» Openbaar » Media » Politie Reclamevrij? Log aub in, kost niets    Pagina 1 van 1  [ 6 berichten ]
WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
'Politie laat steken vallen bij opsporing vermiste kinderen'
Vandaag, 20:21

De afdeling van de politie die speciaal is opgezet om vermiste kinderen te helpen opsporen, functioneert niet. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen en stukken die de zender heeft ingezien.

Er werken te weinig mensen, een deel van het team is ziek en de mensen die er werken zijn niet deskundig genoeg. Bovendien werkt het systeem waarmee meldingen van vermissingen worden gedaan niet goed.

De korpsleiding van de Nationale Politie heeft tegenover RTL schriftelijk de problemen bevestigd. Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP zegt dat het team door de problemen onmogelijk kan doen waar het voor is opgericht.

Gevaar
Het Landelijk Bureau Vermiste Personen is van groot belang bij urgente vermissingen waarbij kinderen mogelijk gevaar lopen. Dat zijn er ongeveer 2000 per jaar, iets meer dan vijf per dag. De specialisten bepalen of er een Amber Alert wordt verstuurd en kunnen besluiten tot het inzetten van helikopters. Het bureau is in principe zeven dagen per week 24 uur per dag aanspreekbaar.

De Nationale Politie schrijft dat het team van aanvankelijk drie fte's verdubbeld is naar zes, maar dat er twee medewerkers ziek zijn. De vier overigen werken er pas zo kort dat ze niet allemaal als volwaardige specialist aangemerkt kunnen worden.

Spambox
Een ander probleem bij het bureau is dat een melding over een vermist kind niet altijd direct wordt bekeken. In het verleden zouden meldingen zelfs in de spambox verdwenen zijn.

De politietop schrijft hierover bovendien: de inhoud van de meldingen is zodanig beknopt dat op basis hiervan niet in alle gevallen een correcte inschatting van de vermissing kan worden gemaakt.

De politie zegt niet te weten of de problemen gevolgen hebben gehad in concrete vermissingszaken. De korpsleiding benadrukt dat er bij urgente vermissingen altijd extra rechercheurs worden ingezet.

Politiek
In politiek Den Haag is onthutst gereageerd op het onderzoek naar het bureau. De Kamerleden Kuiken (PvdA) en Groothuis (D66) hebben aangekondigd dat ze een onderzoek willen. Minister Opstelten stelde in 2011 een meldplicht in waarbij een vermissing binnen twee uur aan het Bureau Vermiste Personen moest worden doorgegeven.

Die aanscherping van de regels kwam naar aanleiding van de dood van het 12-jarige meisje Milly Boele uit Dordrecht. Zij verdween in 2010 en werd zes dagen later in de tuin van een overbuurman gevonden. Die had haar daar begraven. De politie kreeg toen veel kritiek omdat de vermissing te laat serieus zou zijn genomen.


het staat er toch echt :/ :\
Afbeelding

Spook
Master
 Bericht 
De NOS vindt het blijkbaar ook niet nodig om te vermelden dat de buurman een politieagent was.

jack19
Master
 Bericht 
 
De foTo die je hier toevoegt toont een auto van de BPZ. Die doen hun ding wel. Het bureau vermiste personen gaat ermee verder en kennelijk niet goed...

basjuh1981
Master
 Bericht 
jack19 schreef:
Het bureau vermiste personen gaat ermee verder en kennelijk niet goed...

Volgens RTL is dat team zo groot:
WimLex schreef:
drie fte's verdubbeld is naar zes, maar dat er twee medewerkers ziek zijn. De vier overigen werken er pas zo kort dat ze niet allemaal als volwaardige specialist aangemerkt kunnen worden.

En daarmee moeten 24/7 diensten gedraaid worden. Dat gaat met zo weinig personeel niet lukken. Met 20 man kun je dat beter uitvoeren.

WimLex schreef:
In politiek Den Haag is onthutst gereageerd op het onderzoek naar het bureau. De Kamerleden Kuiken (PvdA) en Groothuis (D66) hebben aangekondigd dat ze een onderzoek willen.

Leuk voor de bühne, maar laat weer duidelijk zien dat de politiek behoorlijk wat boter op hun hoofd heeft.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
De politiek is wel vaker onthutst over de uitvoering conform hun eigen besluiten.

basjuh1981
Master
 Bericht 
DikkeDiesel schreef:
De politiek is wel vaker onthutst over de uitvoering conform hun eigen besluiten.

Maar de hand in eigen boezem... :schudnee:

 Pagina 1 van 1 [ 6 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: JBHC en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy