» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 1 van 1  [ 3 berichten ]
WimLex
Master
 Bericht 
nos schreef:
Defensie onderzoekt integriteit minister Kamp
Vandaag, 09:57

Het ministerie van Defensie gaat onderzoek doen naar de integriteit van minister Kamp van Economische Zaken. Dit gebeurt na een klacht van twee ex-medewerkers, die bij Defensie werkten toen Kamp nog minister van Defensie was.

Defensie bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in de Telegraaf. Voor het integriteitsonderzoek schakelt Defensie een deskundige van buiten in, ex-topambtenaar Roel Bekker. Het onderzoek begint zo spoedig mogelijk.

De twee ex-medewerkers dienden de klacht in bij de integriteitsorganisatie van Defensie. Die heeft geoordeeld dat er voldoende grond is voor onderzoek.

Voorrang
De ex-medewerkers stellen dat Kamp destijds giften heeft aangenomen van auto-importeur Pon en dat hij heeft geaccepteerd dat het bedrijf hem voorrang heeft verleend. Kamp liet zijn privéauto apk-keuren bij Pon, terwijl het bedrijf geen standaardgarage is voor particulieren.

Pon heeft tussen 2001 en 2011 ambtenaren gefêteerd om lucratieve opdrachten binnen te halen. De giften varieerden van gratis winterbanden en korting op onderhoud tot buitenlandse reizen. Kamp betaalde voor onder meer de apk-keuring, maar kreeg twee navigatie-cd's van Pon ter waarde van 250,42 euro cadeau.

Kamp noemde het onlangs "stom" dat hij destijds zijn privéauto door Pon heeft laten keuren. "Ik heb geen verstand van kortingen. Ik vraag er nooit om. Ik ben er heel slecht in. Zelfs op een markt in Egypte vraag ik geen korting."

Ontslagen
Tegen lagere ambtenaren van Defensie is voor vergelijkbare handelingen in deze zaak strafrechtelijke vervolging ingesteld.

Zo werd defensieambtenaar Gerard Lensvelt ontslagen. Hij kocht via een dealer van autobedrijf Pon een auto voor 35.000 euro en kreeg daar 236 euro korting op. Hij moet voor de rechter verschijnen voor corruptie.

Het is niet bekend of de ex-medewerkers die de klacht tegen Kamp hebben ingediend, destijds zelf zijn ontslagen omdat ze gunsten van Pon hebben aangenomen.


eindelijk die ligt die hypocriete LUmmeL eens onder een vergrootglas :kniktja:

Schoenzool
Master
 Bericht 
Laten we hopen op een doorbraak, dat deze heer Kamp eens bij de gerechterlijke kladden genomen wordt.

cocodee
Master
 Bericht 
Schoenzool schreef:
Laten we hopen op een doorbraak, dat deze heer Kamp eens bij de gerechterlijke kladden genomen wordt.

In wat voor droomwereld leef jij? Het is een grote corrupte bende daar in de residentie, en als de druk te hoog wordt, zal hij net als dat vieze varken Te*v*n, een of ander leuk baantje krijgen bij een of ander ministerie. :D

 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy