» Openbaar » Media » Politie Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 1 van 1  [ 20 berichten ]
Feitelijk
Master
 Bericht 
rtl schreef:
De 635 flitspalen in Nederland waren in 2016 goed voor 4,3 miljoen boetes. Dat zijn er 800.000 meer dan een jaar eerder. Het betekent dat er elke 7 seconden ergens in Nederland een automobilist wordt geflitst.

Buurtfacts bracht de boetes in kaart aan de hand van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

100.000 boetes bij Hilversumse paal

De flitspaal die het meest actief was, staat in Hilversum aan het Oostereind. Meer dan 100.000 boetes legde de paal in 2016 vast.

Omgerekend gaat er elke vijf minuten een automobilist op de foto. Dat is bijna twee keer zo vaak als bij de nummer 2 en 3 op de flitspalenranglijst: een paal aan de Wippolderlaan in Wateringen en een paal bij de Maastunnel in Rotterdam, die vorig jaar nog flitsboetekampioen was.
3,1 miljoen boetes voor maximaal 5 kilometer te hard

Zo werden in 2016 werden maar liefst 3,1 miljoen boetes uitgeschreven aan automobilisten die maximaal 5 kilometer te hard reden.Bijna 40 procent van de 8 miljoen snelheidsboetes die jaarlijks worden geïnd door de overheid zijn gegeven aan automobilisten die slechts een paar kilometer te hard reden.

70.000 keer werd vorig jaar een boete uitgeschreven voor automobilisten die één kilometer te hard reden.Ik vermaak me altijd prima met die verbazing over een poissonverdeling. :applaus:

Pietert
Master
 Bericht 
:lol:

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Feitelijk schreef:
3,1 miljoen boetes voor maximaal 5 kilometer te hard

verkeersveiligheid ten top :applaus:

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
AD schreef:
Het regent kleine verkeersboetes: 69.000 bonnen voor 1 km te hard rijden

Het aantal boetes voor kleine snelheidsovertredingen stijgt explosief. Ook wie slechts 1 kilometer per uur te hard rijdt, is dankzij nieuwe verkeerscamera's de pineut. De politiebond vindt dat justitie doorslaat.

In 2016 zijn 3,1 miljoen bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsoverschrijdingen tot en met 5 kilometer per uur, tegen 2,4 miljoen in 2014: een stijging van 31 procent. Het totale aantal snelheidsboetes steeg in diezelfde periode veel minder hard, met 18 procent.

Dat blijkt uit gegevens die deze krant heeft opgevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Vooral op wegen waar 130 kilometer per uur mag worden gereden, regende het vorig jaar bekeuringen. 69.000 automobilisten kregen een prent omdat ze daar - na meetcorrectie - 1 kilometer per uur te hard reden, tegen 12.000 in 2014.

'Verkapte vorm van belasting'
Die boete is 20 euro, inclusief 9 euro administratiekosten. ,,Belachelijk”, vindt Geert Priem, voorzitter van politievakbond ANPV. ,,Soms is het nodig om een paar kilometer per uur harder te rijden, bijvoorbeeld om veilig in te halen of om een gevaarlijke situatie te voorkomen.”

Volgens Priem gaat het Openbaar Ministerie te ver door automobilisten op grote schaal te bekeuren voor kleine snelheidsovertredingen. ,,Dit frustreert mensen. Het is een verkapte vorm van belasting. Ook schaadt dit het gezag en de geloofwaardigheid van de politie. Het is veel belangrijker om huftergedrag harder aan te pakken, zoals bumperkleven en rechts inhalen.”

Sinds vorig jaar zijn alle flitspalen in Nederland vernieuwd en gedigitaliseerd. Dat betekent dat ze 24 uur per dag en zeven dagen per week aan staan. Ook is het aantal trajectcontroles uitgebreid.

Snelheidsovertreding
,,Daardoor neemt het aantal boetes substantieel toe”, zegt Ernst Koelman van het OM. ,,Op 130-wegen geldt een meetcorrectie van 5 kilometer. Je hebt dus gewoon flink te hard gereden als je die boete van 11 euro krijgt, want je gemeten snelheid was 136 kilometer per uur.”

De kleine boetes leverden de overheid vorig jaar in totaal 113 miljoen euro op. In 2014 was dat nog 80 miljoen euro. Op de meeste wegen – met uitzondering van 130-wegen – wordt pas bekeurd bij een snelheidsoverschrijding vanaf 4 kilometer per uur.

Flitspaal
De flitspaal die het meeste geld in het laatje van de gemeente of het Rijk brengt, staat in Hilversum. Om precies te zijn: aan het Oostereind. De ,,lucratieve flitspaal'' leverde vorig jaar gemiddeld 710 euro per uur op, wat neerkomt op bijna twaalf boetes per uur. Elke vijf minuten was het raak: 102.966 boetes ter waarde van 6.237.365 euro.

Verkeersveiligheid? Inderdaad, ordinaire belastingheffing.

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
Het is veel belangrijker om huftergedrag harder aan te pakken, zoals bumperkleven en rechts inhalen.”

Of de veroorzaker daarvan, de linksplakker :[

Schep
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
Je hebt dus gewoon flink te hard gereden als je die boete van 11 euro krijgt, want je gemeten snelheid was 136 kilometer per uur.”

Oh, die correctie is een cadeautje?
En ik in mijn naïviteit maar denken dat er een fouten kunnen worden gemaakt in de meting.

Pietert
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
flink

DikkeDiesel schreef:
136

*zucht*

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
Vooral in een BMW. Echt levensgevaarlijke aso's die 136 rijden.

Ogre
Master
 Bericht 
Hoorde vanmorgen reactie OM ergens in het nieuws : "ja, maar bij 130 km gaat er wel 5 km correctie van af, dus als u met 1 kilometer geflitst wordt dan rijdt u echt veel te hard".

Want die correctie heeft natuurlijk niets te maken met een verschil tussen de gemeten snelheid en de gereden snelheid, da's maar een hersenspinsel van de Hoge Raad geweest ? :fp: :loco:

WimLex
Master
 Bericht 
"flink" te hard ook :fp:

Feitelijk
Master
 Bericht 
Schep schreef:
Oh, die correctie is een cadeautje?

Daar hebben ze inderdaad net even de verkeerde boete te pakken, 130 is de enige waar geen cadeautjes worden uitgedeeld. bij andere maximumsnelheden is er 3km/h marge.

Gemiddeld gezien is de correctie inderdaad een cadeautje natuurlijk.

Bounty
Master
 Bericht 
 
DikkeDiesel schreef:
Verkeersveiligheid? Inderdaad, ordinaire belastingheffing.


Mijn gedachte. Iedereen zou in bezwaar en beroep moeten gaan.

RRL
Master
 Bericht 
https://www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/ver ... jouw-buurt
Kaartje met data per flitser.
verkeersveiligheid ten top

Vorig jaar ook echt een totale aso geweest, huftergedrag ten top met mijn gevaarlijke gedrag. Ofwel, €36 over kunnen maken voor 54@50.
Of de veroorzaker daarvan, de linksplakker

Dat dus. Altijd weer het gevolggedrag als huftergedrag bestempelen terwijl ik de oozaak veel erger vind.

Dashcam Drenthe
Master
 Bericht 
RRL schreef:
Ofwel, €36 over kunnen maken voor 54@50.

:o :o :o
LEVENSGEVAARLIJK!

Pietert
Master
 Bericht 
Maniak! Racen doe je maar op een circuit!

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Ogre schreef:
Hoorde vanmorgen reactie OM ergens in het nieuws : "ja, maar bij 130 km gaat er wel 5 km correctie van af, dus als u met 1 kilometer geflitst wordt dan rijdt u echt veel te hard".

Zou zo'n gast aan het verstand te peuteren zijn dat als je met 131 bekeurt het ook kan zijn dat je 126 reed?

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Of de veroorzaker daarvan, de linksplakker :[

+1
Tezamen met de middenbaanslapers die keurig Vmax - een beetje voortsukkelen. Lekker dicht op elkaar, zodat niemand ertussen kan en ze lekker op elkaar kleunen als er eens wat gebeurd...

Walker
Master
 Bericht 
Pakkans is natuurlijk enorm laag... Ik calculeer 2-3 boetes per jaar in, bij 70K per jaar.

R
Master
 Bericht 
Walker schreef:
kkans is natuurlijk enorm laag... Ik calculeer 2-3 boetes per jaar in, bij 70K per jaar.

Je kennis en middelen daartoe, over waar en hoe en wanneer je een verhoogd risico hebt op boetes, is groter dan gemiddeld. Dat met oplettendheid erbij zou je zomaar zeven boetes meer per jaar, kunnen schelen. :thumb:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Citaat:
want je gemeten snelheid was 136 kilometer per uur.

Zo zeg hou je vast hoor..

 Pagina 1 van 1 [ 20 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy