» Openbaar » Media » Archief Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 1 van 2  [ 97 berichten ]
Dave
FS Webmaster
 Bericht 
In navolging van het grote succes ( :fp: ) van deel I, open ik deel II maar eens.

Na bijna een jaar stilte, sudderen en proberen te blijven drijven .. Gaat de poep nu echt weer de ventilator raken zoals het er nu -vijf jaar na de initiële start van de hele ellende- naar uitziet.

Citaat:
De Europese beurzen zijn maandagochtend opnieuw hard omlaag gegaan, waarmee de negatieve stemming van vrijdag werd voortgezet.
Foto: ANP

De toenemende bezorgdheid over een mogelijke Griekse wanbetaling en het uitblijven van maatregelen om de schuldencrisis op te lossen zetten de aandelenmarkten onder druk.

De AEX-index in Amsterdam dook in het eerste handelsuur 3,2 omlaag tot 267,33 punten. De MidKap-index verloor 2,9 procent tot 452,68 punten.

In Frankfurt en Londen zakten de beurzen tot 2,8 procent. In Parijs liep het verlies op tot 4,2 procent door zware koersverliezen voor de Franse banken.

Wanbetaling

Afgelopen weekend kwamen berichten naar buiten dat Duitsland voorbereidingen treft voor een Griekse wanbetaling. De Duitse overheid zou in dat geval een steunprogramma optuigen voor de banken en verzekeraars die zich geconfronteerd zien met verliezen.

Daarnaast meldde persbureau Reuters dat de Franse banken BNP Paribas, Société Générale en Credit Agricole zich aan het voorbereiden zijn op een kredietafwaardering door kredietbeoordelaar Moody's. Volgens de anonieme bronnen van Reuters kan een afwaardering elk moment plaatsvinden.

Société Générale maakte maandag bekend voor 4 miljard euro aan activiteiten te verkopen om de balans versterken. Ook wordt er in enkele landen sterk gesneden in het personeel. Het aandeel zakte bijna 10 procent. Concurrenten BNP Paribas en Credit Agricole doken eveneens zo'n 10 procent omlaag.

Londen

In Londen gingen de bankaandelen ook omlaag. Volgens de Britse Independent Commission on Banking (ICB) moeten Britse banken hun activiteiten voor consumenten afschermen van risicovollere takken als zakenbankieren.

Ook moeten de kapitaalbuffers omhoog. De ICB werd opgericht door de overheid om de mogelijkheden te onderzoeken om belastingbetalers in de toekomst niet opnieuw voor bankcrises op te laten draaien.

In de AEX behoorden de financiële fondsen ING en Aegon met verliezen van bijna 10 en ruim 5 procent ook tot de grootste dalers. In de MidKap zakte bank en verzekeraar SNS Reaal 8 procent.

Swedish

In de Amsterdamse Small Cap Index stond Swedish Automobile in de schijnwerpers. Het aandeel van het moederbedrijf van Saab sprong 48,5 procent omhoog op berichten dat de Zweedse overheid de autofabrikant toch de helpende hand zal toesteken.

De euro zette de daling voort en was 1,3539 dollar waard tegen 1,3645 dollar aan het eind van de Europese beurshandel vrijdag. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie zakte 2,4 procent tot 85,12 dollar. Brentolie werd 1,9 procent goedkoper tot 110,62 dollar per vat.


Bron: Nu.nl

Citaat:
'Franse banken deze week afgewaardeerd'

AMSTERDAM - De grootste banken van Frankrijk zullen naar verwachting deze week worden afgewaardeerd door grote ratingbureau's.

Dit hebben bronnen tegen de Wall Street Journal gezegd.

De aandelenkoersen van de bedrijven hebben recent ook al flinke klappen gekregen door zorgen over de gevolgen van de Europese schuldencrisis. Moody's Investors Service zal naar verwachting de ratings van de banken BNP Paribas, Société Générale en Crédit Agricole verlagen vanwege hun blootstelling aan Griekse schulden, zeggen de bronnen.

Dergelijke stappen zullen het vertrouwen van beleggers in Franse banken vermoedelijk verder ondermijnen, nadat de aandelenkoersen van de bedrijven recent al flinke klappen kregen door zorgen over de gevolgen van de Europese schuldencrisis.

Afschrijven

De Franse banken zijn wel begonnen met afschrijven op de Griekse bezittingen als onderdeel van een nieuw steunpakket voor Griekenland, maar volgens de International Accounting Standards Board sneden de financiële instellingen niet diep genoeg.

De banken zouden eigen berekeningen hebben gebruikt in plaats van marktprijzen om de waarde van de Griekse obligaties in kaart te brengen. Dat zou betekenen dat er nog een afschrijvingsronde moet komen.

Koersen

Ook maandag gaat het slecht met de koersen van de bedrijven. Société Générale, dat vrijdag al ruim 10 procent lager sloot, leverde maandag weer 10 procent in. BNP Parisbas en Credit Agricole kelderden ook 10 procent.

De Franse minister van Economische Zaken, Eric Besson, liet maandag weten het ''volledig voorbarig'' te vinden om te praten over de gedeeltelijke nationalisering van Franse banken.

De zorgen over de Griekse schulden zetten maandag ook de koersen van banken en verzekeraars op andere Europese beurzen onder druk.

ING daalde in Amsterdam ruim 9 procent, Aegon moest 4,6 procent terug. In Frankfurt leverden Commerzbank en Deutsche Bank tot 8,7 procent in. In Londen bleven de verliezen voor onder meer Barclays en Prudential beperkt tot circa 4 procent.

Saneren

Société Générale maakte direct bekend dat de bank vier miljard euro kapitaal vrij maakt door onderdelen van de hand te doen. Hiermee wil de tweede bank van Frankrijk zijn kapitaalpositie versterken. De bank benadrukte dat het in de kwakkelende eurolanden niet veel geld heeft uitstaan.

De bank wil niet alleen kapitaal vrijmaken, maar ook de kosten met vijf procent naar beneden brengen. De bank is naar eigen zeggen 'robuust en divers'. In de zogenaamde GIIPS-landen, de landen binnen Europa die momenteel kapitaalproblemen hebben, zegt de bank 4,3 miljard euro te hebben uitstaan. Dat is minder dan een procent van het totaal aan uitstaand kapitaal.

Griekenland

Société Générale, de tweede beursgenoteerde bank van Frankrijk, werd uitzonderlijk hard getroffen; sinds begin augustus verloor het aandeel bijna de helft van zijn waarde. Crédit Agricole, de nummer drie, zag 35 procent verdampen en BNP Paribas, de grootste kredietverstrekker, verloor 32 procent.

Zondag probeerde bestuursvoorzitter Frederic Oudea van Société Générale beleggers gerust te stellen. Hij zei dat zijn bank solide is en zal overleven als Griekenland zijn schulden niet terugbetaalt. "Griekenland is een kleine economie, een klein land waarmee we om kunnen gaan", aldus Oudea tegenover het Franse tv-kanaal M6.


Bron: Nu.nlCitaat:
'Bouwproductie stagneert in 2012'

AMSTERDAM - De Nederlandse bouwproductie stijgt dit jaar nog met 2,8 procent, maar groeit in 2012 niet meer.

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van ING.

De bank verwacht dat volgend jaar 1,5 procent minder nieuwbouwwoningen worden opgeleverd. Voor 2011 wordt nog gerekend op een stijging van 3,7 procent.

De daling valt volgens ING terug te voeren op de verlaging van de overdrachtsbelasting. Hierdoor wordt het voor woningzoekenden financieel minder aantrekkelijk een nieuwbouwwoning te kopen. Ook door de slechtere economische vooruitzichten daalt de vraag naar nieuwe woningen.

Bedrijfspanden

De bouw van bedrijfspanden stijgt wel licht, maar dat zet volgens de bank geen zoden aan de dijk vanwege de hoge leegstand en doordat de vraag naar werkplekken afneemt.

De algehele bouwproductie komt volgens ING op een structureel lager niveau te liggen dan voor 2010, toen de productie met 11,6 procent afnam. ''Dit betekent dat er nog wel gesaneerd zal moeten worden'', aldus sectormanager Bouw Jan van der Doelen van ING.


Bron: Nu.nl

EddyHH
Master
 Bericht 
Gauw zo nog even de dingen bestellen die ik al wilde hebben, als m'n vriendin deze onheil leest moeten de centjes op de bank blijven staan natuurlijk....sorry liefie. :lief:

Wimken
Master
 Bericht 
Dave schreef:
De algehele bouwproductie komt volgens ING op een structureel lager niveau te liggen dan voor 2010, toen de productie met 11,6 procent afnam. ''Dit betekent dat er nog wel gesaneerd zal moeten worden'', aldus sectormanager Bouw Jan van der Doelen van ING.

Het leek net voor de bouwvak iets beter te gaan, maar de klad zit er weer in.
Er zijn steeds meer concullega's die er mee stoppen omdat er geen droog brood meer mee te verdienen is.

Walker
Master
 Bericht 
Wimken: ik heb hier nog een aanvraag voor HSB-elementen liggen voor een redelijk groot werk....

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Er zal ergens deze week wel weer een ander grandioos plan bedacht worden wat tig miljard aan belastinggeld gaat kosten want de afgelopen jaren heeft dat ook ontzettend veel goeds opgeleverd :fp:

Afbeelding

Afbeelding

(goh wat een creativiteit weer :/ :dood: )

esgigt
Master
 Bericht 
Nu nog wat contant geld en we kunnen weer financials gaan kopen :honger:

Wimken
Master
 Bericht 
Walker schreef:
Wimken: ik heb hier nog een aanvraag voor HSB-elementen liggen voor een redelijk groot werk....


Stuur maar op :thumb:
Dan gaan we even kijken of het iets voor ons is.

Ik zal alle gegevens even PB-en als je ze al niet hebt 8)

Kiwi45
Master
 Bericht 
EddyHH schreef:
als m'n vriendin deze onheil leest moeten de centjes op de bank blijven staan natuurlijk

Als je pech hebt is de bank opeens dicht. Kun je maar beter spulletjes hebben :) Of goudklompjes....vinden vrouwen leuk, zeker in de vorm van een ringetje ;)

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Versneld hypotheek aflossen is nog verstandiger. Goud en zilver staan al achterlijk hoog. Men zegt dat het nog gekker wordt, hmm moet dat maar bezien.

Kiwi45
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Versneld hypotheek aflossen is nog verstandiger

Op zijn Duits: Jein.
Als je echt substantieel kunt aflossen, en je woning dus zo goed als helemaal kunt aflossen moet je dat natuurlijk doen.
Maar bijvoorbeeld even 10k aflossen op een hypotheek van 3 ton is compleet onzinnig.

Met de aankomende hyperinflatie zal die hypotheekschuld over een tijdje niet al te veel meer voorstellen.

esgigt
Master
 Bericht 
Hyperinflatie? Verklaar je nader.... :huh:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Hyperinflatie? Geloof ik niet direct in... Dan moet men wel hele domme dingen van plan zijn.

Eerder zoiets als dit;
http://www.vrijspreker.nl/wp/2006/10/stagflatie/

Eigenlijk is dit al een tijdje aan de gang.

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Citaat:
Banken stallen recordbedrag bij ECB
Laatste update: 12 september 2011 11:43 info .AMSTERDAM - Banken hebben vrijdag een recordbedrag gestald op zogenaamde overnight deposito's bij de Europese Centrale Bank (ECB). Dat wijst op de voortdurende spanningen op de interbancaire geldmarkt.
De banken stortten vlak voor het weekend 181,79 miljard euro op eendagsdeposito's bij de ECB. Dat is voor de derde keer op rij, binnen dezelfde week, een nieuw record voor 2011 en het hoogste cijfer sinds juli vorig jaar.

Dinsdag stalden de banken 169,64 miljard euro en donderdag 172,86 miljard euro bij de centrale bank.

Volgens geldmarkthandelaren is het stallen van meer dan 100 miljard euro een teken dat banken hun toevlucht nemen tot ECB als veilige haven, omdat ze geen geld meer aan elkaar toevertrouwen.


Trichet

ECB-president Jean-Claude Trichet poogde in zijn toelichting op het rentebesluit van afgelopen donderdag nog zorg over oplopende geldmarktspanningen weg te nemen door te benadrukken dat de centrale bank liquiditeitssteun zal blijven geven indien nodig.

"Liquiditeit is geen onderwerp van zorg voor de bankensector als geheel", aldus de Fransman.
bron: NU.NL http://www.nu.nl/economie/2613243/banken-stallen-recordbedrag-bij-ecb.html


De banken vertouwen elkaar ook niet, geld hebben ze genoeg maar men blijft er bovenop zitten.

Kiwi45
Master
 Bericht 
esgigt schreef:
Hyperinflatie? Verklaar je nader.... :huh:

Het grootste probleem in de Eurozone zijn de staatsschulden. In Nederland, maar vooral ook in de knoflookbelt.
De makkelijkste manier voor een overheid is om die schuld weg te inflateren.
Niet de meest zinnige weg, maar wél de makkelijkste voor overheden.

De kans is aanzienlijk dat een aantal politici, vooral uit de zuidelijke landen, deze weg gaan bewandelen.
Die Duitser is ook niet voor niets opgestapt bij de ECB.

Hyperinflatie is overigens niets bijzonders: http://www.24hgold.com/english/contribu ... 0626G10020

18vti
Master
 Bericht 
Heel "grappig" om te lezen.....het stomme is dat het niet eens onverwacht is dat dit gebeurd

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
We gaan naar de klotah. Allemaal.

Nu.nl schreef:
'Wereldeconomie in gevarenzone'

De president van de Wereldbank, Robert Zoellick, heeft woensdag hard uitgehaald naar het economische beleid van Europa en de Verenigde Staten.


De wereldeconomie zit in de gevarenzone omdat zij hun problemen weigeren op te lossen, zei hij in een toespraak op de George Washington universiteit.

''De tijd van doormodderen is voorbij'', stelde Zoellick. ''Als Europa, de Verenigde Staten en Japan hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan halen ze niet alleen zichzelf naar beneden, maar trekken ze de hele wereldeconomie mee.''

Volgens Zoellick hebben de rijke landen moeilijke keuzes te lang uitgesteld. ''Daardoor zijn er alleen nog een paar pijnlijke keuzes over.''

Politieke ruzies

Europese landen ontkennen de moeilijke keuzes over hun gedeelde verantwoordelijkheden, stelde de Wereldbankpresident, terwijl in de VS politieke ruzies de aanpak van de overheidsfinanciën in de weg staan. Japan heeft volgens Zoellick te lang gewacht met het hervormen van zijn economie.

''Als we ons niet aanpassen, onze politieke tactieken niet weten te overstijgen en niet onderkennen dat macht ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt, dan komen we in een gevaarlijke situatie'', aldus Zoellick.
Maya's, kom er maar in. :roll:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
De Europese Unie lijkt vaart te zetten achter plannen om de 16 banken die deze zomer bijna faalden voor de stresstest te herkapitaliseren. Volgens een Franse topambtenaar moeten ze acuut op zoek naar kapitaal. Dat schreef de Britse zakenkrant Financial Times donderdag.

De afgelopen weken is er op de aandelenbeurzen gespeculeerd over nieuwe financieringsrondes voor Franse banken, die het meest zijn blootgesteld aan Griekenland. Onder de 16 banken bevindt zich echter geen Franse instelling.

De lijst bestaat uit Espirito Santo en Banco Portugues (Portugal), Piraeus Bank en Hellenic Postbank (Griekenland), Banco Popular Espanol, Bankinter, CaixaGalicia, BFA-Bankia, Banco Civica, Caixa Ontinyent, Banco De Sabadell (Spanje), Banco Popolare (Italië), Nova Ljubljanska (Slovenië), Marfin Popular Bank (Cyprus), Norddeutsche Landesbank en HSH Nordbank (Duitsland).

Gevarenzone

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde deze week dat Europese banken door de schuldencrisis opnieuw in de gevarenzone zijn gekomen. Volgens het fonds moet het kapitaal van een groot aantal banken worden verhoogd om ervoor te zorgen dat ze de crisis kunnen doorstaan. Als de buffers van de banken te klein zijn om verliezen op staatsobligaties te kunnen dragen, dan valt de kredietverlening stil en wordt een zware rem gezet op de groei van de economie, vreest het IMF.

Het fonds gaf niet aan welke banken extra kapitaal nodig hebben, of hoeveel geld er nodig is om de buffers op peil te krijgen. IMF-directeur José Viñals wees er wel op dat de omstandigheden sinds de uitvoering van de stresstest alweer aanzienlijk zijn veranderd, waardoor de uitslagen waarschijnlijk grotendeels zijn achterhaald.

BRON: http://www.bnr.nl/feeds/anp/100688-1109 ... ese-banken

FFocus-power
Die hard
 Bericht 
 
De Franse banken, de bron van alle (Griekse) kwaad. :thumb_d:
En nog steeds denken die lui dat ze Europa naar hun hand kunnen zetten. :nono:

Ondertussen wijzen in Duitsland steeds meer zaken in de richting van een herinvoering van de D-Mark:
http://xandernieuws.punt.nl/?id=640899& ... _archief=&

Zou het dan toch?

18vti
Master
 Bericht 
FFocus-power schreef:
herinvoering van de D-Mark


Ik zie liever dat NL een provincie van Duitsland wordt dan dat wij nog meer poep euro's verspillen aan die luie knoflooklanden :[

Walker
Master
 Bericht 
+1

We zijn tenslotte al van Duitschen Bloed...

caféracer
Respect
 Bericht 
Het is een mooie dag in een klein Grieks plaatsje. Alle straten zijn leeg.
Het zijn slechte tijden, een ieder heeft schulden en allen leven op de pof.

Op deze dag rijdt een welgestelde Nederlandse toerist door het Griekse dorpje en stopt bij een klein Hotelletje.
Hij zegt tegen de eigenaar dat hij graag de kamers bekijken wil, om er misschien een voor een nacht te huren
en legt als onderpand 100 Euro op de desk.
De eigenaar geeft hem een paar sleutels.
Als de bezoeker de trap op is, neemt de Hoteleigenaar het geld, rent naar zijn buurman de slager en betaalt zijn schulden.
De slager neemt de 100 Euro, loopt de straat uit en betaalt de boer.
De boer neemt het geld en betaalt zijn rekening bij de koelopslag.
De man daar neemt het geld en rent naar de kroeg om zijn drankrekening te betalen.
De kroegbaas schuift het bedrag door naar een aan de bar zittende prostituee, waarbij hij nog schulden had.
De prostituee rent naar het Hotel om daar haar uitstaande rekening van 100 euro te betalen.
De Hotelbaas legt het geld weer op de balie.
Op dit moment komt de toerist de trap weer af, neemt het geld van de balie en zegt dat de kamers hem niet aan staan en hij verlaat het dorpje.

Niemand heeft iets geproduceerd
Niemand heeft iets verdiend
Iedereen is zijn schulden kwijt en ziet de toekomst met optimisme tegemoet.

Zo, nu weten jullie hoe het zit. Zo eenvoudig werkt het reddingspakket!!!! :dag:

Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Dan hoop ik voor ze dat er genoeg hoeren zijn in Griekenland

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Citaat:
'DNB sluit Grieks bankroet niet uit'
Laatste update: 23 september 2011 07:29 info .AMSTERDAM - De Nederlandsche Bank (DNB) houdt er serieus rekening mee dat Griekenland zijn schulden niet meer kan betalen.

Foto: AFP ''Het is een van de scenario's. Ik zeg niet dat Griekenland niet failliet kan gaan'', zegt president Klaas Knot in een interview dat zaterdag in Het Financieele Dagblad (FD) verschijnt.

De krant, waarin vrijdag al opvallende uitspraken van Knot zijn gepubliceerd, stelt dat het hoogst ongebruikelijk is dat een centrale bankier die tevens bestuurslid is van de Europese Centrale Bank (ECB), zo duidelijk de mogelijkheid van een Grieks faillissement openhoudt.

.De officiële lijn van Europese beleidsmakers is tot nu toe dat een faillissement niet aan de orde is.


Inspanningen

Knot: ''Ik ben er lang van overtuigd geweest dat een faillissement niet nodig is. Het nieuws uit Athene is echter soms niet bemoedigend. Alle inspanningen zijn erop gericht dit te voorkomen, maar ik ben nu minder stellig in het uitsluiten van een faillissement dan ik een paar maanden geleden was.''

BRON: NU.NL
http://www.nu.nl/economie/2623184/dnb-sluit-grieks-bankroet-niet-uit.html


Worden de mensen op deze manier van informatie lekken zachtjes voorbereid op de grote knal?

MoneyPenny*
Master
 Bericht 
Fopspee(n) schreef:
Dan hoop ik voor ze dat er genoeg hoeren zijn in Griekenland


Als je al een "landenstandje" hebt, dan denk ik dat dat wel goed zit. Dat bedoel ik spreekwoordelijk, ja. :fp:

Anyway. On-topic: Diamonds are a girls best friend. O:) 8)

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Citaat:
Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van acht Griekse banken met twee stappen verlaagd.

Het gaat om de banken National Bank of Greece, EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Piraeus Bank, Agricultural Bank of Greece, Attica Bank, Emporiki Bank of Greece en General Bank of Greece.

De vooruitzichten voor al die banken zijn negatief aldus Moody's

Bron: BNR.NL

http://www.bnr.nl/topic/schuldencrisis/749550-1109/nieuwe-afwaardering-griekse-bankenIk wist niet dat de rating nog lager kon voor deze banken.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
18vti schreef:
Ik zie liever dat NL een provincie van Duitsland wordt dan dat wij nog meer poep euro's verspillen aan die luie knoflooklanden :[

Mijn eerste gedachte toen ik dat artikel op xander nieuws las. Laat ons lekker meedoen met de D-Mark. Als dit echt gaat gebeuren en NL blijft doodleuk in de Euro, dan voorzie ik een levendige D-Mark economie in ons land.

esgigt
Master
 Bericht 
FFocus-power schreef:
richting van een herinvoering van de D-Mark

Als ik dit bericht (en het artikel) voeg bij de opmerkingen van de Jager en DNB over de scenario's die momenteel uitgewerkt worden. Kan het goed zijn dat Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk in een keer uit de Euro stappen.

Walker
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
dan voorzie ik een levendige D-Mark economie in ons land.


Ik werk voor een duits familie-bedrijf. Laat ze mijn salaris dan maar uitbetalen in D-mark.

caféracer
Respect
 Bericht 
@ DikkeDakduif

xandernieuws is echt niet gezond voor je

caféracer
Respect
 Bericht 
de gevestigde media ook niet natuurlijk

Fopspee(n)
Master
 Bericht 
esgigt schreef:
Als ik dit bericht (en het artikel) voeg bij de opmerkingen van de Jager en DNB over de scenario's die momenteel uitgewerkt worden. Kan het goed zijn dat Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk in een keer uit de Euro stappen.

Zou dit dan een van de scenario's zijn die zo angstvallig geheim worden gehouden door de Jager? En zo ja.....dan ben ik wel erg benieuwd tegen welke koers.

Walker
Master
 Bericht 
Dat zou iedereen wel willen weten. Maar om een bankrun te voorkomen is het idd beter dat we*ineens* om zijn. Al lijkt het me onmogelijk om dit geheim te houden...

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
caféracer schreef:
@ DikkeDakduif

xandernieuws is echt niet gezond voor je

Nee, die avatar van jou, die ziet er lekker uit (f)

Kiwi45
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:

Nee, die avatar van jou, die ziet er lekker uit

Wat is er mis met de SG van justitie? Beetje chantabel dankzij wat kindersex, hier en daar meewerken aan snuff-movies, bezoeker van de beruchte Pinokkio-bar, kortom: prima vent daar aan de top van justitie. It takes a thief to catch a thief, toch?

esgigt
Master
 Bericht 
Fopspee(n) schreef:
erg benieuwd tegen welke koers

Het zou mij niets verbazen als het , net als door de invoering van de Zeuro, weer een verarming van de bevolking zou inhouden.

Ik vraag me af of ik mijn hypotheek in Griekenland kan stallen :honger:
Die koers gaat gegarandeerd kelderen en ben ik in een paar jaar van die hypo af.

Martijn
FS Webmaster
 Bericht 
esgigt schreef:
Als ik dit bericht (en het artikel) voeg bij de opmerkingen van de Jager en DNB over de scenario's die momenteel uitgewerkt worden. Kan het goed zijn dat Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk in een keer uit de Euro stappen.


Dan zou je activiteit moeten zijn bij Lelystad. Daar langs de A6 ligt een beveiligde opslag waar al dat geld opgeslagen ligt, geloof ik

Walker
Master
 Bericht 
Heeft DNB het pand in Hoogeveen weer teruggekocht? O:)

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Citaat:
Grieken dreigen met afschrijven
De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos houdt rekening met een afschrijving van 50 procent op de Griekse schulden, als meer steun uitblijft. Dat schrijven twee Griekse kranten vrijdag.

De 50-procentsafschrijving zou een optie zijn als Griekenland het tweede steunpakket van 109 miljard euro niet krijgt.

Volgens beide kranten heeft de minister dit gezegd in een toespraak aan parlementariërs van de Socialistische Partij.

Een regeringswoordvoerder en een socialistische parlementariër ontkennen overigens allebei dat Venizelos de mogelijkheid van een afschrijving heeft genoemd.
Delen Meer

Bron: BNR.NL
http://www.bnr.nl/topic/schuldencrisis/744000-1109/kranten-grieken-dreigen-met-afschrijven


Totaal afhankelijk zijn van andere landen en dan gaan dreigen?

Walker
Master
 Bericht 
VTEC_Driver schreef:
een toespraak aan parlementariërs van de Socialistische Partij.


En hierna zongen ze samen de Internationale.... :dood:

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
VTEC_Driver schreef:


Totaal afhankelijk zijn van andere landen en dan gaan dreigen?

Ik noem dat geen dreigen. Het is allang duidelijk dat afschrijven naar 50% geen realistisch scenario is. 20 tot 30% komt meer in de richting. 100% afschrijven dat zou je als dreigen kunnen opvatten maar dan nog moet je in je achterhoofd houden dat alleen de schuldeisers met de grootste bek of beste connecties iets van hun geld terug gaan zien. Worst case scenario is een revolutie waarna een griekse Chavez aan de macht komt die eenvoudigweg alle banden met de EU verbebreekt.

944 guy
Master
 Bericht 
Dikke Dakduif schreef:
die eenvoudigweg alle banden met de EU verbebreekt.

Laat die dan snel opstaan!
Gezeik met de grieken, jemig man. Het gaat sowieso allemaal naar de kloten en politici en bankiers zijn te dom (of te slim) om de juiste oplossingen aan te dragen. Hard geld, geen inflatie, en de geld monopolie weg bij de private instantie wat ECB heet.
(diegene die dat voor elkaar krijgt, krijgt ook een kogel in de kop)

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Citaat:
Obligatiemarkt voor AAA-landen

De obligatiemarkten van de zes Europese landen met een AAA-status moeten aan elkaar gekoppeld worden. Dat stelt eurocommissaris Viviane Reding vrijdag voor in een interview met de Duitse krant Hannoversche Allgemeine.

Dan ontstaat een grote Europese kernmarkt, als rots in de branding, met sterke liquiditeit en solvabiliteit", meent Reding. Nederland is één van de zes landen met de AAA-status, samen met Frankrijk, Duitsland, Finland, Oostenrijk en Luxemburg. Een verdragswijziging is volgens de eurocommissaris niet nodig.

Bestrijden crisis
Op langere termijn kan een gemeenschappelijke obligatiemarkt bijdragen aan het bestrijden van de crisis. "Het zou een kern-Europa zijn, dat levensvatbaar is", voorziet Reding. De Europese Commissie probeert op dit moment de voor- en nadelen van de invoering van euro-obligaties in kaart te brengen.

Bron: bnr.nl

http://www.bnr.nl/topic/beurs/841686-1109/obligatiemarkt-voor-aaa-landenEen EU zonder de PIIGS!! :honger:

caféracer
Respect
 Bericht 
Pensioen op 50 jaar.
Met 9.000 euro maandelijks voor
EU- ambtenaren.


340 Europese ambtenaren gaan dit jaar met vervroegd pensioen vanaf 50 jaar en met een pensioen van 9.000 euro (bruto) per maand.

Reden: Om ambtenaren uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie (Polen, Malta, Estland) aan de slag te helpen, geeft de EU functionarissen uit de oude lidstaten (België, Duitsland, Frankrijk) dus een gouden handdruk.

Blijkbaar nog geld genoeg in de EU

esgigt
Master
 Bericht 
Walker schreef:
En hierna zongen ze samen de Internationale schuldencrisis
be
:roflol:

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
caféracer schreef:
Pensioen op 50 jaar.


Heb je daar ook een bron van?

Als ik hierop Google kom ik alleen een bericht tegen van 01.11.10

Het is blijkbaar een oud bericht uit 2005!

caféracer
Respect
 Bericht 
dat zou zo maar kunnen, ik kreeg hem pas doorgestuurd. :schudnee:

baloonman
Die hard
 Bericht 
Dat bericht klopt niet of de gegevens zijn verouderd:

http://ec.europa.eu/civil_service/job/o ... dex_nl.htm

caféracer
Respect
 Bericht 
en :fp:

EJvL
Master
 Bericht 
 
Link


Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
:lol:

 Pagina 1 van 2 [ 97 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Bing [Bot] en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy