» Openbaar » Media    Pagina 1 van 1  [ 14 berichten ]
WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Bloedbad aangericht bij koptische kerken Egypte

Vandaag, 11:18 Buitenland

Bij bomaanslagen op koptische kerken in het noorden van Egypte zijn in totaal zeker 36 doden gevallen. Tientallen mensen raakten gewond, meldt de Egyptische staatstelevisie. Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist.

Vanochtend ontplofte een bom in een kerk in de stad Tanta, ten noorden van de hoofdstad Caïro. Daarbij kwamen zeker 25 mensen om het leven en vielen ongeveer vijftig gewonden.

Een woordvoerder van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken sprak op Twitter van terrorisme. "Egypte opnieuw getroffen door terrorisme, deze keer op Palmzondag. Weer een onaangename, maar mislukte, poging om alle Egyptenaren te treffen."

Later in de ochtend ging ook een bom af voor de ingang van een koptische kerk in de havenstad Alexandrië. Volgens de staatstelevisie gaat het om een zelfmoordaanslag. Daarbij vielen zeker elf doden en raakten meer dan zestig kerkgangers gewond, meldt de Egyptische regering.

In de kerken was het druk, omdat christenen vandaag Palmzondag vieren. Deze laatste zondag voor Pasen is het begin van de Goede Week, waarin het lijden en sterven van Jezus Christus wordt herdacht.

Koptische christenen vormen een kleine minderheid in het islamitische Egypte. Extremisten plegen geregeld aanslagen op koptische kerken in Egypte.

In december vielen bij een bomexplosie in de koptische kathedraal in Caïro 25 doden. Die aanslag, enkele weken voor Kerst, werd eveneens opgeëist door Islamitische Staat


niemand nog ? :o
of is 11+25 doden nog niet voldoende voor een topic ? :x

WimLex
Master
 Bericht 
RTL schreef:
19 minuten geleden
ISIS eist aanslagen op Egyptische kerken op

De terreurbeweging ISIS heeft de aanslagen op twee kerken in Egypte opgeëist. Door de explosies in Alexandrië en tanta kwamen minstens 36 mensen om het leven en raakten zeker honderd anderen gewond.

ISIS claimde de verantwoordelijkheid via persbureau Amaq, dat is gelieerd aan de terreurorganisatie. "Een groep die onderdeel uitmaakt van ISIS heeft de aanvallen uitgevoerd op kerken in Tanta en Alexandrië", liet het persbureau weten.

Drukbezochte mis
De eerste aanslag gebeurde vanochtend plaats tijdens een drukbezochte mis in Tanta, een stad in de Nijldelta. Een getuige sprak over een enorme explosie in de kerk, waar volgens de autoriteiten zeker 25 mensen omkwamen. "Vuur en rook vulden de ruimte. De verwondingen waren zeer ernstig.''

Bij een tweede ontploffing buiten een kerk in Alexandrië kwamen enkele uren later elf mensen om het leven, onder wie drie agenten. Zeker 35 personen raakten gewond. Die aanslag zou zijn gepleegd door een zelfmoordterrorist. De koptische paus Tawadros was op dat moment aanwezig in het gebedshuis, maar bleef ongedeerd.

Geen veiligheidsmaatregelen
Buiten de kerk in Tanta verzamelden zich na de explosie duizenden mensen. Sommige omstanders droegen zwarte kleding en huilden. Een christelijke vrouw omschreef hoe de vloer van het gebedshuis lag bezaaid met ledematen en bloed. Een andere vrouw stelde dat geen veiligheidsmaatregelen waren genomen om een dergelijke aanslag te voorkomen.


zadkine
Master
 Bericht 
Niet voor niets in het Stockholm topic
Een man die vertelt wat we kennelijk op scholen onder de greond stoppen en ipv de waarheid aan de kinderen te leren leren we ze hoe slecht het westen eigenlijk niet was.

zadkine schreef:
Dan maar dit plaatsen:


Oftewel deze lezing over de historie van het handelen van de Islam:
Link


Het is pure angst, en daardoor struisvogel gedrag van de westerse regeringen omdat ze niet daadwerkelijk de consequenties durven te aanvaarden van wat deze geschiedenis ons leert.

En dat we uberhaupt nog niet tot moslim land verworden zijn danken we aan slechts enkele mensen...
de maltheser ridders (Ridders van St John) die op malta kans gezien hebben de ottomanen het hoofd te bieden tegen alle kansen in, Jan Sobieski voor de poorten van Wenen, De Spaanse heersers die uiteindelijk Spanje hebben gezuiverd van de moslims.


Wanneer zou de eerste afgaan in een kerk in Nederland?

djee
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
Wanneer zou de eerste afgaan in een kerk in Nederland?

Als het gebeurt, laat het dan daar zijn, zit toch geen hond :-x

zadkine
Master
 Bericht 
djee schreef:
Als het gebeurt, laat het dan daar zijn, zit toch geen hond :-x

Juist met pasen zitten nog veel kerken vol, ook met kinderen. (evenals met kerst)

djee
Master
 Bericht 
De schijnheilige zeggggggg maaaaarrrrrrrrr?

Walker
Master
 Bericht 
Pasen is in meer katholieke landen nog iets groter. Het Sint Pietersplein staat komend weekend weer tot de rand toe afgeladen voor de Paasmis.

En wat als het een sportevenement is? Gisteren bij de marathon van Rotterdam ging het goed (gelukkig duurt het weer een jaar tot het volgende grote evenement daar is :[ ). Maar voor en achter de schermen is de beveiliging enorm opgevoerd: Zijwegen geblokkeerd door vuilnistrucks en betonblokken, en een enorme politiemacht op de been.

Preventieve beveiliging op alle plaatsen tegelijk vraag enorm veel inzet, en maakt onze maatschappij al heel snel tot een politiestaat. En dat gaat daarbij nog veel verder, zoals inperking van de vrijheid van meningsuiting, en vrijheid op het internet.
En er zal altijd een mogelijkheid blijven voor een Lone Wolf voor het plegen van een aanslag.

A4
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
of is 11+25 doden nog niet voldoende voor een topic ?

Eerlijk? Het raakt me - hoe triest het ook klinkt - minder dan dat het in Europa gebeurt. Zover ben ik al afgestompt door dit soort nieuws.

Walker
Master
 Bericht 
Voor de westerse wereld heeft een mensenleven waarde. Voor de leiders van IS totaal niet. Voor IS is het dus een perfect middel, aangezien de extreme stromingen binnen de Islam propageren dat sterven voor "de zaak" het hoogst haalbare is. En dus is het makkelijk om aan kanonnenvlees te komen. De hypocriete leiders binnen IS zullen zelf niet die gifbeker leegdrinken. All animals are equal, but some are more equal than others.

18vti
Master
 Bericht 
Westerse wereld is naïef......put dempen als het kalf al verdronken is, dat gaat het worden ooit.

Ik heb wel een radicale, relatief goedkope, oplossing maar dat is onmenselijk in de ogen van velen

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
WimLex schreef:
of is 11+25 doden nog niet voldoende voor een topic ? :x

ja eehh, Afrika, ik heb er niet zoveel mee.

EK055
Master
 Bericht 
Afbeelding

Typisch ook weer de gebruikelijke spin van de nederlandse omroep socialisten:
WimLex schreef:
Koptische christenen vormen een kleine minderheid10% van de bevolking (= ongeveer net zoveel mensen als in heel belgië) in het islamitische Egypte. Extremistenislamieten plegen geregeld aanslagen op koptische kerken in Egypte.


Kwibus
Master
 Bericht 
Dat 10% net zoveel is als de totale bevolking van België, doet niets af aan het feit dat je met 10% nog altijd een minderheid bent. 93% van de Egyptische bevolking belijdt de soennitische islam. Waarom zou je Egypte dan niet islamitisch noemen? En het extreem zijn is belangrijker voor het plegen van aanslagen dan islamitisch zijn.

Ik kan me meer vinden in de beschrijving van de omroep dan jouw "verbeteringen".

zadkine
Master
 Bericht 
Kwibus schreef:
93% van de Egyptische bevolking

als 10% koptisch is kan geen 93% soena aanhangen. (Wel 93% van de zich islamitisch noemende mensen)

 Pagina 1 van 1 [ 14 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy