» Juridisch » Overige boetes en EMA    Pagina 1 van 1  [ 17 berichten ]
Mary
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Ik weet hoe jullie hier denken over drank en rijden.
Toch wil ik graag mijn verhaal kwijt en ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren en dat mensen hier eventueel van leren. Alvast bedankt voor het lezen, het is een lap tekst.
Let wel, ik heb hier van geleerd, ben er helemaal van ondersteboven en durf helemaal niks meer te drinken.
Voorgeschiedenis:
Volledig afgekeurd blijvend ivm meerdere ziektes.Meerdere medicatie maar geen gele stickers.
In November 2015 aangehouden ivm alcohol tijdens een reguliere controle (ervaren bestuurder 26 jaar rijbewijs)
675 ug/l (wist toen nog niet dat ik zelf een bloedonderzoek kon vragen)
Rijbewijs ingenomen. In januari 2016 voorgeweest en rijbewijs terug op medische en sociale gronden en nooit met justitie in aanraking geweest. Boete Euro 750.00 en 38 dagen rijbewijs kwijt . EMA bij CBR met goed gevolg.
CDT test laten doen voor de zekerheid in de week na aanhouding omdat ik weinig tot niet drink ivm medische problemen. Uitslag 1.5.
Leveruitslagen waren niet in orde ivm medische probleem. Huisarts zei dat ik nooit zoveel gedronken kon hebben want dan was de CDT veel hoger geweest. Vertelde mij dat het een normaalwaarde was voor iemand die af en toe wat dronk. Drukte mij op het hart om altijd een bloedonderzoek te doen in zo’n situatie, net als mijn latere advocaat. Specialist heeft daarna mijn medicijnen bijgesteld om leverwaarden te herstellen. Vermoeden bestaat dat ik op het moment van controle een galwegontsteking in de lever had.

