» Openbaar » Media    Pagina 1 van 1  [ 9 berichten ]
BLikent
Master
 Bericht 
De Telegaaf schreef:
Rijkswaterstaat koopt informatiedienst VID

LIJNDEN - Rijkswaterstaat neemt een groot deel van de VerkeersInformatieDienst (VID) en het personeel over. De overname is vorige maand gedaan, maar nu pas bekendgemaakt. Op 1 maart 2018 moet de overname een feit zijn.

Volgens Rijkswaterstaat passen de activiteiten van de VID in het streven om de weggebruiker voortdurend te informeren over de toestand op het wegennet. Ook de website met verkeersinformatie hoort bij de overname.

Bij de VID werken nu twintig mensen. „Verkeersmanagement is de voornaamste taak: het ondersteunen van wegbeheerders en aannemers. We streven ernaar de doorstroom van verkeer soepel te laten verlopen, ook bij evenementen”, aldus een VID-woordvoerder.

De fileberichten die de VID op de radio voorleest, zoals bij enkele regionale omroepen, vallen buiten de overname. Het is nog niet bekend of en hoe deze dienst wordt voortgezet.


Walker
Master
 Bericht 
Verkeerskunde schreef:
Deel VID door als INMOVES

maandag 20 november 2017 Guus Puylaert 105x gelezen

De VerkeersInformatieDienst (VID) is zich de afgelopen tien jaar steeds meer gaan richten op verkeersmanagement. Omdat de naam VID dit type werkzaamheden niet goed dekt, gaat het verkeersmanagementgedeelte door onder de naam INMOVES.

INMOVES richt zich op gedragsbeïnvloeding van automobilisten. Ze wint reistijdinformatie in via onder meer bluetooth, doseerinstallaties en tijdelijke camera’s. Het bedrijf wil ook inventieve, nieuwe oplossingen ontwikkelen om bij specifieke situaties in te kunnen zetten.


File-berichten komen bij veel stations al via de ANWB. Daar zullen meer radio-stations nu gaan shoppen. Echter was is de impact voor FS? Want op BNR komen de files van de ANWB, en de flitsers van Flitsmeister.

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
Walker schreef:
INMOVES richt zich op gedragsbeïnvloeding van automobilisten.

Ik hoop dat dat voortaan wat beter aangepakt wordt dan bij een file iemand 50 km om laten rijden omdat ze alleen snelwegen aanraden en geen N wegen.

Walker
Master
 Bericht 
Laat de massa maar die 50 km omrijden, dan pak ik wel de N-weg. :[

liquid_force
Master
 Bericht 
was de VID oorspronkelijk niet een spin-off van Rijkswaterstaat medewerkers?

BLikent
Master
 Bericht 
VID schreef:
De VID

De VID (VerkeersInformatieDienst) richt zich in haar dienstverlening op het verstrekken van verkeersinformatie aan radio- en televisiestations, het verlenen van verkeersmanagementdiensten en de exploitatie van verkeersgegevens.

Het begin van de VID
Het verhaal van de VID begint in 1998, toen het Korps Landelijke PolitieDiensten haar Politieverkeerscentrale liet opgaan in TIC-Nederland en stopte met het verspreiden van verkeersinformatie aan burgers. Een aantal mensen, waaronder Jelles Bode en Theo Gerritsen, die in het Driebergense hun sporen hadden verdiend, besloten het gat te vullen middels een samenwerking met het telecommunicatiebedrijf US Telecom. De VerkeersInformatieDienst was een feit. Inmiddels is het personeelsbestand gegroeid naar 21 enthousiaste medewerkers verdeeld over twee afdelingen: ‘Informatie en Media’ en ‘Projecten en Beheer’.

Niet RWS maar KLPD zoals te lezen is op de VID-site.

liquid_force
Master
 Bericht 
BLikent schreef:
Niet RWS maar KLPD zoals te lezen is op de VID-site.

aaaj ja, dat was het ...

Mattinus
Pro
 Bericht 
 
Ik voorspel vanaf maart 2018 een extreem lage filedruk.. O:)

Feitelijk
Master
 Bericht 
BLikent schreef:
De overname is vorige maand gedaan, maar nu pas bekendgemaakt.

Achteraf wist ik het dus blijkbaar al:


Afbeelding
Afbeelding

 Pagina 1 van 1 [ 9 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Karbargenbok en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy