» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 1 van 1  [ 16 berichten ]
cocodee
Master
 Bericht 
WNL schreef:
Als Asscher oppositie wil voeren moet hij opdonderen uit dit kabinet’

Het recente optreden van Lodewijk Asscher tegen Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert is voormalig VVD-campagneleider Henri Kruithof in het verkeerde keelgat geschoten. In Haagse Lobby op NPO Radio 1 uitte hij vanavond felle kritiek op de PvdA-leider. Hij noemde Asschers commentaar op Hennis “staatsrechtelijk gezien schandalig” omdat hij als vice-premier een collega-minister onder vuur nam.
Asscher zat ministerraad voor en schoffelde Hennis onderuit

De positie van Minister van Defensie Hennis kwam recent ter discussie te staan na de publicatie van een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) afgelopen donderdag. Hierin stelt de OVV vast dat Hennis’ ministerie medeverantwoordelijk was voor het ongeval met een mortiergranaat dat twee soldaten in Mali vorig jaar het leven kostte.

In de eerstvolgende ministerraad (voorgezeten door Asscher in Rutte’s afwezigheid) zou de PvdA-leider akkoord zijn gegaan met het kabinetsstandpunt: Hennis zou haar eigen conclusies mogen trekken na een Kamerdebat. Buiten de ministerraad liet Asscher echter een zeer kritisch geluid horen. Zo noemde hij het OVV-rapport ‘zwaar genoeg’ om haar aftreden te eisen.
Asscher moet ‘meedoen of opdonderen’

“Dat was schandalig” aldus Kruithof. “Hij is waarnemend voorzitter van de ministerraad en hij gaat hier de oppositieleider uithangen! Lodewijk Asscher moet de afweging maken – en dat had hij al eerder moeten doen – ofwel, hij is nog lid van dit kabinet en dan voluit en niet een beetje, of hij is oppositieleider en dan moet hij ook zijn ministers terugtrekken uit dit kabinet.”

De lange duur van de formatie kan geen excuus vormen, zo zei Kruithof. Als Asscher zich daardoor politiek bekneld voelt moet hij “wegwezen”.

“Als ‘ie klaar is met dat demissionair zijn, even goede vrienden, opdonderen! En de restanten van de PvdA uit de ministerraad meenemen!”, aldus Kruithof. “Je kan niet en oppositieleider zijn en vice premier zelfs waarnemend premier. Staatsrechtelijk gezien is dit schandalig.”


Dat VVD'ers een stelletje corrupte, gewetenloze criminelen zijn, is allang geen nieuws meer.
Nu heeft Hennis bloed aan haar handen, en wat schetst de algemene verbazing? Ze wordt zomaar afgevallen door niet minder dan een van haar coalitie-companen, en dat schoot Kruithof blijkbaar in het verkeerde gat. :lol:

Geeft alleen maar aan, dat dat tuig koste wat kost, elkaars wandaden blijft bagatelliseren, als ik die muts was, had ik allang de eer aan mezelf gehouden, want ik zou toch voor het leven een riante uitkering genieten, en dat uiteraard over de rug van de NUKUBU! :boos:

Ben zeerrrrrr benieuwd, hoe die killer haar misdaden morgen tijdens het debat gaat rechtlullen....

Maar ook wel weer vermakelijk, dat er juist zo kort voor de coalitie-vorming een soort van "trouble in paradise" schijnt te ontstaan. :honger:

Walker
Master
 Bericht 
Ach, het is toch alleen voor de buhne. Het kabinet kan (helaas) niet meer vallen. Echter enige voordeel van al die beerputlucht van de VVD is dat de nadenkende stemmers bij de volgende verkiezingen (gemeenteraad, maar ook 2e Kamer) nu eens echt een andere koers gaan varen.

En Asscher is inderdaad een backstabber van jewelste. Niet voor niets moest Samson het veld ruimen.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Walker schreef:
Echter enige voordeel van al die beerputlucht van de VVD is dat de nadenkende stemmers bij de volgende verkiezingen (gemeenteraad, maar ook 2e Kamer) nu eens echt een andere koers gaan varen.

Ja, inderdaad. Die gaan lekker D66 en GL stemmen :roll:

Exceln00b
Die hard
 Bericht 
 
Walker schreef:
Ach, het is toch alleen voor de buhne. Het kabinet kan (helaas) niet meer vallen. Echter enige voordeel van al die beerputlucht van de VVD is dat de nadenkende stemmers bij de volgende verkiezingen (gemeenteraad, maar ook 2e Kamer) nu eens echt een andere koers gaan varen.

En Asscher is inderdaad een backstabber van jewelste. Niet voor niets moest Samson het veld ruimen.

Nee hoor. Hoewel de VVD behoorlijk kan falen, zie ik geen alternatief.

Ik ga niet sociaal economisch stemmen. Socialisten in de oppositie verzorgen net genoeg tegengas om in ieder geval een sociaal vangnet aan te leggen, waar ik geen tegenstander van ben. Maar daar houd het bij mij wel weer op.
Ik ga niet groen stemmen - hoewel ik wel van mening ben dat we best duurzame doelstellingen kunnen hebben hoor. Maar niet op de jankwijze van GL, waar we vooral tegen alles moeten trappen, prima oppositie materiaal.
Het midden, D66/CDA, is mij regelmatig in uitingen goed bevallen, ware het niet dat zij opvallend altijd pas het woord doen nadat de kemphanen dit hebben gedaan, waarna zij het gulden midden pad pakken. Als zij dit nou eens als initiatief namen, ok, maar dat doen ze niet. Wel benodigd als lijm tussen oppositie en VVD.

Dus, wat is mijn alternatief?

Spook
Master
 Bericht 
De partijlijn boven zelf een mening hebben. Fantastisch. Je bent dan geen volksvertegenwoordiger maar een stemlaaf.

WNS2.0D
Master
 Bericht 
Als je gekozen bent omdat je door de partij op een lijst gezet bent moet je wel de partijlijn volgen. Je zit daar dan niet omdat mensen het met jouw persoonlijke visie eens zijn maar omdat ze zich in de partij herkennen en die visie door jou vertegenwoordigd willen zien. (er zijn er enkelen met veel voorkeurstemmen, die hebben meer recht op een eigen mening verkondigen)

Spook
Master
 Bericht 
Je moet helemaal niks. Je moet zeker niet braaf in lijn vallen wanneer die lijn voor ogen heeft om problematiek die levens kost weg te moffelen. Wijs me de burgers die dat mandaat bij hun vertegenwoordiging hebben neergelegd.

WNS2.0D
Master
 Bericht 
Ok, ik laat me bij de pvv op de lijst zetten. Is makkelijk aangezien iedereen die zijn middelbare school afgemaakt heeft daar met open armen ontvangen wordt. Na de verkiezingen geef ik de voorkeur aan mijn eigen mening en stap over naar de D'66 fractie. :P

Spook
Master
 Bericht 
WNS2.0D schreef:
Na de verkiezingen geef ik de voorkeur aan mijn eigen mening


Weinig anders dan hoe de partijen als geheel nu opereren.

Feitelijk
Master
 Bericht 
WNS2.0D schreef:
iedereen die zijn middelbare school afgemaakt heeft

Die zijn nu met pensioen.
Ik heb mijn lagere school ook niet afgemaakt.
Kleuterschool wel :woop:

Spook
Master
 Bericht 
Je bent wel de skelter blijven rijden iig :roflol:

Feitelijk
Master
 Bericht 
Ik had een Kettler :jaja:

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
WNS2.0D schreef:
Is makkelijk aangezien iedereen die zijn middelbare school afgemaakt heeft daar met open armen ontvangen wordt.

tenzij je aangehouden bent geweest voor het waarschuwen van een radarcontrole met een zelfgemaakt bord.

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
Dave schreef:
tenzij je aangehouden bent geweest voor het waarschuwen van een radarcontrole met een zelfgemaakt bord.

Dan had je maar een manier moeten vinden zodat Marokkanen het niet konden lezen en anderen wel. :lol:

WNS2.0D
Master
 Bericht 
Voor de opmerking van Dave heb je enig historisch besef nodig.

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
Ik ken het verhaal, en hij mocht daardoor niet op de lijst van een partij staan die streeft naar een politiestaat waar de politie een voorbeeld aan het recente optreden van de guardia civil neemt. Zolang ze het tenminste niet op PVV stemmers toepassen.

 Pagina 1 van 1 [ 16 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy