» Openbaar » Media » Politie Reclamevrij? Log aub in, kost niets   

Postingstijd interval gedetecteerd van 252.2 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 13 berichten ]
cocodee
Master
 Bericht 
omroepzeeland schreef:
Wie was de overleden Umaru Sesay? (video)

GOES - Getuigen scheppen inmiddels iets meer duidelijkheid, maar er zijn nog erg veel vragen rondom de dood van Umaru Sesay zaterdagmiddag in Goes. De 30-jarige man liep verward en naakt over straat en overleed nadat de politie pepperspray gebruikte om hem controle te krijgen. Wie was Umaru Sesay?Was er nie bij, maar ik kan me voorstellen dat een naakte, wellicht swaffelende Sierra Leoner geen dagelijkse kost is in het mooie Goes, en derhalve ASAP uit het straatbeeld dient te worden verwijderd.
Aangezien de ellende met Mitch nog vers in het geheugen ligt, is er besloten om geen nekklem toe te passen, maar helaas... Zelfs een beetje gepepper heeft weer een dodelijk slachtoffer geeist. :o
Wat nu, komen er weer allerlei actiegroepen in het geweer, of wordt dit ook in de doofpot gestopt. :huh:

Feitelijk
Master
 Bericht 
Flakka?

Aanhanger
Master
 Bericht 
Nee, Zuid-Beveland.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
HVZeeland schreef:
Dood Umaru Sesay niet door politie-optreden

Het overlijden van de 30-jarige Umaru Sesay afgelopen zomer in Goes had niets te maken met het optreden van de politie. Dat concluderen de Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie (OM). Waaraan Sesay dan wel is overleden is niet duidelijk geworden maar het onderzoek is nu gesloten.

Sesay, geboren in Sierra Leone, overleed op 20 augustus nadat hij naakt en in verwarde toestand over de Berkenstraat was gerend. Volgens het OM had de man een starende en holle blik. De politie schatte in dat hij mogelijk een gevaar was voor zichzelf of anderen.

“Toen de politie hem benaderde trok hij zijn kleding weer aan maar maakte een verwilderde indruk en reageerde niet op vragen. Hij bleef afwisselend lopen en rennen op blote voeten en maakte geluiden. Eén van de agenten bleef te voet achter de man aan gaan terwijl de andere agent het dienstvoertuig ging halen en om assistentie vroeg”, zo schetst het OM de situatie.

Pepperspray
Sesay rende weg en de agente die te voet achter hem aan was gegaan trof hem aan in een brandgang. “Omdat zij op dat moment alleen was nam ze uit voorzorg pepperspray in de hand. De man werd gewaarschuwd maar reageerde niet en rende opnieuw weg.

De agente trachtte hem tijdens de achtervolging vast te pakken en kreeg hierbij hulp van een burger. Er ontstond een worsteling waarbij de 30-jarige man met pepperspray in het gezicht werd gespoten. Hij ging er opnieuw vandoor en rende richting de tweede agent die ter plaatse was gekomen. Ook hij nam pepperspray ter hand en overwoog de man te tackelen maar deed dit niet om letsel te voorkomen.”

Sesay struikelde kort daarna en kwam ten val. Hij belandde op zijn buik en de agenten probeerden hem onder controle te krijgen. Hierbij kregen de twee opnieuw hulp van een burger. De man bleef zich verzetten en sloeg en schopte om zich heen. “Een knie in de rug en op het achterwerk had niet het gewenste effect. Omdat ze hem niet onder controle kregen trok een van de agenten zijn hoofd rustig naar achteren zodat de man zijn armen spreidde. Het lukte daarna om de man te boeien”, aldus het OM.

Té rustig
Volgens het OM kregen de agenten al snel het idee dat er wat mis was. “De man werd snel na het boeien rustig. Té rustig volgens de agenten. In moeilijk verstaanbaar Nederlands gaf de man aan geen lucht te krijgen. Hij werd op zijn zij gedraaid om het hem makkelijker te maken en ondertussen werd een ambulance opgeroepen.”

“Toen de man weer met zijn benen begon te bewegen leek hij zich op te laden om weer in verzet te komen. Hij werd hierop op zijn buik gekeerd. In afwachting van de ambulance bleven de agenten de man aanspreken en controleerden ze herhaaldelijk zijn pols en voelden een hartslag.

De ambulancedienst was binnen enkele minuten ter plaatse. De paramedici constateerden dat hij niet reageerde en dat er schuim uit zijn mond kwam.” Nadat de handboeien van de man waren afgedaan werd gestart met reanimatie. Deze poging mocht echter niet baten en Sesay overleed ter plekke.

Nadat duidelijk was geworden dat Sesay was overleden, werd een onderzoek gestart. Dit werd uitgevoerd door de Rijksrecherche en politiemensen van de eenheid Rotterdam. Er werd ook sectie gedaan op het lichaam van de man. Ook werd aanvullend toxicologisch onderzoek gedaan.

Geen doodsoorzaak
“Helaas heeft dit geen duidelijke doodsoorzaak opgeleverd. De betrokken agenten en getuigen zijn gehoord. De twee burgers die assistentie verleenden aan de politie gaven beiden aan dat er geen buitensporig geweld is gebruikt. Een buurtbewoner gaf aan dat alles in haar ogen rustig verliep. De verklaringen die de agenten en de getuigen gaven, komen overeen."

"In het gehele onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden dat agenten buitenproportioneel geweld hebben gebruikt. Het OM concludeert dat de man niet is overleden als gevolg van het politie-optreden en sluit daarom het onderzoek.”


Ik begrijp het niet. Politie is niet schuldig, maar de doodsoorzaak is onbekend. Geef mijn portie maar aan Fikkie.

Kwibus
Master
 Bericht 
Hoezo? Het is toch heel goed mogelijk dat overduidelijk kan worden aangetoond dat de agenten niets met de dood van doen hadden?

bert65
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Ik begrijp het niet. Politie is niet schuldig, maar de doodsoorzaak is onbekend

Dat is toch niet zo moeilijk?

Kwibus schreef:
Het is toch heel goed mogelijk dat overduidelijk kan worden aangetoond dat de agenten niets met de dood van doen hadden?

Dt dus.
Overigens:
+1

bruintje beer
Master
 Bericht 
Wel knap trouwens dat je dit topic hebt gevonden..

Kwibus
Master
 Bericht 
Zoeken op Umaru Sesay?

basjuh1981
Master
 Bericht 
bruintje beer schreef:
Wel knap trouwens dat je dit topic hebt gevonden..

Staat in zijn Favorieten :lol:

DidbeZ
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Ik begrijp het niet. Politie is niet schuldig, maar de doodsoorzaak is onbekend.


Onschuldig tot het tegendeel kan worden bewezen. Dood door schuld van de popo kan niet worden bewezen dus onschuldig. Net zoals door schuld van de twee burgers, de stoeptegels of de cavia van de buren.

Maserati Teun schreef:
Geef mijn portie maar aan Fikkie.

Vind ik sneu voor Fikkie....

jack19
Master
 Bericht 
 
Excited Delirium Syndrom? Niets doen is dodelijk, ingrijpen vaak ook. Remedie is binnen 5 minuten overmeesteren en medicatie inbrengen. En dat is lastig te bewerkstelligen

Tommie
Master
 Bericht 
 
Ehm, de Rijksrecherche constateert dat vrijwel altijd. Slager, eigen vlees enzo. (Zie ook de VS waar Freddy Gray niet door de politie is gedood terwijl hij nog leefde toen hij het busje inging en niet meer toen hij eruit kwam).

Pas als er een art-12 procedure wordt gestart en de rechtbank heeft geoordeeld wil ik e.e.a geloven.

Walker
Master
 Bericht 
Iemand die verward, verwilderd en naakt over straat loopt zal niet helemaal in orde zijn... Al dan niet onder invloed van wat dan ook. Ook het gebruik van anabolen kan een plotselinge hartstilstand veroorzaken.

 Pagina 1 van 1 [ 13 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: JBHC en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy