» Openbaar » Media » Archief   

Postingstijd interval gedetecteerd van 219 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 20 van 20  [ 952 berichten ]
Tweebel
Master
 Bericht 
Zijn nog best milde straffen voor de aangerichte ellende

Peugie
Master
 Bericht 
Citaat:
Leidinggevenden politie strandrellen niet vervolgd


Drie politiemensen die leiding gaven aan hun agenten tijdens de uit de hand gelopen strandrellen in Hoek van Holland in augustus 2009 worden niet vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vrijdag bekendgemaakt.

De ouders van het dodelijke slachtoffer dat viel tijdens de rellen hadden om vervolging verzocht. De 19-jarige Robby van der Leeden kwam door een politiekogel om het leven.

Eerder had de officier van justitie al besloten om de leidinggevenden niet te vervolgen. Daarop hadden de ouders een klacht ingediend. Het gerechtshof heeft het OM vrijdag in het gelijkgesteld.

In januari 2012 besloot het gerechtshof al dat de agenten die betrokken waren bij de fatale schoten op het slachtoffer niet vervolgd hoeven te worden.

De rellen braken in de nacht van 22 op 23 augustus 2009 uit bij de feesttent van het evenement op het strand van Hoek van Holland. Hooligans bekogelden de agenten met allerlei voorwerpen, zoals met zand gevulde flessen, stenen en glaswerk.

De aanwezige politiemensen werden zo in het nauw gebracht, dat ze zich genoodzaakt voelden hun vuurwapens te trekken. Toen zelfs waarschuwingsschoten niet hielpen, schoten belaagde agenten op de benen van de relschoppers. Robby van der Leeden werd dodelijk geraakt omdat hij op dat moment bukte.

Door: NU.nl


 Pagina 20 van 20 [ 952 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy