» Openbaar » Media » Politie   

Postingstijd interval gedetecteerd van 86 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 4 van 4  [ 175 berichten ]
bernardo A.
Master
 Bericht 
 
Inhoudelijk een sterke reactie. Te hard moeten trappen in je groene trapauto? Fietsen is ook een optie!

pevo
Master
 Bericht 
:roflol: :roflol:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Dat zielige op de man spelen en denken dan een punt te hebben doet ie vaker.

Tommie
Master
 Bericht 
 
Interessante stelling van Feitelijk. Ik ben een autochtone Nederlander, en ik ken ook heel veel autochtone Nederlanders, en helemaal niemand van hen is tolerant ten opzichte van de islamitische bezetter.

Waw baseer je die uitspraak op?

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Dat zielige op de man spelen en denken dan een punt te hebben doet ie vaker.
Klinkt bekend.

Karbargenbok
Master
 Bericht 
Karbargenbok schreef:
En nee, geen hoofddoekjes bij de popo svp.


Laat ik eens, nu het hier weer gierend uit de klauwen loopt, mijn standpunt eens beargumenteren.

Het valt me al langer op dat we het in Nederland zeer graag opnemen voor de vrijheid van de moslima (of wie dan ook) om een hoofddoek te dragen met als ultieme doel dit ook voor elkaar te krijgen in situaties waar dit nu niet wordt toegestaan: werk voornamelijk, zoals nu dus bij de politie.

Gek genoeg is opkomen voor het recht om er geen te hoeven dragen veel minder vanzelfsprekend. En waarom zou je als vrouw afkomstig uit een islamitisch milieu je hijaab niet (langer) dragen als het je zelfs wordt toegestaan in je werkomgeving? Ik vind het signaal dat hiermee wordt afgegeven goedbedoeld maar tegelijkertijd ronduit schadelijk en verkeerd.

Vanuit sociaal oogpunt vind ik het begrijpelijk dat de politie een afspiegeling wil zijn van de maatschappij. Echter, het gaat dan uitsluitend en vanzelfsprekend om uiterlijke kenmerken waar de agent niet zelf om gevraagd heeft (m/v, huidskleur). Prima. Maar een hoofddoek is dat niet, net zomin als een rij piercings in je rechterwenkbrauw of (als hyperbool) "white power" over je voorhoofd getatoeëerd.

Bovendien: ik heb als burger naar elke agent te luisteren, ongeacht geslacht of kleur. Als ik vind van niet omdat ik geen bevelen van een Marokkaan of een ongesluierde hoerrrr aanneem is dat mijn probleem en niet dat van de politie of de maatschappij.

Kwibus
Master
 Bericht 
Afbeelding

Feitelijk
Master
 Bericht 
Dat is een zuidbevelandse protestantse!

no justice
Master
 Bericht 
Eigenlijk is het schandalig dat er hierover een discussie wordt gevoerd. Nee is nee. We graven onze eigen graf. Onze normen en waarden en cultuur gaat zo langzaam maar zeker naar de klote. Allemaal door die kut buitenlanders. Minder minder minder.

Kami
Master
 Bericht 
no justice schreef:
Eigenlijk is het schandalig dat er hierover een discussie wordt gevoerd. Nee is nee. We graven onze eigen graf. Onze normen en waarden en cultuur gaat zo langzaam maar zeker naar de klote. Allemaal door die kut buitenlanders. Minder minder minder.

+1

no justice
Master
 Bericht 
Politiechef diep door het stof na commotie om hoofddoek

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg maakt deze week een rondgang langs al zijn dienders om de gemoederen binnen het korps te sussen. Hij ligt onder vuur vanwege zijn idee om de hoofddoek toe te staan als onderdeel van het uniform.

Peter Winterman 14-06-17, 06:00 Laatste update: 09:55

Aalbersberg heeft zijn agenda tot en met donderdag leeg geveegd om alle politieteams in de eenheid Amsterdam te bezoeken. In vijftien sessies van anderhalf uur gaat hij het gesprek aan met agenten. Aanleiding is felle kritiek aan het adres van de politiebaas.

In een interview in deze krant zei Aalbersberg vorige maand dat hij overwoog om het hoofddoekje toe te staan bij het politie-uniform. Op die manier wil hij meer allochtone agentes werven. Na een storm van kritiek besloot korpschef Erik Akerboom – van de Nationale Politie – dat de hoofddoek er voorlopig niet komt.

,,Er is veel rumoer ontstaan'', laat woordvoerder Jean Fransman van de politie in Amsterdam weten. ,,Dan is het goed om daarover met je mensen in debat te gaan. Agenten zitten met vragen over de hoofddoekjesdiscussie, diversiteit en het doorstroombeleid bij de politie.''


Verhitte discussie


Met zijn rondgang langs alle teams wil Aalbersberg draagvlak herwinnen. Intern ligt hij onder vuur: agenten vinden onder meer dat allochtone collega’s worden voorgetrokken. Korpschef Akerboom meldde eerder al dat sprake is van een verhitte interne discussie. ,,Zowel binnen als buiten onze organisatie gaat het er fel aan toe'', zei hij daarover. ,,Soms, ook in ons korps, worden de normen van verdraagzaamheid en fatsoen overschreden.”

Het is uniek dat Aalbersberg in één week tijd al zijn teams bezoekt. ,,Dit is een bijzondere situatie”, aldus de woordvoerder. Aalbersberg trekt tijdens zijn ‘tournee’ op met Hanneke Ekelmans en Jan Pronker, twee andere leden van de Amsterdamse eenheidsleiding.

De politietop blijft voorstander van meer diversiteit binnen het korps. ,,Onze samenleving verandert ingrijpend qua samenstelling'', meldde korpschef Akerboom twee weken geleden. ,,Wij veranderen mee om onze legitimiteit en ons vertrouwen te behouden.”

De politie heeft volgens hem ‘veel te verliezen’. ,,Niet alle burgers herkennen zich in de politie, vooral niet in de grote steden. Terwijl wij er zijn voor de hele samenleving, ongeacht afkomst, geloof, ras of geslacht. We hebben daarvoor nieuw en breder vakmanschap nodig.”

Bron: http://www.ad.nl/binnenland/politiechef ... ~aa632d04/

Spook
Master
 Bericht 
no justice schreef:
voorlopig


Toch alvast het idee geplant.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
no justice schreef:
Niet alle burgers herkennen zich in de politie
En dáárom is er juist dat uniform. De politie moet er juist anders uitzien dan de burger. Gezag uitstralen, naar elke bevolkingsgroep. Zonder onderscheid onderling, om juist uit te stralen dat ze geen onderscheid maken in afkomst, geloof, ras of geslacht. Late we het probleem dat er bevolkingsgroepen zijn die alleen maar met een halal-agent willen praten toch vooral bij diegenen neerleggen en niet bij de politie.

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
Gezag uitstralen

Afbeelding
Afbeelding

Geen gezag:
Afbeelding

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
De politie moet er juist anders uitzien dan de burger. Gezag uitstralen, naar elke bevolkingsgroep.
Klopt, ze moeten gezag uitstralen. Dat ze dat niet doen is een ander punt.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Omstreden directeur diversiteit voortijdig weg bij politie Amsterdam

Fatima Elatik (44) werkt niet langer als programmadirecteur diversiteit bij de Amsterdamse politie. Hoewel haar inhuurcontract nog tot 1 oktober loopt, verricht ze op dit moment geen werkzaamheden voor het korps.

Elatik leidde het programma ‘Politie van iedereen’, dat is bedoeld om het Amsterdamse politiekorps beter te laten aansluiten bij de multiculturele samenleving. ‘In onderling overleg’ is besloten dat Elatik stopt met haar werkzaamheden, zo staat in een brief van de eenheidsleiding in bezit van deze krant. Zelf spreekt ze van een ‘eigen besluit’.

Volgens de eenheidsleiding gaat het programma dat door Elatik is opgezet ‘een nieuwe fase’ in. ‘En daar is een andere benadering én sturing voor nodig’, aldus de politietop.

Ophef
Het vertrek van de voormalige PvdA-politica volgt op een reeks publicaties over het Amsterdamse idee om het dragen van een hoofddoek door agenten toe te staan. Elatik lag onder vuur vanwege haar inhuursalaris van 12.000 euro per maand, voor 24 uur per week.

Ook ontstond ophef over haar vriendschap met radicaliseringsadviseur Saadia T. van de gemeente Amsterdam, die opdrachten vanuit de gemeente gunde aan iemand met wie ze een relatie had. T. werd vorige week ontslagen.

Bronnen zeggen dat de affaire rond T. voor de politietop de doorslag heeft gegeven om met Elatik te breken. Politiewoordvoerder Jean Fransman ontkent dat: ,,Elatik is geen onderdeel van het politieonderzoek waarin Saadia T. verdachte is”, reageert hij.

Gepland
Elatik laat aan deze krant weten dat zij al in februari aankondigde te willen stoppen bij de Amsterdamse politie. ,,Mijn vertrek stond al heel lang gepland. Het programma gaat een nieuwe fase in. En ik ben ook wel toe aan een nieuwe uitdaging, om eerlijk te zijn.”

In de brief van de eenheidsleiding staat dat Elatik tot 1 oktober werkzaamheden zal uitvoeren bij de Politieacademie. Maar dat blijkt niet te kloppen. ,,We kijken nu óf ze wat bij ons kan doen”, zegt woordvoerder Pieter Beljon van de Politieacademie. ,,Het is een oriënterende periode, geheel vrijblijvend. We doen dit op verzoek van de Amsterdamse politie. Of er iets voor haar te doen is, valt nog te bezien.”

Wijkteams
Intern wordt het programma van Elatik bekritiseerd. Het budget voor ‘Politie van iedereen’ is ten koste gegaan van budgetten voor wijkteams, zeggen goed ingevoerde bronnen bij de Amsterdamse politie. ,,Wijkteams hadden geld toegezegd gekregen, maar dat zagen ze maar niet komen. Uiteindelijk bleek dat dit budget door Amsterdam gebruikt werd voor het project van Elatik.”

Politiewoordvoerder Fransman stelt dat ‘Politie van iedereen’ juist over wijkteams gaat, en dat van tevoren bekend was dat het project uit een potje voor wijkteams zou worden gefinancierd. ,,Hoe ziet je wijk eruit, wat zijn de problemen, hoe ga je daar als agent mee om? Die vragen worden in het programma beantwoord.”

De Amsterdamse politie wil doorgaan met ‘Politie van iedereen’. Het programma – waarmee werd proefgedraaid in drie wijkteams – wordt nu uitgebreid naar de hele eenheid. ,,Er is niet één persoon meer verantwoordelijk, het is vanaf nu aan de teams zelf om er uitvoering aan te geven”, aldus Fransman.

Eenheidschef Pieter-Jaap Aalbersberg van Amsterdam gaf in mei in deze krant hoog op over het werk van Elatik. ,,Zij is de punaise in mijn bedrijf. Ze kan haarfijn uitleggen waar de echte spanning zit.”Kenji
Master
 Bericht 
Genoeg geld binnengeharkt. Eeeeen weer door.

djee
Master
 Bericht 
Kenji schreef:
Genoeg geld binnengeharkt.

Gelukkig krijgt ze doorbetaald :fp:

snovvdog
Master
 Bericht 
Gezag uitstralen
Afbeelding
Afbeelding

Bah, Popie Jopie figuren die denken dat ze boven de rest staan, moeten juist een paar trappen omlaag worden geschopt.

geen gezag:
Afbeelding

Komen meer over als mensen.

Gezag wekt afkeer :dood: .


Verder zou ik niet heel erg begrijpen waarom er moet worden afgeweken van het uniform, een agente met hoofddoekje zou ik vooral een raar en niet serieus gezicht vinden.

357kurt
Master
 Bericht 
Respect my authority!!
Afbeelding

Spook
Master
 Bericht 
Politiemilitarisering moet je niet willen. Als jij de hamer bent, is alles een spijker.

djee
Master
 Bericht 
djee schreef:
Gelukkig krijgt ze doorbetaald :fp:

Sterker nog ze gaat de gemeente aanklagen omdat ze op non actief gezet is en haar contract ontbonden / niet verlengd wordt :-x

Bussloo
Master
 Bericht 
djee schreef:
Sterker nog ze gaat de gemeente aanklagen omdat ze op non actief gezet is en haar contract ontbonden / niet verlengd wordt

Racismekaart?
Hoog tijd dat een rechter een keer concludeert dat de blanke medewerker gediscrimineerd wordt.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Bussloo schreef:
Hoog tijd dat een rechter een keer concludeert dat de blanke medewerker gediscrimineerd wordt.
Staat al in de agenda, dat gaat namelijk gebeuren als pasen en pinksteren op dezelfde dag vallen :[

Forza!
Master
 Bericht 
van die geelgroen fluorescerende hoofddoeken mogen wel hoor.
Dan zie je ze voordat je ze ruikt..

 Pagina 4 van 4 [ 175 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…