» Openbaar » Media » Archief    Pagina 2 van 5  [ 233 berichten ]
Marten320TD
Master
 Bericht 
 
Zoals al eerder gezegd weten we onvoldoende over de gang van zaken: was de inbreker gewapend en agressief, is het één verkeerde klap geweest of een langdurige mishandeling?

Als de inbreker bont en blauw is, lijkt mishandeling, leidend tot coma voor de hand liggend en dienen de vier daders hiervoor aangepakt te worden. Doodstraf voor inbraak gaat te ver.
In het geval van een ongelukkig uitvallende enkele klap is het pech voor de inbreker en een tijdje schoffelen voor de daders.

Ik neem aan dat de inbreker niet lief "ja en amen" heeft gezegd toen hij in zijn kladden werd gegrepen. Tevens kan ik mij voorstellen dat je als slachtoffer van inbraken de dader steviger bestraft wil zien dan door een nachtje cel, een reprimande en een uurtje schoffelen, en daarom "lichte dwang" toepast. Coma is
echter het andere uiterste.

Vroeg op
Master
 Bericht 
Een inbreker een flinke pak rammel geven. :thumb:
Jammer joh. Risico van het vak.

Iemand (bijna) doodslaan. :thumb_d: :boos:
Maar het kan natuurlijk ook per ongeluk zijn gegaan.

MofkaP
FS Juridisch
 Bericht 
Aanhanger schreef:
Ben je weleens in coma geweest mofkap?

Ben er langsgereden van Barcelona naar Valencia.

zadkine
Master
 Bericht 
Grande schreef:
Het is niet het eigendom van de knokploeg, dus men verdedigt iets wat niet van hun is.


Onzinnige redenering...is niet je eigendom.
Lees de wet eens over noodweer....
Het hoefd helemaal niet je eigendom te zzijn om het te mogen verdedigen.
En als daarna de inbreker niet netjes gaat wachten is die ene klap (burgerarrest) misschien al te hard geweest.

egeltjes
Master
 Bericht 
MofkaP schreef:
{Coma} Is een Spaanse kustplaats aan de middellandse zee, ongeveer 60km ten zuidwesten van Barcelona.


:lol: :lol: Dus DAAR ligt het.

vw-driver
Master
 Bericht 
Robin_v_G schreef:
Noem me één land waar de politie gaat posten bij een sportcomplex.


Canada Ontario , London

djee
Master
 Bericht 
Grande schreef:
Die sportkantine is gewoon verzekerd, en anders zorgen dat men er niet inkomt.

En je huis niet?

Punt blijft gewoon van andermans spullen afblijven of de risico's voor lief nemen, kan ook wel meer "verdienen" met drugs handel of stelen dan met "gewoon" hard werken, maar dat zijn keuzes en bij die keuzes horen ook risico's.
Voor de rest een hoop gefantaseer weer, weinig feiten bekend.

HAW2006
Master
 Bericht 
Robin_v_G schreef:
Noem me één land waar de politie gaat posten bij een sportcomplex.

Nederland.
Voor, tijdens en na een voetbalwedstrijd.

pottendijk
Pro
 Bericht 
 
Wat is er mis mee met: Slecht volk gewoon ruimen!!!!

RucphenNB
Master
 Bericht 
MofkaP schreef:
Ben er langsgereden van Barcelona naar Valencia.


Nog niet zo lang geleden in Valencia geweest met een forum member en inderdaad. Op die route kan je wel meer vreemde plaatsnamen vinden en op de N340 soms een mooi vrouwtje wat bepaalde betaalde diensten aanbied. O:) O:)

Tweebel
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
Het hoefd helemaal


doe eens niet doen!

on topic:
waarschijnlijk hadden deze heren achteraf gezien het boefje ook liever ingemetseld, ipv de politie gebeld.

Toch ben ik bang dat dit de toekomst is. De politie is weinig servicegericht, vooral bezig met randzaken en kent 's nachts een veel te dunne bezetting. En als er een keer iemand gepakt wordt, wordt die vrijgelaten om nooit meer gestraft te worden (want komt niet opdagen bij rechtszaak). Dus gaan mensen zelf de problemen wel oplossen, dan is dit het resultaat.

Tukker_Pat
FS Juridisch
 Bericht 
Aanhanger schreef:
Ben je weleens in coma geweest mofkap?


Ben je wel eens meerdere keren beroofd of overvallen in korte tijd?

Aanhanger
Master
 Bericht 
MofkaP schreef:
Ben er langsgereden van Barcelona naar Valencia.
:D

boersma
Master
 Bericht 
Sorry, moet wel glimlachen bij de humor van sommigen zoals de post die hierboven aangehaald wordt.
Het voorval is natuurlijk erg te betreuren, ook al is het de inbreker zijn eigen schuld... in zoverre: had hij kunnen bedenken dat hij door een ploeg opgewacht werd die hem half dood zou slaan?
Er gaat wel een boodschap van uit dat dit jou kan overkomen als je meermalen een inbraak pleegt en hopelijk een les voor anderen.

Aan de andere kant: het kan noodlottig ongeval zijn in geval de inbreker zich dusdanig verzette dat gepast geweld noodzakelijk was om hem vast te houden. Daarbij kan dit door een harde klap op het hoofd fataal geworden zijn.
Die klap was wellicht niet zo bedoeld met deze uitwerking... maar met adrenaline weet ik niet of je zoiets dan helemaal 100% kunt uitsluiten.
Nogmaals: ik keur het af zulk geweld met deze uitwerking, maar.... laten we niet te snel oordelen!
Ik weet ook precies hoe ik iemand met 1 klap buiten westen krijg, en kan de klap ook iets anders uitvoeren zodat iemand zijn nek breekt. Kan ook iemand zo op de nieren raken dat die scheuren... dat maakt je als vechtsporter nog kwetsbaarder omdat je weet iemand blijvend letsel toe te kunnen brengen.
Ik zou dan eerder waarschuwen dat als hij niet blijft staan, ik zijn knie of onderbeen breek... is met een redelijk eenvoudige trap ook zo te doen.
Of... maar wel gevaarlijk: een wurggreep twaalf seconden aanhouden en iemand rustig op de grond leggen.... zo zijn er vele manieren.... maar je moet ze wel weten.

Tweebel
Master
 Bericht 
Citaat:
'Agressie tegen dieven door stoere VVD-taal'

AMSTERDAM - De 'stoere taal' van de VVD over het aanpakken van dieven leidt ertoe dat mensen het recht in eigen hand nemen.

Dat stellen de PvdA en de SP woensdag in De Telegraaf.

Zij reageren in de krant op een voorval in Amsterdam. Vrijdag mishandelden vier mannen een inbreker in het Amsterdamse Frans Ottenstadion zo ernstig dat hij in coma raakte.

In het complex was de afgelopen weken meerdere keren ingebroken. De mannen hadden de inbreker daarom opgewacht en in elkaar geslagen.

Richtlijn

Een nieuwe richtlijn van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) schrijft sinds dit jaar voor dat slachtoffers van een gewelddadige overval niet meer meteen in de cel worden gezet als ze zich met geweld verweren.

Zij kunnen nog wel worden aangemerkt als verdachte, maar mogen het onderzoek thuis afwachten. In dit geval is deze richtlijn niet toegepast. Er was voor zover bekend geen sprake van noodweer.

Grens

Volgens de SP en de PvdA is de grens nu zoek. "Het idee is ontstaan dat je er maar op los kunt slaan en niet vervolgd hoeft te worden", zegt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch in de krant. "De minister moet zeggen dat veiligheid een kerntaak van de overheid is."

SP-Kamerlid Ronald van Raak kan zich volgens de krant voorstellen dat 'dit een gevolg is van een minister die zegt dat je geweld tegen inbrekers mag gebruiken'. "Ik heb liever dat de minister zegt dat je mensen aan moet houden in plaats van verrot slaan."

De VVD voelt zich niet aangesproken. "Iedereen met een beetje normaal verstand weet dat gepast verdedigen van lijf en leden iets anders is", zegt een woordvoerder in De Telegraaf.


http://www.nu.nl/politiek/2663166/agres ... -taal.html

Voortaan vooral stelen van SP'ers en PvdA'ers. Die zijn gewend van u te stelen, maar als u terugsteelt, doen ze tenminste niets.

Maar echt, wat een onzin. Als het politieke partijen goed uitkomt beweren ze ineens dat mensen direct doen wat andere partijen verkondigen.

Bij dezen: iedereen die levensgevaarlijk langzaam rijdt op de snelweg, doet dat dankzij GroenLinks.

Overigens:

Citaat:
Personeel moest extra alert zijn
Volgens het sportcentrum zijn er de afgelopen tijd meer dan tien keer koolzuurcilinders gestolen die meer dan honderd euro per stuk aan statiegeld kunnen opleveren. Als reactie daarop hing het sportcentrum camera's op en droeg het personeel op om extra alert te zijn.


http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws ... statie.xml

esgigt
Master
 Bericht 
Ik las dat artikel ook en kon mij niet aan de indruk onttrekken dat, in het bijzonder, Marcouch voor eigen kerk/moskee stond te preken... if you catch my drift :kniktja:

In het verleden was het zo dat je als burger met je handen op je rug mocht toekijken als een crimineel je van je duur verdiende spulletjes trachtte te bevrijden. Nu dat anders is, moet een nieuw evenwicht gevonden worden en dat gaat nooit zonder excessen...

Tweebel
Master
 Bericht 
esgigt schreef:
if you catch my drift


Ik wilde het niet suggereren...
Marcouch heeft wat dat betreft ook een prima reputatie. Maar het blijft inderdaad wel de PvdA-achterban.

Appeltje
Master
 Bericht 
 
Tukker_Pat schreef:
Ben je wel eens meerdere keren beroofd of overvallen in korte tijd?


Tweebel schreef:
Volgens het sportcentrum zijn er de afgelopen tijd meer dan tien keer koolzuurcilinders gestolen die meer dan honderd euro per stuk aan statiegeld kunnen opleveren.


Ik vind de vergelijking nogal scheef gaan tussen "beroofd/overvallen" en "in afwezigheid van mensen statiegeldartikelen stelen". Het eerste houdt iemand zeer waarschijnlijk een trauma aan over en raakt misschien zelfs gewond maar het tweede is alleen zeer vervelend. Natuurlijk baal je als het jouw sportvereniging is maar zoals ik al zei: in coma slaan gaat te ver, wel kan het idd zo zijn dat het per ongeluk is gebeurd, dus met een verkeerde klap. In dat geval jammer maar helaas voor de inbreker. In het andere geval jammer maar helaas voor de andere daders.

Raymond
Master
 Bericht 
raspatat schreef:
Ik wil jullie wel zien als er meerdere malen bij je huis/zaak wordt ingebroken.. Vervolgens als je de dader te pakken laat je hem gewoon gaan?? Leveren aan de politie levert niks op, morgen is die weer op vrije voeten.. :wink:

Mijn eigen veiligheid en dat van mijn gezin staat voorop. Komt het tot een confrontatie, dan zal ik handelen naar goeddunken. Maar ik weet ook dat bij excessief geweld ik gedagvaard ga worden en ik heb geen zin in een veroordeling voor mishandeling. Iemand tegen de grond werken, prima. Iemand zelf even afstraffen is niet goed te praten. Deze inbreker moest gereanimeerd worden! Dat ruikt naar een ordinaire lynchpartij. Nou je toch met 'wat als' bezig bent; wat als jouw buurman vindt dat jij altijd te hard door de straat rijdt, hij geen gehoor krijgt bij de politie en hij dan zelf maar besluit jou te straffen door jouw auto in de fik te steken..daar heb je dan ook alle begrip voor?

makila
Master
 Bericht 
 
Om eerlijk te zijn. Minstens de helft van ALLE mensen die ik ken (En ik behoor tot de middenklasse sé, NIET tot de armere bevolking), hebben ooit wel eens iets gestolen in hun leven. Al was het maar een kauwgom, op hun 15de om even stoer té doen tov de vrienden. Om daarna een pak rammel te krijgen van hun ouders nadat ze betrapt zijn om het daarna nooit méér té doen in hun leven. :thumb:

Gaan we al die mensen dan in coma slaan en zeggen: De straf is terecht, trek de stekker er maar uit, hoe sneller hoe liever!

Diefstal moet bestraft worden, maar de doodstraf? :fp: Sorry sé, maar de reactie van sommigen op dit forum is sterk overdreven, want dan moet je de helft van alle inwoners in NL doodslaan. Volgens mij is de helft op dit forum vergeten dat ze zelf ook eens iets "klein" hebben gestolen toen ze nog een tiener waren. Een beetje realisme is hier toch op zijn plaats.

Freddy
Master
 Bericht 
Kiwi45 schreef:
Friesland? Tenminste, in de tijd van Hielke en Sietse kwam Flipsen toch echt wel opdraven als er een sujet in het dorp aanwezig was.

Heette die veldwachter niet Zwart? :wink:

Verder is het natuurlijk moeilijk oordelen zonder alle feiten, maar tot die tijd:
Raymond schreef:
Iemand tegen de grond werken, prima. Iemand zelf even afstraffen is niet goed te praten. Deze inbreker moest gereanimeerd worden! Dat ruikt naar een ordinaire lynchpartij.

+1

Grande
Master
 Bericht 
Freddy schreef:
Raymond schreef:
Iemand tegen de grond werken, prima. Iemand zelf even afstraffen is niet goed te praten. Deze inbreker moest gereanimeerd worden! Dat ruikt naar een ordinaire lynchpartij.

+1


+1


De oppositie roert zich:

Citaat:
Hohoho mensen! De verhuftering is niet langer onze schuld (pfieuw!) en ook niet de schuld van Paul de Leeuw/Hans Teeuwen/Theo van Gogh/twitter/internet/Wilders/Anders Breivik/Anders namelijk.. Neen, de "stoere taal" van Nieuwe Hufters als Fred Teeven en Ivo Opstelten maken dit land kapot. Deze VVD'ers hebben natuurlijk teveel stukjes van Theo van Gogh gelezen en zijn derhalve naargeestige erfgenamen van een neo-liberale wind waardoor mensen tegen elkaar worden opgezet. Letterlijk. Vinden PvdA en SP. Waarom eigenlijk? Heeft de caviapolitie een wandelende tak doodgemarteld? Voelen juwelierovervallers zich tot in het diepst van hun ziel gekwetst omdat ze een DNA spray in hun nek hebben gekregen? Neen. Het gaat om een inbreker, dat is dus iemand die zonder toestemming probeert andermans spullen te jatten, die door de eigenaar van het in te breken pand (waar al 15 (!) keer eerder was ingebroken) zo hard op zijn bakkes is geramd dat hij in coma ligt. Risico van het vak zeggen wij, Fred Teeven en Ivo Opstelten. Maar wij zijn dan ook hufters. Wij zeggen dan van: ga niet inbreken maar gewoon werken voor je geld. Mag dus niet hè! Is niet solidair. Met dit soort uitspraken zitten we straks met een tsunami van in coma liggende inbrekers. "De grens is zoek!", aldus de PvdA en de SP. Die hebben nu een streep getrokken in het zand en zeggen: Ho! Ho! Ho! "Veiligheid is een kerntaak van de overheid!". True. Maar de overheid heeft nogal moeite met het tot uitvoer brengen van überhaupt alle die kerntaken. Vandaar. Wat niet wegneemt dat u natuurlijk geen mensen in coma moet slaan. Ook niet als ze voor de 16e keer inbreken. Vasthouden en wachten, lang, lang wachten, tot de politie komt is ook ons devies. Zelfs hufters hebben een verstand. Het zou alleen zo mooi zijn als de kerntaak van de overheid wat meer richting bescherming van burgers ging. En er meer misdaden dan die luizige 2,4 procent worden opgelost. Dát zou pas stoere taal zijn.


http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments

fb
Master
 Bericht 
makila schreef:
Volgens mij is de helft op dit forum vergeten dat ze zelf ook eens iets "klein" hebben gestolen toen ze nog een tiener waren. Een beetje realisme is hier toch op zijn plaats.
Datzelfde realisme zegt dat 1 keer als kind iets van 50 cent stelen en daarna een flink pak slaag van pappa krijgen niet te vergelijken is met 16 keer inbreken en voor duizenden euro's aan schade veroorzaken. Of vind jij dat beide vergrijpen maar even zwaar bestraft moeten worden? Wat heb je dan liever: dat de recidivist-inbreker een aai over de bol krijgt of dat de 12 jarige na het stelen van een pakje kauwgom maar meteen een half jaar moet brommen?

Bussloo
Master
 Bericht 
Volgende keer vasthouden en wachten op de politie. En wachten. En wachten. Zodat de verdachte:
[ ] Van de dorst in coma raakt
[ ] Van de kou in coma raakt
[ ] Van de honger in coma raakt
[ ] Van oververmoeidheid in coma raakt
[ ] Anders, namelijk ................

esgigt
Master
 Bericht 
Geenstijl schreef:
Met dit soort uitspraken zitten we straks met een tsunami van in coma liggende inbrekers.

Dit is heel slecht.... dat jaagt de zorgkosten verder omhoog. :fp:

VFred
Master
 Bericht 
 
Vervelend voor de inbreker dat'ie in coma is geraakt, maar dat vind ik toch écht het risico van het vak.
Als hij niet verder is geslagen toen hij weerloos was, moet dit verder geen gevolgen hebben, behalve voor de inbreker dan.
Het moet toch niet zo zijn, dat de inbreker uit alle macht zou kunnen slaan, omdat voor hem de mogelijke beloning ontsnapping is, terwijl de verdediger van zijn spullen ook nog moet oppassen niet te hard te slaan?

Robin2
Master
 Bericht 
 
esgigt schreef:
if you catch my drift


Laat het CBR het maar niet horen.

Raymond
Master
 Bericht 
Waarom zo zwart-wit? Er staat nergens dat je geen geweld mag toepassen. Toen je als kind vroeger lag te ravotten op het schoolplein zat er ook wel eens iemand bovenop je. Je kon geen vin meer verroeren, maar je hoefde toch niet gereanimeerd te worden? Nou, kijk, op je wenken bediend, van de Telegraaf:

Citaat:
'Het leek wel een slechte actiefilm'
Door Pieter Buss
BUSSUM - "Het was een gezellig dagje, maar ik had hier absoluut geen rekening mee gehouden…." Stoïcijns blikt hovenier Sebas Bolthof uit Bussum terug op zijn heldhaftige actie gistermorgen in zijn woonplaats. Juist op het moment dat hij nietsvermoedend een tuin onder handen nam, kwam een overvaller voorbij. Die greep hij zonder aarzelen bij de kladden, om de jonge crimineel (een 18-jarige Bussummer) even later aan de politie over te dragen.

Het leek een dag als alle anderen te worden. Eentje met groene vingers als enige zekerheid. Gistermorgen kwam daar niet eerder gevoelde spanning en sensatie bij. Alsof hij een scène speelde in een slechte actiefilm, zo voelde het voor Bolthof.

Hoofdpersoon was een tiener die, diep weggedoken onder een capuchon, rond 10.30 uur feestwinkel De Feesterie aan de Havenstraat was binnen gedrongen. Daar dwong hij het aanwezige personeelslid –naar verluidt de eigenares- onder bedreiging van een mes om de kassa-inhoud. Haar in shock achterlatend, ging de overvaller er met een niet al te groot geldbedrag (‘geen duizenden euro’s’, aldus de politie) vandoor.

Een omstander zat de crimineel al meteen op de hielen. "Help, help, pak de overvaller’, riep de man van een afstand’’, herinnert Bolthof zich. "Terwijl m’n neef (de 18-jarige Marvin de Vink, red.) nog op de ladder stond, twijfelde ik geen moment. Ik zag dat hij geen steekwapen meer in de handen had, en ging er achteraan. Een vrij grote gozer, maar niet eentje die dit elke week doet. In een reflex nam ik de bezem mee. Ik liep de overvaller zo tegemoet, hij kwam net de verkeerde tegen…Ik greep hem in z’n nek, gooide hem op de grond, en ben op zijn rug gaan zitten. Totdat de politie eraan kwam. Mijn neef bleef al die tijd naast me zitten.’’ Ook de achtervolger verleende assistentie. Bolthof: "De overvaller vroeg werd zenuwachtig en vroeg om genade. Hier is m’n geld, laat me los, smeekte hij. Maar dat gaat niet door vriend, zei ik.’’

Een held wil hij zichzelf evenwel niet noemen. "De volgende keer zal ik het zo weer doen. Je doet het niet iedere dag, dat zou ook niet best zijn.’’ Pas toen hij de uren na het incident op het politiebureau doorbracht, drong het tot hem door wat er zojuist was gebeurd. "Toen kreeg ik ook wel een beetje de bibbers.’’

De politie Gooi en Vechtstreek is blij met de hulp van omstanders, spreekt van een heldhaftige actie, maar tekent aan dat veiligheid boven alles gaat. "Wij promoten niet om op elke overvaller af te springen’’, aldus een woordvoerster.

Na de beroving werd De Feesterie onmiddellijk gesloten. De verdachte zit nog altijd vast. Wat hij heeft verklaard over z’n daad, is nog niet bekend.


Tweebel
Master
 Bericht 
Bussloo schreef:
Volgende keer vasthouden en wachten op de politie. En wachten. En wachten. Zodat de verdachte:
[ ] Van de dorst in coma raakt
[ ] Van de kou in coma raakt
[ ] Van de honger in coma raakt
[ ] Van oververmoeidheid in coma raakt
[ ] Anders, namelijk ................


:roflol:

VFred
Master
 Bericht 
 
Uit verveling in coma raakt?

FastForward
Master
 Bericht 
Alle begrip voor deze actie, risico van het vak. Wat de moraalridders betreft die moord en brand schreeuwen: als de overheid niet in staat is te handhaven dan krijg je dit soort situaties, typisch geval van oorzaak > gevolg.

FastForward

bruintje beer
Master
 Bericht 
Los van of het nou wel of niet moreel geoorloofd is kan ik geen medelijden opbrengen voor de comateuze inbreker :x

esgigt
Master
 Bericht 
VFred schreef:
Uit verveling in coma raakt?

nee, dat is dodelijk.... :nono:

Aanhanger
Master
 Bericht 
Citaat:
Zwaargewonde inbreker bewerkt met knuppel

De 50 jarige-inbreker die afgelopen vrijdagavond bij het Frans Ottenstadion zwaargewond is geraakt, zou met een honkbalknuppel bewerkt zijn.

Zowel de directeur van het Frans Otten Stadion als zijn twee zonen zouden tot de verdachten behoren. Samen met nog een persoon betrapten de vier mannen afgelopen vrijdag een inbreker bij het sportcomplex. Het viertal hield de man aan en sloeg de 50-jarige inbreker met een honkbalknuppel.

De man man ligt nog steeds in coma, zijn situatie is zorgwekkend. De politie zou de camerabeelden van het incident inmiddels in bezit hebben. http://www.at5.nl/artikelen/71216/zwaar ... et-knuppel


FastForward
Master
 Bericht 
Aanhanger schreef:
zou met een honkbalknuppel bewerkt zijn.


Waarom begrijpt men in Den Haag nu niet dat hier juist een afschrikkende werking vanuit gaat? Zo zou er in mijn optiek wetgeving moeten zijn die eenieder die zich ongevraagd begeeft op 't terrein van een ander en zich andermans eigendommen toeeigent feitelijk vogelvrij verklaart. Nee, in Nederland wordt de dader met de deken der liefde bedekt en krijgt het slachtoffer nog een procesverbaal aan z'n broek voor de blauwe plekken die een inbreker oploopt tijdens een worsteling ...

Da's toch compleet de omgekeerde wereld? Men faciliteert zodoende de misdaad en kweekt angst en daarmee cultiveert men een cultuur gedragen door de hardwerkende, goedwillende burger die zich moet schikken naar steeds restrictiever regelgeving. Da's simpelweg bespottelijk en beschamend!

FastForward

onewheeldrive
Master
 Bericht 
Omdat, Fastforward, de boel uit de hand loopt als burgers burgers mogen aftuigen als ze en misstap maken.
Ik zou toch niet graag zien dat m'n 15 jarige zoon bij het uithalen van kattekwaad het licht uit de ogen geslagen wordt door en stelletje burgers die geweld niet kunnen doseren.

Ducantoni
Master
 Bericht 
Tweebel schreef:
Volgens de SP en de PvdA is de grens nu zoek


Ik zou het omgekeerde stellen: de grens is bereikt.
Voor zover een inbreker nog hersencellen heeft (hoeveel van die figuren behoren tot de categorie verslaafd?) maakt hij een afweging om geld of goederen van een ander te ontnemen en dat te doen in plaats van werken -al ken ik een voorval waarbij de inbrekers wel een betaalde baan overdag hadden- en de in het citaat genoemde partijen willen zo iemand nog in de watten leggen ook?
Niets anders dan een opgeheven vingertje en weer naar huis sturen?
Ondertussen de benadeelde(n) achterlaten met de financiële en psychische schade. Hoewel in deze situatie de inbreker wel excessief veel geweld heeft ondergaan gaat er hopelijk wel een preventieve werking van uit: eentje die misschien een hoop potentiële daders zal afschrikken hetzelfde toen omdat het 'beroepsrisico' wel erg hoog wordt..

FastForward
Master
 Bericht 
onewheeldrive schreef:
Omdat, Fastforward, de boel uit de hand loopt als burgers burgers mogen aftuigen als ze en misstap maken.
Ik zou toch niet graag zien dat m'n 15 jarige zoon bij het uithalen van kattekwaad het licht uit de ogen geslagen wordt door en stelletje burgers die geweld niet kunnen doseren.


Nee, da's een stuk opvoeding en de keuze die je zoon maakt, als hij zich gedraagt is er ook niks aan de hand toch?

FastForward

bastiaanS2
Die hard
 Bericht 
 
FastForward schreef:
Waarom begrijpt men in Den Haag nu niet dat hier juist een afschrikkende werking vanuit gaat? Zo zou er in mijn optiek wetgeving moeten zijn die eenieder die zich ongevraagd begeeft op 't terrein van een ander en zich andermans eigendommen toeeigent feitelijk vogelvrij verklaart. Nee, in Nederland wordt de dader met de deken der liefde bedekt en krijgt het slachtoffer nog een procesverbaal aan z'n broek voor de blauwe plekken die een inbreker oploopt tijdens een worsteling ...

Da's toch compleet de omgekeerde wereld? Men faciliteert zodoende de misdaad en kweekt angst en daarmee cultiveert men een cultuur gedragen door de hardwerkende, goedwillende burger die zich moet schikken naar steeds restrictiever regelgeving. Da's simpelweg bespottelijk en beschamend!

FastForward


Bijzonder dat je met een dergelijke woordenschat een dergelijke mening hebt. Over het algemeen is deze mening namelijk voorbehouden aan Henk en Ingrid. En dan de versie die op een haar na geen verstandelijke beperking heeft. (als er al andere versies bestaan.. haha)

Je verhaal staat bol van de 'recht lullen wat krom is' redenaties.

-wie is er het slachtoffer als er iemand een paar telefoons kwijt is en de ander in coma ligt?
-wat is het verschil tussen een worsteling van 4 met knuppel tegen 1 zonder? niks?
-wat is het verschil tussen blauwe plekken en een gevalletje coma? ook niks?
-welke misdaad wordt er gefaciliteerd volgens jou? volgens mij het diefstal.. dat is gebaseerd op het bedekken van de inbreker met de mantel der liefde.. heb je daar een bron van? Ik zie namelijk dat jij pleit voor het faciliteren van iemand bijna dood slaan.. staat wat mij betreft iets hoger op de agenda van justitie..


Sowieso ben je in je eerste zin volgens mij een paar woorden vergeten. Aangezien je pleit voor vogelvrijheid van eenieder die zich ongevraagd begeeft op het terrein van een ander.

Maargoed, je strekking is volgens mij als volgt;

Wanneer IK iemand in MIJN tuin betrap die wat MIJ betreft zich niet wil houden aan MIJN regels in MIJN tuin, dan moet IK deze ongestraft in coma kunnen meppen met een honkbalknuppel... Begrijp je al wat hier niet klopt..?

Marten320TD
Master
 Bericht 
 
Ducantoni schreef:
Hoewel in deze situatie de inbreker wel excessief veel geweld heeft ondergaan gaat er hopelijk wel een preventieve werking van uit: eentje die misschien een hoop potentiële daders zal afschrikken hetzelfde toen omdat het 'beroepsrisico' wel erg hoog wordt..


Of we krijgen een geweldsspiraal te zien waarbij ook inbrekers zich beter bewapenen.

Ik weet helaas de oplossing ook niet. Enerzijds is het bewerken met een honkbalknuppel OTT, anderzijds kan ik mij voorstellen dat je als burger naast bestolen ook nog eens in elkaar wordt geslagen door de "heren" inbrekers. Ik weet niet of de inbreker 2 bij 1 meter was en er door het viertal besloten is dat "de aanval de beste verdediging" is.

Als de politiek eigenrichting wil voorkomen moet zij er voor zorgen dat de politie beter haar kerntaak kan uitvoeren. Helaas vergt meer politie ook meer financiële middelen richting deze organisatie, iets wat door sommigen hier ook niet op prijs wordt gesteld.

FastForward
Master
 Bericht 
bastiaanS2 schreef:
Bijzonder dat je met een dergelijke woordenschat een dergelijke mening hebt. Over het algemeen is deze mening namelijk voorbehouden aan Henk en Ingrid.


Henk en Ingrid, nou nee, ik heb een doctoraal op zak, dus aan mijn intellectuele vermogens ligt 't niet. Het feit dat jij kennelijk stelt dat ik als academicus het gedachtegoed van Henk en Ingrid aanhang en dat dit iets is om je voor te schamen vind ik vreemd, er is altijd nog zoiets als een eigen mening, of niet soms?

Waar Henk en Ingrid een punt hebben, wat ik dan ook zondermeer onderschrijf, is het feit dat men als inbreker, c.q. crimineel in Nederland in de watten wordt gelegd, de strafmaat is belachelijk, de pakkans nihil, de behandeling van aangiftes is een farce en zo kan ik nog wel even doorgaan. Per saldo komt het erop neer dat je niet bij de overheid moet wezen als je wilt dat kleine (maar ook grote) criminaliteit effectief wordt aangepakt, ik kan me dan ook prima voorstellen dat men het recht in eigen hand neemt.

Als voorbeeld het volgende scenario: jij komt thuis op een zaterdagavond en treft een onbekende man aan in je huiskamer die van zins is er met jouw dure audio apparatuur vandoor te gaan en je aggressief bejegend. Wat doe je dan? 112 bellen en vragen of de inbreker even wil wachten op de politie? Ik zou in zo'n geval mijn eigendommen met hand en tand verdedigen waarbij ik met enige proportionaliteit de inbreker 't ontsnappen zoveel mogelijk belet. Dat hij dan wellicht iets breekt, of onverhoopt op de EH terecht komt, is m.i. inderdaad een risico van t vak.

Waar het veel mensen aan ontbeert is een stuk besef dat de inbreker zelf ook liever niet een stuk loden pijp o.i.d. in z'n nek krijgt, kortom, hij/zij zal ook zeker een stuk risico afschatten. Als men zaken waarbij inbrekers en/of andere criminelen door het slachtoffer met enige proportionaliteit wordt overmeestert nu eens bekijkt door de bril van 't slachtoffer en niet door de bril van de dader dan kan je alleen maar concluderen dat een milde, eventuele voorwaardelijke, straf hier past, daar gaat immers een afschrikkende werking vanuit richting het dievengilde.

Of ben jij van mening dat die lieve meneer de inbreker geen haar op z'n hoofd gekrenkt mag worden terwijl hij jouw woonkamer vakkundig leegrooft? Als je die instelling van overheidswege propageert dan schep je inderdaad de situatie waarin je als inbreker inderdaad weinig te vrezen hebt en dat lijkt mij absoluut niet wenselijk, toch?

FastForward

Ducantoni
Master
 Bericht 
Marten320TD schreef:
Of we krijgen een geweldsspiraal te zien waarbij ook inbrekers zich beter bewapenen.


Daar is soms zelfs al sprake van, in opsporing verzocht zien we daar met zekere regelmaat een voorbeeld van; inbrekers die met zwaar geschut mensen thuis overvallen of een wapen trekken indien ze betrapt worden.
Hooguit dat de gelegenheidsdief afgeremd wordt in zijn/haar kwalijke bedoelingen met het vooruizicht er niet zonder kleerscheuren uit te komen..

FastForward
Master
 Bericht 
Marten320TD schreef:
Als de politiek eigenrichting wil voorkomen moet zij er voor zorgen dat de politie beter haar kerntaak kan uitvoeren. Helaas vergt meer politie ook meer financiële middelen richting deze organisatie, iets wat door sommigen hier ook niet op prijs wordt gesteld.


Het gaat al een stuk de goede richting op met een verschuiving van prioriteiten, daar zijn weinig tot geen extra financiëen voor nodig. Focus nu eens op het behandelen en rechercheren van aangiftes en kleine criminaliteit in plaats van het simpelweg binnenharken van inkomsten voor de staatkas met het beboeten van allerhande kleinburgelijke overtredingen.

Maar goed, visie wat betreft het beter maken van de samenleving ontbreekt volledig in Den Haag, men is meer bezig met symboolpolitiek zoals de hele situatie rond Mauro, bespottelijk dat men daar en masse zoveel aandacht aan besteedt terwijl het land verder verhuftert en (kleine) criminaliteit vooral door een bepaalde bevolkingsgroep steeds prangender vragen oproept, maar daar brandt men haar vingers liever niet aan. Da's tekenend voor het gebrek aan visie en ruggegraat in de Nederlandse politiek.

FastForward

pottendijk
Pro
 Bericht 
 
Laat de inbreker alleen maar inbreken bij diegene die vindt dat je ze niet (stevig) aan moet pakken.
Iedereen te vreden.

Tweebel
Master
 Bericht 
Tja, ik kan me wel voorstellen dat ze niet slechts gekleed in ondergoed en gewapend met een vlotte babbel de wacht hebben gehouden. Boeventypes hebben niet zelden zelf een wapen bij zich - en ook met een schroevendraaier kan je iemand doden.

Alleen op het hoofd slaan is dan niet zo handig. Maar ik blijf benieuwd wat het onderzoek uitwijst.

bruintje beer
Master
 Bericht 
Tweebel schreef:
Alleen op het hoofd slaan is dan niet zo handig.
:kniktja: bovenarmen en bovenbenen. Kun je 'm lekker veilig helemaal bont en blauw meppen.

esgigt
Master
 Bericht 
Tweebel schreef:
Tja, ik kan me wel voorstellen dat ze niet slechts gekleed in ondergoed en gewapend met een vlotte babbel de wacht hebben gehouden.

Ik meende inderdaad iets over "honkbalknuppel" te lezen... Wel raar dat zo'n inbreker zichzelf daarmee het ziekenhuis in ramt :o

Grande
Master
 Bericht 
FastForward schreef:
jij komt thuis op een zaterdagavond en treft een onbekende man aan in je huiskamer die van zins is er met jouw dure audio apparatuur vandoor te gaan en je aggressief bejegend. Wat doe je dan? 112 bellen en vragen of de inbreker even wil wachten op de politie? Ik zou in zo'n geval mijn eigendommen met hand en tand verdedigen waarbij ik met enige proportionaliteit de inbreker 't ontsnappen zoveel mogelijk belet. Dat hij dan wellicht iets breekt, of onverhoopt op de EH terecht komt, is m.i. inderdaad een risico van t vak.


Huis - > Sporthal
Appel - > Peer

Tweebel
Master
 Bericht 
Grande schreef:
Huis - > Sporthal
Appel - > Peer


Tja, directeur+zonen vd sporthal.

Wellicht directeur-eigenaar.

Lastig.

Bussloo
Master
 Bericht 
Als op het sportterrein geen honkbal gespeeld wordt hebben de 4 een probleem want dan is het voorbedachte rade. Ze hadden beter een statiegeldkoolzuurgascilinder op hem kunnen laten vallen. Die was namelijk het doel van de dief, dus die cilinder was logischerwijs aanwezig op de plaats delict.

 Pagina 2 van 5 [ 233 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy