» Openbaar » Media » Politie Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 1 van 1  [ 4 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
De rechtbank heeft donderdagmiddag de 30-jarige man die in 2008 in Groningen een prostituee zou hebben neergeslagen (poging doodslag) en beroofd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Er was maandag vijf jaar celstraf tegen de man geeist. De rechtbank zou pas eind deze maand uitspraak doen, maar komt nu al tot een oordeel. De man is vanmiddag per direct in vrijheid gesteld. Hij zat sinds november vorig jaar vast.

Advocaat Erik de Mare had aangevoerd dat het Openbaar Ministerie het recht op vervolging had verspeeld omdat twee undercoveragenten de verdachte hebben bedreigd. Ze bezochten de man in zijn woning, deden zich voor als familieleden van het slachtoffer en dreigen hem uit het raam te gooien als hij niet naar de politie zou stappen.

Verzuim van de politie
De rechtbank noemt dit ongeoorloofd en daarmee een verzuim van de politie. Omdat de man uiteindelijk niet naar de politie is gegaan, ondanks de bedreiging, hoeft het optreden van de agenten evenwel geen consequenties te hebben voor het OM.

Het OM had verder aangevoerd dat de verdachte voldoet aan het signalement. De rechtbank deelt die visie niet. De man was in beeld gekomen na een DNA-match. Hij heeft erkend dat hij in 2008 de prostitutee heeft bezocht. Dat hij het is geweest die haar toen heeft neergeslagen en beroofd kan niet uit het onderzoek blijken, aldus de rechtbank.

Advocaat De Mare kondigde eerder deze week aan dat hij namens zijn client aangifte zal doen tegen de twee undercoveragenten wegens bedreiging.

Lees ook: Groningse politie verspreidt nepnieuws


Deze jongens zijn zwaar buiten hun boekje gegaan. :boos: :boos:

no justice
Master
 Bericht 
Fijn om te weten dat we zo'n goede integere politie hebben in Nederland.

Spook
Master
 Bericht 
Ze waren zeker vaste klant..

ibizaking
Master
 Bericht 
 
wat een idioten.

 Pagina 1 van 1 [ 4 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy