» Openbaar » Media    Pagina 1 van 1  [ 2 berichten ]
Ducantoni
Master
 Bericht 
nu.nl schreef:
Hulpverleners in de psychiatrie doen vaak geen aangifte van geweld, waardoor dit vaak onbestraft blijft. Angst voor represailles en het niet willen schenden van het beroepsgeheim zijn de belangrijkste redenen voor het uitblijven van de aangifte.

Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit in opdracht van het onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap.
Voor het onderzoek werden 35 diepte-interviews gehouden met slachtoffers die aangifte hebben gedaan, leidinggevenden uit de GGZ, politiefunctionarissen, leden van de rechterlijke macht en andere betrokkenen. Allemaal vinden ze dat agressie en geweld tot op zekere hoogte horen bij het werk in de psychiatrie. Maar het is onduidelijk waar de grens van het toelaatbare ligt.
Regels over de gronden waarop hulpverleners hun beroepsgeheim mogen doorbreken, blijken zo streng en ingewikkeld dat het slachtoffer er vaak van afziet.


De meest interessante frase is deze:
Citaat:
Allemaal vinden ze dat agressie en geweld tot op zekere hoogte horen bij het werk in de psychiatrie.

Merkwaardig/opvallend genoeg wordt daar in bepaalde beroepsgroepen anders naar gekeken.

no justice
Master
 Bericht 
Ik heb het al eerder gezegd. "Wij" in de psychiatrie hebben nul bevoegdheden en geen wapens. Dit in tegenstelling tot de politie waarbij de straf ook nog eens met 1/3e wordt verhoogd als je een agent klappen geeft. Toch moeten wij mensen begeleiden met ernstige psychiatrische aandoeningen. Psychotisch, autistisch, borderline, ernstige persoonlijkheidsstoornissen en ga zo maar door..... En er wordt inderdaad zelden tot nooit aangifte gedaan bij een escalatie. Ik kan hier uit eigen ervaring over mee praten.
Waarom niet? Waarom wel? Het is part of the job en vergeet niet dat je met zo'n client vaak wel verder moet. Schorsing kan maar verhuizen is vaak geen plek voor. Met dank aan de bezuinigingen op de GGZ. :[

 Pagina 1 van 1 [ 2 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Bounty, Wouwie en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy