» Juridisch » Overige boetes en EMA    Pagina 46 van 46  [ 2274 berichten ]
Sascha
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Ok, allicht schat ik de ideologische motieven van de site verkeerd in. Hoe dan ook, dank.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Beter gewoon helemaal niet aan inschatten doen, ik heb je naam niet eens genoemd. Ik word onderhand wel een beetje moe van mensen die gelijk overal de aanval zoeken terwijl ze niet eens weten wie ze tegenover zich hebben. Verder zit er een wereld van verschil tussen een snelheidsovertreding en met cocaïne in de weer zijn, alleen al proberen daar een parallel in te trekken is absurd.

Ik donder je niet direct van het forum af, ik geef zelfs in eerste instantie tweemaal normaal antwoord maar ik wil wel even in het algemeen zeggen dat ik vind dat bezig zijn met cocaïne niet als normaal gezien hoeft te worden. Ik ben hier beheerder, kun je daar iets bij voorstellen dat ik daar wel iets over moet zeggen? Voor je het weet is het hier een snuivende bende en denkt het halve internet dat 'wij', 'idealistisch', 100% achter zulk gedrag staan. Dat is dus niet het geval vandaar mijn eenregelige algemeen bedoelde zin, fijn dat dat inhoudelijk wel heel duidelijk is overgekomen.

Sascha schreef:
hopelijk verder on topic.

niet reageren op teksten die niet voor jou bedoelt zijn kun je leren.

We kunnen weer verder on topic, al gaat dat eigenlijk over flitsen maar ach ik knijp wel een neusje oogje dicht.

Sascha
Nieuwkomer
 Bericht 
 
ik ben het inhoudelijk helemaal eens. Ik probeerde wel weer te geven dat die bloedtest wat anders zegt. Dat herhaal ik graag, of ik het nou tegen de webmaster of de glazenwasser heb. Dank voor het dichtknijpen van het oogje.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Oké terugkomende op die bloedtest, daar zijn toch helemaal geen specifieke uitslagen van? Of zijn die er wel maar niet gepubliceerd?

udo
Master
 Bericht 
 
En nu, een maand later, nogmaals een brief van Frau Müller over het vermeend feit.
Bedragen zijn hetzelfde gebleven.

Kami
Master
 Bericht 
Ik begrijp van een duitser dat ze toch twee jaar de tijd hebben om de boete te verhalen op basis van kenteken.....
Kan alleen geen verdere informatie vinden.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nee vier maanden voor buitenlanders. Binnen Duitsland, voor Duitsers, ligt dat anders.

Hetzelfde geldt omgekeerd, was laatst in het nieuws. Maar uiteraard wil Nederland dat weer veranderen.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
udo schreef:
En nu, een maand later, nogmaals een brief van Frau Müller over het vermeend feit.
Bedragen zijn hetzelfde gebleven.
En dus weer niet reageren. Want als je reageert hebben ze "beet". En het is nog steeds een Anhörungsbogen toch?

udo
Master
 Bericht 
 
De tweede brief is duitstalig.
De eerste is in het Nederlands.
Bussgeldbescheid heet het.
Op welke grond heeft men mijn personalia gedeeld met een buitenlandse entiteit?
Alleen een verband tussen mijn naam/adres en een kenteken is voldoende. Men deelde zo te lezen meer gegevens.

Als ik deze brief uit Kassel negeer, wat komt er daarna?

Kami
Master
 Bericht 
udo schreef:
Als ik deze brief uit Kassel negeer, wat komt er daarna?


Zeer waarschijnlijk een aangetekend schrijven, die je ook kan weigeren.
Heb ik laatst ook gedaan, het gevolg is mij nog onbekend.

Sascha
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Dave schreef:


Uitkomsten delen ze zoals ik het begrijp niet, denk wel dat ze specifieke uitslagen moeten hebben. Maar ze gaan uit van een afvalstof, dat kan rustig 7 dagen in je bloed blijven, ik geloof niet dat het dan nog invloed heeft op je rijvaardigheid. Maar - als ik het goed lees - hebben ze via een soort memorie van toelichting (zo zouden we het in NL noemen) geregeld dat ze deze grens mogen hanteren.

Ik heb voor de volledigheid ze een nederlandse brief verstuurd met verwijzing naar Europese wetgeving dat ze mij in een voor mij verstaanbare taal moeten informeren.

Nick Name
Eendagsvlieg
 Bericht 
Ook ik word bestookt door die Deutsche Polizei. Een beknopte samenvatting van de ontvangen brieven:

1) Half augustus een ‘Zeugenfragebogen’ met (herkenbare) foto ontvangen, aan mij gericht. Gaat om te weinig afstand houden eind juli op een Duitse snelweg. Niet gereageerd.
2) Eerste week september een ‘Erinnerung’ van de eerste brief. Niet gereageerd.
3) Eind september een ‘Anhörung’. Naast mijn naam en adres hebben ze nu ook ergens mijn geboortedatum gevonden. Niet gereageerd.
4) Eind oktober een briefje van PostNL dat er een aangetekende brief voor me klaar ligt op het postkantoor. Uit de barcode kan ik opmaken dat die uit Duitsland komt. Niet opgehaald.
5) Eind november brief met mededeling: ‘Bußgeldbescheid’ is niet afgehaald en daarom eind november ‘rechtskräftig’. Of er 128,50 euro overgemaakt kan worden. Niet gereageerd.
6) Eerste week januari een ‘Mahnung’. Het bedrag is nu verhoogd naar 138,50 euro. Nog niet gereageerd.

In die laatste brief staat o.a. “Bei Nichteinhaltung der Zahlungsfrist ist die Bußgeldstelle gezwungen, den geschuldeten Betrag zwangsweise beizutreiben; zur Beitreibung der Geldbuße kann das Amtsgericht ggf. auch Erzwingungshafte anordnen.“

Tot op heden heb ik dus – ondanks mijn bij elke brief zenuwachtiger wordende vriendin – helemaal nergens op gereageerd, zoals op dit forum als advies wordt gegeven.

Mijn vragen:
1) Wat houdt de dreigende zin in de laatste brief precies in?
2) Kan ik nog meer verhogingen van het bedrag verwachten?
3) Wie heeft er recente ervaringen met soortgelijke ‘Mahnung’ en hoe is dat daarna verder gelopen?
4) Iemand nog tips of nuttige info?

Als er andersom nog vragen over bovenstaande zijn, hoor ik ’t wel!
Danke schön :)

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nick Name schreef:
Zeugenfragebogen

Getuigenverklaring, of je kan getuigen wie er gereden heeft.

Die laatste regel betekent dat bij niet betalen binnen de betalingstermijn men ook een gevangenisstraf op kan leggen. Het is wat merkwaardig dat je bij verstek maar meteen veroordeelt bent alszijnde de bestuurder. Welke Duitse regio is dit?

Tsja, wat te doen, als je duidelijk herkenbaar op de foto staat dan wordt het bij een staandehouding wel wat lastig om nog te ontkennen dat jij de bestuurder niet was. Voor die 138,50 zou ik het gezeik niet waard vinden. Ik heb hier iets van 600 Euro liggen en een rijverbod van 3 maanden, daar wil ik nog wel over in discussie gaan maar dat hoeft blijkbaar niet want sinds Juni is het stil. Wat prima is, gezeik allemaal over niets. :duh:

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Dave schreef:
Welke Duitse regio is dit?
Nogmaals, Bußgeld is een aangelegenheid van het Bundesland selbst. Deze worden niet landelijk geregistreerd, alleen punten worden geregistreerd in Flensburg. Maar:
Nick Name schreef:
Gaat om te weinig afstand houden eind juli op een Duitse snelweg.

En die zijn UNBEDINGT punten waard, daar zijn ze echt heel scherp op en vaak chagerijnig over. Dus op jouw naam staan in Flensburg nu puntjes. En ik weet niet hoe lang het duurt voor je die punten weer kwijt bent.

Dave schreef:
als je duidelijk herkenbaar op de foto staat dan wordt het bij een staandehouding wel wat lastig om nog te ontkennen dat jij de bestuurder niet was.

Maar laat ze maar eens in Hessen weten dat jij in Nordrhein-westphalen een boete open hebt staan. Helaas, dat weten ze niet. Maar zoals ik eerder meldde, je bent nu landelijk geregistreerd met strafpunten. Maar de boete blijft in het Bundesland waar de overtreding is begaan.

Nick Name
Eendagsvlieg
 Bericht 
Dave schreef:
Welke Duitse regio is dit?

Rheinpfalz

Het ging om te weinig afstand houden. Bij 113 km/h had dat in Duitsland 56,50 meter moeten zijn ('helft van je snelheid in meters'). Ik zat op 21 meter (!) en dat noemen de Oosterburen blijkbaar al bumperkleven. Als ik iets niet ben, is het wel een klever...

Maar dat is allemaal geweest. Het gaat me nu om die 'Mahnung' en de gevolgen die het kan hebben als ik niet betaal en reageer.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Nick Name schreef:
Maar dat is allemaal geweest. Het gaat me nu om die 'Mahnung' en de gevolgen die het kan hebben als ik niet betaal en reageer.
Nou wat Dave al zei, het is een beetje raar dat ze je zonder je antwoord te hebben afgewacht al "veroordeeld" hebben.

Nick Name schreef:
Als ik iets niet ben, is het wel een klever...
Daar denken de Oosterburen anders over. Er worden daar over het algemeen ook wat hogere snelheden gehanteerd heh. Maar ik vind 21 meter ook wel weinig. Als iemand zo kort op mijn bumper zit word ik ook zenuwachtig. Wat als ik een noodstop moet maken, dan zit je er bovenop.

En het is zo dat jij je auto in de afstand die jij kunt overzien je auto tot stilstand moet kunnen brengen. En wat voor rekenregel ze er aan vast knopen, sorry, dat weet ik ook niet.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
In Duitsland is de regel inderdaad halve snelheid, maar de boete is pas bij de helft daarvan. Daar is dan weer een tabel van bij hoeveel daaronder en de gevolgen, zoals boete, punten, rijverboden en misdrijf. Uitzondering is bij snelheden onder de 80, dan is er maar 1 boete als je onder de kwart (dus 20 meter) zit. Die wordt vaak aan buitenlanders niet eens uitgedeeld omdat het zich niet loont.
In het geval hier had je dus iets meer dan 28 meter moeten aanhouden. Dan had je geen boete gehad.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Nogmaals,

Ik stel die vraag niet om die reden en ik stel die vraag niet aan jou.

Nick Name schreef:
en de gevolgen die het kan hebben als ik niet betaal en reageer.

Bij staandehouding wel gezeik vermoedelijk, het is maar net hoe goed je bent in communicatie op zo'n moment. Als je een vriendin bij je hebt die loopt te stressen om het minste geringste dan schiet het niet op. Het verschil is dat jij om de een of andere reden veroordeeld bent zonder normale procesgang (nota bene met Duitse brieven). Dit kan helemaal niet maarja zie dat ter plekke allemaal maar eens rustig in een gesprek uiteen te zetten. Heb je eigenlijk een advocaat nodig, hoop gezeik voor 138,50E. Dat is de afweging, helaas. Principes/tijd en kosten.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Dave schreef:
Ik stel die vraag niet om die reden en ik stel die vraag niet aan jou.

Verkeerde been uit bed?

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nee, ik heb er in het algemeen een hekel aan als mensen voor mij gaan denken dat heeft niet zoveel met een bed te maken. 8)

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Dave schreef:
Nee, ik heb er in het algemeen een hekel aan als mensen voor mij gaan denken dat heeft niet zoveel met een

Dat doen ze 8)

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Precies.. En daarom zou ik me niet zomaar neer leggen bij dit soort acties. Ik ga die dashcam video's ook maar eens wat langer opslaan.. Ik rij nogal eens dwars door Duitsland heen en met dit soort gedoe over afstand houden zit ik ook niet op te wachten. Al doen ze dit normaal gesproken bij wegwerkzaamheden en/of op een gevaarlijk punt. Met camera's op een viaduct.

Hebben ze in Nederland ook gedaan maar dat is maar een korte periode geweest. Ik denk omdat het eigenlijk geen doen is, wij zijn met ons overvolle wegennet nogal gewend geraakt om kort op elkaar te gaan zitten.

Nick Name
Eendagsvlieg
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Maar laat ze maar eens in Hessen weten dat jij in Nordrhein-westphalen een boete open hebt staan. Helaas, dat weten ze niet. Maar zoals ik eerder meldde, je bent nu landelijk geregistreerd met strafpunten. Maar de boete blijft in het Bundesland waar de overtreding is begaan.


http://www.bmvi.de/SharedDocs/DE/Artike ... nn=58450#1
https://de.wikipedia.org/wiki/Punktesys ... bnisrecht)

Uit die links maak ik op dat het om 1 strafpunt gaat, dat 2,5 jaar blijft staan. Mocht dat oplopen tot 4 of 5 strafpunten dan krijg je blijkbaar met (prijzige) maatregelen/cursussen te maken. Maar dat gaat niet gebeuren: ik heb een normale/rustige rijstijl en rij bovendien hooguit een handvol keer per jaar in Duitsland (de tweewekelijkse tankstop vlak over de grens daargelaten). De kans op staande houding acht ik nihil.

Die 'Mahnung' (138,50 euro) kunnen ze echt niet op mij verhalen in Nederland? Het blijft bij dreigementen?

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Nick Name schreef:
Mocht dat oplopen tot 4 of 5 strafpunten dan krijg je blijkbaar met (prijzige) maatregelen/cursussen te maken.

Krijg je een brief thuis met het verzoek je rijbewijs op te sturen. Krijg je Fahrverbot. Maar dat gaan wij in NL natuurlijk niet doen, en dan spreek je een termijn af.

Nick Name schreef:
Die 'Mahnung' (138,50 euro) kunnen ze echt niet op mij verhalen in Nederland? Het blijft bij dreigementen?

Ik heb diverse "Mahnungen" genegeerd. Nooit meer wat van gehoord.

 Pagina 46 van 46 [ 2274 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…