» Openbaar » Media » Politie    Pagina 4 van 4  [ 165 berichten ]
bernardo A.
Master
 Bericht 
 
Inhoudelijk een sterke reactie. Te hard moeten trappen in je groene trapauto? Fietsen is ook een optie!

pevo
Master
 Bericht 
:roflol: :roflol:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Dat zielige op de man spelen en denken dan een punt te hebben doet ie vaker.

Tommie
Master
 Bericht 
 
Interessante stelling van Feitelijk. Ik ben een autochtone Nederlander, en ik ken ook heel veel autochtone Nederlanders, en helemaal niemand van hen is tolerant ten opzichte van de islamitische bezetter.

Waw baseer je die uitspraak op?

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Dat zielige op de man spelen en denken dan een punt te hebben doet ie vaker.
Klinkt bekend.

Karbargenbok
Master
 Bericht 
Karbargenbok schreef:
En nee, geen hoofddoekjes bij de popo svp.


Laat ik eens, nu het hier weer gierend uit de klauwen loopt, mijn standpunt eens beargumenteren.

Het valt me al langer op dat we het in Nederland zeer graag opnemen voor de vrijheid van de moslima (of wie dan ook) om een hoofddoek te dragen met als ultieme doel dit ook voor elkaar te krijgen in situaties waar dit nu niet wordt toegestaan: werk voornamelijk, zoals nu dus bij de politie.

Gek genoeg is opkomen voor het recht om er geen te hoeven dragen veel minder vanzelfsprekend. En waarom zou je als vrouw afkomstig uit een islamitisch milieu je hijaab niet (langer) dragen als het je zelfs wordt toegestaan in je werkomgeving? Ik vind het signaal dat hiermee wordt afgegeven goedbedoeld maar tegelijkertijd ronduit schadelijk en verkeerd.

Vanuit sociaal oogpunt vind ik het begrijpelijk dat de politie een afspiegeling wil zijn van de maatschappij. Echter, het gaat dan uitsluitend en vanzelfsprekend om uiterlijke kenmerken waar de agent niet zelf om gevraagd heeft (m/v, huidskleur). Prima. Maar een hoofddoek is dat niet, net zomin als een rij piercings in je rechterwenkbrauw of (als hyperbool) "white power" over je voorhoofd getatoeëerd.

Bovendien: ik heb als burger naar elke agent te luisteren, ongeacht geslacht of kleur. Als ik vind van niet omdat ik geen bevelen van een Marokkaan of een ongesluierde hoerrrr aanneem is dat mijn probleem en niet dat van de politie of de maatschappij.

Kwibus
Master
 Bericht 
Afbeelding

Feitelijk
Master
 Bericht 
Dat is een zuidbevelandse protestantse!

no justice
Master
 Bericht 
Eigenlijk is het schandalig dat er hierover een discussie wordt gevoerd. Nee is nee. We graven onze eigen graf. Onze normen en waarden en cultuur gaat zo langzaam maar zeker naar de klote. Allemaal door die kut buitenlanders. Minder minder minder.

Kami
Master
 Bericht 
no justice schreef:
Eigenlijk is het schandalig dat er hierover een discussie wordt gevoerd. Nee is nee. We graven onze eigen graf. Onze normen en waarden en cultuur gaat zo langzaam maar zeker naar de klote. Allemaal door die kut buitenlanders. Minder minder minder.

+1

no justice
Master
 Bericht 
Politiechef diep door het stof na commotie om hoofddoek

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg maakt deze week een rondgang langs al zijn dienders om de gemoederen binnen het korps te sussen. Hij ligt onder vuur vanwege zijn idee om de hoofddoek toe te staan als onderdeel van het uniform.

Peter Winterman 14-06-17, 06:00 Laatste update: 09:55

Aalbersberg heeft zijn agenda tot en met donderdag leeg geveegd om alle politieteams in de eenheid Amsterdam te bezoeken. In vijftien sessies van anderhalf uur gaat hij het gesprek aan met agenten. Aanleiding is felle kritiek aan het adres van de politiebaas.

In een interview in deze krant zei Aalbersberg vorige maand dat hij overwoog om het hoofddoekje toe te staan bij het politie-uniform. Op die manier wil hij meer allochtone agentes werven. Na een storm van kritiek besloot korpschef Erik Akerboom – van de Nationale Politie – dat de hoofddoek er voorlopig niet komt.

,,Er is veel rumoer ontstaan'', laat woordvoerder Jean Fransman van de politie in Amsterdam weten. ,,Dan is het goed om daarover met je mensen in debat te gaan. Agenten zitten met vragen over de hoofddoekjesdiscussie, diversiteit en het doorstroombeleid bij de politie.''


Verhitte discussie


Met zijn rondgang langs alle teams wil Aalbersberg draagvlak herwinnen. Intern ligt hij onder vuur: agenten vinden onder meer dat allochtone collega’s worden voorgetrokken. Korpschef Akerboom meldde eerder al dat sprake is van een verhitte interne discussie. ,,Zowel binnen als buiten onze organisatie gaat het er fel aan toe'', zei hij daarover. ,,Soms, ook in ons korps, worden de normen van verdraagzaamheid en fatsoen overschreden.”

Het is uniek dat Aalbersberg in één week tijd al zijn teams bezoekt. ,,Dit is een bijzondere situatie”, aldus de woordvoerder. Aalbersberg trekt tijdens zijn ‘tournee’ op met Hanneke Ekelmans en Jan Pronker, twee andere leden van de Amsterdamse eenheidsleiding.

De politietop blijft voorstander van meer diversiteit binnen het korps. ,,Onze samenleving verandert ingrijpend qua samenstelling'', meldde korpschef Akerboom twee weken geleden. ,,Wij veranderen mee om onze legitimiteit en ons vertrouwen te behouden.”

De politie heeft volgens hem ‘veel te verliezen’. ,,Niet alle burgers herkennen zich in de politie, vooral niet in de grote steden. Terwijl wij er zijn voor de hele samenleving, ongeacht afkomst, geloof, ras of geslacht. We hebben daarvoor nieuw en breder vakmanschap nodig.”

Bron: http://www.ad.nl/binnenland/politiechef ... ~aa632d04/

Spook
Master
 Bericht 
no justice schreef:
voorlopig


Toch alvast het idee geplant.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
no justice schreef:
Niet alle burgers herkennen zich in de politie
En dáárom is er juist dat uniform. De politie moet er juist anders uitzien dan de burger. Gezag uitstralen, naar elke bevolkingsgroep. Zonder onderscheid onderling, om juist uit te stralen dat ze geen onderscheid maken in afkomst, geloof, ras of geslacht. Late we het probleem dat er bevolkingsgroepen zijn die alleen maar met een halal-agent willen praten toch vooral bij diegenen neerleggen en niet bij de politie.

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
Gezag uitstralen

Afbeelding
Afbeelding

Geen gezag:
Afbeelding

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
De politie moet er juist anders uitzien dan de burger. Gezag uitstralen, naar elke bevolkingsgroep.
Klopt, ze moeten gezag uitstralen. Dat ze dat niet doen is een ander punt.

 Pagina 4 van 4 [ 165 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…