» Openbaar » Media    Pagina 1 van 1  [ 16 berichten ]
WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Duits festival Rock am Ring ontruimd vanwege mogelijke terreurdreiging
Vandaag, 21:27

In Duitsland is het festival Rock am Ring stilgelegd vanwege een mogelijke terreurdreiging. De politie heeft de organisatoren opgedragen om het festival te onderbreken. Alle bezoekers moesten het terrein verlaten.

Wat er precies aan de hand is, is niet bekend. Rock am Ring, bij de Nürburgring in de Eifel, is het grootste rockfestival van Duitsland. Jaarlijks komen er tienduizenden bezoekers op af. De zanger van de voormalige band Oasis, Liam Gallagher, wilde beginnen met zijn optreden toen de organisatie iedereen vroeg het terrein te verlaten.
Citaat:
Daniel Schröder @waesterpicture

Besucher verlassen Gelände und singen "You'll never Walk alone" #rar #rar17
22:16 - 2 Jun 2017

De politie heeft niet gezegd wat de dreiging precies inhoudt, maar zegt concrete aanwijzingen te hebben en een terroristische dreiging niet uit te kunnen sluiten. Op dit moment wordt er intensief onderzoek gedaan.

Rustig
Volgens een Nederlandse bezoeker, Jos Berbee, verliep de ontruiming rustig en lijkt de situatie onder controle. "Het wordt goed opgevangen en iedereen is veilig."

Er waren al extra maatregelen genomen na de aanslag in Manchester bij een concert van Ariana Grande. Het aantal veiligheidsmedewerkers bij Rock am Ring was na de aanslag in Manchester verhoogd naar 1200.

Of Rock am Ring morgen wel doorgaat en wat er moet gebeuren met de tienduizenden bezoekers die een plek op de camping bij het festivalterrein hebben, is nog niet bekend.
Citaat:
Rock-am-Ring
@rockamring

Die Polizei hat uns vorsorglich angewiesen, das Festival zu vorläufig zu unterbrechen. Bitte begebt euch ruhig in Richtung Campingplätze.
22:03 - 2 Jun 2017


Raaf
Master
 Bericht 
Rare situatie..
Zou morgen even daar zijn voor een ijsje, is normaal een stille regio buiten de Ring. En nu terreurdreiging. Succes met het beveiligen, je kan op zoveel manieren ongezien bij de Ring komen.

WimLex
Master
 Bericht 
Citaat:
Die Polizei in Koblenz teilte mit: "Hintergrund sind konkrete Hinweise, aufgrund derer eine mögliche terroristische Gefährdung nicht auszuschließen ist. Derzeit laufen Ermittlungen mit Hochdruck."

Ministeriumssprecher Joachim Winkler bestätigte, dass es Hinweise auf einen Anschlag gegeben habe. Innenminister Roger Lewentz will später am Abend Details auf einer Pressekonferenz bekanntgeben.

Citaat:
Unter den Helfern soll es laut Veranstalter Marek Lieberberg eine Person gegeben haben, deren Identität nicht klar festgestellt werden konnte. Der Mitarbeiter habe im Vorfeld des Festivals Sicherheitsgitter aufgestellt, sagte Lieberberg auf einer Pressekonferenz. Es habe Zweifel gegeben, ob es sich bei dem Mann möglicherweise um einen Gefährder handeln könnte.

http://www.t-online.de/nachrichten/pano ... eiter.html

Schoenzool
Master
 Bericht 
Foute medewerkers of medewerkers met verkeerde vriendjes. Dat is de hamvraag.
Blijf erbij dat dit soort evenementen, ook pinkpop bv, een groot risicogeval zijn. Ondanks de scherpe maatregelen.
Helaas.

Christafari
Master
 Bericht 
Schoenzool schreef:
Blijf erbij dat dit soort evenementen, ook pinkpop bv, een groot risicogeval zijn. Ondanks de scherpe maatregelen

De evenementen zijn geen risico. Het welhaast onbeperkt binnenlaten van vreemdelingen, dat is een risico. Het uit willen sluiten van risico's tijdens dit soort evenementen is niet te doen. Dat moet je aan de buitenkant van je grenzen doen. Zolang dat niet gebeurt kunnen we maar beter wennen aan dit soort dreigingen en accepteren dat dit nou eenmaal in onze samenleving hoort. We laten het zelf gebeuren.

no justice
Master
 Bericht 
+1

Black98
Master
 Bericht 
Schoenzool schreef:
Dat is de hamvraag

Met diverse strategisch geplaatste plakken ham zou je ze misschien wel buiten kunnen houden :x

Kwibus
Master
 Bericht 
Verplicht een plakje ham moeten opeten voordat je naar binnen mag :lol:

maarten28
Die hard
 Bericht 
 
Dus ook festivalwerkers moeten tegenwoordig een VOG hebben?

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
Kwibus schreef:
Verplicht een plakje ham moeten opeten voordat je naar binnen mag :lol:

En alle aanslagplegers na hun dood opstoken in een ton met varkensvet zodat Allah ze niet binnenlaat in hun paradijs.

WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Terreurdreiging blijkt loos alarm: festival Rock am Ring gaat door
Vandaag, 09:22 Aangepast op Vandaag, 11:53

Het Duitse muziekfestival Rock am Ring gaat door. Gisteren werd een deel van het avondprogramma geschrapt vanwege een terreurdreiging. Vanochtend komt de politie tot de conclusie dat er geen concrete terreurdreiging is geweest.

De ontruiming volgde op de aanhouding van drie mensen gisteren. De politie nam het zekere voor het onzekere nadat was gebleken dat zeker één van hen contact bleek te hebben met radicale moslims. Alle drie zijn vanochtend vrijgelaten, maar het onderzoek gaat door.

De politie besloot het terrein uit voorzorg te ontruimen nadat verwarring was ontstaan over de toegang die minstens een van de drie mannen had tot terrein dat niet toegankelijk is voor publiek. Op zeker één van de backstage-passen kwam de naam niet overeen met die van de eigenaar van de pas, maar dit kwam waarschijnlijk omdat de mannen hun pasjes hadden verwisseld.

Het festivalterrein in het plaatsje Nürburg, bekend van het racecircuit Nürburgring, is met speurhonden onderzocht op explosieven, maar dit heeft niets opgeleverd.

Na de ontruiming werden de bezoekers naar de camping geleid, waar ze de nacht hebben doorgebracht. De evacuatie verliep rustig.

Veel mensen waren op dat moment op het terrein voor een optreden van de Duitse rockband Rammstein, die ieder moment kon beginnen met een optreden. Bij de ontruiming zongen fans van de band liedjes van Rammstein en scandeerden ze "Terror ist Scheisse, schalala".

"Op de camping zijn tot diep in de nacht liedjes van de band gedraaid", zegt correspondent Judith van de Hulsbeek. "Dus veel zal er niet zijn geslapen." De Duitse pers schrijft vol bewondering over de rust waarmee de ontruiming en de daaropvolgende nacht zijn verlopen. Ook heeft de organisatie de festivalgangers bedankt voor de medewerking.

Het concert van Rammstein zal overigens niet worden ingehaald. De band heeft laten weten dat dit om organisatorische redenen niet mogelijk is.

Ariana Grande
De organisatie van Rock am Ring had extra veiligheidsmaatregelen genomen na de aanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester, twee weken geleden. Zo waren er 1200 veiligheidsmedewerkers, gold er een rugzakverbod en waren er geen eigen dranken toegestaan op het festivalterrein.

Het festivalterrein is sinds vanmiddag 13.30 uur weer open voor bezoekers.


GerbiE
Die hard
 Bericht 
nu.nl schreef:
Schrijffout blijkt oorzaak terreuralarm Rock am Ring

Een schrijffout bij twee namen van medewerkers heeft het terreuralarm en de daaropvolgende ontruiming van het Duitse rockfestival Rock am Ring veroorzaakt.

Dat melden Duitse media woensdag. Ongeveer 87.000 mensen moesten vrijdag 2 juni het festivalterrein in de Eifel af, en het evenement werd onderbroken.

De namen van twee medewerkers waren door een ingehuurd bedrijf dat hielp bij de opbouw van het festival verkeerd opgeschreven. Toen die namen niet overeenkwamen met een officiële lijst van de organisator van het festival, werd alarm geslagen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Rijnland-Palts verklaarde zelfs dat er banden waren met salafistische kringen.

De Duitse politie zegt te willen leren van de fout en gaat in het vervolg ook opbouwmedewerkers vrijwillig controleren. Nu waren alleen de beveiligers gescreend.

Rock am Ring ging de dag na de ontruiming weer verder.


:fp:
Alert zijn OK, maar dit lijkt toch wat te zijn doorgeschoten.

Pita
Master
 Bericht 
 
Tsja, als iemand zijn broodtrommeltje laat liggen op een treinstation, dan wordt ook heel het station ontruimd en na een paar uur wachten op de EOD mag iedereen weer verder.

djee
Master
 Bericht 
GerbiE schreef:
Alert zijn OK, maar dit lijkt toch wat te zijn doorgeschoten.

Tja dat is de bedoeling van terreur, ontregelen van dagelijks leven dmv angst.

Cweepz
Master
 Bericht 
Komend weekend sta ik op graspop, eens zien hoe die Belgen het allemaal aanpakken.

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Cweepz schreef:
eens zien hoe die Belgen het allemaal aanpakken.

https://youtu.be/hmmIl9aMz4I?t=29s

 Pagina 1 van 1 [ 16 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…