» Openbaar » Media » Archief   

Postingstijd interval gedetecteerd van 1004.9 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 2  [ 53 berichten ]
MarcoV
FS medewerker
 Bericht 
Citaat:
TILBURG - Een winkeldief is woensdagavond overleden toen hij in Tilburg tegen de grond stortte na een korte achtervolging. De man zou twee blikjes bier hebben gestolen uit een kiosk op het centraal station en stortte in toen twee beveiligers hem te pakken kregen.

De winkeldief werd door een medewerkster van de kiosk op het station betrapt. Beveiligers van het Centraal Station zette daarna de achtervolging in. Toen de beveiligers de man te pakken hadden, stortte hij in bij de pinautomaat van de ING-bank aan de Spoorlaan.

Agenten hebben bij de ING-bank een gedeelte van de Spoorlaan in Tilburg afgezet. De beveiligers worden door de politie gehoord. De precieze doodsoorzaak wordt onderzocht.


Bron

MofkaP
FS Juridisch
 Bericht 
MarcoV schreef:
De precieze doodsoorzaak wordt onderzocht.

Van de trap gevallen?

Piet_Piraat
Master
 Bericht 
Ben ik de enige die denkt aan een zwerver op leeftijd?

506tuffer
Pro
 Bericht 
nope..

SeatIbizarijder
Master
 Bericht 
Good riddance!
Scheelt de maatschappij weer een hoop geld.

506tuffer
Pro
 Bericht 
Echt niet, alsie gepakt was had hij wel 50 euro moeten betalen!! :x

Gifpen
Master
 Bericht 
 
MarcoV schreef:
De precieze doodsoorzaak wordt onderzocht.


Is de doodsoorzaak niet altijd een hartstilstand? O:)

Lucky1
Master
 Bericht 
misschien uitdroging?

Gifpen
Master
 Bericht 
 
Tengevolge waarvan je hart ermee ophoudt..

Appeltje
Master
 Bericht 
 
Gifpen schreef:
Is de doodsoorzaak niet altijd een hartstilstand?

Ja, dat is echt bizar inderdaad... mn moeder heeft jaren kanker gehad en is daar uiteindelijk aan overleden... doodsoorzaak: hartstilstand. Heeeeeel apart!

Ch1nnY
Master
 Bericht 
Ik houd het maar op een arbeidsongeval, laat de arbeidsinspectie het maar eerst onderzoeken.
Wellicht had hij geen of onvoldoende pbm's bij zich. :kniktja:

bx gek
Master
 Bericht 
Mikkie schreef:
Ben ik de enige die denkt aan een zwerver op leeftijd?


506tuffer schreef:
nope..

Ik was ook al zoiets aan het denken. 8)

nicotdi
Die hard
 Bericht 
Zelfmoordpil in een holle kies?

Peugie
Master
 Bericht 
nicotdi schreef:
Zelfmoordpil in een holle kies?

Zou zo maar kunnen i.v.m. een geheime missie. Althans, ik ken een zwerver die zegt in het geheim uit de toekomst gekomen te zijn. Ik geloof het jaar 2167.

dexter79
Master
 Bericht 
Die Utrechter?

Peugie
Master
 Bericht 
Zou kunnen. Tijd niet gezien.

EddyHH
Master
 Bericht 
Peugie schreef:
Zou kunnen. Tijd niet gezien.

Misschien is ie even terug.

Peugie
Master
 Bericht 
EddyHH schreef:
Misschien is ie even terug.

:lol: :lol:

kippenborst
Master
 Bericht 
MarcoV schreef:
De winkeldief werd door een medewerkster van de kiosk op het station betrapt.


ik denk interne bloedingen van het trappen op de zwerver

Guppenklup
Master
 Bericht 
Welnee, gewoon stom toeval. Zijn tijd was gekomen

Ton.
Master
 Bericht 
Mikkie schreef:
Ben ik de enige die denkt aan een zwerver op leeftijd?Hoorde net op de radio dat de zwerver 21 jaar zou zijn.

AutoVis
Laat zich horen
 Bericht 
 
Beveiliger aangehouden na dood winkeldief
TILBURG - Een beveiliger van het NS-station in
Tilburg is woensdagavond aangehouden na de dood van een winkeldief.
De plaats in Tilburg waar de winkeldief werd aangehouden en ter plekke overleed. Foto: Persbureau van Eijndhoven Uit onderzoek is gebleken dat twee beveiligers de man hebben aangehouden na de diefstal van een blikje bier uit de kiosk in de stationshal. De aangehouden beveiliger zou de bekende veelpleger stevig hebben vastgepakt in afwachting van de politie.

De 21-jarige man werd onwel en overleed ter plekke. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Officieel wordt de beveiliger verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man maar de politie onderzoekt zijn precieze rol nog, aldus een woordvoerder.

Van de andere beveiliger is een getuigenverklaring opgenomen.

Bron : telegraaf

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
T scheelt de maatschappij wel weer de nodige ellende, maar voor 2 blikjes bier....?

Gifpen
Master
 Bericht 
 
Hij is ook betrokken bij de dood, de vraag is of hij er invloed op had.

The Driver
Master
 Bericht 
 
Als hij zich verzette en hij wordt met een ondeskundige wurggreep vastgehouden, dan kan het zomaar binnen 2 minuten gebeurd zijn.

alexs
Master
 Bericht 
Als jij precies het goede adertje dicht drukt is het binnen luttele seconde gedaan.

Lucky1
Master
 Bericht 
Remco de veelpleger ...

Lucky1
Master
 Bericht 
Remco van den Hout, 21 jaar. De familie organiseert een fakkeloptocht. Jammer dat daardoor andere stille tochten tegen zinloos geweld in een ander daglicht komen te staan.

Citaat:
Fakkeltocht maandag voor Remco van den Hout
UPDATE * TILBURG - Vrienden en familieleden houden maandagavond een fakkeltocht voor Remco van den Hout, de 21-jarige Tilburger die woensdagavond overleed nadat hij als winkeldief was overmeesterd door een beveiliger.

De tocht vertrekt om 19.00 uur op de parkeerplaats van Stappegoor, vlakbij Groenewoud, de wijk waar Remco opgroeide. Eindstation is de plek waar Remco overleed, aan de Spoorlaan.

Volgens Remco's stiefvader Edwin Vaes is het initiatief voor de stille tocht van de familie zelf uitgegaan. Eerder maakte Joëlla van Loon zich als een initiatiefneemster bekend, maar volgens Vaes is zij niet bij de organisatie betrokken.

De exacte route wordt nog in overleg met de politie bepaald, zegt Vaes. Hij verwacht niet dat carnavalsgedruis de tocht gaat verstoren.

Remco woonde op kamers in Roermond. Volgens zijn stiefvader zocht hij zijn toekomst in de horeca. De 21-jarige Tilburger is woensdag met de trein van Roermond naar Tilburg gereisd. Voor zijn stiefvader staat het niet vast dat Remco op het station wat heeft willen stelen. "Dat moeten camerabeelden nog uitwijzen."

"Het was een baldadige jongen, maar geen criminieel", meent Edwin Vaes. "Toen zijn stiefbroer bij een verkeersongeluk overleed, heeft hij een enorme optater gehad. Daarna heeft hij een tijd zijn draai niet kunnen vinden, maar hij was in Roermond bezig om iets op te bouwen. Hij had een hart van goud. Wij lopen morgen uit respect voor Remco de tocht."

De familie wil een gedegen onderzoek naar de doodsoorzaak: "We laten het hier niet bij zitten. De vingerafdrukken stonden in Remco's nek. We beschikken ook over foto's en getuigenverklaringen. En ik heb zijn huisbaas in Roermond gesproken. Die verklaart dat Remco volkomen nuchter op de trein naar Tilburg is gestapt."

Hoewel de beveiliger nog als verdachte wordt gezien, heeft hij volgens het Openbaar Ministerie geen excessief geweld toegepast.

Woensdag wordt Remco van den Hout gecremeerd.
Bron: http://bd.nl/nieuws/tilburg-stad/fakkel ... ut-1.72750

Dat het maar een HEEL stille tocht wordt.

bruintje beer
Master
 Bericht 
De TT van Tilburg?
TokkieTocht?

Lucky1
Master
 Bericht 
Ach gecremeerd worden op Aswoensdag is ook niet iedereen gegund natuurlijk :lol:

OlieTankeR
Master
 Bericht 
 
dexter79 schreef:
Die Utrechter?


De UFO-piloot! Echt een held!
http://www.youtube.com/watch?v=ms7Mi5jpwi4

dave84
Master
 Bericht 
Echt een hart van goud, echt geen crimineel, dat hij een dief is komt door een dodelijk verkeersongeluk, ik word een beetje moe van dat soort zielige kut verhalen

Appeltje
Master
 Bericht 
 
Lucky1 schreef:
Eindstation is de plek waar Remco overleed, aan de Spoorlaan.

Originele woordspeling voor dit gevalletje :)

Grande
Master
 Bericht 
Doet me denken aan die tasjesdief die doodgereden werd in Amsterdam. Kwam ook een stille tocht voor, want ondanks een strafblad van 10 kantjes deed hij geen vlieg kwaad.

GTFO

Lucky1
Master
 Bericht 
Grande schreef:
Doet me denken aan die tasjesdief die doodgereden werd in Amsterdam. Kwam ook een stille tocht voor, want ondanks een strafblad van 10 kantjes deed hij geen vlieg kwaad.

Oh ja ook nog zo'n klassieker inderdaad. Ben eens benieuwd hoe de carnavalsvierders straks gaan reageren als ze "CV de waakvlammetjes" langs zien komen vanavond. :lol: :lol: Kan nog wel eens uit de hand lopen, het gemiddelde niveau van de familieleden die commentaar posten op de site van Brabants Dagblad is nou niet van het niveau waar je een fatsoenlijke discussie mee kunt voeren volgens mij.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
OM: beveiliger vrijspreken van dood door schuld

Een beveiliger uit Sint Willebrord moet volgens justitie worden vrijgesproken van dood door schuld op een vermoedelijke winkeldief. Het OM eiste daarom vrijdag in de rechtbank in Breda vrijspraak voor de verdachte. De beveiliger hield op 2 maart 2011 de 21-jarige Remco van den Hout aan met een armklem om de nek, nadat hij twee blikjes bier zou hebben gestolen op het Centraal Station in Tilburg.

Het slachtoffer stierf doordat braaksel in zijn luchtpijp kwam. Het is niet duidelijk of dat werd veroorzaakt door alcohol, de wijze van aanhouding of een combinatie. Ook is niet duidelijk op welk moment de dood intrad. Daarom moet de beveiliger worden vrijgesproken, vindt de aanklager.

Het Openbaar Ministerie (OM) seponeerde de zaak eerst, maar familie van het slachtoffer ging daartegen in beroep bij het gerechtshof, waar werd besloten dat de beveiliger toch moest worden vervolgd.

Geen andere kijk
Ondanks een nieuwe blik op het dossier en het horen van de forensisch patholoog die het lichaam onderzocht, kreeg het OM vrijdag geen andere kijk op de zaak.

De beveiliger hield de armklem bijna 10 minuten vol, hoewel Van den Hout niet tegenspartelde, mogelijk omdat hij al was overleden. De beveiliger had in 10 jaar niemand op deze manier aangehouden.

De uitspraak is op 20 december.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Bin ... huld.dhtml

esgigt
Master
 Bericht 
ik hoop op een veroordeling. Vrijspraak gaat volgens mij leiden tot mer geweldspleging door particuliere beveiligers. Ik denk niet dat de maatschappij daarop zit te wachten.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Het OM eiste daarom vrijdag in de rechtbank in Breda vrijspraak voor de verdachte.
:thumb:
Hopelijk treffen ze een rechter met gezond verstand.

Archiebald
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
De beveiliger hield de armklem bijna 10 minuten vol


:fp: Wat een imbeciel..... Sorry hoor.

Nemesish3d
Die hard
 Bericht 
 
Maserati Teun schreef:
De beveiliger hield de armklem bijna 10 minuten vol,

Normaal ben ik best hard in dit soort zaken, maar dat is inderdaad niet handig van hem. In zo'n geval kun je hem toch ook hardhandig met z'n buik op de grond leggen, knie hard op z'n rug drukken en armen vasthouden? Lijkt me nog makkelijker ook, anders heeft ie z'n armen nog vrij...

Superkoe
Master
 Bericht 
Het is maar de vraag wat die 10 minuten er toe doen. De aanhouding op zich had al tot het zelfde resultaat kunnen leiden.

Masterdam
Master
 Bericht 
Superkoe schreef:
Het is maar de vraag wat die 10 minuten er toe doen.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken kan ik daar wel wat op zeggen: als je die gast na 1 minuut loslaat zie je meteen dat ie niet meer beweegt en dan kan je op onderzoek uit. Als ie dan niet meer ademt kan je binnen de tweede minuut met reanimatie zijn begonnen. Dan heeft ie meer kans op overleven dan na 10 minuten.

no justice
Master
 Bericht 
esgigt schreef:
ik hoop op een veroordeling. Vrijspraak gaat volgens mij leiden tot mer geweldspleging door particuliere beveiligers. Ik denk niet dat de maatschappij daarop zit te wachten.


+1

Tweebel
Master
 Bericht 
Nemesish3d schreef:
In zo'n geval kun je hem toch ook hardhandig met z'n buik op de grond leggen, knie hard op z'n rug drukken en armen vasthouden?


Ook dat kan leiden tot overlijden van een persoon die zo wordt vastgezet.
Iets met daling van longcapaciteit icm stress, is al eens eerder besproken.

zadkine
Master
 Bericht 
Nemesish3d schreef:
Normaal ben ik best hard in dit soort zaken, maar dat is inderdaad niet handig van hem. In zo'n geval kun je hem toch ook hardhandig met z'n buik op de grond leggen, knie hard op z'n rug drukken en armen vasthouden? Lijkt me nog makkelijker ook, anders heeft ie z'n armen nog vrij...


Op een dergelijke manier is een aantal jaar terug in Australie een jonge dief omgekomen.
De arresterende burger was op hem gaan zitten tot de politie kwam (15 minuten slechts)

esgigt
Master
 Bericht 
Masterdam schreef:
Niet gehinderd door enige kennis van zaken kan ik daar wel wat op zeggen: als je die gast na 1 minuut loslaat zie je meteen dat ie niet meer beweegt en dan kan je op onderzoek uit.

Juist, ja... 10 minuten die armklem volhouden, terwijl je in die tijd al constateert dat de persoon niet beweegt, lijkt mij dan bijzonder buitenproportioneel.

Daarbij, zo'n beveiliger/bewaker zal toch tijdens de opleiding wel iets leren over de risico's van bepaalde methoden om een verdachte te "fixeren"?

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Ik hoorde van de horecabeveiliging altijd dat die verplicht EHBO erbij hadden.

Tweebel
Master
 Bericht 
lacheisleuk schreef:
Ik hoorde van de horecabeveiliging altijd dat die verplicht EHBO erbij hadden.


Ik geef toe, ik heb wat vooroordelen, maar van sommige van die gasten vraag ik me echt af of het ze ver genoeg kunnen tellen voor een reanimatie.

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Misschien scheelt het dat het gros van die jongens het erbij deden. Een groot aantal had een eigen sportschool of werkte op zo'n sportschool ofzo (kickboxleraar, krachttraining, etc).

Archiebald
Master
 Bericht 
lacheisleuk schreef:
horecabeveiliging


Wij krijgen verplicht BHV. :thumb:


Tweebel schreef:
sommige van die gasten


Je bent niet de enige. Bij sommige is het licht aan, maar niemand thuis....

 Pagina 1 van 2 [ 53 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…