» Openbaar » Media » Archief Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 2 van 2  [ 57 berichten ]
bernardo A.
Master
 Bericht 
 
Dave schreef:
Leuk. Die foto had niet perse gehoeven.


Ik vind haar best wel knap om te zien. Alleen niet van zo dichtbij.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Gelderland boos om tolheffing op A15

De provincie Gelderland vreest dat automobilisten de A15 straks gaan mijden als er op het nog te openen deel tussen Ressen en Zevenaar tol wordt geheven. Bijna de helft van het wegverkeer blijft weg als er moet worden betaald, zo meldt de provincie dinsdag op basis van eigen berekeningen.

Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) maakte maandag bekend dat de tol op het verlengde deel van de A15 in de buurt van Arnhem 1,62 euro voor auto's bedraagt en 7,54 voor trucks. Het nieuwe deel moet in 2019 open zijn.

Gedeputeerde Conny Bieze stelt in een verklaring geschrokken te zijn. "Wij zijn hiermee akkoord gegaan onder voorwaarde dat de tolheffing tijdelijk zou zijn en de toltarieven aanvaardbaar voor de automobilist. Met een vraaguitval van bijna de helft is hier geen sprake van", aldus Bieze. De provincie Gelderland roept Schultz op met een oplossing te komen.

Bron http://www.nieuws.nl/algemeen/20131105/ ... ing-op-A15

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
ff een duit in het zakje doen. Ik ben absoluut voor km beprijzing van autogebruik. Echter het mag in geen geval meer gaan kosten dan de MRB, Brandstofaccijns, BTW, BPM samen. Dan zal iemand die weinig gebruik maakt van zijn voiture er op vooruit gaan.
Ook moet deze beprijzing via de brandstof en niet via een "kastje". Zo betaalt elke weggebruiker mee en niet alleen de NUKUBU uit NL.

Tolheffing op bepaalde wegen zal altijd minder opbrengen dan geraamd want mensen zullen deze wegen mijden. Negatief effect hiervan is dat andere stukken weg gaan gebruiken waardoor de drukte daar weer enorm toeneemt.

Tolheffing mag m.i. alleen als er een redelijk alternatief beschikbaar is. En dat is er in NL niet.

Raymond
Master
 Bericht 
150 euro per maand aan wegenbelasting durven vragen en dan ook nog tol betalen. :roflol:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Schultz vindt tol onvermijdelijk

De Blankenburgtunnel en het verlengde deel van de A15 bij Arnhem kunnen niet worden aangelegd zonder tol. Als de ANWB van de tolheffing af wil, moet de automobielclub zelf maar over de brug komen met de ontbrekende financiering, zei minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) vandaag na afloop van de ministerraad.

De bewindsvrouw reageerde op het onderzoek van de ANWB waaruit blijkt dat 69 procent van de automobilisten negatief staat tegenover het heffen van tol. Zij vinden de invoering niet eerlijk en zijn van mening dat ze al genoeg betalen, bleek uit een peiling onder 904 automobilisten. De ANWB roept Schultz op af te zien van de tolplannen.

Schultz wijst erop dat twee kabinetten al geleden is besloten om op een aantal wegen tol te heffen, omdat er niet genoeg geld was om ze aan te leggen. “Als je geen tol gaat heffen, kun je ook de wegen niet aanleggen”, zei Schultz.

“Als de ANWB zegt dat ze geen tol willen, laat ze dan komen met het ontbrekende bedrag. Dan doe ik het zonder tol.”
De bewindsvrouw heeft geen extra geld om de wegen aan te leggen zonder tol. “Anders had ik het natuurlijk allang gedaan.” (Novum)

Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/22/sch ... rce=feedly

esgigt
Master
 Bericht 
Doei, Schultz... OF tol, OF wegenbelasting. :middle finger:

En anders ga je die geitenwollensokkentypen maar ergens voor belasten! :boos:

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Dat ze ook maar zorgen dat ze wat in kas houden om de tol in D en B voor Nederlanders af te kopen. Heb geen zin om 3x tol of wegenbelasting te betalen. Fijn hoor, dat 1 Europa..
Het ontbreekt er nog aan dat Europa ook nog een keer wat heft. Voel me al meer dan genoeg getild :boos:

 Pagina 2 van 2 [ 57 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Baidu en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy