» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 1 van 1  [ 3 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Het gebrek aan medewerking van Turkse autoriteiten blijft een struikelblok in de zaak van de roof van 19,5 miljoen euro van de Belastingdienst in Arnhem. Er zijn vandaag geen straffen geëist tegen vier verdachten in de zaak, omdat er onduidelijkheid is over documenten uit Turkije, die er deels wel en deels niet lijken te zijn.

Het OM wil onder ander antwoord op de vraag waar het geld is gebleven. De nu 53-jarige ambtenaar sluisde de miljoenen via een Griekse restauranthouder uit Duiven (destijds 55) door naar de zwager van de restauranthouder in Turkije.

Die nam 1,3 miljoen euro cash op. Het OM heeft beslag laten leggen op de overige ruim 18 miljoen, maar de zwager ging daartegen in beroep. Het geld staat nog altijd bevroren op Turkse rekeningen van de zwager, die door de ambtenaar en restauranthouder ervan wordt beschuldigd dat hij er alleen met het geld vandoor wilde gaan.

Ondanks meerdere verzoeken van het OM daartoe, wil Turkije niet meewerken aan de uitlevering van de zwager voor berechting in Nederland. De rechtbank streeft ernaar om de zaak voor eind 2017 af te handelen.


Die Turk en de 19,5Mio zien we nooit meer terug.

De Overheid moet vooral dit soort figuren in dienst nemen. :thumb_d: :thumb_d:

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Tsja, Teun, de ambtenarij moet een afspiegeling van de samenleving zijn hé. Dus dan moet je ook criminele turken en criminele marokkanen in dienst hebben.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
:thumb: :thumb:

 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…