» Openbaar » Media » Politie Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 1 van 1  [ 21 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
De van ‘lekken’ verdachte 31-jarige agent van de eenheid Den Haag zou volgens De Telegraaf recent zijn overgeplaatst van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) van de Landelijke Eenheid.

De DBB kwam dit jaar al eerder in opspraak vanwege het lekken door een beveiliger rondom PVV-voorman Geert Wilders. Naast dit onderzoek liep er nog een onderzoek naar een medewerker van de DBB. Volgens De Telegraaf heeft dit onderzoek niets belastends opgeleverd, maar werd de DBB’er wel overgeplaatst. Of dit om dezelfde persoon gaat als de verdacht die vandaag is aangehouden is niet bekend.

De 31-jarige agent is al eerder onderwerp van onderzoek geweest. In 2012 schoot hij de 17-jarige Rishi dood op station Holland Spoor.

Lees ook: Lekkende agent kwam van DBB


Lekker zo'n gast in je korps.

RobinNL
Respect
 Bericht 
 
Citaat:
Lekkende agent schoot eerder 17-jarige Rishi dood in Den Haag


Citaat:
Of dit om dezelfde persoon gaat als de verdacht die vandaag is aangehouden is niet bekend.:huh:

cocodee
Master
 Bericht 
Tena for men? :roll:

Tommie
Master
 Bericht 
 
Het staat wat chaotisch, maar:

- De persoon die is aangehouden is naar verluidt ook de persoon die Rishi Chandrikasing doodschoot,
- Het is niet bekend of hij ook de persoon is die dit jaar werd overgeplaatst naar aanleiding van een onderzoek bij de DBB.

jack19
Master
 Bericht 
 
En wat is hier de nieuwswaarde van?

basjuh1981
Master
 Bericht 
Geen nieuws is ook nieuws?

VFred
Master
 Bericht 
 
Dus een agent die een kansenparel neerschoot, blijkt nu eventueel te lekken.
Met boeven vang je boeven?

no justice
Master
 Bericht 
Maar het was verder vast een goede diender toch jack19? Moet wel bij het korps kunnen blijven werken. Hij weet ook vast wel dat hij fout is. Pfff

cocodee
Master
 Bericht 
Citaat:
DEN HAAG - De 31-jarige politieman uit Den Haag die dinsdag is opgepakt wegens het lekken van vertrouwelijke informatie tegen betaling, werkte als persoonsbeveiliger van Geert Wilders. De PVV-leider noemt de gang van zaken „ongelooflijk”.

Het openbaar ministerie heeft aan De Telegraaf bevestigd dat deze agent in het Wilders-team zat, dit naar aanleiding van de onthulling gisteren door de krant dat de man voor de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) werkte. Deze dienst beveiligt naast Wilders ook andere politici en leden van het koninklijk huis.

„De agent was in opleiding. Hij verrichtte een stage van twee maanden bij de DBB tot februari dit jaar en was betrokken bij de beveiliging van Wilders”, bevestigt Frans Zonneveld van het OM Den Haag.

De agent ging na de korte periode bij DBB terug naar de politie Den Haag. Het OM wil niet zeggen wat de reden was voor zijn vertrek, omdat de reden deel uitmaakt van het onderzoek. De politieman is niet onomstreden. Hij schoot in 2012 de 17-jarige Rishi neer op station HS in Den Haag. De agent werd vervolgd maar uiteindelijk vrijgesproken.

Wilders vertelt dat hem aanvankelijk gevraagd werd om deze zaak geheim te houden. Vervolgens zei de DBB tegen hem dat de agent niet voor hem gewerkt had, later weer van wel en nu bevestigt ook het OM dat dit het geval is. „Loopt lekker daar”, constateert Wilders ontevreden. „De betrokkene zat dus inderdaad in mijn team en liep hier in de gang van de fractie rond. Ongelooflijk allemaal.” Wilders stelt tevreden vast dat de verdachte „gelukkig” nu niet meer voor hem werkt.

Het OM zegt dat nu gekeken wordt of de aangehouden agent ook lekte toen hij bij de Dienst Beveiligen en Bewaken werkte. Zonneveld: ,,Dat maakt deel uit van het onderzoek.” Het is uiterst pikant dat opnieuw iemand uit de DBB is opgepakt voor lekken. Eerder dit jaar werd Faris K. opgepakt voor lekken. Tot grote woede van Wilders.


Schoenzool
Master
 Bericht 
In iedere werkgroep zitten rotten appels

no justice
Master
 Bericht 
Een rotte appel bij de bakker of snackbar of een rotte appel bij de politie, zie je het verschil niet?

Schoenzool
Master
 Bericht 
Tsja ... het zou niet mogen maar zoiets kun je denk ik niet voorkomen

cocodee
Master
 Bericht 
Nog een lekkertje, het houdt niet op, niet vanzelf.
Citaat:
14 juni 2017 — 17:50
80 uur werkstraf voor agent die lekte naar motorclub

Een voormalige wijkagent uit Zoetermeer heeft van de rechter in Den Haag een taakstraf van tachtig uur gekregen voor het lekken van informatie. De 55-jarige agent zou geregeld informatie van de politie hebben doorgespeeld aan leden van motorclub Satudarah en aan familieleden, meldt persbureau ANP.

De politieman had als speciale taak motorclubs in de gaten te houden, omdat er in zijn buurt een afdeling van Satudarah was. Hij werd volgens de officier van justitie echter zo “close” met hen dat hij “zijn verantwoordelijkheid als politieman volledig uit het oog verloor”.

Hij haalde in 2014 een paar keer informatie uit de politiesystemen. Ook al zou het niet om cruciale informatie gaan, alles valt onder de geheimhoudingsplicht van de politie, aldus de officier. Tegen de man was acht maanden celstraf geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

https://wnl.tv/2017/06/14/80-uur-werkst ... motorclub/

no justice
Master
 Bericht 
Ook deze man kan toch nog prima functioneren als diender? Hij zal vast wel spijt hebben.

WimLex
Master
 Bericht 
Niks aan de hand mensen, het is minder dan 1 procent dat lek is

aldus wc-eend

bert65
Master
 Bericht 
Iedere keer als ik de topictitel lees, denk ik dat het gaat om een agent die in zijn boek heeft staan urineren...

jack19
Master
 Bericht 
 
no justice schreef:
Maar het was verder vast een goede diender toch jack19? Moet wel bij het korps kunnen blijven werken. Hij weet ook vast wel dat hij fout is. Pfff

Als je niets zinnige te melden hebt, hou dan gewoon je typevingers binnenboord. Er komt alleen smerigheid uit je toetsenbord vandaan de laatste dagen.

no justice
Master
 Bericht 
Nou niet alleen de laatste dagen hoor. (Komt door mijn lage IQ.) Maar zolang loop jij nog niet mee hier.

boersma
Master
 Bericht 
De link met dat hij een persoon doodgeschoten heeft ontgaat mij hier ook.
Heeft geen enkele relatie met het lekken van info volgens mij, dus totaal niet relevant.

no justice
Master
 Bericht 
Wie zegt dat het geen relatie heeft? Heb je het onderzocht? Kennelijk is deze man totaal niet betrouwbaar en dit zet wat mij betreft vraagtekens bij de schietpartij.

Tommie
Master
 Bericht 
 
Een agent die in opspraak is, is eerder in opspraak geweest. Er vanuit gaande dat beide feiten nieuwswaarde hebben, kan je stellen dat het feit dat de persoon in kwestie dezelfde is ook nieuwswaarde heeft.

In elk geval is het niet vreemd dat het wordt gepubliceerd. Hoogstens dat de naam niet wordt genoemd - bij andere verdachten wordt dat meestal wel gedaan (met initialen)

 Pagina 1 van 1 [ 21 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: JBHC en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy