» Openbaar » Media » Archief   

Postingstijd interval gedetecteerd van 449 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 40 berichten ]
Lucky1
Master
 Bericht 
Fietsster (22) overleden na aanrijding
*UPDATE 00.15 UUR* TILBURG - Een 22-jarige fietsster is dinsdagavond even na 20.30 uur overleden na een aanrijding op de kruising van het Stadhuisplein met de Bisschop Zwijsenstraat in Tilburg. Het slachtoffer is Maaike Ligtenberg, een Boxtelse studente die in Tilburg woont.Ze werd tijdens het oversteken geschept door een auto die uit de richting van de Piusstraat kwam. De 19-jarige bestuurder is aangehouden. De ouders van de studente zijn inmiddels ingelicht, aldus een politiewoordvoerder.

Maaike studeerde sociologie aan de Universiteit van Tilburg en was lid van studentenvereniging Plato. Die heeft inmiddels een condoleance-register geopend.

Volgens de jongens die 112 belden en die direct in actie kwamen om de jonge vrouw nog te helpen, moet het slachtoffer vrijwel op slag zijn overleden. "Ik hield mijn hand bij haar mond, maar ze ademde niet meer", zegt een van hen.

Voor het sporenonderzoek naar de toedracht van het drama, heeft de politie de Cityring tussen het Piusplein en de Schouwburg afgesloten voor alle verkeer. De plek is afgezet met grote schermen.

Bewoners van het appartementencomplex tegenover het gemeentehuis, zeggen dat er zeker in de avonduren regelmatig veel te hard wordt gereden op de Palerisring. "Ik heb wel eens 119 kilometer per uur zien verschijnen op het snelheidsbord langs de weg", zegt een van hen. "Dit zou een keer gebeuren, helaas."brrr hoorde het vanmorgen en reed later over de geel gemarkeerde plek des onheils. Is een klote punt om over te steken. Overigens zit de chauffeur nog steeds vast; politie had redenen om hem langer vast te houden. Waarschijnlijk geen sprake van alcoholgebruik bij hem.

bruintje beer
Master
 Bericht 
bah :(

JH
Master
 Bericht 
Citaat:
Studente (22) komt om het leven bij verkeersongeval in Tilburg

Tilburg, 16-11-2011 • Een 22-jarige studente kwam dinsdagavond 15 november 2011 om het leven bij een verkeersongeval in haar woonplaats Tilburg. De jonge vrouw werd op de Stadhuisplein geschept door een automobilist. Na het ongeval arresteerde de politie de 19-jarige veroorzaker.


Het noodlottige ongeval gebeurde rond 20.35 uur op de kruising Stadhuisplein / Bisschop Zwijsenstraat. Het 22-jarige slachtoffer fietste over de Bisschop Zwijsenstraat in de richting van het Stadhuisplein te Tilburg. Toen ze bij het Stadhuisplein de weg overstak werd ze aangereden door een passerende automobilist. Deze 19-jarige Tilburger reed in een blauwe Nissan Sunny en kwam vanuit de richting van het centrum (Paleisring). Het slachtoffer werd door de klap door de lucht geslingerd en kwam op het wegdek terecht. Ze overleed vrijwel direct aan haar verwondingen.
De 19-jarige automobilist werd gearresteerd en in voorarrest gesteld op verdenking van overtreding van artikel 6 Wegenverkeerswet 1994 (Als verkeersdeelnemer verkeersongeval met dodelijke afloop veroorzaken). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er waren diverse getuigen van het ongeval. Zij werden opgevangen in het nabijgelegen stadhuis, dat meteen haar deuren opende om opvang te verlenen. Hier waren ook medewerkers van Bureau Slachtofferhulp aanwezig.

De kruising werd afgesloten zodat verkeersongevalanalisten de plaats van het ongeval konden onderzoeken en sporen veilig te stellen. Ook werden er foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. De politie heeft de nabestaanden van de 22-jarige vrouw op de hoogte gesteld van de trieste gebeurtenissen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

http://www.politie.nl/midden-en_west-br ... ilburg.asp

Jasper_ppc
Pro
 Bericht 
 
Grote vraag is natuurlijk wie er voorrang had. Zeer triest voor de nabestaanden, maar ik verwacht dat het de 19 jarige bestuurder ook niet in de koude kleren gaat zitten. Ik zie gelijk alweer veroordelingen van buurtbewoners over te hard rijden etc, dat is uiteraard de gemakkelijkste weg. Ik ben wel benieuwd naar de werkelijke toedracht, al lijkt me gezien de klap, dat het wel redelijk hard ging.

Lucky1
Master
 Bericht 
Jasper_ppc schreef:
wie er voorrang had

auto's hebben daar voorrang. Cityring is na de verbouwing 2-baans eenrichtingsverkeer in een rondje rond het centrum met slechts een beperkt aantal beveiligde oversteekplaatsen. Dat is deze dus niet. De auto staat zo'n 100 meter verder dan de plek van de aanrijding geparkeerd.

http://g.co/maps/5e46h

zadkine
Master
 Bericht 
Triest.

Ik ben echter wel benieuwd naar alle omstandigheden. Ondanks dat dit binnen bebouwde kom was en vermoedelijk verlicht....bij Hengelo was gisteravond een stuk straatverlichting uitgevallen...vraag ik me ook af hoe die studente zichtbaar was. Denk hierbij aan fiets verlichting, reflecterende kleding ed.

En bv. ook of ze duidelijk kaarstond om over te steken of zonder richting aangeven en zonder stoppen plotsklap afgeslagen is.

Uiteraard ook naar het rijgedrag van die 19 jarige.

Uiteindelijk gaan die omstandigheden de (mate van) schuld bepalen van die 19 jarige...

Martijn
FS Webmaster
 Bericht 
Zie het hier in Nijmegen ook. Kamikazepiloten zijn het, de fietsers dan.

Als je iemand met 60 vol raakt vlieg je ook een eind door de lucht, hoor.

Feitelijk
Master
 Bericht 
Politiewoordvoerder houdt er een andere mening op na dan jij Martijn.
Citaat:
aldus een politiewoordvoerder. „Het feit dat hij is aangehouden zegt wel dat er vraagtekens zijn ten aanzien van zijn rijgedrag. Getuigen spreken over hard rijden, maar wij willen dat objectief onderbouwen met remsporenonderzoek.”


Masterdam
Master
 Bericht 
Het één sluit het ander niet uit. Zij is alleen lastig op te pakken. Althans... nou ja, laat ook maar.

Lucky1
Master
 Bericht 
we hebben een uitspraak: 60 uur werkstraf en jaar rijontzegging
Citaat:
Eis: 60 uur werkstraf en jaar rijontzegging voor dodelijk ongeval cityring

BREDA - Tegen de 20-jarige automobilist die op 15 november 2011 de studente Maaike Ligtenberg doodreed op de Tilburgse cityring ter hoogte van het kantongerecht, is 60 uur werkstraf geëist.
Daarnaast vindt de officier van justitie dat hij zijn rijbewijs een jaar moet inleveren.

De 20-jarige inwoner van Tilburg reed de studente aan toen zij komend vanuit de Bisschop Zwijssenstraat met haar fiets het Stadhuisplein overstak. De berouwvolle student vertelde de rechter dat hij de jonge vrouw die de voorrangsweg overstak om de één of andere reden niet heeft gezien.

De officier van justitie verwijt de 20-jarige man dat hij harder reed dan toegestaan - ze gaat uit van 56 kilometer per uur - en dat hij niet goed genoeg heeft opgelet.


Bron: Brabants Dagblad http://www.bd.nl/regio/tilburg/eis-60-uur-werkstraf-en-jaar-rijontzegging-voor-dodelijk-ongeval-cityring-1.3653756

ik vind het een magere eis...
[edit] het neemt natuurlijk niet weg dat het meisje schijnbaar ook niet goed genoeg heeft opgelet. Extreem veel te hard is namelijk ook niet bewezen.

Flierefluiter
Master
 Bericht 
 
En een hard rijder mag een paar jaar zijn rijbewijs inleveren. :koffie:

shootme
Master
 Bericht 
Vreemd dat haar facebookpagina nog steeds up is.

Lucky1
Master
 Bericht 
shootme schreef:
Vreemd dat haar facebookpagina nog steeds up is.

beetje off-topic; is andere discussie, maar ik ken(de) er meer. Fungeert soms als een virtueel monumentje, mensen kunnen nog steeds berichtjes plaatsen en een stukje rouwverwerking doen. Ook LI profiel van mijn kennis is nog actueel.

Archiebald
Master
 Bericht 
Of niemand anders heeft haar WW......

zadkine
Master
 Bericht 
Lucky1 schreef:
ik vind het een magere eis...


54 km/h....is dat minimaal 54 als gevolg remspoor onderzoek (dus feitelijk kon veel sneller zijn) of een reele vaststelling. 54 gemeten is nog boetevrij.

Tevens nog geen antwoord op de voorrangsvraag en zichtbaarheidsvraag van de fietster zelf...als dat donkere kleding was en slechte/geen fiets reflectie en verlichting vind ik de eis nog aan de zware kant.
Zou ze ook geen voorrang gehad hebben dan is zelfs vrijspraak het enig correcte.
Niet elk ongeval is zodanig verwijtbaar dat de overlevende er perse voor gestraft moet worden.

Tweebel
Master
 Bericht 
Lucky1 schreef:
ik vind het een magere eis...
[edit] het neemt natuurlijk niet weg dat het meisje schijnbaar ook niet goed genoeg heeft opgelet. Extreem veel te hard is namelijk ook niet bewezen.Als het hier gaat om iemand die gewoon helemaal nuchter en zonder rariteiten aan het verkeer deelnam, kan ik me iets voorstellen bij de eis. Die jongen zal er waarschijnlijk ook de rest van zijn leven last van blijven houden en dit nooit hebben gewild.

En hoe het dan kan dat je iemand niet ziet? Tja... Donker denk ik.

Aanhanger
Master
 Bericht 
Lucky1 schreef:
we hebben een uitspraak: 60 uur werkstraf en jaar rijontzegging

Nee er is geen uitspraak.

Superkoe
Master
 Bericht 
Lucky1 schreef:
ik vind het een magere eis...
[edit] het neemt natuurlijk niet weg dat het meisje schijnbaar ook niet goed genoeg heeft opgelet. Extreem veel te hard is namelijk ook niet bewezen.


Het lijkt me niet een 30 km-zone. En het meisje had voorrang moeten verlenen. En dan was het nog donker ook.

Lucky1 schreef:
we hebben een uitspraak: 60 uur werkstraf en jaar rijontzegging


Eis.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Op Streetview gekeken. Het is geen 30 zone.

Redelijk open structuur, eenrichtingsverkeer ook nog eens, tweebaans.

56 km/u ipv 50 vind ik niet een noemenswaardig verschil. Zeker niet zogenaamd extreem te hard. Ze hebben elkaar gewoon niet gezien om de een of andere reden met een uiterst trieste afloop als gevolg.

Ton.
Master
 Bericht 
Reed hij 56km/h, of reed hij 56 km/h te hard?

edit:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/18833 ... lburg.aspx

Hij reed dus 56km/h te hard.

Eens kijken of men in dit topic nu zijn/haar mening gaat herzien...

Piet_Piraat
Master
 Bericht 
Hmmm, beetje vreemde eis, dit. Niet echt significant te hard gereden, waarschijnlijk een combi van factoren maar niet echt een aanwijsbare fout. Waarom dan wel de werkstraf?

shootme
Master
 Bericht 
Piet_Piraat schreef:
Niet echt significant te hard gereden,

2x de Vmax? :duh:

ZX-driver
Master
 Bericht 
Piet_Piraat schreef:
Niet echt significant te hard gereden,


106 waar je 50 mag noem jij niet hard? :o

Aanhanger
Master
 Bericht 
Ton. schreef:
Hij reed dus 56km/h te hard.

Niet.
OB zit ernaast.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
ZX-driver schreef:
106 waar je 50 mag

56 waar je 50 mag... Kom op nou... Even reëel blijven.


Dave schreef:
Redelijk open structuur, eenrichtingsverkeer ook nog eens, tweebaans.

Citaat:
Gevaarlijke weg
Omstanders noemen de kruising van het Stadhuisplein met de Bisschop Zwijsenstraat erg gevaarlijk. Een man legde woensdagochtend bloemen op de plaats van het ongeluk. Hij is zelf ooit aangereden op de kruising en hij is daarvan nu nog aan het revalideren.


Merkwaardige classificatie. Ik zie het gevaar van die kruising niet echt zo. Zal wel aan mij liggen dan.

Afbeelding
http://www.omroepbrabant.nl/?news/16486 ... lburg.aspx

ZX-driver
Master
 Bericht 
Dave schreef:
56 waar je 50 mag... Kom op nou... Even reëel blijven


De één zegt 56 te hard en de ander zegt: 56 waar je 50 mag.
Nu weet ik het niet meer. :P

Maar als hij 56 reed waar je 50 mag, is het een hoge straf en is die snelheid hem niet te verwijten.
Ik denk dat veel mensen tegen de 60 op de teller rijden waar je 50 mag.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Kijk maar naar de markeringen op het wegdek. No way dat je zo snel stil staat met 106 op de teller.

Ze heeft wellicht uit gemak ook niet de fietsmarkering gevolgd als ik het zo zie (het punt waar de fietsers zijn op de achtergrond van de foto).

Piet_Piraat
Master
 Bericht 
Als het die oversteekplaats bij de douane plek is, is het no way +56 geweest.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Het is een bestickert autootje van de fotograaf denk ik maargoed afgezien daarvan... Ik denk niet dat ze daar overgestoken is. Ik denk dat ze de gewone weg heeft gevolgd.

Ik denk dat omdat ik bij het aflopen van de stoep de eerste politiemarkeringen zie. Start rempunt naar ik aanneem.

---
edit2; zit ook een video bij het artikel maar dat camera standpunt plays tricks with your mind. Dit artikel heeft meer beeldmateriaal nog;
http://www.omroepbrabant.nl/?news/16484 ... lburg.aspx

Kijk het is voor een fietser heel makkelijk om geel ipv de rode lijn te volgen;

Afbeelding

Heb toch sterk de indruk dat ze geel heeft gedaan.

tjappie (Guus)
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Het is een bestickert autootje van de fotograaf


Gemeente tilburg (f)

Veel ongelukken vaak, vaak ook door voetgangers die net even na het rode stoplicht willen oversteken, niet bij een stoplicht oversteken, etc. Het is ook vaak al auto vs fietser geweest, met name bij de noordhoekring, waar deze weg in verder gaat.

Piet_Piraat
Master
 Bericht 
Oja, te snel gekeken naar die auto.
Maar goed, blijft zuur natuurlijk. Maar gezien de plek van oversteek en de plek van 'landen', durf ik wel met zekerheid te zeggen dat het geen 106 is geweest.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Ton. schreef:
Reed hij 56km/h, of reed hij 56 km/h te hard?

edit:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/18833 ... lburg.aspx

Hij reed dus 56km/h te hard.


Ik lees NERGENS in het artikel dat hij 56 te hard reed; volgens de OvJ reed hij 56 km/u c.q 6 k/u te snel.

Ik vind de eis van de OvJ belachelijk hoog. Hij zal echt niet met opzet het meisje doodgereden hebben.

Ton.
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:

Ik lees NERGENS in het artikel dat hij 56 te hard reed; volgens de OvJ reed hij 56 km/u c.q 6 k/u te snel.


Dat hebben ze dus gewijzigd bij Omroep Brabant. Laatste wijziging was van 18.03.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nouja goed uit de publieke opinie begrijp ik dat het daar 'een racebaan' is en dan moet blijkbaar iemand er toch aan geloven... 56 km/u dus er is een snelheidsoverschrijding => boeee... Verbazend dat niemand zich afvraagt wat er nou feitelijk heeft plaats gevonden (fietsster die op een verkeerde manier oversteekt zonder voorrang te verlenen). Ben benieuwd naar de uitspraak en het verslag.

Piet_Piraat
Master
 Bericht 
Ik snap het ook niet helemaal. Bestuurder heeft zich dus praktisch aan de Vmax gehouden en fietsster heeft niet correct voorrang verleend waarschijnlijk. Toch krijgt bestuurder een flinke straf. Ik mis de schuldvraag en de proportionaliteit.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Piet_Piraat schreef:
Toch krijgt bestuurder een flinke straf.

Hmm het is een eis, eerst maar eens zien wat de rechter er van maakt.

Guppenklup
Master
 Bericht 
Piet_Piraat schreef:
Ik snap het ook niet helemaal. Bestuurder heeft zich dus praktisch aan de Vmax gehouden en fietsster heeft niet correct voorrang verleend waarschijnlijk. Toch krijgt bestuurder een flinke straf. Ik mis de schuldvraag en de proportionaliteit.

Ik denk dat het vrijspraak wordt. Jammer van het meiske, maar ze heeft gegokt en verloren :cry:

Lucky1
Master
 Bericht 
Guppenklup heeft gelijk, de uitspraak is er:
Citaat:
BREDA - Een 20-jarige Tilburger die 15 november 2011 betrokken was bij een aanrijding met dodelijke afloop op de cityring, is vrijgesproken.

De rechtbank houdt hem strafrechtelijk niet aansprakelijk voor het tragische ongeval.

De aanrijding gebeurde 's avonds op de Paleisring, ter hoogte van het kantongerecht. De jonge automobilist zag de studente niet, die komend vanuit de Bisschop Zwijsenstraat de voorrangsweg overstak. Politie en ambulance konden niks meer voor haar doen.


bron: BD http://www.bd.nl/regio/tilburg/vrijspraak-voor-ongeval-paleisring-1.3681053

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
De studente zag de jonge automobilist niet. (Studente had geen voorrang).

De journalistiek weet het zoals gewoonlijk weer PvdA/GL style te verwoorden.

Groningen
Master
 Bericht 
 
Als je als fietser geen voorrang verleend aan een auto, dan maakt het niet uit wat voor leeftijd de automobilist heeft.

 Pagina 1 van 1 [ 40 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: OranjeBoven en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy