak van onderin de middelste 4 spanten, naar bovenkant de buitenste 2 spanten) die de buitenste 2 spanten naar binnen toe heeft getrokken.

Ik denk dat het ontbreken van de buitenste ring van verbindingsstaven tot knik van die buitenste drukstaaf van het spant (in het verlengde van de hoofdligger) heeft geleid.

944 guy
Master
 Bericht 
Eens met het laatste. Op elk knooppunt moet de zijdelingse stabiliteit gegarandeerd zijn. Als er ergens een kruisverband is, is het al voldoende om rechts staven erheen te leggen zodat zijdelingse krachten naar het kruisverband doorgeleid worden.
Al heeft de bovenste rij knooppunten (vanaf de grond uiteraard) allemaal kruisverbanden, als dit voor de buitenste knooppunten niet geldt (dus die zo ver mogelijk aan de buitenkant van het stadion), dan is de constructie nog waardeloos omdat daar het vakwerk zijwaarts weg kan vallen. De ketting is slechts zo sterk als de zwakste schakel!

Walker
Master
 Bericht 
Cobouw schreef:
Koppelstaven stadion ontbraken
Aanbestedingen
| Laatst gewijzigd:11-07-2011 11:44 | Ad Tissink |

1/2 Klik om de foto te vergroten
ENSCHEDE - Vier instanties zijn druk met technisch onderzoek naar de ramp waarbij twee doden vielen; de Onderzoeksraad voor Veiligheid, het Openbaar Ministerie, de Arbeidsinspectie en Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Enschede. Die houden de lippen vooralsnog stijf op elkaar. Constructeurs op iets meer afstand van het project ventileerden vrijdag wel steeds stelliger hun vermoedens.

Zoals oud-hoogleraar constructieleer Jan Vambersky, die zich boog over foto’s uit de bouwfase die staalbouwer Voortman en FC Twente inmiddels van hun site hebben verwijderd. Het viel Vambersky meteen op dat de koppelstaven aan de achterkant van de stalen kapspanten ontbraken. Op een foto van eind juni zijn maar liefst vijf spanten niet gekoppeld. “Ik zou daar beginnen met onderzoek als ze me zouden inschakelen”, meldt de constructeur. “Op dat punt concentreren zich enorme trekkrachten. Er is maar weinig nodig of de spanten verdraaien en de zaak komt naar beneden.”

Gerrit Snellink, docent constructieleer aan de TU Twente onderschrijft dat. Hij heeft bovendien op luchtfoto’s gezien dat er veel schoren ontbreken in de luifel. Die zou Voortman ongetwijfeld nog aanbrengen, veronderstelt hij, want in het oudere deel van de kap zitten ze al en de nieuwbouw is een letterlijke kopie daarvan.”

Leo Wagemans, net als Vambersky emeritus hoogleraar aan de TU Delft, lijkt dezelfde mening toegedaan. Ook hij mist de onderregel bij de spanten aan de achterkant van de kap. Er moet een stabiliteitsprobleem zijn geweest. Hij sluit niet uit dat de spanten ook nog eens ongelijkmatig zijn belast. Aan een kant waren de dakplaten al gemonteerd, maar aan de andere kant nog niet. “Hoe licht dergelijke platen ook zijn, het kan net het zetje zijn dat nodig is bij zo’n instabiele situatie.”

Speculaties

Bij beroepsvereniging VN Constructeurs zijn ze een stuk voorzichtiger. Woordvoerder Jos Hoonhout wil ver uit de buurt blijven van speculaties. Het is hem wel opgevallen dat de luifel niet loodrecht naar beneden is gekomen, maar ook horizontaal is verplaatst. “Het is een ramp. Iets dat in Nederland niet mag voorkomen. Doorgaans schuilt het probleem hier ook niet in het ontwerp, maar gaat het in het proces mis”, luidt zijn commentaar. Hij verwacht wel dat de invoering van de eurocodes met een nieuwe risicobenadering de kans op dit soort ongevallen in de toekomst zal verkleinen.


red devil1
Master
 Bericht 
Vjenne schreef:
Te zien op foto 2)

op die foto, de onderste 2 stangen links hebben het niet gehouden zo het lijkt. De kapconstructie lijkt wel redelijk in elkaar gezeten te hebben. De kap is als het ware over het vaste punt (hoogst punt tribune) gekanteld

Superkoe
Master
 Bericht 
Citaat:
Leo Wagemans
Heb ik ooit les van gehad. Meer dan 15 jaar geleden. Heeft blijkbaar toch wel indruk op me gemaakt. :x

Citaat:
Het is hem wel opgevallen dat de luifel niet loodrecht naar beneden is gekomen, maar ook horizontaal is verplaatst.
Zoals ik al eerder schreef: sec de verticale belasting kan niet de oorzaak zijn geweest. Het dak had niet verticaal naar beneden kunnen komen. Ik gok dat het eerste bericht dat een kraan een steunpilaar heeft geraakt, juist is. Het dak is horizontaal weggedrukt, waarna het instabiel werd.

Vjenne
Master
 Bericht 
Citaat:
Rapport Onderzoeksraad Grolsch Veste pas eind augustus
dinsdag 12 juli 2011 | 13:56 uur
print artikel

De Onderzoeksraad voor Veiligheid verwacht op z'n vroegst pas eind augustus bekend te kunnen maken wat de oorzaak is van het instorten van een tribunedak van het FC Twente-stadion.
Grolsch Veste

De raad stelt een gedetailleerd onderzoek in naar de toedracht en achtergronden van het ongeval, waarbij twee doden vielen. Volgens de raad is er veel maatschappelijke onrust en vragen mensen zich af of ze nog veilig op een tribune plaats kunnen nemen. Het onderzoek staat los van dat van het Openbaar Ministerie. Die onderzoekt voor een mogelijke strafzaak of er sprake is van dood door schuld.


http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=127533

bruintje beer
Master
 Bericht 
RTV Oost schreef:
Demontage dak Grolsch Veste start maandag

Onder toezicht van de Arbeidsinspectie en Justitie wordt morgen begonnen met de demontage van het ingestorte dak van het stadion van FC Twente.

Totdat het werk klaar is, blijft dat deel van het stadion nog afgezet. Een deel van het dak van de nieuwbouw van de Grolsch Veste stortte op 7 juli in. Daarbij vielen twee doden en meerdere gewonden. Door het stadiondrama kan FC Twente niet in het eigen stadion voetballen. Voor de thuiswedstrijd in de derde voorronde van de Champions League wijkt de club uit naar stadion Gelredome van Vitesse. Daar speelt FC Twente dinsdag tegen FC Vaslui uit Roemenië.


Vjenne
Master
 Bericht 
Over 2 weken staat de eerste thuiswedstrijd in competitieverband gepland. Inmiddels heeft FC Twente nog weinig duidelijkheid gegeven richting de supporters over wat daarmee gebeuren gaat. Sponsoren schijnen echter al bericht te hebben gehad dat ook voor dit duel uitgeweken wordt naar Arnhem.

Dinsdag wist Munsterman voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Vaslui te vertellen dat er in Enschede gespeeld kan worden zodra het puinruimen klaar is en de betonconstructie veilig is bevonden. Mogelijk eerst zonder gebruik van de betreffende korte zijde, maar daarna met deze zijde, maar zonder dak.

Tegenstrijdige verhalen, dus nog altijd afwachten wat er daadwerkelijk gebeuren gaat.

Vjenne
Master
 Bericht 
Op dit moment is er een persconferent aan de gang in het stadion. Zoals het er nu naar uitziet, kan er volgend weekend tegen AZ thuis gespeeld worden in Enschede, zij het voor 20.000 supporters. Het ingestorte deen zal waarschijnlijk bij de thuiswedstrijd tegen PSV in gebruik genomen worden.

Vjenne
Master
 Bericht 
Inmiddels is het dak van de tribune verwijderd. Woensdag gaan we met een groep vrijwilligers van de supportersvereniging beginnen met het vervangen van de stoeltjes op de eerste ring zodat dit deel aanstaande zaterdag gebruikt kan worden. Het gaat hier om het oude gedeelte, niet om de nieuwe ring die er bovenop is geplaatst. Volgens mij zijn we daar nog wel even zoet mee:

Afbeelding

(Foto van www.fctwente.nu, meer foto's HIER

fb
Master
 Bericht 
Tja, the show must go on he.... Desnoods over lijken.

Walker
Master
 Bericht 
@fb: Dus nooit meer voetballen in de Grolsch-Veste? En alle wegen waar ooit een dodelijk slachtoffer viel maar afsluiten als eerbetoon?


Live goes on! Ook al staat de wereld voor de directe nabestaanden nu wel even stil, de rest van de wereld gaat ondertussen wel verder.

Martijn
FS Webmaster
 Bericht 
Vjenne schreef:
Woensdag gaan we met een groep vrijwilligers van de supportersvereniging beginnen met het vervangen van de stoeltjes op de eerste ring zodat dit deel aanstaande zaterdag gebruikt kan worden.


Komen er ook nog een paar selectieleden helpen?

fb
Master
 Bericht 
Walker schreef:
Dus nooit meer voetballen in de Grolsch-Veste?
Dat bedoelde ik er niet mee. Vjenne's berichtgeving die FC-Twente in de slachtofferrol plaatst vind ik een beetje erg overbodig.
We gaan toch ook niet berichten over al die mensen die een stukje moeten omrijden als er keer een brug neerstort? Of al die noorderlingen die nu verstoken zijn van radio omdat er een zendmast afgefikt is? (Beiden gelukkig trouwens zonder slachtoffers).

Vjenne
Master
 Bericht 
Martijn schreef:
Komen er ook nog een paar selectieleden helpen?

Ik heb liever dat die zich richten op de wedstrijd van zaterdag door gewoon te trainen, tenminste, dat deel van de spelers dat op dit moment op de club is. Een groot deel is uitgevlogen met hun nationale ploeg.

Vjenne
Master
 Bericht 
Citaat:
Constructie dak Grolsch Veste was nog niet af
woensdag 17 augustus 2011 | 11:43 uur
print artikel
Get Microsoft Silverlight
Speel af in Windows Media Player

De basisconstructie van de overkapping van een nieuw deel van de Grolsch Veste in Enschede was nog niet gereed, toen er werd begonnen met de afbouw.
Ramp Grolsch veste

Dat concludeert de Onderzoeksraad voor de Veiligheid in een tussentijdse rapportage. Het onderzoek is nog niet afgerond, de raad wil verder nog vaststellen hoe het kan dat er zoveel mensen aan 't werk waren terwijl de bouw in een gevaarlijke fase was. De raad vraagt zich af of tijdsdruk daarbij een rol speelde. Op 7 juli stortte een deel van de overkapping van het stadion in. Twee bouwvakkers kwamen daarbij om het leven. De Onderzoekraad adviseert de bouwers die bezig gaan met de herbouw om te zorgen voor een optimale stabiliteit en sterkte van de constructie. Om half twee vanmiddag geeft de Bouwcombinatie Grolsch Veste, die verantwoordelijk is voor de bouw van de dakconstructie, een reactie op de tussentijdse rapportage. Eerder al zei ingenieur Snellink van de Universiteit Twente bij RTV Oost dat de basisconstructie nog niet klaar was, en dat er fouten gemaakt waren bij de bouw van de dakconstructie.


http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=128710

Vjenne
Master
 Bericht 
Citaat:
'Beelscherm te zwaar voor dak Grolsch Veste'
woensdag 17 augustus 2011 | 13:58 uur
print artikel
Get Microsoft Silverlight
Speel af in Windows Media Player

De nieuwe dakconstructie van de Grolsch Veste is mogelijk ingestort door het beeldscherm dat eraan hing. Dat denkt ingenieur Snellink van de Universiteit Twente.
Stadion-ongeval

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid is woensdag met een tussentijdse conclusie naar buiten gekomen dat de bouwconstructie nog niet af was, voordat met de afbouw werd begonnen. Er misten nog stabiliteitspanten aan de constructie. Snellink denkt dat ook de rest van het stadion op deze manier is gebouwd, maar dat het altijd goed is gegaan omdat er niets zwaars aan het dak werd gehangen. Op 7 juli stortte een deel van de overkapping van het stadion in. Twee bouwvakkers kwamen daarbij om het leven.


http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=128712

Vjenne
Master
 Bericht 
Citaat:
Bouwers Grolsch Veste nemen advies over
woensdag 17 augustus 2011 | 14:14 uur
print artikel

De Bouwcominbatie Grolsch Veste neemt het advies over van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de herbouw van de overkapping van de Grolsch Veste.
Grolsch Veste

De raad wil dat de bouwers zorgen voor optimale stabiliteit en sterkte van de constructie. Op de tussentijdse conclusie van de raad dat de bouwconstructie nog niet af was, voordat er met de afbouw is begonnen, wil de bouwcombinatie niet ingaan. Dat komt omdat het definitieve rapport van de onderzoeksraad pas in april volgend jaar verwacht wordt. Op 7 juli stortte een deel van de overkapping van het stadion in. Twee bouwvakkers kwamen daarbij om het leven.


http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=128714

WimLex
Master
 Bericht 
Onderzoeksraad

tussentijds verslag PDF alert

Citaat:
De basisconstructie van de overkapping was niet gereed voordat werd begonnen met
de afbouw. Verschillende voor de stabiliteit essentiële onderdelen (koppelstaven en
schoren) ontbraken: verschillende schoren in het dakvlak, vier schoren in het
diagonale vlak (windverbanden) , alle horizontale koppelstaven aan de achterzijde en
één koppelstaaf in de nok tussen de spanten van de constructie. Daarnaast was de
verankering van de spanten aan de achterzijde van de tribune niet volledig
gestabiliseerd.


 Pagina 4 van 5 [ 231 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy