» Openbaar » Media    Pagina 1 van 1  [ 9 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Het Openbaar Ministerie is vooralsnog niet van plan om flitspalen te plaatsen langs de cityring in Tilburg. De gemeente Tilburg heeft daar bij justitie op aangedrongen, maar volgens een woordvoerster van het OM is de aanvraag nog onvoldoende onderbouwd.

Volgens de gemeente Tilburg is er wel degelijk genoeg bewijs dat er op de cityring in het centrum te vaak veel te hard gereden wordt. Onlangs maakte de politie bekend dat er bij 28 controles tussen juli en medio oktober, maar liefst 1.749 hardrijders op de bon werden geslingerd. Ook werden er rijbewijzen in beslag genomen. Eind oktober reed een 23-jarige Oosterhouter nog met 108 kilometer per uur over de Noordhoekring, waar maximaal 50 kilometer is toegestaan.

De gemeente Tilburg onderzoekt momenteel welke maatregelen er genomen kunnen worden, maar om de veiligheid op korte termijn te verbeteren is bij het OM een dringend verzoek ingediend om flitspalen te plaatsen. Volgens een woordvoerster van het OM is de nut en noodzaak nog onvoldoende bewezen. ,,Of er eerst ongelukken moeten gebeuren? Nee, natuurlijk niet. Maar wij vinden wel dat de gemeente eerst ook zelf kritisch naar de inrichting van de weg moet kijken. Wij werken bovendien met schaarse middelen. Om ergens een flitspaal te kunnen plaatsen, moeten we elders een flitspaal weghalen."Het OM vindt het niet nodig flitspalen te plaatsen. :o :o

Scaniafan
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
108 kilometer per uur over de Noordhoekring


Mhja... Qua rijstroken kan het, qua locatie verre van :x

Lotus Omega
Master
 Bericht 
Lijkt me ook niet nodig. Het zijn geen wegen om harder dan 50 te rijden en vaak kan je ook niet harder wegens de korte stukjes tussen verkeerslichten.

BaasTimo
Master
 Bericht 
'k Vind het sowieso geen prettige wegen om te rijden. Ze voelen allemaal zo smal aan. Tevens om de 500 meter stoplichten en overdag is het er zo druk dat je te paard sneller bent daar.

basjuh1981
Master
 Bericht 
BaasTimo schreef:
overdag is het er zo druk dat je te paard sneller bent daar.

Want dan kun je tussen de auto's door :thumb:

Spook
Master
 Bericht 
Heel die Cityring is een ellende. Kilometers omrijden. Elke keer weer. Allemaal in het centrum van de stad. Slecht voor het milieu. Slecht voor de portemonnee. Waanzin.

Lotus Omega
Master
 Bericht 
Hadden ze nooit moeten doen, maarja Nederland he. Daar houden ze zo van bouwen en wegwerkzaamheden. Ik weet in Dongen en Reusel een paar straten die ze een paar jaar geleden hebben verbouwd tot een fietsstraat. Die straten zijn nu helemaal verpest. Jammer, want zeker dat straatje in Reusel (Lensheuvel, als je naar BE rijdt) vond ik altijd een mooie buurt.

Pita
Master
 Bericht 
 
Tsja, dat is het beleid he, als de weginrichting wordt veranderd dan worden de rijbanen altijd versmald en de fietspaden verbreed, waardoor de indruk wordt gewekt dat met z'n tweeën naast elkaar gewoon toegestaan is.
Hier in Breda ook al een tweetal fietsstraten er bij gekregen. Ze blijven gewoon met z'n drieën naast elkaar rijden.

snovvdog
Master
 Bericht 
Dat is ook wat de beleidsmakers er mee bedoelen, ontmoedigen van inhalen van fietsers :fp: . Ze snappen het verkeer niet.

 Pagina 1 van 1 [ 9 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Bounty, Wouwie en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy