» Openbaar » Media » Politie Reclamevrij? Log aub in, kost niets   

Postingstijd interval gedetecteerd van 278.9 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 11 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Nieuwsbank.nl schreef:
Dinsdagochtend is een 38-jarige politieman uit Kerkrade van de eenheid Limburg aangehouden. Hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht door het al dan niet tegen betaling verschaffen van gegevens uit de politiesystemen aan derden. Ook wordt hij verdacht van valsheid in geschrifte in verband met het verantwoorden van gewerkte uren.

Daarnaast zijn nog twee mannen van 36 en 42 jaar uit Heerlen en Kerkrade aangehouden die verdacht worden van uitlokking van schending van de geheimhoudingsplicht en uitlokking en poging tot omkoping van een ambtenaar.

De politie heeft op dinsdagochtend doorzoekingen gedaan in de woon- en verblijfplaatsen van de verdachten, als ook in het politiebureau waar de verdachte politieman werkzaam is. Bij de doorzoekingen zijn onder andere gegevensdragers in beslag genomen. Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat de agent valse processen-verbaal heeft opgemaakt. De medewerker is buiten functie gesteld.

Aanleiding van het onderzoek was informatie die verstrekt werd door het Team Criminele Inlichtingen van de eigen politie eenheid Limburg. Deze informatie is in eerste instantie onderzocht door de politie eenheid Limburg en later is dit onderzoek uitgebreid met politiemensen uit eenheden buiten Limburg. De rijksrecherche heeft in deze zaak een adviserende rol gehad. Het onderzoek duurt voort en de verdachten zitten in beperkingen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Agent tipte drugsdealers

De rechercheur van de Limburgse politie die sinds gisteren in de cel op verdenking van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht, blijkt Mike D. uit Kerkrade te zijn. Ook zijn neef Coen D. (36) en Mark I. (42) uit Heerlen zitten achter de tralies. Dat bevestigen bronnen rondom het onderzoek tegenover De Telegraaf.

D., die op de afdeling districtsrecherche werkt, zou al dan niet tegen betaling zeer vertrouwelijke gegevens uit de politiesystemen hebben verschaft aan derden. Ook wordt hij verdacht van het plegen van valsheid in geschrifte door te sjoemelen met gewerkte uren. Ingewijden stellen dat Mike D. onder andere tips zou hebben doorgegeven als de politie van plan was ergens een hennepplantage op te rollen.

Volgens Peer Szymkowiak, advocaat van Mike D., werd zijn cliënt gistermorgen ,,met veel geweld” uit zijn auto gehaald. Een en ander vond plaats vlak voor ingang van het politiebureau in Kerkrade. ,,Alsof hij een of andere vuurwapengevaarlijke moordenaar is. Cliënt is zeer aangeslagen door zijn arrestatie en ik ga er vanuit dat hij inmiddels gehoord is door de recherche.”

Mike D. zal vrijdag voor de rechter-commissaris moeten verschijnen. Dinsdag doorzochten de opsporingsdiensten het politiebureau van Kerkrade. Hier werden onder andere computers in beslaggenomen voor nader onderzoek. Ook deden de speurders met politiehonden een inval in de woning van de verdachte rechercheur aan de Pastoor Theelenstraat in Kerkrade en in een pand aan de Akerstraat in diezelfde stad.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/article23582865.ece

jack19
Master
 Bericht 
 
Moordenaar is hij niet, vuurwapengevaarlijk natuurlijk wel want hij weet hoe hij met een vwpn om moet gaan en een rechercheur kan het vwpn ook in burger dragen.

300+
Weet de weg
 Bericht 
 
Die agent heeft domme pech gekregen. Gebruikelijke gang van zaken is 9 van de 10 keer dat ze ermee weg komen. :glaasje:

Spook
Master
 Bericht 
Het komt op mij een beetje over als een toneelstukje voor de bühne. Hoeveel van dit soort zaken verdwijnen wel niet in de doofpot, of worden überhaupt niet aangepakt? Wegkijken is binnen de politiecultuur tot kunstvorm verheven. En je bek opendoen is carrièrezelfmoord.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
de Telegraaf schreef:
Politiemol bedreigd

De van ambtelijke corruptie verdachte rechercheur Mike D. (40) uit Kerkrade, tegen wie een strafrechtelijk onderzoek loopt, heeft gedurende enige tijd moeten vrezen voor zijn leven omdat hij met de dood bedreigd werd door mensen uit de Limburgse onderwereld. Dat bevestigt zijn advocaat Peer Szymkowiak tegenover De Telegraaf.

De ernstige bedreigingen vonden plaats na de arrestatie van D., in januari vorig jaar. De rechercheur verbleef toen tientallen dagen in de cel in achtereenvolgens Eindhoven en de gevangenis van Roermond. Hier kreeg hij meerdere brieven waarin werd gezegd dat hij om het leven gebracht zou worden.

Daarnaast werd de verdachte politiemol, die tegen betaling strikt vertrouwelijke politie-informatie verkocht zou hebben, door criminelen binnen de bajesmuren geïntimideerd. In verband hiermee werd hij in allerijl overgeplaatst naar een andere afdeling van de gevangenis in Roermond, blijkt uit onderzoek van deze krant. D. bevestigt op zijn beurt desgevraagd de doodsbedreigingen.

Uit angst voor represailles en de benarde situatie waarin hij zich op dat moment bevond, besloot hij tot nu de dreigementen binnen de familiekring te houden. „Ik wil zeker geen medelijden wekken, maar zo is het inderdaad wel gegaan. Ik ben mijn leven niet zeker geweest”, aldus de inmiddels ontslagen rechercheur. Zijn raadsman Peer Szymkowiak geeft aan door zijn cliënt op de hoogte te zijn gebracht van de doodsbedreigingen.

„Een opgepakte rechercheur moet qua veiligheid kennelijk meer en dus extra op zijn tellen letten, is hierbij wel gebleken. Ik zal hier later tijdens de inhoudelijke behandeling van deze zaak zeker nog op terugkomen”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Naast de eerdere arrestatie van Mike D. werd het Limburgse politiekorps maandag alweer opgeschrikt door de aanhouding van twee nieuwe politiemollen.

Link naar video.


cocodee
Master
 Bericht 
Die Gery Veldmuis had comediant moeten worden, zojuist m'n lul uit m'n broek gelachen. :roflol: :lol: :P

pevo
Master
 Bericht 
Screening werkt perfect bij die blauwe toko, heerlijk integer volk allemaal :loco: :fp:

basjuh1981
Master
 Bericht 
Afspiegeling van de samenleving hè ;)

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
NRC schreef:
Politieagent D. zocht wel heel vaak naar informatie over zijn neef

Justitie verdenkt de man van het lekken van vertrouwelijke politie-informatie. Hij zou hier ongeveer 117.700 euro mee hebben verdiend.

Oud-rechercheur Mike D. uit Kerkrade was „24 uur per dag, zeven dagen per week” politieman. Met zo’n beroepsopvatting controleer je vaak gegevens over personen in interne bestanden, verklaarde hij dinsdag in de rechtbank. Zo kon hij goed geïnformeerd zijn politiewerk doen. Nooit zou hij gegevens aan criminelen doorspelen, bezwoer de Kerkradenaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt er anders over. Justitie verdenkt D. van het lekken van vertrouwelijke politie-informatie tegen betaling, vervalsing van zijn uren- en vakantiedagenregistratie en lidmaatschap van een bende die in soft- en harddrugs handelde. Volgens het OM zou de oud-rechercheur ongeveer 117.700 euro hebben verdiend met zijn activiteiten.

De rechter bevroeg D. scherp, want zijn stellige ontkenning staat haaks op zijn uitlatingen tijdens politieverhoren. Eerder bekende hij fouten te hebben gemaakt, informatie te hebben opgezocht en die te hebben gedeeld met derden.

Naast D. werden de afgelopen jaren meer lekkende agenten ontmaskerd. De meest geruchtmakende zaak is die van politiemol Mark M. uit Weert. Criminelen konden zich ‘abonneren’ bij Mark M. Hij zou er volgens justitie zo’n acht ton mee hebben verdiend. Zijn zaak kwam vorige week nog voor in Den Bosch en wordt na verhoor van getuigen begin volgend jaar voortgezet.

Zwijgrecht
Mike D. uit Kerkrade werd begin 2015 aangehouden. Tijdens het onderzoek maakte de politie gebruik van undercoveragenten. De oud-rechercheur zou een van hen ook informatie hebben verkocht. Voor die beschuldigingen beriep D. zich vandaag op zijn zwijgrecht.

„Je bent toch geen politie-informant?”, vroeg D. een van de undercoveragenten. De rechtbank kon deze uitspraak niet rijmen met zijn verklaring dat hij alleen voor zijn werk in politiebestanden grasduinde. „Als dat zo is, waarom ben je dan bang voor politie-informanten?”, vroeg de rechtbank.

D. zou opvallend vaak hebben gezocht naar info over zijn neef en over een bekende van de politie die ook klant was in de kapsalon van D.’s vrouw. Deze man kwam daar wekelijks en zou tussentijds ook langs zijn gekomen om gel te kopen. Over deze man wilde D. alleen achter gesloten deuren wat zeggen. Na een vraag over mogelijke telefoon- en sms-contacten beriep hij zich opnieuw op zijn zwijgrecht.

De onduidelijkheid over zijn urenregistratie weet D. aan geschuif met werkroosters op het laatste moment. Volgens hem komt dit regelmatig voor bij de politie. D. wordt het kwalijk genomen, bij zijn oud-collega’s wordt er geen zaak van gemaakt, zei hij. „Anders zou er vandaag geen politie op straat lopen.”

De rechtszaak tegen D. gaat 18 september verder. Dan moeten ook D.’s medeverdachten verschijnen en maakt het OM bekend hoeveel inkomsten het van D. opeist.


Gaat lekker bij de politie.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Gaat lekken bij de politie.

O:)

 Pagina 1 van 1 [ 11 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy