» Openbaar » Media    Pagina 40 van 46  [ 2298 berichten ]
basjuh1981
Master
 Bericht 
Die zal toch wel opgeschreven zijn.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
'Achterlijke idioten', vrachtwagenchauffeur woest over massaal negeren rode kruizen A27

Op de A27 tussen Hank en Nieuwendijk ontstond zaterdagochtend een hele gevaarlijke situatie. De weg werd urenlang afgesloten na een ongeluk. Maar de rode kruizen boven de weg werden massaal genegeerd, zag vrachtwagenchauffeur Edwin van den Ouweland.

"Ik ben bijna dertig jaar chauffeur. Maar zo zout als deze zaterdagochtend heb ik het nog nooit gegeten", verzucht Van den Ouweland. "Dit was echt absurd!"

Mafkees
Van den Ouweland draaide 's ochtends de A27 op richting Utrecht. "Daar was niks aan de hand. Maar bij de afslag Keizersveer begonnen de borden te knipperen naar '90'. Na die brug waren rode kruizen boven de snelweg te zien. Behalve bij de afslag Hank, daar reden drie auto's voor mij. Twee zijn er - net zoals ik - bij Hank afgegaan. Eén negeerde de rode kruizen en reed gewoon rechtdoor. Wat een mafkees!"

Eenmaal in Hank kon Van den Ouweland de snelweg zien: "Daar zag ik wel weer auto's rijden. Ik dacht dus dat de weg weer vrij was." De trucker probeerde weer in te voegen, maar de weg bleek nog lang niet vrij. "Dat betekent dus dat iedereen die me voorbij kwam, de rode kruizen had genegeerd. Dat maakt me zo boos! Waar zijn die mensen mee bezig? De weg is niet voor niets afgesloten. Je weet dus dat daar mensen werken en toch reed iedereen door! Stelletje achterlijke idioten."

Keren op de weg
In de file die na het ongeluk op de A27 was ontstaan, zag de vrachtwagenchauffeur nog iets raars gebeuren. "In de verte zag ik een taxi en een busje op de snelweg draaien. Die kwamen terugrijden. Zonder aanwijzingen van de politie of Rijkswaterstaat. Terwjl er nog auto's - weliswaar heel erg rustig - kwamen aanrijden om aan te sluiten in de file. Belachelijk!"

Daarop belde Van den Ouweland 112. "Met de boodschap dat het goed fout ging op de A27. Daar schrokken ze van en de woordvoerder beloofde maatregelen te treffen."

Van den Ouweland greep zelf ook nog in, toen hij zag dat een vrachtwagen hem in wilde halen, onder de rode kruizen door. "Toen heb ik besloten mijn vrachtwagen dwars over de snelweg te zetten. Achter mij stond nog een vrachtwagenchauffeur. Die volgde mijn voorbeeld. Zo hebben we die chauffeur ingebouwd."

Boetes verhogen
Ook een berger - die was opgeroepen voor het ongeluk waarna de weg werd afgesloten - had last van doorrijdende automobilisten. "Ik reed met alle zwaailampen aan onder de kruizen door en werd gewoon gevolgd ondanks dat de weg dicht was. Politie en Rijkswaterstaat hebben er alles aan gedaan om het veilig te maken, maar dat heeft tijd nodig."

"Ze mogen van mij de boetes voor het negeren van rode kruizen boven de weg verhogen tot vijfhonderd of zeshonderd euro", vertelt trucker Van den Ouweland boos. "Voor hetzelfde geld waren er door dit soort grappen in de file ook auto's op elkaar gebotst."

'Mensen denken dat ze goed chauffeur zijn'
"Het gebeurt best vaak dat bij ongelukken rode kruizen boven de weg worden genegeerd", vertelt Suzanne Maas van Rijkswaterstaat.

"Dit 'afkruizen' doen we ver van tevoren, zodat mensen op tijd van die rijbaan af zijn. Dit moeten we steeds eerder doen, omdat mensen vaak doorrijden tot ze zien wat er aan de hand is. Mensen denken vaak dat ze een goed chauffeur zijn en dat ze nog ruimte genoeg hebben om op tijd aan de kant gaan. Maar vaak gebeurt dit toch te laat. We vragen mensen ons het werk te laten doen. Laat ons samen met de politie inschatten over hoeveel kilometer een afkruising nodig is."

2 Geluidsfragmenten

Afbeelding


JeffreyM
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Van den Ouweland greep zelf ook nog in, toen hij zag dat een vrachtwagen hem in wilde halen, onder de rode kruizen door. "Toen heb ik besloten mijn vrachtwagen dwars over de snelweg te zetten. Achter mij stond nog een vrachtwagenchauffeur. Die volgde mijn voorbeeld. Zo hebben we die chauffeur ingebouwd."

:applaus: :applaus: :thumb: :thumb:

zadkine
Master
 Bericht 
RWS schreef:
Dit moeten we steeds eerder doen, omdat mensen vaak doorrijden tot ze zien wat er aan de hand is.


Dat is dus juist de grootste fout.
Steeds eerder en daar eigenlijk onnodig afkruisen.
Vele jaren terug maakte men de wachttijd tussen rood en groen ook steeds langer (ontruimingstijd dus).
Gevolg...er gingen nog meer mensen door rood rijden.Want het verkeer van de andere kant kwam toch nog niet.

Op gegeven moment is die ontruimingstijd weer verkort tot bijna 0.

En nam roodrijden vanwege de risico's heel snel weer af.

Dus RWS.

Direct achter 1e rode kruis dient de bots te staan. Altijd !!!!


Overigens zou het wel beter zijn als tussen die matixen in ook nog eens de reden van die kruisen zou staan (of knipperen)
Hebbne ze in duitsland ook op de A2. Zie je of er een file verderop is, of werkzaamheden .

Suggestief
Pro
 Bericht 
 
Ja ja, dat is dus de wereld van nu. Automobilisten moeten een uitleg krijgen anders stoppen ze niet :fp:
Rood betekent niet doorrijden, zo moeilijk is dat toch niet?

Raaf
Master
 Bericht 
Ooit betekende een rood kruis gevaar. Nu is het doorgaans "wegens luljieu reden afgesloten prima stuk asfalt".
Natuurlijk is het respect voor het rode kruis dan aan corrosie onderhevig. Meestal (95% van de tijd?) is er namelijk helemaal niets onveiligs aan de hand. Zelf zal ik het niet snel doen, maar ook ik ben weleens geconfronteerd met rode kruizen over beiden rijstroken die ineens op kwamen. Toen heb ik ervoor gekozen om rustig door te rijden.

Toen was er niets aan de hand. En voor de volgende afrit waren de rode kruizen weer verdwenen. Iemand op een verkeerd knopje gedrukt? Ik was in ieder geval niet van plan zomaar te stoppen op de snelweg.

Feitelijk
Master
 Bericht 
Raaf schreef:
Natuurlijk is het respect voor het rode kruis dan aan corrosie onderhevig.

Oh is dat zo natuurlijk?

zadkine
Master
 Bericht 
Feitelijk schreef:
Oh is dat zo natuurlijk?


Ja....
iets met een schaapje dat 10 keer onterecht "wolf" roept.
En dus niet meer geloofd wordt de elfde keer als het ineens terecht wolf roept.

Dit verhaaltje zouden meer beleidsmakers zich voor de geest moeten houden, evenals bv. degenen die kruizen aan zetten.

Feitelijk
Master
 Bericht 
Tien keer niet gecrashed met een borrel op. Tien keer niet dood gegaan met 100 door de kom. Tien keer niet de staatsloterij jackpot postcode gewonnen. Tien jaar lang niet dood aan sigaretten gegaan.

zadkine
Master
 Bericht 
Is niet iets natuurkundigs of statistiek, dat verhaaltje....gaat over de psyche van de mens.

En dan vooral bij acties waar andere mensen ten onrechte alarm slaan.

Feitelijk
Master
 Bericht 
Het blijft een drogreden.
Om maar door een kruis te rijden omdat vorige week een spitsstrook was afgekruist is nonsens. Dan ben je wel heel erg op zoek naar een excuus.

zadkine
Master
 Bericht 
Feitelijk schreef:
omdat vorige week een spitsstrook was afgekruist is nonsens

omdat de vorige 10 weken constant een strook was afgekruist zonder enig aanwijsbare reden....maar je daardoor wel telkens in de file terecht komt.
Dat is de strekking vh verhaaltje, niet van 1 keertje een dichte strook.

Overigens geef ik hier alleen aan waarom mensen hun geduld gaan verliezen met die kruizen. Vooralsnog heb ik ze wel netjes gehoorzaamd. Maar dat kan te maken hebben met de regio waar ik het meeste rijdt

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Feitelijk schreef:
omdat vorige week een spitsstrook was afgekruist is nonsens. Dan ben je wel heel erg op zoek naar een excuus.

Echt niet.. Als je dagelijks 6 tot 8 keer over de A4 rijdt bij Schiphol dan geloof je het wel met die rooie kruizen meuk en dan rij je gewoon met 160 over die strook heen. Nu na jaren hebben ze bedacht dat dat kruis er eigenlijk wel af kon maar deze situatie is dus op veel meer plekken aan de bal.

We zijn niet allemaal zoals jou die smorgens voor dag en dauw bij de opvang aankomen en dan aan de begin des middags weer terug voor de drukte uit. Sommigen mogen meerdere keren per dag over hetzelfde stuk heen en weer knallen en dan wordt dat kruizenbeleid dus irritant. Gewoon schrijnend; verkeersbeleid/spitsstroken-links-van-de-snelweg-moeten-weg-t92999.html .. Maar daar hoor je ze dus niet over in het Staatsjournaal! Nee dan gaan we het hebben over een of ander pauperinteeltdorp wat zonder water zit. Nobody gives a.. Juist.

Feitelijk
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Als je dagelijks 6 tot 8 keer over de A4 rijdt bij Schiphol dan geloof je het wel met die rooie kruizen meuk en dan rij je gewoon met 160 over die strook heen

Spreek voor jezelf...

Raaf
Master
 Bericht 
Feitelijk schreef:
Oh is dat zo natuurlijk?

Ik rem harder voor een bordje "ausfahrt" dan een adviessnelheid van 50 in NL. Gewoon omdat je weet wat er kan/gaat komen, en de adviessnelheden hier in NL op adviestempo bij sneeuw afgestemd zijn.


Feitelijk schreef:
Spreek voor jezelf.

Ik zal zelf niet snel een rood kruis negeren, maar of ik de maatstaf van de gemiddelde chauffeur ben?
Iets wat je niet vaak ziet valt meer op dan iets wat je dagelijks ziet.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Feitelijk schreef:
Spreek voor jezelf...

Doe ik dan ook ;)

Lijkt me ook een volstrekt logische redenering, je gaat niet iemand iets verbieden zonder goede argumentatie. "Omdat het niet mag!" of "omdat ik het zeg!" gaat er bij mij niet meer in.

basjuh1981
Master
 Bericht 
De kinderen van Feit zijn nog niet zo oud, dus die slikken dat argument nog ;)

A4
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
zag de vrachtwagenchauffeur nog iets raars gebeuren.

Ja, want vrachtwagenprofessionals zijn het toonbeeld van fatsoen op de weg ;( :fp:

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
A4 schreef:
Ja, want vrachtwagenprofessionals zijn het toonbeeld van fatsoen op de weg

Zitten genoeg goede tussen....en ook een heleboel klootzakken. Waar ik mij aan kapot erger is dat er achter mij een heel stuk niemand rijdt en dat ze dan voor mijn neus moeten gaan inhalen als ik er met 130 aan kom...echt wacht 3 sec en ik ben er langs en dan hinder je niemand :duh:

A4
Master
 Bericht 
Waar ik mij aan kapot erger is dat er achter mij een heel stuk niemand rijdt en dat ze dan voor mijn neus moeten gaan inhalen als ik er met 130 aan kom...echt wacht 3 sec en ik ben er langs en dan hinder je niemand :duh:

En daarom pak ik dus rode kruizen als dat gebeurd. Ik weiger daarvoor te moeten remmen. Het gebeurde me afgelopen woensdagavond tot 3 keer toe op een stukje van 15km op de A1 bij Voorst. Plusstrook op links zat dicht (milieu bullshit), dan is die strook dus mijn uitwijkstrook om niet te hoeven remmen.

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Ik wil nog weleens een licht en toeter concert geven...helemaal in het stuk waar een inhaalverbod is.

regiorunner
Master
 Bericht 
Ik wil nog weleens een licht en toeter concert geven...helemaal in het stuk waar een inhaalverbod is.


Groot licht is nauwelijks zichtbaar een toeter alleen echt als de radio uit staat :x :fp:

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Gezien het lichtconcert dat je soms terug krijgt horen ze het wel :lol:

JeffreyM
Master
 Bericht 
Citaat:
Berging A.Barendregt
Ondertussen op de #A16 is er een voertuig tegen een BOTS aangereden. Berger neemt deze direct mee. Zware berger begint met aankoppelen vw.

:fp: :fp:
Twitter

BOTS stond er door dit ongeluk

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Maar zijn ogen waren vast prima... :roll: :roll:

JeffreyM
Master
 Bericht 
:fp: :fp: :fp: :fp:
Citaat:
Een hoop mensen die nog steeds niet weten wat die ❌❌❌ betekenen op de #A16 L 20,6 Wordt er wel verdrietig van. Nu moeten ze wachten.

Afbeelding
Twitter

HypHyper
Master
 Bericht 
Richting Amsterdam?

Afbeelding

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Wacht even, al die auto's zijn door het rode kruis gereden?

Aanhanger
Master
 Bericht 
Wacht even

Ja doei. :dag:

keokiracer
Master
 Bericht 
Wacht even, al die auto's zijn door het rode kruis gereden?

Als er een schaap over de dam is volgen er meer.

JeffreyM
Master
 Bericht 
Wacht even, al die auto's zijn door het rode kruis gereden?

Ja :x :x

Bussloo
Master
 Bericht 
Da's een rijdende stilstaande kassa. Stelletje lemmings!

Een nieuwe naam voor boetes uitgeschreven voor het massaal negeren van een rood kruis boven de weg: Lemmingtax!

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
En we hebben weer een ASO:

https://twitter.com/vid/status/846363706590154756

Die gewoon stront in zijn/haar ogen had zitten.

garco
Master
 Bericht 
Een slagboom op de snelweg, wie verzint dat nou?!

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
garco schreef:
Een slagboom op de snelweg, wie verzint dat nou?!

Nou, dat zijn er nog al wat hoor. Maar is gewoon dom als je eer rood kruis negeert. En dan is de ultieme straf een slagboom door je voorruit

Signum
Master
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Maar is gewoon dom als je eer rood kruis negeert


Het zijn er wel meer dan één. Buiten het rode kruis wordt er ook nog een lichtconcert aan lampen genegeerd en een gesloten verklaring.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Signum schreef:
Het zijn er wel meer dan één. Buiten het rode kruis wordt er ook nog een lichtconcert aan lampen genegeerd en een gesloten verklaring.

Dat dus.
ofwel:
Jack.Ryan schreef:
Die gewoon stront in zijn/haar ogen had zitten.


JeffreyM
Master
 Bericht 
Citaat:
Team Hoofdwegen‏ @POL_Hoofdwegen 4 u
Team Hoofdwegen heeft geretweet VID
Onze collega's handhaven op ❌❌❌ negatie op de A4 rechts 2.4 zodat de werkzaamheden veilig verlopen. Al ruim 50 bekeuringen!! #Schipholtunnel

Twitter

Is ook beeld van rood kruis negeerders op de A4 (GIF) :fp: :fp:

JeffreyM
Master
 Bericht 
Citaat:
Dit blijft ook voor ons ONBEGRIJPELIJK! Auto met een noodgang over de linker rijstrook en dus de ❌❌❌ negeren. En zo zijn er meer.

En weer..... (GIF)

Kami
Master
 Bericht 
Waar die matrixborden hangen hebben bijna overal camera's.
Is het dan zo moeilijk om voor de tijd van een kruis een opname te maken en de overtreders eens aan te schrijven als RWS ?

Vanochtend op de A2 een LKW die een rood kruis negeerde op de meest rechter rijstrook, en dan net voor de pijlwagen een collega afsnijden.
Medewerkers van RWS staat erbij en kijkt erna en negeert het gewoon.

keokiracer
Master
 Bericht 
JeffreyM schreef:
En weer..... (GIF)

Daar op links hangt volgens mij geen kruis daar waar die auto rijdt, pas waar het portaal staat staat volgens mij het eerste kruis.

bert65
Master
 Bericht 
Nee, hij heeft al minimaal 1 kruis genegeerd.

keokiracer
Master
 Bericht 
Hmmja, ik zit even terug te kijken in de Twitterfeed van de VID en er staat inderdaad al eerder een kruis. Mijn fout (f)

JeffreyM
Master
 Bericht 
Er waren weer even rode kruizen ivm met een pechgeval
Citaat:
@POL_Hoofdwegen 19 min.
Staandehouding van een ❌ rijder te zien. Verklaring: "Ze lieten mij er niet tussen."

Citaat:
meldkamervid‏ @meldkamervid 15 min.
@POL_Hoofdwegen Ik hoopte al dat het een staandehouding was. Er waren weer heel veel rode kruis-negeerders. Dank jullie! :( ^IC

Citaat:
Team Hoofdwegen‏ @POL_Hoofdwegen 14 min.
@meldkamervid zeker. Meerdere pv's ook uitgeschreven. Geen dank, jullie bedankt voor het meekijken! ^L

Afbeelding
https://twitter.com/POL_Hoofdwegen/stat ... 2538420224

Signum
Master
 Bericht 
JeffreyM schreef:
Verklaring: "Ze lieten mij er niet tussen."


Ja, dan ga je toch lekker stilstaan tot het wel kan :fp:

Bussloo
Master
 Bericht 
Signum schreef:
Ja, dan ga je toch lekker stilstaan tot het wel kan :fp:

En dan een volgende rode kruis rijder in je kofferbak?
Eerder ritsen en niet wachten tot 5 meter voor het kruis.

bert65
Master
 Bericht 
Bussloo schreef:
Eerder ritsen en niet wachten tot 5 meter voor het kruis.

Waarom niet? Ik wordt geacht tussen de pijl en het rode kruis een strook op te schuiven maar nergens wordt gesproken over afstand.

Bussloo
Master
 Bericht 
bert65 schreef:
Ik wordt geacht tussen de pijl en het rode kruis een strook op te schuiven maar nergens wordt gesproken over afstand.

Klopt, te vroeg willen invoegen is ook niet handig, maar sommigen denken dat ritsen betekent dat je eerst iedereen voorbij racet en dat ze je een wagenlengte voor een rood kruis er dan tussen MOETEN laten. Als je het netjes meerijdt, dan laten ze je er meestal wel tussen (een enkele :x daargelaten) en wordt het beschikbare asfalt optimaal gebruikt.

JeffreyM
Master
 Bericht 
Citaat:
De verbindingsweg A8 li > A10 li Coentunnel is afgesloten ivm een eenzijdig ongeval. Voertuig over de kop geslagen. Bestuurder in orde.

Afbeelding
Team Hoofdwegen

Het VID zou zo maar eens gelijk kunnen hebben, gezien de sporen :x :x :|
Citaat:
Verbinding #A8>Coentunnel (A10-West) inmiddels DICHT voor onderzoek. Oorzaak lijkt uitwijkmanoeuvre na net-niet ontmoeting met #slagboom


JeffreyM
Master
 Bericht 
 Pagina 40 van 46 [ 2298 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…