» Openbaar » Media    Pagina 8 van 10  [ 453 berichten ]
Suggestief
Pro
 Bericht 
 
De remmen zitten in het differentieelhuis. Next.

GerbiE
Die hard
 Bericht 
volkskrant.nl
Citaat:
Monstertruckchauffeur ontkent eerder ongeluk

Stuntman Mario Doornink (50) ontkent dat hij in 2010 tijdens een evenement in Asten een ongeluk heeft veroorzaakt met een zware dragracemotor. Publiek werd volgens hem onder de voet gelopen in de drukte.
Doornink is bekend als de bestuurder van een monstertruck die vorig jaar in Haaksbergen in het publiek reed waardoor drie toeschouwers overleden.

Tijdens het verhoor onder ede bij de rechtbank in Den Bosch over het incident in Asten vertelde hij donderdag dat de dragracemotor extreem veel lawaai maakt. Bezoekers kwamen op het startgeluid af maar deinsden terug toen ze de motor zagen. 'Het kan dat ik met het stuur mensen heb geraakt, maar ik ben niet over mensen heen gereden.''

Een vrouw uit Apeldoorn zegt dat ze door de dragracer is overreden waardoor ze blijvend gewond raakte aan haar schouder. De vrouw wil de uitkomst van het getuigenverhoor gebruiken in een rechtszaak over schadevergoeding.

en nu ook op nu.nl

bruintje beer
Master
 Bericht 
Daar moeten toch wel ergens beelden van zijn, bij iemand thuis op de computer ofzo.

GerbiE schreef:
blijvend gewond
Kan dat?

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
open been? Dat kan blijvend zijn totdat de wormen je verder mogen verteren.

OT: hoe kun je nu gaan rijden met een dragracemotor waarbij je zo dicht bij mensen bent dat je ze met het stuur kan raken? Dan klopt er toch iets niet.

Pita
Master
 Bericht 
 
blijvend letsel, kan wel

basjuh1981
Master
 Bericht 
bruintje beer schreef:
Daar moeten toch wel ergens beelden van zijn, bij iemand thuis op de computer ofzo.

In een uitzending van Brandpunt hadden ze foto's ervan. Helaas geen bewegend beeld.

zerty
Master
 Bericht 
Hier 1 foto, op 1.08min.
Link


Maar als je met een Drageracemotor op een grasveld gaat rijden, heb je meerdere schroefjes los in je bovenkamer..........
Door die brede slick kan je niet sturen, maar je moet door je gewicht te verplaatsen van richting veranderen.

Ook de uitleg van de organisator zegt al genoeg. :duh:

En het is idd zeer raar dat niemand dat gefilmd heeft. :loco:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
2010, het is in 5 jaar tijd hard gegaan met dat idiote telefoon voor je giechel gedoe hoor. Toen kon men zich prima vermaken met een biertje zonder allerlei opname toestanden te ondernemen. Zie ook de desbetreffende foto.

zerty
Master
 Bericht 
Dave schreef:
2010, het is in 5 jaar tijd hard gegaan met dat idiote telefoon voor je giechel gedoe hoor.

Van de andere shows/demo's daar, zijn wel fragmenten te vinden. :loco:

flaskk
Master
 Bericht 
Met mijn htc desire kon je s'nachts nauwelijks filmen (en dat was in die tijd een high end telefoontje)

De shows wie wel gefilmd zijn, zijn vast in het daglicht ?

zerty
Master
 Bericht 
flaskk schreef:
De shows wie wel gefilmd zijn, zijn vast in het daglicht ?

Bij deze begon het het al een beetje te schemeren.
Link


Maar ik denk dat ik al weet waarom er geen foto's van zijn. :kniktja: :kniktja:
Kijk maar eens op 2.14 van dit filmpje. :applaus: :applaus: Dan ga je toch niet naar een motor kieken? :devil:
Link


De gezichten op 2.16 spreken boekdelen. :woop: :roflol: :roflol:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nu.nl schreef:
Burgemeester Haaksbergen verwerpt kritiek monstertruck-rapport

De veiligheidsvoorschriften in de vergunning voor het stuntevenement in Haaksbergen in september vorig jaar waren voldoende. Dat stellen burgemeester en wethouders van Haaksbergen. Ook met de kennis van nu was de vergunning afgegeven. Er is dan ook geen reden om de verleende vergunning alsnog te vernietigen.

Tot deze conclusie komen burgemeester en wethouders. Bij het evenement kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond, doordat een monstertruck rechtdoor in het publiek reed.

Volgens de burgemeester had "welke vergunning dan ook niets veranderd aan het ernstige ongeluk." Het komt wellicht hard en kil over dat het college het rapport van de bezwaarcommissie van de gemeente naast zich neerlegt. Maar "emotie vertroebelt de feiten", zo stelt hij.
Dranghekken. Volgens Gerritsen stond "nadrukkelijk" in de vergunning dat het publiek op een afstand van minstens 10 meter achter dranghekken moest staan. "'Dat is een voldoende veiligheidsmarge, zelfs als een stunt niet helemaal goed verloopt. Ook voor publiek dat in de rijrichting van de monstertruck stond." Direct na het ongeluk was er veel kritiek op het feit dat in die rijrichting toeschouwers stonden. Maar Gerritsen zegt dat er niets was gebeurd als het voertuig na de stunt gewoon zoals normaal een bocht had gemaakt. ''Nu is de truck rechtdoor en sneller gaan rijden. Hoe dat kon gebeuren moet uit het onderzoek van het Openbaar Ministerie blijken.''

Extreme scenario

Gerritsen erkent dat er meer informatie had moeten worden gevraagd over het optreden van de monstertruck. ''Maar als dat wel was gebeurd, en ik had gehoord hoe de stunt ging en dat er een veiligheidsknop aan boord was, had ik het groene licht gegeven. Je kunt niet in de meest extreme scenario's denken.'' De conclusies van het college staan haaks op het eindoordeel van de bezwaarcommissie van de gemeente. Deze stelde eerder dat burgemeester Gerritsen nooit een vergunning had mogen verlenen voor het fatale evenement. Hij zou de aanvraag volgens de commissie onvoldoende hebben voorbereid. Gerritsen had het verzoek moeten weigeren in het belang van de openbare orde, de veiligheid, de volksgezondheid en het milieu.

Verkeerde afweging

De commissie stelt dat de burgemeester een verkeerde afweging van belangen heeft gemaakt en niet volgens de regels handelde toen hij de vergunning toch afgaf. Verder waren de eisen die de gemeente wel aan het evenement stelde niet te handhaven. Een advocaat van de slachtoffers heeft al gemeld dat hij met het rapport naar de rechter wil stappen om de gemeente aansprakelijk te stellen voor het ongeluk.

Er lopen nog twee onderzoeken naar het drama in Haaksbergen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) kijkt ook naar de vergunning en hoe die is toegepast. Het Openbaar Ministerie doet ondertussen onderzoek naar mogelijke strafbare feiten rond het evenement.


10 meter en een dranghek is wel genoeg? :loco:

Dat is echt het enige gebaar wat ik hierop kan maken.

Doet me beetje denken aan dit:

Link


Oh wacht dat doen ze normaal gesproken ook daar; http://www.tubantia.nl/regio/haaksberge ... -1.4589793 :duh:

En Koos maar janken dat je maar gaat racen op een circuit. Nergens voor nodig, het kan gewoon allemaal in Haaksbergen :fp:

Tweebel
Master
 Bericht 
Je begint je toch af te vragen wat de competenties zijn waar ze burgemeesters op selecteren.

GerbiE
Die hard
 Bericht 
Dave schreef:
Volgens Gerritsen stond "nadrukkelijk" in de vergunning dat het publiek op een afstand van minstens 10 meter achter dranghekken moest staan.

Euuh, moeten dan niet gewoon de dranghekken 10 meter naar achteren ??
Ik heb het bij geen enkel evenement/concert meegemaakt dat het publiek afstand moet houden van de dranghekken, iedereen gaat er juist tegenaan staan - daar zijn die dingen voor!

Sander
FS medewerker
 Bericht 
Er hadden wat meer leestekens in de zin moeten staan denk ik. Dat leren de hoernalisten van tegenwoordig niet meer.

Zo is hij duidelijker denk ik.
Citaat:
Volgens Gerritsen stond "nadrukkelijk" in de vergunning dat het publiek, op een afstand van minstens 10 meter, achter dranghekken moest staan.


GerbiE
Die hard
 Bericht 
En dan hoop je maar dat alleen de joernalist zo slecht is met leestekens :boos:
Het zou me niet verbazen als de opsteller van de vergunning vergelijkbare zinnen heeft gebruikt.

bruintje beer
Master
 Bericht 
RTV Oost schreef:
Extra onderzoek naar glassplinter in motor monstertruck Haaksbergen

Justitie laat het Nederlands Forensisch Instituut NFI onderzoek doen naar een glassplinter die in de motor is gevonden van de monstertruck die vorig jaar september in Haaksbergen een drama veroorzaakte. Bij het drama kwamen drie mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Tijdens het technisch onderzoek om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen is de motor van de monstertruck helemaal uit elkaar gehaald. Daarbij is een glassplinter van 3,2 bij 4,7 millimeter gevonden op een rooster van de aanzuigbuis van de blower. Volgens de krant heeft de splinter mogelijk schade veroorzaakt en de rij-eigenschap van de truck beïnvloed. Of dat ook zo is, moet uit nader onderzoek blijken. De stuntman zegt in de krant dat de glassplinter een verklaring kan zijn waarom de truck niet wilde stoppen. Waar de glassplinter vandaan komt is een raadsel. Bij de stunt reed de monstertruck over een aantal autowrakken, waarvan vooraf de ruiten eruit zijn gehaald. Justitie heeft vastgesteld dat in de sponningen van de autowrakken nog glasresten aanwezig waren.
:loco: volgens mij zijn ze bij justitie helemaal van het padje.
En ja, natuurlijk vindt Mario dit een plausibele verklaring :x alles om maar niet toe te geven dat een poging tot sensatie uit de hand is gelopen.

zerty
Master
 Bericht 
bruintje beer schreef:
:loco: volgens mij zijn ze bij justitie helemaal van het padje.

+1.
bruintje beer schreef:
Daarbij is een glassplinter van 3,2 bij 4,7 millimeter gevonden op een rooster van de aanzuigbuis van de blower. Volgens de krant heeft de splinter mogelijk schade veroorzaakt en de rij-eigenschap van de truck beïnvloed.

Er zat laatst een blaadje en een vlieg in mijn luchtfilter, toch kon ik gewoon nog remmen. :kniktja: 8)

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Krant (media in het algemeen) en techniek is geen gelukkige combinatie. Dus dan moet je toch het technische rapport afwachten om te weten wat er nu echt aan de hand was. In theorie kan een ongelukkig terechtgekomen stuk rommel wel de gasklep blokkeren. Alleen vraag ik me dan wel af waar het luchtfilter was dat dat soort zaken moet tegenhouden.

zerty
Master
 Bericht 
NoCashCow schreef:
In theorie kan een ongelukkig terechtgekomen stuk rommel wel de gasklep blokkeren.

Dat kan, maar die glasscherf zat op een rooster voor de blower.
En aangezien zo'n rooster altijd voor de gasklep of carburateur zit, kan dat niet.
Misschien doen ze dat, om zoiets :roll: te voorkomen.
En omdat monstertrucks ook over zand rijden, zal er altijd een luchtfilter op zitten.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Ja, zo stond het in de media. Alleen zou het niet de eerste keer zijn dat er uiteindelijk heel iets anders aan de hand was. Want media en techniek is geen gelukkige combinatie.

Sherlock
Master
 Bericht 
 
Sander schreef:
Er hadden wat meer leestekens in de zin moeten staan denk ik.

Ik las het anders; ik dacht dat er 2 rijen van dranghekken nodig zouden zijn, waardoor een sluis van 10 meter breed ontstaat. Eigenlijk net als in een stadion, zoals hier:

Afbeelding

BLikent
Master
 Bericht 
Citaat:
Monstertruckdrama kost gemeente Haaksbergen al 167.000 euro

De gemeente Haaksbergen heeft vorig jaar 167.000 euro uitgegeven aan de nasleep van het monstertruckdrama. De grootste kostenpost blijkt de inhuur van externe communicatiebureaus, die in totaal 89.000 euro hebben gekost.

In maart dit jaar werd al bekend dat de inhuur van Albers en de Vries tot en met maart zo'n 50.000 euro heeft gekost. Daarnaast huurde de gemeente nog twee communicatiebureaus: Taal en Teken communicatieadvies en HowAboutYou.

De totale kosten in 2014 van het monstertruckdrama zijn als volgt onderverdeeld:
Communicatie: 89.000 euro
Financiën: 23.000 euro
Hulpverlening getroffenen en verwanten: 12.000 euro
Juridische afwikkeling: 9.000 euro
Monitoring psychosociaal en maatschappelijk: 5.000 euro
Rouwverwerking en herdenking: 3.000 euro
Strafrechtelijk onderzoek: 26.000 euro

Kosten blijven oplopen
In 2015 zullen de kosten van de nasleep van het drama nog verder stijgen. De kosten voor het inhuren van externe communicatiebureaus wordt geschat op 56.000 euro. Daarnaast zullen er onder andere nog kosten worden gemaakt voor de rechtszaken die nog gaan volgen.

Volgens de gemeente Haaksbergen is het nog niet duidelijk wie er precies voor de kosten gaat opdraaien. De provincie zou de gemeente toegezegd hebben bij te willen dragen aan de communicatiekosten, maar daar is door Gedeputeerde Staten nog geen uitsluitsel over gegeven.
Bron: RTV Oost

Aanhanger
Master
 Bericht 
Meer dan de helft uitgegeven aan damage control.
Iedereen z'n eigen prioriteiten of zoiets.

Tweebel
Master
 Bericht 
Waarom heb je een duur extern communicatiebureau nodig? Daarvoor heeft een gemeente toch juist mensen in dienst (of anders lenen bij het Rijk oid).

En dan nog slaan ze een modderfiguur.

WJM
Master
 Bericht 
 
Aanhanger schreef:
Meer dan de helft uitgegeven aan damage control.
Iedereen z'n eigen prioriteiten of zoiets.


Van 'de beeldvorming is niet goed' naar 'de beeldvorming kan nog veel beroerder'.

Mr.Cabdriver
Die hard
 Bericht 
Mooie ronde bedragen ook... zal wel netjes op €500,- afgerond zijn O:)

-Joske-
Master
 Bericht 
Tweebel schreef:
Waarom heb je een duur extern communicatiebureau nodig?

Andermans geld uitgeven is zo gemakkelijk.

zerty
Master
 Bericht 
BLikent schreef:
De grootste kostenpost blijkt de inhuur van externe communicatiebureaus, die in totaal 89.000 euro hebben gekost.

En wat doen die dan?

Raymond
Master
 Bericht 
zerty schreef:
En wat doen die dan?

Ik had ooit een sollicitatiegesprek met iemand die ook een communicatiebureau runde. Gezien de omgeving zou die vent er best bij kunnen zitten. :lol: Binnen 15 minuten was ik er al klaar mee maar voor de vorm toch even het gesprek af gemaakt. Die vent viel over elk woord wat ik zei, wist alles negatief uit te leggen en was het nergens mee eens. Ik heb even een nachtje nagedacht over hoe ik het beste 'val toch dood lul' netjes kon verwoorden.
Dus wat ze doen? Zure brieven schrijven denk ik in een taal die toch nog enigszins netjes over komt. En rekeningen schrijven natuurlijk. Hoge rekeningen.

WJM
Master
 Bericht 
 
zerty schreef:
BLikent schreef:
De grootste kostenpost blijkt de inhuur van externe communicatiebureaus, die in totaal 89.000 euro hebben gekost.

En wat doen die dan?

Extern communiceren.
Ambtenaren zijn nogal autistisch, van hen kun je dat niet verwachten.

Marten320TD
Master
 Bericht 
 
Claims kunnen nóg meer kosten, zal men denken. Dus huurt men een professioneel downplayer in. Volgen er alsnog claims, dan kunnen ze deze club aansprakelijk stellen.

Het enige verband tussen het stuk glas en "weigerende remmen" wat ik kan bedenken, is dat het stuk glas precies de vacuümleiding naar de rembekrachtiging heeft afgesloten.

Maar idd, journalisten (NAP) en techniek.....

Scaniafan
Master
 Bericht 
Albers & De Vries:

Citaat:
Betere verhalen die langer bijblijven. Dat is waar communicatie om draait en dat is wat Albers De Vries communicatie doet.


Taal en Teken communicatieadvies heeft niet eens een website (althans, niet eentje die snel te vinden is op een Google Plus pagina na) en HowAboutYou is een social media bedrijf...

Aanhanger
Master
 Bericht 
Mr.Cabdriver schreef:
Mooie ronde bedragen ook... zal wel netjes op €500,- afgerond zijn
Ze factureren alleen hele uren.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
@Aanhanger :rofl: :rofl: :rofl:

Bambi killer
Master
 Bericht 
zerty schreef:
De gezichten op 2.16 spreken boekdelen.


TIEETUUUUH!!!!!

zerty
Master
 Bericht 
Marten320TD schreef:

Het enige verband tussen het stuk glas en "weigerende remmen" wat ik kan bedenken, is dat het stuk glas precies de vacuümleiding naar de rembekrachtiging heeft afgesloten.

Zonder vacuüm heb je natuurlijk nog gewoon remmen. Alleen moet je dan harder op de pedaal duwen.

Marten320TD
Master
 Bericht 
 
zerty schreef:
Zonder vacuüm heb je natuurlijk nog gewoon remmen. Alleen moet je dan harder op de pedaal duwen.


Klopt :thumb: , maar wie weet heeft dat verschil in rembekrachtiging net het verschil gemaakt tussen op tijd stil staan en het gebeuren nu. Zeker als je zijn vorige stunts in ogenschouw neemt waar hij, "voor de show/ grap" wéĺ net op tijd kon remmen.

Maar dit is natuurlijk allemaal speculazen. Het feit blijft dat een onverantwoorde showman in een te kleine arena zijn stunt heeft uitgevoerd.

zerty
Master
 Bericht 
Marten320TD schreef:
Klopt :thumb: , maar wie weet heeft dat verschil in rembekrachtiging net het verschil gemaakt tussen op tijd stil staan en het gebeuren nu.

Een stuk glas word nooit in een vacuümslang van de rembekrachtiging gezogen. Dan zou het via de rembekrachtiging erin moeten zijn gekomen. En dan kan het nooit door een terugslagklep enz. ergens op een rooster belanden. :schudnee:

WimLex
Master
 Bericht 
Overzicht: net sluit zich rond organisatie monstertruckevenement

Het gemeentebestuur van Haaksbergen vindt dat de vergunning voor het fatale monstruckevenement in de gemeente terecht is verleend. Maar daar lijkt niemand het mee eens. De kritiek op de gemeente op een rij:

28 september 2014: Tijdens het jaarlijkse evenement AutoMotorSportief rijdt een monstertruck rechtdoor, het publiek in. Drie toeschouwers overlijden, de chauffeur wordt aangehouden.

29 september: Volgens internationale richtlijnen mocht er geen publiek staan in de rijrichting van de stunt. Ook letselschadespecialisten kraken de vergunning die voor het evenement was afgegeven. "Prutswerk'', zeggen zij.

30 september: De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint met een onderzoek, met name naar de rol van de gemeente Haaksbergen. Er zijn veel vragen over de inhoud en het verlenen van de vergunning.

1 oktober: De truckchauffeur wordt vrijgelaten, maar blijft verdachte.

3 oktober: Letselschadespecialist Yme Drost dient namens Haaksbergenaren bezwaar in tegen de vergunning.

9 oktober: Ook letselschade-advocaat Martin de Witte vindt dat de vergunning voor het monstertruckevenement nooit afgegeven had mogen worden. Hij zegt dat uit naam van een van de omwonenden van het parkeerterrein.

17 februari: De Commissie Bezwaarschriften van de gemeente Haaksbergen veroordeelt de afgegeven vergunning. "Had nooit mogen gebeuren."

11 maart: Hoewel de Commissie Bezwaarschriften het dus onterecht vindt, blijft burgemeester Hans Gerritsen erbij dat de vergunning terecht is verleend. Hoogleraar veiligheid en rampenbestrijding Ben Ale noemt het verlenen van de vergunning 'idioot'.

20 mei: De Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteert een kritisch rapport: alle betrokkenen bij de organisatie van het fatale ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen hebben te weinig oog gehad voor de veiligheidsrisico's. Lestelschadespecialist Yme Drost roept burgemeester Gerritsen van Haaksbergen op om zijn functie neer te leggen.
RTL Nieuws / ANP

###

Maarree ... wanneer krijgen we te horen wat er mis was met de auto/truck ?

zerty
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Maarree ... wanneer krijgen we te horen wat er mis was met de auto/truck ?

Volgens mij zat het probleem op de stoel. :kniktja: :kniktja:

vw-driver
Master
 Bericht 
Fracties Haaksbergen laten burgemeester vallen vanwege monstertruckdrama, Hans Gerritsen stapt op
woensdag 27 mei 2015

Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen stapt toch op. Alle fracties zegden vanavond tijdens een raadsvergadering over het monstertruckdrama het vertrouwen in hem op.

Gerritsen lag onder vuur na het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, waarin felle kritiek werd geuit op zijn functioneren. Zo zou de burgemeester niet voldoende betrokken zijn bij het verlenen van de vergunning. De gemeente stelde amper eisen aan de vergunning en had te weinig kennis en expertise in huis om de risico's te kunnen beoordelen.

Excuses, maar niet aftreden

Voorafgaand aan de vergadering gaf Gerritsen nog aan dat hij niets zag in aftreden. Wel erkende hij dat er onder zijn bewind fouten zijn gemaakt. "Een gebrek aan alertheid, een gebrek aan scherpte bij het beoordelen van deze aanvraag, een te informele werkwijze in praktijk, amper betrokkenheid van het management. Deze kritiek is hard maar terecht. Ik erken deze fouten, neem de kritiek ter harte en bied daarvoor mijn excuses aan."


Tijdens de vergadering gaven alle fracties aan dat ze Gerritsen vooral het gebrek aan zelfreflectie verwijten. Ook dat hij de vergunning zoals hij was in stand zou houden, nam de raad hem ernstig kwalijk. Ze adviseerden hem dan ook op te stappen.

Vertrouwen is cruciaal

Na de schorsing kon Gerritsen niet anders dan zijn functie neerleggen. "Er is onvoldoende vertrouwen in mij als burgemeester en vertrouwen is cruciaal. Het was een eer om burgemeester van Haaksbergen te zijn. Ik heb hier een mooie en dynamische tijd gehad, maar er zijn helaas ook vreselijke dingen gebeurd. Ik wens slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk met de monstertruck kracht en sterkte toe. Ik draag wat er is gebeurd in mezelf mee", verklaarde Gerritsen.

Na de bekendmaking van Gerritsen is besloten de raadsvergadering te beëindigen

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.as ... 8818&cat=1

flaskk
Master
 Bericht 
Afbeelding

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Hansje fijn aan het wachtgeld en verder komt hij er gewoon mee weg. Openbaar bestuur is nog steeds de beste manier om bij falen met een zak geld weg te komen...

zerty
Master
 Bericht 
NoCashCow schreef:
Hansje fijn aan het wachtgeld en verder komt hij er gewoon mee weg.

:nah: Diep triest dit, natuurlijk hadden ze nooit een vergunning mogen geven. Maar de echte schuldige zat achter het stuur en doet net alsof de truck niet in orde was. :roll:

flaskk
Master
 Bericht 
Tja, dat vind ik nog steeds discutabel, als de gemeente een houding heeft gegeven, je gaat het doen of we zoeken wel een ander.

Ik denk namelijk niet als je als monstertruck houder de breedte hebt om vaak "nee" te geven, feit is dat hij niet verzekerd is, en het er naast deed zegt al genoeg....

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Het is vaak sappelen in de entertainment. Dus zo raar is het niet dat er soms onverantwoorde risico's worden genomen. Dat is waarom we mensen betalen en op de positie zetten om die risico's in te schatten en dat middels vergunningen te reguleren. Uitgerekend die mensen lopen geen risico als ze falen.

Walker
Master
 Bericht 
Schopje:


Citaat:
OM gaat bestuurder monstertruck Haaksbergen vervolgen

Gepubliceerd: 09 juni 2015 10:40 Laatste update: 09 juni 2015 10:55

De bestuurder van de monstertruck die vorig jaar in Haaksbergen een ernstig ongeluk veroorzaakte, wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd.

Dat meldt de NOS.

Het OM legt Mario D. dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste. Ook de Stichting Sterevenementen, de organisator van het evenement in Haaksbergen, wordt vervolgd voor deze tenlastelegging.

D. reed vorig jaar in september het publiek in tijdens zijn stuntshow. Daarbij vielen drie doden en raakten 28 mensen gewond. Enkelen van hen zijn nog steeds bezig met revalidatie.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens D. bleef het gas hangen. Naar de oorzaak wordt nog volop onderzoek gedaan.


Vergunning

De gemeente Haaksbergen had een vergunning verleend voor het evenement en heeft daar achteraf veel kritiek op gekregen. Burgemeester Hans Gerritsen stapte twee weken geleden om die reden op.

De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) concludeerde dat er te weinig naar de veiligheid van het publiek is gekeken. Ondanks het strenge rapport heeft het OM besloten om de gemeente Haaksbergen niet te vervolgen.

De eerste zitting tegen D. en Stichting Sterevenementen is in september.

http://www.nu.nl/binnenland/4064977/gaa ... olgen.html

zerty
Master
 Bericht 
Walker schreef:
Volgens D. bleef het gas hangen. Naar de oorzaak wordt nog volop onderzoek gedaan.

Ik ben benieuwd wat hij dadelijk onder ede verklaard. :[

Walker
Master
 Bericht 
Ik zou de producent aansprakelijk stellen! :x

 Pagina 8 van 10 [ 453 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…