Wat ik heb meegemaakt:
Maart 2017 naar een verenigingsgebouw ivm livemuziek.
Daar om ca. 21.45 uur aanwezig. Zakenrelatie van mijn vriend wilde vieren dat hij opa werd en dat hij dat nog een keer mocht meemaken nadat hij afgelopen jaar aan zn hart was geholpen. Gaf een fles bier van een halve liter. Heb hier 2 glazen uit geschonken, ondanks dat ik normaal gesproken niet tot weinig drink. Ik zag er geen kwaad in omdat ik wist dat ik pas na 03.00 snachts zou gaan rijden en dan zou het allang uitgewerkt zijn volgens hetgeen ik geleerd heb op de EMA cursus. Verder zoals altijd alleen Radler 0%.
Rond 03.15 uur merkte ik dat ik benauwd werd omdat ik had gerookt en in het rookhok de open haard aan was. Ik merkte dat ik mijn inhalator ventolin was vergeten. Wilde naar huis voordat het te erg werd en zei dat tegen mijn vriend.
Rond 03.45 werd ik boos omdat mijn vriend aan het rekken was en pakte zijn fles bier en nam de laatste slok bier zodat hij mee ging.
Op 11 maart 2017 om ca. 03.55 uur aan de kant gezet door politie door (zoals ze mij vertelde en ik hun zin af kon maken) aantekening op kenteken met het verzoek om te blazen. Dit gebeurd mij regelmatig (zeker bij mij in de wijk)en is nooit een probleem geweest sinds mijn laatste aanhouding (en ook daarvoor niet). Ik had toen misschien 800 meter gereden.
Ik verzocht de agent om uit te mogen stappen ivm benauwdheid en het zware hoesten door mijn astma.
Was geen probleem. Ik blies tot mijn volledige verbijstering een “A” en werd aangehouden.
Er werd mij gevraagd of ik de afgelopen uren gedronken had, ik heb naar waarheid geantwoord: “rond 22.00 uur 2 glazen bier en daarnet 1 slok aangezien mijn vriend niet opschoot met zn flesje leegdrinken, verder Radler en wat cafeinedrank die ik altijd in mijn auto heb”.
Op weg naar het politieburo vertelde ik de agent wat er in 2015 was gebeurd en dat ik nu op advies van mijn arts en een toenmalig advocaatabsoluut altijd een bloedonderzoek moest vragen gezien mijn medische geschiedenis. Ik vertelde hem tevens welke ziektes ik had, dat ik 100% afgekeurd ben en hoe ik in 2015 behandeld was…als een zwaar alcoholist omdat ik vertelde dat ik een auto-immuunziekte van de lever had.
Op het buro, in de fouilleerkamer, heb ik nogmaals alles verteld tegen de andere (hoofd)agent, verteld dat ik het erg benauwd had en mijn medicijnen(ventolin) niet bij me had. Ik heb hem ook verteld dat ik een probleem heb met mijn suikerhuishouding en dat ik voelde dat ik door alle stress en pijn een hypo ging krijgen. Ik heb gevraagd of ik ajb koffie met suiker mocht om me beter te voelen maar dat mocht begrijpelijk niet. Ik heb opnieuw verteld dat ik een bloedonderzoek wilde en de redenen waarom. Ik heb zelfs laten zien wat voor ontstoken wonden ik op mijn armen had door de ellende met mijn lichaam en dat ik de dag ervoor bloed had geprikt ter controle (Uitslag leverwaarden prima trouwens). Met een grapje gezegd dat ze zometeen hetzelfde gaatje konden gebruiken. Ik heb verder overal aan meegewerkt. Er werd verteld dat het allemaal goed kwam.
In de cel werd ik voorgeleid en heb de officier verteld van mijn vorige veroordeling, mijn angst om mijn rijbewijs kwijt te raken en dat ik geen geld had voor een advocaat. Ik heb hem verteld dat ik het advies van toen wilde volgen zeker omdat ik het zo benauwd had en mijn bloedsuikers te laag werden en dat ik absoluut een bloedonderzoek wilde. Hij vond dat ik eerst de ademtest moest doen. Ik vertelde hem dat ik mij zorgen maakte omdat ik het al zo benauwd had. Hij zei dat ik het toch moest proberen en dat ik mocht stoppen wanneer ik dat wilde.
Even later ging de deur open en kreeg ik een folder in mijn handen gedrukt. Ik had geen leesbrilletje bij me dus had enige moeite met lezen. Ik ben niet verder gekomen dan de 1e zin want toen ging de deur open en moest ik mee om te blazen. De folder ging mee naar het ademanalysehok. Daar is het ook blijven liggen dus heb het verder niet kunnen lezen. Daar was een agente die de test afnam. Ik was op dat moment duizelig en benauwd. Tijdens de 1e ronde van 4x blazen werd ik steeds beroerder en het lukte niet zo best. Ik moest verschrikkelijk hoesten waardoor steeds de inhoud van mijn maag tot in mijn mond omhoog kwam. Ik heb dit gemeld. Ik mocht niet spoelen, kon het niet uitspugen dus moest het inslikken. Na de laatste X blazen werd ik even naar buiten gebracht ( ongeveer 10 meter verder) zodat ik wat frisse lucht kreeg en even kon uitspugen wat er in nog mijn mond zat. Na ca. 2 minuten moest ik weer naar binnen.
Ik gaf aan dat ik het niet uithield en dat ik het niet deed om te narren maar gewoonweg steeds duizeliger, beroerder en misselijker werd. Ik moest mij vasthouden aan een stoel die daar stond en zag sterretjes. Ik heb gezegd dat ik wilde stoppen en ik heb wederom gevraagd om een bloedonderzoek. Er werd mij verteld dat ik het eerst nogmaals moest proberen en dat ze begrepen dat ik het niet expres deed. Ik heb uit alle macht geblazen, moest mezelf vasthouden aan de stoel want ik ging bijna tegen de vlakte, hoestte tussendoor behoorlijk en kreeg hierdoor weer gal en maaginhoud in mijn mond. Maar het lukte op 1 of andere manier bij de 3e of 4e keer. Er werd me verteld dat de uitslag prima en gelukt was en ik me geen zorgen meer hoefde te maken. Ik kreeg direct een beker water om mijn mond te spoelen. Ik werd teruggebracht naar mijn cel.
In mijn cel kwam de hoofdagent naar me toe en gaf me een beker koffie met suiker. Hierna kwam hij even later weer terug en zei dat de uitslag helaas toch net iets te hoog was: 225 ug/l. Ik vertelde hem dat het niet kon kloppen en vroeg wederom een bloedonderzoek. Hij zei dat dat helaas te laat was en niet meer kon. Ik dacht dat het iets met tijden of de koffie met suiker te maken had. Inmiddels was ik volledig beroerd, doodmoe en had verschrikkelijke pijn in mijn borst, benen, heupen, nek en schouders en wilde alleen nog maar naar huis om mijn pijnstillers en ventolin in te nemen.
Ik vroeg hem hoe het zat met alles zat,de recivide, mijn rijbewijs en het CBR.
Hij ging even weg en toen hij terugkwam vertelde hij dat hij even contact had gezocht met het OM en dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken omdat ik maar net iets over de 220 had geblazen. Mijn rijbewijs werd niet ingenomen en er ging geen melding CBR. Dit was omstreeks 05.10 uur en toen werd hij gebeld door een collega die hem vroeg hoelang het nog ging duren. Ik kon dit gesprek horen omdat hij naast mij zat. Hij zei ongeveer een kwartiertje. Ik zag hoe laat het was op zijn horloge.
Ik wilde nog steeds mijn bloedonderzoek maar hij vertelde dat ik zo laag had geblazen dat ik een bekeuring zou krijgen die ongeveer net zo duur was als het bloedonderzoek.
Hij zei dat normaal gesproken iemand die zo laag blies de 1e keer een waarschuwing kreeg en een uur rij ontzegging.
In mijn geval was het de 2e keer en daardoor kreeg ik een boete en een uur rij ontzegging. Hij vertelde dat er tegenwoordig in het feitenboekje een sterretje staat dus hij niet exact kon zien hoeveel boete het was.
Inmiddels werd ik steeds beroerder en kreeg ik steeds meer pijn en liet ik mij uit een bloedonderzoek praten want hij gaf nogmaals aan dat dat niet meer kon en eigenlijk ook geen nut meer had. Hij zei dat het misschien dan hoger was omdat het in mijn bloed zou zitten. Hij heeft mijn verklaring over welke alcohol ik gedronken had met mij doorgenomen en de rijontzegging. Ik ben nog even naar het toilet geweest en heb hem gevraagd hoe laat het was. Het was toen 05.40 uur. Mijn rijontzegging liep af om 05.53 uur. De agent vertelde mij dat zijn dienst er nu bijna opzat en dat hij thuis een kindje had die net als ik een zeldzame ziekte had. De agenten zijn beide meegelopen naar mijn auto en hebben nog even gepraat met mijn vriend. De agenten hebben hem gezegd dat hij zich geen zorgen moest maken en dat ik alleen een boete zou krijgen omdat ik maar net iets te hoog had geblazen. Vreemd genoeg vonden de agenten het goed dat ik, ondanks dat ik duidelijk beroerd en moe was en continue benauwd, weer in mijn auto te stapte om de 40 minuten terug te rijden naar huis.
Ik heb zelf door mijn lichamelijke toestand besloten om iets te eten en te drinken (cafeinedrank en koekjes die ik bijna altijd in de auto heb) en te wachten tot ik opgeknapt voor ik weer ging rijden. Ik ben omstreeks 06.20 pas gaan rijden.

Daarna:
*Toch melding gemaakt CBR en kreeg een brief met het besluit:
onderzoek alcohol , er werd geen melding gemaakt over mijn rijbewijs dus ik heb gebeld en ik mag gewoon nog rijden.
Tot mijn verbijstering werd in de papieren en aan de telefoon opeens gesproken over 255 ug/l ?
Dit onderzoek begin ik sowieso al met een groot probleem omdat mijn leverwaarden van de ene op de andere dag kunnen verhogen door de autoinmmuunziekte die chronische ontstekingen van de galwegen in mijn lever veroorzaakt. Daarnaast oa. een verhoogde bloeddruk en een verhoogd cholesterol als bijverschijnselen. Hierdoor zou ik eventueel aangemerkt kunnen worden als alcoholmisbruiker terwijl ik in overleg met mijn specialist af en toe 1 of 2 biertjes mag drinken en ik dit soms doe. Ik heb sowieso nooit veel gedonken ivm mijn werk dat ik bijna 25 jaar heb gedaan.
Ik heb in dezelfde week van de aanhouding voor de zekerheid weer een CDT test laten doen, uitslag 1.6. Dit geeft volgens de huisarts aan dat ik af en toe een wat alcohol drink. Volgens hem is de uitslag volledig normaal. Ik wil binnenkort nog een test doen want ik drink sinds 11 maart geen druppel meer. Ben er heel erg van geschrokken en durf geen enkel risico meer te lopen.
Inmiddels is bij mij het vermoeden gekomen dat ik ipv Radler 0%, Radler 2% heb gehad in het betreffende verenigingsgebouw. Helaas heeft mijn vriend, die het drinken haalde, noch ik er op gelet. En er staan op een avond steeds wisselende vrijwilligers achter de bar (lossen elkaar af) dus moeilijk na te gaan. Ze hebben het beide in de koeling staan. Ik ga dit dus ook voortaan goed checken.
Na enig onderzoek heb ik gevonden dat sinds 1 januari 2017 in de wet een verandering is bij de bloedonderzoeken van geweldplegers. Deze verandering houdt in dat bloedonderzoeken binnen 1 ½ uur na staandehouding moet gebeuren. http://wetten.overheid.nl/BWBR0038778/2017-01-01#Paragraaf2
Misschien dat hier iets op het buro fout is gegaan qua idee over tijd en dat ik daarom opeens geen bloedonderzoek kon krijgen. Zover ik heb kunnen vinden is dit nog niet voor overtreders art 8. Wel is hierover iets gepubliceerd in de staatscourant maar zover ik weet is dit nog niet ingegaan. Bij de uitleg van art 10 staat dat als er geen bloedonderzoek plaatsvindt binnen 1 ½ uur ik vrijuit had moeten gaan.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-3278.html?zoekcriteria=%3Fzkt%3DUitgebreid%26pst%3DStaatscourant%26vrt%3Dreikwijdte%26zkd%3DInDeGeheleText%26dpr%3DAlle%26sdt%3DDatumPublicatie%26ap%3D%26pnr%3D1%26rpp%3D10&resultIndex=4&sorttype=1&sortorder=4

*Strafbeschikking CJIB :
Euro 425.00
Hier is door mij al een bezwaarschrift ingediend en het dossier is opgevraagd. Ik heb hierin geen reden van bezwaar gegeven. Dit mag ik nog nasturen heb ik begrepen van een advocaat en hij zei dat ik dan dit verhaal kan sturen. Bij navraag aan de telefoon te horen gekregen dat het bezwaar was ontvangen en dat ik hierdoor voor moet komen maar geen datum.

Ik heb 1 van de agenten aan de telefoon gehad en die kon zich herinneren dat ik verteld had over mijn ziektes, mijn eerdere problemen en dat ik in de auto en tijdens de ademtest op het buro gevraagd had om een bloedonderzoek. Hij gaf aan dat hij zijn collega zou laten bellen omdat hij niet alles had meegekregen en het eigenijk door zijn collega had laten afhandelen.
Zijn collega, de hoofdagent heeft mij niet terug gebeld.

Mij gaat dit nooit meer gebeuren in ieder geval, ben er totaal van ondersteboven en ben alleen maar dankbaar dat ik niemand geraakt heb.
Mijn vragen aan jullie:
Maak ik enige kans bij de rechter zonder advocaat want ik heb meerder malen gevraagd om een bloedonderzoek maar niet gekregen?
Bij het CBR wil ik ook in bezwaar door dit handelen van de agenten. Is het dan verstandig om dit verhaal op te sturen net als het advies dat ik kreeg ivm bezwaarschrift Strafbeschikking? Ik weet dat dan wel alles doorloopt.

Alvast bedankt voor jullie reacties
MVG een stomme tut

Walker
Master
 Bericht 
2015 aangehouden met teveel alcohol, 2017 opnieuw.
Je hebt een leverziekte en je drinkt, en je hebt last van je luchtwegen en je rookt.

Op zijn zachtst gezegd heb je de schijn tegen...

Mary
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Niet dat dat iets te maken heeft met waar het hier over gaat of dat ik hieromtrent enige uitleg verschuldigd ben maar vooruit.
Ik ben jaren gestopt geweest en ben weer begonnen met roken nadat ik ingestort ben door de mishandelingen tijdens mijn huwelijk, daarnaast ben ik al zeer zwaar geminderd en omdat ik binnen enkele weken geopereerd word (voor iets compleet anders) is mijn streven om tegen die tijd volledig te stoppen.

Daarnaast heeft mijn specialist er totaal geen moeite mee en is het volgens hem niet schadelijk voor mijn lever als ik af en toe 1 of 2 biertjes of een wijntje drink.
Ik heb zelden alcohol in huis en daarnaast heb ik door mijn afkeuring niet de liggende gelden om volop te stappen. Dit doe ik dus maar af en toe.
In 2015 gaf ik al aan dat mijn leverwaarden verhoogd waren....hoe denk je dat we erachter zijn gekomen dat er echt iets mis was in mijn lijf? Even voor de duidelijkheid, ik had in 2015 4 biertjes op in 6 uur tijd maar blies hoog. Volgens de tabellen had ik dus het viervoudige op moeten hebben, nou geloof me maar, dan was ik niet eens in staat geweest om te kruipen, laat staan om in mijn auto te stappen. Schijnbaar had ik door de ontsteking geen alcoholafbraak zoals de specialist later zei.

100% afgekeurd, ik kan niet meer werken, niet meer sporten, niet meer wandelen, niet meer fietsen, moet altijd op mijn voeding letten en zelfs mijn huishouden lukt niet op de slechte dagen. Mag ik dan misschien af en toe een biertje op een verjaardag of tijdens oud en nieuw?
Kijk even naar mijn CDT waarde uit beide jaren, is dat van iemand die altijd en elke dag drinkt?? Daarnaast moet ik regelmatig mijn bloed testen voor controle of ik niet in de volgende fase van mijn ziekte terecht kom.

Ik heb meerdere medicatie waaronder pijnstillers....die neem ik alleen in als ik ga slapen zodat ik zeker weet dat er nooit een probleem kan komen, ondanks dat er geen sticker op zit.
Daarnaast rij ik vaak 's nachts om mijn vriend van zijn werk te halen of om er even uit te zijn. Hierdoor blaas ik gemiddeld 3x in de maand bij mij in de wijk. Nooit problemen gehad en ik woon hier sinds de jaren 90.
Ik ben geen slecht mens, maar had beter moeten opletten en dat neem ik mezelf al zeer kwalijk.

Ik hoef geen medelijden ivm met mijn gezondheid daarom ben ik niet zo open, maar ik zit in een heel lastig parket en heb advies en raad nodig over mijn bezwaarschrift.

Heb je dat misschien?
Alvast bedankt.

chopmax
Respect
 Bericht 
 
Bij ademanalyse is het de bedoeling de hoeveelheid alcohol in het bloed af te schatten, door te kijken hoeveel alcohol in de longen vanuit de bloedbaan in de uitgeademde lucht zitten.

Als jij in de mondholte maagsap hebt zitten die alcoholhoudend is, zal dit vanuit die vloeistof verdampen en ook in de ademanalyse terecht komen. Dit zal een fors positieve meting opleveren. Hetgeen gezien je relaas ook gebeurd is.

Iemand met suikerziekte kan aceton uitademen, wat de apparatuur van de politie gewoon waarneemt en optelt bij je alcoholscore. Simpelweg omdat het verschil tussen ethanol en aceton binnen het meetprincipe een lastige is.

Beide meetfouten waren in 1987 al bekend, vreemd dat de politie dertig jaar later er nog over struikelt. https://www.swov.nl/sites/default/files ... -87-33.pdf

Een ziek iemand gaan martelen met een ademanalyse terwijl die instemt met een bloedafname lijkt me ook niet helemaal conform de onschendbaarheid van het menselijk lichaam. De politie heeft voor de vervolging totaal geen belang hoe het aan bewijs komt, zolang er maar bewijs komt. Bloedproef is ook nauwkeuriger.

Het weigeren van een bloedonderzoek moet je dan volledig op gaan staan tijdens zitting. Ben alleen bang dat je daar wel een advocaat plus deskundige nodig hebt, omdat de rechter anders afgaat op de blauwe pet met de blauwe ogen.

Mary
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Bedankt voor de reactie Chopmax.

Hetgeen wat in mijn mond kwam zat denk ik inderdaad alcohol in door die grote slok die ik genomen had (stom, ik weet het)
Ik vermoed nu dat ze toch dachten dat ik deed alsof en me zo ook behandeld hebben, maar geen zin hadden in het vervolgtraject.
Ik ga in ieder geval ook een klacht indienen bij de politie en naar de ombudsman. Ik ben zo boos over de gang van zaken.
Heb ook nog steeds het dossier niet dat ik opgevraagd heb met het bezwaarschrift.

Nu op zoek met spoed naar een advocaat die me kan helpen met zowel de strafzaak als het CBR.
Misschien dat iemand op dit forum een goede weet in de buurt van Gouda?
Alle hulp is welkom want dit mag nooit meer gebeuren bij iemand die net als ik chronische ziektes heeft.
Ik ga in ieder geval een doktersverklaring in mijn auto leggen voor het geval dat.

Dus als iemand een goede advocaat weet die niet te duur is, ajb graag een berichtje!!

Pomeon
Weet de weg
 Bericht 
 
Voor zover ik weet is het niet mogelijk om -anders dan op medische gronden- een ademanalyse te weigeren en in plaats daarvan een bloedtest te ondergaan. Daarvoor zal je dus aannemelijk moeten maken dat je op dat moment niet in staat bent om aan het ademonderzoek mee te werken.

Het is wel mogelijk om een bloedtest te ondergaan bij wijze van tegenonderzoek, na een succesvol ademonderzoek. Hieronder een voorbeeld van een zaak waarbij het enkel uitspreken van de zin "Ik ben het er niet mee eens” (met het meetresultaat) door de verdachte voldoende was om van de politie te verwachten dat ze nagaan of de verdachte gebruik wil maken van zijn recht op een tegenonderzoek. Aangezien de politie dat in die zaak niet heeft gedaan volgt vrijspraak van rijden onder invloed.
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inzie ... :2016:2106

Op basis van wat je hier vertelt, lijkt het me dat jij daar duidelijk genoeg over bent geweest. Waarom het inmiddels "te laat" zou zijn voor een bloedonderzoek begrijp ik niet, want de bloedafname mag plaatsvinden tot na één uur na de eerste vordering om mee te werken aan een alcoholonderzoek.

Ik denk dat je best kans maakt met het verhaal dat een tegenonderzoek is niet is aangeboden of zelfs geweigerd toen je er om vroeg. Al kan dat afhankelijk zijn van wat de politie allemaal heeft vastgelegd. Weet je nog wat je hebt opgegeven als verklaring na de ademanalyse (en wat de politie heeft opgeschreven)?

Je bent twee keer aangehouden omdat je met te veel alcohol op achter het stuur zat, maar volgens jou zijn de meetresultaten van beide zaken veel hoger dan je zou verwachten op basis van wat je had gedronken en de vertreken tijd. Is het niet mogelijk dat jouw lichaam door je aandoening of door gebruik van bepaalde medicijnen gewoon veel langzamer is met het afbreken van alcohol?
Het verhaal van chopmax hierboven over 'mondalcohol' lijkt me ook wel aannemelijk, maar bij de staandehouding blies je ook al een "A". Dat is een indicatie dat je ook op dat moment al een ademalcoholgehalte had van >235ug/L. Ik zou er niet van uit durven gaan dat er met een bloedtest iets heel anders uit zou zijn gekomen. :P
Misschien toch een aantal keer Radler 2% gekregen?

ultimate-tester
Nieuwkomer
 Bericht 
 
Manmanman wat een kansloos verhaal, heb het wel met plezier helemaal afgelezen. Even wat puntjes die je misschien niet helemaal duidelijk zijn:

* als je NET een slok alcohol ophebt dan zal een ADEM analyse altijd uitwijzen dat je veel te veel hebt gedronken, dit vermindert gedurende de tijd en dat is ook gebleken uit je tweede analyse op het bureau.

* wanneer men bloed prikt bij iemand die al bijna flauwvalt van zuurstoftekort, reken er dan maar op dat deze persoon ook daadwerkelijk flauwvalt. Bloedonderzoek was dus ten sterkste af te raden bij jou

* je geeft zelf aan dat je "waarschijnlijk" 2% alcohol hebt gedronken en vraagt je nu af hoe deze onheil allemaal tot stand is gekomen...

Mijn advies die je waarschijnlijk gelijk in de prullenbak gooit maar ik toch geef om niet medeplichtig te zijn aan jouw dood:

Rook nooit meer, drink nooit meer, drink veel ranja (voor je suikers) en zoek een vriend die niet lastig doet wanneer je naar huis wilt omdat jij je beroert voelt.

Als ik de agent was geweest in kwestie had ik je een hele nacht in de cel gehouden.

JWS
Laat zich horen
 Bericht 
* wanneer men bloed prikt bij iemand die al bijna flauwvalt van zuurstoftekort, reken er dan maar op dat deze persoon ook daadwerkelijk flauwvalt. Bloedonderzoek was dus ten sterkste af te raden bij jou

Que? Ze tappen geen liter af hè?

ultimate-tester
Nieuwkomer
 Bericht 
 
JWS schreef:
Que? Ze tappen geen liter af hè?
Als je op internet al verhalen leest over duizeligheid bij vaginaal bloedverlies dan denk ik niet dat er een liter bij nodig is, doch misschien overdrijf ik wel. Word altijd een beetje boos van verhalen over mensen die zichzelf helemaal kapot maken en het niet lijken te snappen

Schoenzool
Master
 Bericht 
Is een van de problemen die je hebt een alcoholprobleem cq verslavingsprobleem?

JWS
Laat zich horen
 Bericht 
Als je op internet al verhalen leest over duizeligheid bij vaginaal bloedverlies dan denk ik niet dat er een liter bij nodig is, doch misschien overdrijf ik wel. Word altijd een beetje boos van verhalen over mensen die zichzelf helemaal kapot maken en het niet lijken te snappen


Van 2 canules val je niet om. Behalve misschien als je een fobie voor naalden of bloed hebt.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
* als je NET een slok alcohol ophebt dan zal een ADEM analyse altijd uitwijzen dat je veel te veel hebt gedronken, dit vermindert gedurende de tijd en dat is ook gebleken uit je tweede analyse op het bureau.

Ik kan dat beamen want ik heb hetzelfde meegemaakt in Hilversum, paar slokken bier gedronken bij een vriend, realiseerde dat ik geen tijd meer had om te blijven kleppen en bij het uitrijden van de straat stomtoevallig staande gehouden.. Ik blies een A tot mijn verbazing. 15 minuten later op het bureau.. Of is het 20 minuten? Weet ik het... Veters uit je schoenen, riem af dat soort ongein. Dan in een cel gesmeten en uiteindelijk dan na eerder genoemde periode naar de ademanalyse...

Werd toch wat zenuwachtig want wat als ook die apparatuur gewoon een of andere achterlijke waarde aan gaat geven? Niet dus, gewoon 0,0 .. Niet 0,5, 0,3 0,11 of 0,01 .. => 0,0.

--
Je maakt er een heel verhaal van met hoesten, half overgeven en weet ik het allemaal. Het zal wel, je zal het misschien ook wel als oprecht ervaren hebben allemaal maar het komt bij mij over als nervositeit. Ook excuus bij anderen zoeken 'de specialist zei dat twee biertjes of een wijntje wel kon', 'vrijwilligers hebben misschien 2% bier gegeven ipv 0%', 'ik ben weer gaan roken na mishandeling in een huwelijk' ... Sorry, ik heb best veel meegemaakt in mijn nog niet zo'n hele lange leven en als ik dat soort verhalen hoor is het meteen unfriend, disconnect en succes.

Dat raad ik ook aan aan ieder die zich hier mee bezig wil houden, er mag best een zinnige reactie geschreven worden hier maar je moet dit toch echt zelf oplossen. Als je het wil oplossen, ik heb het idee dat die drang er niet zo is. Een gratis advocaat moet het maar weer op gaan lossen, jaja.. Ook dat hebben we volop meegemaakt hier. Lampolio of hoe die ook heette.. Geen stuiver te makken na een faillissement zei die maar uiteindelijk bleek ie wel een Amerikaanse sportwagen voor de deur te hebben. Oh ja, toch mn kind ja.. .. Zucht.. Tuurlijk.

Als je nou stopt met roken dan scheelt dat in elk geval weer in de uitgaven. En de Ventolin. Het is mij ook gelukt (geloof ik, kan altijd weer toeslaan natuurlijk).

Mary
Nieuwkomer
 Bericht 
 
@ Dave
Ten eerste heb ik wel inmiddels een aardig lang leven achter de rug en heb heelveel meegemaakt, ben bijna 50 en dat ik weer ben gaan roken is mijn probleem. Dat ik er last van heb staat buiten kijf, dat is de reden dat ik probeer te stoppen. Daarnaast sta ik al heel wat jaartjes bekend om mijn eerlijkheid. Even voor de duidelijkheid, dit hele gebeuren gaat naar de rechtbank en mijn verklaring ook. En als ik het daar moet verklaren onder ede kan ik dat zonder enige aarzeling doen. Ben zelf 22 jaar een beëdigd opsporingsambtenaar geweest en mijn integriteit is nog nooit in twijfel getrokken. Heb altijd een smetteloos verleden gehad.
De klacht bij de politie is inmiddels in behandeling genomen, daar heb ik al een heel gesprek over gehad.

Het kokhalzen of de oprispingen is heel normaal als je heel diep hoest, dat kan zelfs tot volledig overgeven aan toe gaan....en ja, natuurlijk had ik stress en ja daar reageert mijn lichaam op.. ik blaas een fucking A terwijl ik weet dat ik het niet hoor te blazen en de ellende van de vorige keer zit dan elke seconde in mijn hoofd. En ja, dan gaan mijn bloedsuikers ook zakken en begint er een wisselwerking in mijn lijf.
Dat ik vertel dat ik van de specialist mag drinken is om te voorkomen dat mensen achterlijk reageren want oh ooh oh ik heb een leverziekte :nono: Het mag wel *punt*
Dat ik de eerste dagen van alles door mijn hoofd laat gaan en loop te bedenken wat er gebeurd kan zijn is een hele normale reactie op een situatie die behoorlijk wat impact op mij heeft. Heb jij nooit alles door je hoofd laten gaan na iets wat gebeurd was??

En geen drang hebben om het op te lossen, je moet eens weten, ik heb inmiddels bezwaarschriften gestuurd, zit te wachten op uitslag wel/niet rechtsbijstandsverzekering ivm CBR, zit me hele dagen en nachten in te lezen. Heb inmiddels meer kennis dan de 2 advocaten die ik aan de lijn heb gehad.En die vroegen dik 200 ex. Ik heb gezorgd dat ik de kosten van de griffier kan betalen ivm een voorlopige voorziening vragen( ja dat heb ik ook uitgedokterd zelf), lees ladingen jurisprudentie en heb het geld voor het onderzoek en een tegenonderzoek apart gelegd en zoek nu een niet te dure advocaat omdat ik er rekening mee hou dat mijn rechtsbijstand gaat afhaken. Vooruit denken is ook iets dat je leert als je mijn leven hebt gehad.

En dat ik een goedkope advocaat zoek (let wel geen gratis!!) is denk ik logisch, hee, ik heb geen geldboom in de tuin, jij wel??
Ik heb mijn hele leven keihard gewerkt, altijd 4 dagen per week gesport, altijd een goede baan gehad, heb een koophuis met garage, een stationwagen uit 2001, geen kinderen en ik heb wat geld gespaard om het achterstallig onderhoud van het huis te doen. Nu heb ik minder inkomen door mijn afkeuring en mijn nieuwe partner werkt als oproepkracht. En dat ik geld uitgeef aan roken...weet jij hoeveel en hoe vaak ik rook dan? En weet jij hoeveel Ventolin en Symbicort ik gebruik? Geloof me, ik red me wel. Met of zonder hulp van hier. Ik heb het veel en veel zwaarder gehad dan dit, geloof me.

En unfriend huppekee, geen probleem hoor, ben blij dat mijn vrienden iig beter lezen en dingen niet zelf invullen. Zij hebben de levenservaringen wel om tussen de regels door te lezen en te beseffen dat het geen excuses zijn maar uitleg.
En als je je afvraagt of ik boos ben, ja dat ben ik! Na eerst ontzettend verdrietig en geschrokken te zijn geweest en 3 weken mn lichaam op orde heb moeten krijgen, heb ik mijn vechtlust en zelfvertrouwen duidelijk terug. En geloof me, ik ben niet van plan om snel op te geven.

En iedereen die mij tips kan geven of advies graag, maar als je me aan wil vallen kijk dan eerst eens in de spiegel en vraag je af of jij zo schoon ben!

Mary
Nieuwkomer
 Bericht 
 
@ Schoenzool
Nee ik heb absoluut geen alcohol/drugsprobleem. Nooit gehad ook. Tenzij je een nicotineverslaving bedoelt :wink:
Ik heb oa astma ( was tot deze winter onder controle), PBC ( Dat is een auto-imuunziekte die chronische ontstekingen veroorzaakt in de galwegen van je lever), een behoorlijke breuk in mijn middenrif, Primaire Fibromyalgie, Hypoglycaemie (dus teveel aanmaak van insuline en dat veroorzaakt snelle dalingen in de bloedsuikers, de zogeheten hypo's) Syndroom van Sjogdren (drogere ogen en mond). En nog wat dingetjes...
En nee...ik gebruik bijna geen medicatie, zeker niet als ik moet rijden. Ik slik mijn medicatie voor ik naar bed ga. En geen van allen hebben ze stickertjes of werken verslavend, heb namelijk een bloedhekel aan controleverlies.


@ ultimate-tester
Ik denk niet dat die 2 buisjes heel veel problemen hadden opgeleverd, zeker nadat ik koffie had gehad. Koffie helpt namelijk bij astma (klinkt gek maar niet voor mensen met astma, google er maar op) en de suiker erin hielp om mijn suikers omhoog te krijgen. En bloedprikken is sowieso iets wat ik gewend ben voor mijn controles.
Mijn partner gaat normaal wel mee, maar ik zei in 1e instantie niet waarom omdat er meer mensen stonden. Ik verzwijg mijn ziektes liever en ik ben een held in het groot houden ;)
En even om duidelijk te zijn, ik maak mezelf niet kapot, ik weet wie en wat ik ben en wat ik doe. Ik heb een goed leven, een lieve fijne familie, goede vrienden en zorg prima voor mezelf en sta altijd voor anderen klaar. Dit is een vervelende rimpel in mijn leven maar daar kom ik ook wel overheen.

@ Pomeon
Bedankt voor de link.
Even een kleine correctie op wat je zegt. Ik heb heel wat kunnen vinden inmiddels. Het bloedonderoek mag NIET plaatsvinden binnen het 1e uur na het 1e contact. Anders moet het opnieuw gedaan worden (is grond voor seponeren)
Ik heb tevens gevonden dat sinds 1 januari 2017 verdachten van een geweldsmisdrijf een bloedonderzoek moeten ondergaan, deze moet plaatsvinden binnen 1 1/2 uur na aanhouding. En toen begon bij mij een belletje, wat als de agenten dat verward hebben en alleen onthouden hebben bloedonderzoek?? Ik heb zelf met de wet gewerkt en tja, het kan voorkomen dat je soms een verandering in de wet verkeerd onthoudt.
Wat er precies stond kon ik niet lezen zonder mn leesbrilletje, hij heeft iig opgeschreven wat ik gedronken had.
En die mondalcohol kan gekomen zijn door die slok bier die ik op had vlak voor we gingen rijden. Ik heb daarna wel een slok cafeinedrank op, maar ik drink met een rietje dus dat spoelt niet echt je mond omdat het recht naar achteren gaat. Rietje vind ik in de auto veiliger drinken. De agenten hebben dat blikje met rietje trouwens gezien, want ik heb het ze laten zien. Staat altijd in mijn zijvakje. Cassissmaak van de lidl ;)

chopmax
Respect
 Bericht 
 
Even mijn tweede puntje in de herkansing...

"Dat is een teken dat de bloedsuikerspiegel enorm hoog is. Het lichaam kan geen suikers meer uit het bloed halen en krijgt daardoor een tekort aan energie. Als alternatief gaat het lichaam vetten verbranden. Daarbij komen afvalproducten vrij, die ruiken naar aceton." https://www.diabetesfonds.nl/over-diabe ... aar-aceton

"Health Hub partner BioTransfer B.V. is onder meer betrokken bij de ontwikkeling van een ademanalyse sensor die in staat is om aceton te meten in uitademingslucht. Hiermee kan ondervoeding en (verwaarloosde) diabetes worden aangetoond. http://www.healthhub-roden.nl/nieuws/tw ... ruari-2016

"De beide experimenten leiden tot de conclusie dat alleen bij de Alcomat en de Camic sprake is van enige invloed van aceton op de meting. Opmerkelijk is dat deze invloed groter lijkt bij gelijktijdige aanwezigheid van alcohol in het luchtmonster." Pagina 38 PDF, nadat het document eerst op basis van onvermeld literatuuronderzoek het tegendeel beweerde. https://www.swov.nl/sites/default/files ... -87-33.pdf

"Deze grens kan bijvoorbeeld zodanig worden gekozen dat de maximale bijdrage van aceton aan het te meten ademalcoholgehalte 0,05 promille is. Pagina 39 zelfde PDF."[/i]

250 ug/dm3 = 0,57 promille. https://www.alcoholinfo.nl/publiek/veel ... raag=10451 Als daar een correctie aceton vanaf moet van 0,05 promille af hoort te gaan zak je naar 0,52 promille en zit op 230 ug/dm3. Bijna de 220 die legaal is.

Dan aanvullend een derde puntje:

Het bloedonderzoek neemt enige tijd in beslag. Rustig anderhalf uur. In die tijd breekt een normaal lichaam een alcoholische consumptie af. "Vervolgens kunt u direct verzoeken om een tegenonderzoek. Het tegenonderzoek vindt altijd plaats in de vorm van een bloedonderzoek, en daarvoor moet de politie eerst een arts inschakelen. Bovendien dient er een termijn van een uur te zijn verstreken vanaf de eerste vordering om te blazen op straat (art. 15 lid 1 Besluit Alcoholonderzoeken)."

“De uitkomst van het onderzoek dat het laagste alcoholgehalte oplevert, is bepalend voor de toepassing van artikel 8, tweede lid, onderdeel b, en derde lid, onderdeel b, van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 27, tweede lid, onderdeel b, van de Scheepvaartverkeerswet, artikel 2.12, derde lid, onderdeel b, van de Wet luchtvaart of artikel 4, tweede lid, onderdeel b, van de Spoorwegwet.”
https://www.advocaat-verkeersstrafrecht ... onderzoek/

Dit kan reden zijn geweest voor de betrokken agenten de bloedproef te weigeren. Die agenten weten namelijk ook dat anderhalf uur later jij te weinig alcohol in je bloed hebt om tot vervolging te leiden. Tussen 255 ugl en het wettelijk maximum van 220 ugl zit maar 35 ugl. Dat breekt een gezond persoon in een kwartiertje af. Daar hadden de "heren" in blauw even geen zin in.

Ik zou op deze drie punten de grond gelijk maken met het "bewijs". Er is willens en wetens gesaboteerd ontlastend bewijs tot stand te laten komen.

Tot zo ver het technische en juridische advies. Persoonlijk en medisch moet je een keer in de spiegel kijken hoeveel je precies wilt mankeren. Volgens je verhaal is de koek al redelijk op. Nog meer dingen gaan mankeren door roken of alcohol lijkt me geen optie. Kies eens voor jezelf. Het eerste glas en de eerste sigaret zijn de makkelijkste om te laten liggen.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Mary schreef:
Dat ik vertel dat ik van de specialist mag drinken is om te voorkomen dat mensen achterlijk reageren want oh ooh oh ik heb een leverziekte :nono: Het mag wel *punt*

Ik heb nu .. Even denken... Vier neusoperaties achter de rug en astma. Ventolin en nog veel meer van die rommel is mij niet onbekend.

Ik mag roken, *punt*. Toch doe ik het niet (meer). Snap je?

Verbeter jezelf door bij jezelf te beginnen. Niet excuses ergens anders proberen te zoeken. Gal spugen en wat al niet meer is mij ook niet onbekend. Je lichaam protesteert. En jij hebt zoiets fok it! Ik doe het gewoon allemaal, -kan makkelijk- ... Ja hoor.. Gewoon doen. Niet luisteren. Gooien er een pufje tegenaan en een handvol pillen. En hop, een sigaret of tig.. Waarom niet. Of.. Nog erger, we rollen er eentje!

Mary schreef:
En dat ik een goedkope advocaat zoek (let wel geen gratis!!) is denk ik logisch, hee, ik heb geen geldboom in de tuin, jij wel??


Een zooi coniferen. Verkoopt slecht. Je probeert een uitweg te zoeken, iemand anders mag het oplossen. Je zit in de problemen door jezelf toch? Dan ook zelf oplossen. Ik heb in mn jonge jaren heel wat rechtszaken gehad, altijd zelf het woord gedaan. Ging prima. Maar ik zoek niet naar excuses, ik heb helder voor me wat er gebeurt in mijn leven en ik denk dat een rechter, -in sommige gevallen zelfs een meervoudige kamer-.. Dat ook ziet.. Is belangrijker dan advocaat gelul.

Maar.. Ik heb allang door dat je niets wil veranderen. Het is wel best zo. Ja, dan houdt het op.

Mary schreef:
Vooruit denken is ook iets dat je leert als je mijn leven hebt gehad.

Zeg dat nog eens hardop als je weer een glas alcoholhoudende drank drinkt of een sigaret opsteekt.
Mary schreef:
Het kokhalzen of de oprispingen is heel normaal als je heel diep hoest,

Ja hoor, lekker blijven roken. Je denkt dat je met een noob praat volgens mij. :roll:

"Het is allemaal heel normaal". Tuurlijk joh. Ik heb boven de wasbak gehangen 's morgens, longen legen... Denkende waar ik in godesnaam mee bezig was. Niet "oh het is heel normaal wat ik aan het doen ben". 50 jaar, het staat in je paspoort.. Maar het komt over alsof je 16 bent. Kom je uit Brabant ofzo?
Mary schreef:
weet jij hoeveel en hoe vaak ik rook dan? En weet jij hoeveel Ventolin en Symbicort ik gebruik?

Probeer je mij nu onder de indruk te laten zijn? Moet niet gekker worden.

Mary schreef:
En unfriend huppekee, geen probleem hoor,

Yes, thats the spirit! Als iemand geen hulp wil leveren voor weinag dan proberen we het gewoon ergens anders toch. Topper.

djee
Master
 Bericht 
Mary schreef:
Hypoglycaemie


Mary schreef:
de suiker erin hielp om mijn suikers omhoog te krijgen

Eh ik hem hier ook last van, maar als ik pure/snelle suikers gaan nemen krijg ik kort daarop een hypo vanwege de te veel aangemaakte insuline en dit los jij dan weer op door weer /meer suiker te nemen???
Zelfde geldt overigens voor alcohol aangezien dit snel omgezet wordt naar suikers.

 Pagina 1 van 1 [ 17 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…