» Openbaar » Media » Politie Reclamevrij? Log aub in, kost niets   

Postingstijd interval gedetecteerd van 40.7 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 14 berichten ]
Spook
Master
 Bericht 
nu.nl schreef:
Vijf politiechefs zouden op kosten van de politie voetbalwedstrijden en concerten hebben bezocht. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Dat meldt het AD vrijdag. De zaak kwam aan het rollen nadat de Amsterdamse politiechef Ad Smit tegenover het dagblad bekende dat hij jarenlang, op kosten van de politie, voetbalwedstrijden van Ajax en concerten in de Amsterdam ArenA en de Ziggo Dome bezocht.

De Rijksrecherche doet niet alleen onderzoek naar Smit maar Liesbeth Huyzer, lid van de korpsleiding staat onder verdenking. Zij zou één keer op kosten van de politie in de ArenA hebben gezeten.

Bij haar benoeming tot lid van de korpsleiding van de Nationale Politie bekende ze dat ze als politiechef in Noord-Holland eenmalig naar de ArenA is geweest. Ze betuigde spijt en betaalde het geld terug, zegt het AD.

Korpsleiding

Naast Huyzer en Smit doen ook de namen van adviseurs van de korpsleiding Bernard Welten en Hans Schönfeld de ronde. Ook voormalig adviseur Cor Gorissen zou privé voetbalwedstrijden hebben bezocht.

Smit was "zich van geen kwaad bewust" zegt zijn advocaat Job Knoester. "Het bezoeken van wedstrijden was niet ongebruikelijk binnen de top van de politie en het Openbaar Ministerie. Smit handelde niet anders dan de mensen om hem heen, met medeweten van de politietop."

Tijdens het verhoor van de Rijksrecherche zou Smit verschillende namen hebben genoemd van politiefunctionarissen die net als hij op kosten van de politie wedstrijden en concerten bezochten, volgens Knoester.

Geldverspilling

De zaak van de voetbal- en concertkaartjes is de volgende kwestie die de Nationale Politie in verlegenheid brengt. Op dit moment lopen ook onderzoeken naar geldverspilling van de Centrale Ondernemingsraad door oud-voorzitter Frank Giltay en voormalig korpschef Gerard Bouman.


Citaat:
Smit was "zich van geen kwaad bewust" zegt zijn advocaat Job Knoester. "Het bezoeken van wedstrijden was niet ongebruikelijk binnen de top van de politie en het Openbaar Ministerie. Smit handelde niet anders dan de mensen om hem heen, met medeweten van de politietop."


Verspilling als de norm. Iedereen doet het dus het is OK. Vooral niet zelf nadenken :schudnee:

Speedy J
Master
 Bericht 
Zo lees ik dat ook. Spreekt wel van een totaal verziekte mentaliteit in die groep.

Kami
Master
 Bericht 
Dat je al naar voetbal in de ArenA gaat kijken wil al wat zeggen.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Citaat:
"Het bezoeken van wedstrijden was niet ongebruikelijk binnen de top van de politie en het Openbaar Ministerie. Smit handelde niet anders dan de mensen om hem heen, met medeweten van de politietop."

Dus als iedereen om je heen aan het stelen is, mag Smit ook stelen. :loco: :loco:

Corrupte zooi is het.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Dus als iedereen om je heen aan het stelen is, mag Smit ook stelen. :loco: :loco:

Daarom werkt de belastingdienst graag samen met de politie ;)

Marten320TD
Master
 Bericht 
 
Ho ho, niet zo negatief!
Bij het bezoeken van voetbalwedstrijden zat men vast undercover tussen de hooligans veldonderzoek te doen! O:)
Daarnaast kan je nooit genoeg geld krijgen om naar de topp/bbers te moeten. :[

Geen idee wat het idee was achter het betaald bezoeken van deze evenementen. Als CEO van een onderneming kan ik mij voorstellen dat dit een smeerolie (NB geen smeergeld) is om op een ontspannen manier contacten te leggen met andere bedrijven/ instellingen. Voor politiechefs die onafhankelijk (van instellingen, bedrijven etc.) moeten opereren heb ik nu geen idee wat hiervan de toegevoegde waarde kan zijn, dus dit geeft een rare smaak.
Integriteit MOET de basis zijn van de politie en de top moet dit voorleven. Anders krijg je zo'n "do how we say, not how we act" verhaal.

VFred
Master
 Bericht 
 
Mits Fijenoordfan, hoop ik dat deze politiechefs vanmiddag bij excelsior op bezoek waren :lol:

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
NOS.nl schreef:
'Politietop Amsterdam wist van seizoenskaarten agenten'

... Aalbersberg heeft volgens De Telegraaf in het geheim aangifte gedaan tegen commissaris Ad Smit...
Gaat lekker daar

heckler
Master
 Bericht 
Werpt toch even een ander licht op deze zaak. dit volgens DDS.

De baas van de Amsterdamse politie, Pieter-Jaap Aalbersberg, heeft volgens de Telegraaf in het geniep aangifte gedaan tegen commissaris van politie Ad Smit. Die zit nu in Frankrijk het integriteitsonderzoek tegen hem af te wachten.

Ad Smit was jaren districtschef in Amsterdam, waar hij de scepter zwaaide over het oostelijke deel van de stad. Dit deed hij naar eigen zeggen streng doch rechtvaardig. Wie het artikel en de reportage leest, maakt kennis met Ad Smit als de baas die iedereen wil. Hij ging voorop in de strijd, werkte zelf hard mee en wie inzet toonde kon altijd op zijn waardering rekenen. Zo hoort het, denk je dan.

Wat is er aan de hand? Veel ambtenaren hebben een zogenaamd representatiebudget. Dat geld kan de ambtenaar gebruiken om ervoor te zorgen dat hij in de eerste plaats zelf representatief voor de dag komt. Anderzijds valt onder representatie natuurlijk ook het ruimere begrip ‘imago’. Hoe dat geld gebruikt dient te worden is aan regels gebonden, maar bij welke winkel het besteed dient te worden staat nergens. Zo kan de ambtenaar met zijn representatiebudget meerdere kanten op.

Politiecommissaris Ad Smit koos er al die jaren voor om het representatiebudget niet egoïstisch te gebruiken. Hij gebruikte het geld – let op: waar anderen misschien dure kleding voor zouden kopen – vooral om zijn hardwerkende personeel te belonen. Hij kocht naar eigen zeggen een paar seizoenskaarten van Ajax per jaar voor zijn personeel. En daarom heeft Pieter-Jaap Aalbersberg dus in het geniep aangifte tegen Ad Smit gedaan. Verduistering in dienstbetrekking, luidt de aanklacht.

Er is een probleem met de aangifte van Pieter-Jaap Aalbersberg. Voor een verduistering in dienstbetrekking valt alle grond tot strafvervolging weg als de eigenaar van het verduisterde goed kennis droeg van de ‘verduistering’ en daar niets aan deed. Volgens Ad Smit wist Aalbersberg en de hele korpsleiding precies waar hij het geld aan uitgaf. Het lijkt me dat Aalbersberg zelf ook weet dat in dat geval uit zo’n aangifte nooit een vervolging kan ontstaan. Gesteld dat voorgaande waar is, heeft het er alle schijn van dat Ad Smit doelbewust uit het zadel is gewipt. Smit wijt het zelf aan jaloezie. Ik weet het niet. Spelen er soms andere kwesties bij het korps van Aalbersberg waarin Ad Smit een blokkade vormt? Het is in elk geval erg bijzonder dat de ene commissaris in het geheim aangifte doet tegen een andere commissaris, over een kwestie waar ze elkaar regelmatig in het echt over spraken. Over besteding van gemeenschapsgeld gesproken: Aalbersberg is de man die Fatima Elatik € 12.000 per maand geeft om het hoofddoekjesplan bij de politie te promoten. Verduistering in dienstbetrekking… hilarisch.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
De Telegraaf schreef:
Politiebaas: ’Dit is een afrekening’

De Amsterdamse hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg wist dat zijn politie-eenheid jarenlang seizoenskaarten van Ajax kocht om agenten en hun relaties te behagen. Hij heeft dat in een verhoor aan de Rijksrecherche toegegeven, zo blijkt uit eigen onderzoek van deze krant.

Tegenover de Rijksrecherche erkent Aalbersberg ook dat hem eerder nooit excessief gedrag was opgevallen. Desondanks deed hij in het geheim aangifte tegen zijn collega-commissaris Ad Smit, die er nu van wordt verdacht dat hij vrienden, familie en collega’s ten onrechte met voetbalkaartjes fêteerde.

Aalbersberg zegt desgevraagd in een reactie niet op de hoogte te zijn geweest van dat meenemen van vrienden en familie.

Sinds deze week hangt Smit – een van ’s lands bekendste politiebazen – strafvervolging boven het hoofd vanwege verduistering in dienstbetrekking.

Smit (64) ontkent in een exclusief interview dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbaar gedrag. „Er vindt een afrekening plaats”, zegt hij vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk. „Ze proberen me kapot te maken. Ik mag over de inhoud van het onderzoek niets zeggen, maar dit alles heeft in mijn ogen te maken met jaloezie en een eerder arbeidsconflict.”

Uit onderzoek van de Rijksrecherche blijkt dat tientallen politiemensen en hun relaties ’profiteerden’ van de gratis Ajax-kaartjes.


Citaat:
Smit (64) ontkent in een exclusief interview dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbaar gedrag.

Natuurlijk zal hij ontkennen. Hij weet niet beter dan dat de politie altijd alles heel correct doet. :loco:

heckler
Master
 Bericht 
Tja Teun, weer een heerlijk gefundeerde en goed onderbouwde posting.

basjuh1981
Master
 Bericht 
heckler schreef:
Tja Teun, weer een heerlijk gefundeerde en goed onderbouwde posting.

Ik denk niet dat Teun jouw stukje gelezen heeft, gezien het verschil in tijd tussen de postings van 1 minuut.

Spook
Master
 Bericht 
heckler schreef:
let op: waar anderen misschien dure kleding voor zouden kopen


Wat een onzin. Waarom is dat budget zo ruim? Je hebt je uniform, en als je een net pak voor wat meer informele functies hebt ben je verder ook wel klaar voor een paar jaar. Meer representatie is er imo niet.

basjuh1981
Master
 Bericht 
De overheid zorgt voor zichzelf met al dit soort budgetten.

 Pagina 1 van 1 [ 14 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy