» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid   

Postingstijd interval gedetecteerd van 79.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 3 van 4  [ 190 berichten ]
Ducantoni
Master
 Bericht 
Stukken Demmink uit cel Baybasin gestolen

Joris Demmink bemoeide zich persoonlijk actief met de zaak Baybasin. Dat schrijft het AD vandaag op basis van kopieën van de stukken.

De originele stukken zijn eind november ontvreemd tijdens een doorzoeking van de cel van Baybasin. Dat zegt de advocaat van de voor moord vastzittende Koerdische leider.

Baybasin zegt al langere tijd dat de Turkse regering Nederland heeft gechanteerd met de vermeende escapades van Joris Demmink met minderjarige jongens in Istanbul. In ruil voor het onder het tapijt vegen van die kwestie, moest Nederland hem veroordelen, stelt Baybasin. Er zou zijn gerommeld met bewijs om hem achter tralies te krijgen.

De stukken die ontvreemd zijn, maakten deel uit van het Rijksrecherche-onderzoek naar de voormalige secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie Joris Demmink. Dat onderzoek werd in 2012 gestart nadat twee Turkse mannen aangifte tegen Demmink hadden gedaan. Ze zeggen midden jaren negentig, terwijl ze minderjarig waren, in Istanbul door Demmink te zijn verkracht. Demmink heeft deze beschuldigingen altijd ontkend. Hij zegt na 1987 niet meer in Turkije te zijn geweest

Bron

ceriadwen
Master
 Bericht 
Dat is toch wel zo een smerige beerput.........

Kami
Master
 Bericht 
Citaat:
'Joris Demmink gechanteerd door Turkse regering'
demdemdemmink.pngWeet u wat wij het liefst zouden doen? Nooit over Joris Demmink schrijven. De wereld zou perfect zijn, als het enige medium dat Joris Demmink bespreekt de megafoon van Micha Kat is. Maar ja. Koen Voskuil, één van de weinige goede journalisten die ze nog hebben bij het AD, heeft zich vastgebeten in dossier (*) en die komt dan eens in de zoveel tijd met een schep stront uit het riool dat Demmink heet. Dan moeten we wel. Want de opperpedo van Nederland -VERMEEND, VERMEEND!- zou zich persoonlijk bemoeid hebben met de rechtszaak van de Koerd Hüseyin Baybasin (wiki). Kort door de bocht-uitleg: Turkije chanteerde Nederland met bewijsstukken omtrent Joris Demmink en Turkse jongetjes, waardoor Nederland (lees: Demmink) persoonlijk er voor gezorgd heeft dat Hüseyin Baybaşin onschuldig levenslang in een Nederlandse gevangenis terecht kwam. Aldus Baybasin zelf, dat wel. Vertrouwelijke documenten die deze hypothese staven, zijn echter door Justitie uit de cel van Baybasin gestolen tijdens een celinspectie. Koen heeft die documenten op het AD gezet, dus laten we hopen dat Koen niet binnenkort ineens 'toevallig' in een ernstig verkeersongeluk terecht komt. Hoewel dat ook weer het nodige zou bewijzen. Turkije heeft dirt op Demmink, Demmink fixt rechtszaken in voordeel van Turkije om te voorkomen dat Turkije die dirt openbaar maakt. Dat is, simpel gezegd, zwaar kut. Dat Turkije op deze manier deze mate van invloed op de Nederlandse rechtsgang heeft (gehad), dat zou per direct door parlementaire enquettes, Kamercommissies, debatten (thanks Louis!) en elk mogelijke onderzoeksteam dat we voorradig hebben onderzocht moeten worden. Want als Baybasin gelijk heeft, is het fundament onder de bodem van onze rechtszaak officieel compleet weggeslagen. Met dank aan oud-topambtenaar die zijn Duitse vleeshelm niet in bedwang kon houden.Via geenstijl.nl.

Beerput gaat steeds verder open..

Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Die is al lang open alleen de MSM weigert er op een fatsoenlijke manier aandacht aan te schenken

ceriadwen
Master
 Bericht 
naaah open........ de deksel is een stukje los, maar open nog lang niet......

Bambi killer
Master
 Bericht 
Afbeelding

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
duidelijk stukje tekst

pevo
Master
 Bericht 
VTEC_Driver schreef:
duidelijk stukje tekst


Dat zou je denken, maar die VVD clan bij het ministerie van V&J denken daar heel anders over.....

Kami
Master
 Bericht 
Er gebeurd in ieder geval heel weinig, ook de andere partijen zie of hoor je niet.
Had ik niet verwacht na dat nieuwsbericht over die turk die hier vastzit.

ceriadwen
Master
 Bericht 
ik denk dat er een mediastilte is

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
Bambi killer schreef:
Afbeelding

Wacht, wat doen we ermee? In elk geval niet direct lynchen: hij moet eerst praten!

Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Het is wel duidelijk dat wanneer je hier in NL behoort tot de kliek die men de gevestigde orde noemt, je kan doen en laten wat je wil......zonder dat je ook maar enige vorm van verantwoording hoeft af te leggen.

Punt is dat mensen die dergelijke functies bekleden bij een verdachtmaking van deze schaal, onmiddellijk de behoefte moeten voelen om openheid van zaken te geven. Maar het zijn een stel arrogante figuren die een grenzeloze minachting kennen voor het rechtsstaat in het algemeen en de burger in het bijzonder.

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
:respect: Dat was mij al een tijdje opgevallen.
Het valt steeds minder mee, mij er niet in mee te laten sleuren.

Walker
Master
 Bericht 
Blijkbaar is niet alleen Demmink chantabel door buitenlandse regerigsleiders en hun veiligheidsdiensten, maar dus (indirect) ook de NL regering. Die nu dus voorzitter is van de EU.

Wat hebben we voor die 3 miljard naar Turkije gekocht? De vrijspraak van Demmink?

Hoe stinkend wil je het hebben.

Bambi killer
Master
 Bericht 
Darth_Android schreef:
In elk geval niet direct lynchen


Ik moet hem niet tegen komen :boos: :[

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
Bambi killer schreef:
Ik moet hem niet tegen komen

Beschadigen is tot daar aan toe, maar hij moet wel "overgehaald" kunnen worden om de rest van die pedobende erbij te lappen.

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
Kami
Master
 Bericht 
Brave Hendrik schreef:


:o :o :o

Als daar ook maar 10% van waar is is het al heel slecht zeg..
Laat staan dat het de waarheid is wat daar geschreven staat......

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
Het is inderdaad een heel naargeestig verhaal.
10%? Ik ben niet goedgelovig, maar ik ga er toch een beetje vanuit dat als het leugens en verzinsels zijn, de auteur/publicist allang een groot probleem aan z'n fiets had hangen.
Het zijn in het maatschappelijk leven niet de minsten die aan de schandpaal genageld worden.
Inmiddels zijn we al zo'n 5 jaar verder.

Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Deze zaak wordt door de gevestigde orde al jaren lang zo tegengewerkt dat je ervan uit kan gaan dat er wel meer dan 10% van waar is

ceriadwen
Master
 Bericht 
Bizar

Mr.Cabdriver
Die hard
 Bericht 
https://gerard1945.wordpress.com/category/suriname/

Citaat:
Saillant detail is dat de in opspraak geraakte Joris Demmink – voordat hij in 1982 naar Justitie overging – destijds Suriname-coördinator op het ministerie van Defensie was.


Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Nico L. verhuurde zijn eigen kinderen aan Demmink

In de zaak over een mogelijk groot netwerk van kindermisbruik in de jaren '80 en '90 is een boekje open gedaan over de rol van Nico L. Hij zou onder meer zijn eigen kinderen hebben verhuurd aan de gepensioneerde justitietopman Joris Demmink en andere topambtenaren. Woensdag getuigden Jetty Bruggenwirth en rechercheur Chris de Graauw bij de rechtbank in Amsterdam.

De verklaring over de praktijken van L. kwam van Bruggenwirth, naar eigen zeggen een voormalige vriendin van L. Eind jaren '90 deed ze aangifte tegen hem omdat hij haar dochter had verkracht. L. werd daarvoor veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs. Zelf draaide Bruggenwirth (53) ook 10 maanden de cel in wegens medeplichtigheid, hoewel ze tot op de dag van vandaag volhoudt dat ze onschuldig is.

Bij aanvang van de zitting werd Bruggenwirth woensdag gevraagd naar haar relatie met L. ,,Ik heb gegijzeld gezeten in zijn woning", vertelde ze. Daarnaast ontkende ze dat L. haar partner was. ,,Het was een vriend waar ik bij kon onderduiken." Dat onderduikadres bleek na verloop van tijd geen veilige haven meer. Bruggenwirth verklaarde onder meer dat L. op haar had geschoten.

Hoge ambtenaren
Het ging mis vanaf de dag waarop twee agenten van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) voor de deur stonden. Daarna werd L. gewelddadig, aldus Bruggenwirth. Na drie maanden probeerde ze bij hem weg te komen, waarna hij haar opsloot op zolder en haar dochter verkrachtte. En daar bleef het niet bij. ,,Nico verhuurde zijn eigen kinderen, ook aan hoge ambtenaren. Dat heb ik gezien aan de hand van betaalcheques. Hij bracht kinderen naar de woningen van Van Roon, Salomonson, Demmink, Wabeke en Holthuis."

Volgens Bruggenwirth haalde L. geld op bij Willy Schmidts, de man die samen met bordeelhouder Karel Maasdam, van wie L. chauffeur was, in 1998 is veroordeeld. Van Schmidts hoorde Bruggenwirth dat er feestjes waren op de boot van drugsbaron Klaas Bruinsma. Ook daar kwamen hoge ambtenaren. ,,De kinderen heb ik zelf gezien", vertelde ze. ,,Ze waren kwetsbaar. Ze rookten en slikten valiumtabletten. Ze waren niet ouder dan 14 jaar, schat ik."

Slot om de mond
Chris de Graauw (59) was als Amsterdamse zedenrechercheur betrokken bij de misbruikzaak. Hij ging tijdens zijn verhoor in op de rol van Bruggenwirth. L. zou haar hebben gedwongen te kijken naar het misbruik van haar dochter. Op die manier wilde hij haar medeplichtig maken door 'een slot om haar mond te hangen'. ,,We besloten haar als verdachte te behandelen om haar in veiligheid te krijgen", aldus De Graauw, die nog altijd actief is als rechercheur bij de Amsterdamse politie. Hij zei nog steeds niet te begrijpen waarom Bruggenwirth daarna veroordeeld werd.
Citaat:
Voormalig bordeelhouder Karel Maasdam (72) moest dinsdag in het getuigenbankje plaatsnemen, maar kwam niet opdagen. Hij wist niets van een gerechtelijke oproep. Verslaggever Koen Voskuil is hem uiteindelijk gaan ophalen. Hij zegt met gezondheidsklachten te kampen en mogelijk aan dementie te lijden. Uiteindelijk is besloten afstand van hem te doen als getuige. Hij oogde te verward.


Verschoningsrecht
Wie de verdachte ambtenaren zijn, wilde De Graauw niet zeggen. Bij een eerder onderzoek door de Rijksrecherche heeft hij een geheimhoudingsverklaring getekend. Hij wilde geen antwoord geven op gerelateerde vragen en beriep zich op zijn verschoningsrecht. De rechtbank gaat bekijken of aan dat verzoek gehoor kan worden gegeven.

Het voorlopig getuigenverhoor is aangespannen door voormalig jongensprostituee Bart van Well. Hij vindt dat de overheid destijds heeft nagelaten de jongensprostitutie aan te pakken en overweegt een rechtszaak. Met dit getuigenverhoor kan hij zijn juridische kansen afwegen. Er zal geen vonnis volgen. In totaal worden negen getuigen gehoord. De voorlopige getuigenverhoren zullen wellicht meer duidelijkheid geven over een uitgelekt politieonderzoek in de jaren '90.

Fred Teeven
Donderdagochtend om 09.30 uur staat Fred Teeven op de rol om gehoord te worden. In Amsterdam was de voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie destijds ook betrokken bij het onderzoek. Teeven was toen officier van justitie en uit dien hoofde belast met criminele inlichtingen.

Mogelijk kan hij verduidelijken waarom het onderzoek voor het goed en wel was opgestart, bekend was bij de verdachten. Ook een medewerkster van de AIVD staat op de rol, maar de verwachting is dat zij net als De Graauw een beroep op verschoningsrecht zal doen.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... portenshow

:x :x

zandbak
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Donderdagochtend om 09.30 uur staat Fred Teeven op de rol om gehoord te worden


Die weet ongetwijfeld ook van niets meer :schudnee: :schudnee: :schudnee:

ceriadwen
Master
 Bericht 
Dit is zo een stinkende beerput............. en als die deksel klapt, dan klapt die goed joh!

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Teeven: Demmink was geen verdachte in ‘Rolodex’ misbruik-onderzoek

Voormalig topambtenaar Joris Demmink van het ministerie van Veiligheid en Justitie was eind jaren negentig geen verdachte in het zogenoemde Rolodex-onderzoek naar het misbruik van jonge jongens door hooggeplaatste personen. Dit verklaarde oud-staatssecretaris en voormalig officier van justitie Fred Teeven donderdag in een voorlopig getuigenverhoor bij de rechtbank in Amsterdam.

Teeven, nu Tweede-Kamerlid voor de VVD, wordt verhoord op verzoek van een vermeend slachtoffer van Joris Demmink. Deze man, zelf niet aanwezig, zegt dat hij de oud-topman van Justitie eind jaren tachtig als klant had. Hij was toen vijftien jaar.

Teeven wil geen namen noemen
In 1997 en 1998 gaf Teeven leiding aan het geheime Rolodex-onderzoek. Hij beriep zich donderdag op zijn geheimhoudingsplicht bij de vraag of hij tijdens dat onderzoek verder ‘nooit iets had gehoord’ over Demmink. Ook op de vraag op welke personen het Rolodex-onderzoek zich precies richtte wilde hij niets zeggen.

Het Rolodex-onderzoek liep stuk doordat informatie uitlekte. Als gevolg daarvan leverden onder meer huiszoekingen weinig tot niets op. Zowel toenmalig hoofdofficier van justitie Vrakking als Teeven zelf was destijds ‘zeer ontstemd’ over die gang van zaken. “Maar we kregen niet helder hoe het zat.”

Demmink vroeg of hij verdachte was geweest
Teeven ontmoette Demmink voor het eerst persoonlijk in oktober 2010, na zijn benoeming tot staatssecretaris van Justitie. “We hebben toen wel even gesproken over het verleden”, aldus Teeven. “Hij had wel eens iets gelezen, ik had zijn naam wel eens in de media gezien. We hadden elkaar nooit ontmoet en werden ineens aan elkaar gekoppeld” Demmink vroeg destijds of hij verdachte was geweest. Teeven: “Nee, zei ik toen.”

Geheimhoudingsplicht terecht?
De rechter-commissaris beslist later nog of Teeven zich terecht heeft beroepen op zijn geheimhoudingsplicht. De advocaten van Bart van Well, de man die om het verhoor van de oud-staatssecretaris had gevraagd, maakten er bezwaar tegen omdat in hun ogen zo te veel onduidelijk blijft. In de kwestie worden meerdere mensen gehoord, onder wie Demmink zelf. De verklaringen kunnen worden gebruikt als later eventueel aangifte tegen de oud-topman van Justitie wordt gedaan.

Bron: http://politiek.tpo.nl/2016/04/21/teeve ... onderzoek/

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Link

Fred Teeven dreigt met politie bij Demmink vragen

Twitter: WeAreChangeRotterdam ‏@WeAreChangeRdam 7 min.7 minuten geleden
#Teeven dreigt liever met #politie dan vragen over #Demmink en #Rolodex te beantwoorden. https://youtu.be/_Xg6wU2rnGM

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Fred Teeven dreigt met politie bij Demmink vragen
"Hou op met stalken" :fp: :fp: :fp: :fp:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Demmink wel bij prijsuitreiking Merkel

Joris Demmink was een van de gasten bij de uitreiking van de Four Freedoms Award aan bondskanselier Angela Merkel vorige week. Hij was bij de ceremonie, de lunch en een borrel. De oud-jusititietopman liet dezelfde week verstek gaan bij het getuigenverhoor over kindermisbruik in de jaren ’80 om dat hij verhinderd was.

De organisatie van de Four Freedoms Award bevestigt de aanwezigheid van Demmink aan het AD. ,,In de jaren '80 heeft de heer Demmink meegedacht bij het op de kaart zetten van onze stichting. Zijn contacten zijn waardevol geweest voor ons. Daarom was hij dit jaar uitgenodigd, net als vele anderen'', aldus de Roosevelt Stichting tegen de krant.

Demmink werd vorige week opgeroepen door de onderzoeksrechter in Amsterdam voor een voorlopig getuigenverhoor over een vermeend pedo-netwerk waar hoge ambtenaren in de jaren tachtig en negentig deel van uitmaakten. Hij liet echter weten de hele week verhinderd te zijn. Kamerlid Fred Teeven verscheen wel als getuige. Hij leidde in 1998 als officier van justitie het zogenoemde Rolodex-onderzoek naar het pedofielennetwerk.

De procedure werd aangespannen door Bart van Well, die claimt op zijn vijftiende seksueel te zijn misbruikt door Demmink.

De advocaat van Van Well is verbaasd over het feit dat Demmink blijkbaar wel tijd had voor een feestje: „Als hij borrels en recepties laat voorgaan boven een getuigenverhoor, dan is mijn cliënt daar niet blij mee,” zegt hij tegen het AD. „Iedereen in Nederland heeft een getuigplicht. In zijn positie heeft de heer Demmink bovendien een voorbeeldfunctie.”

Bron: http://m.telegraaf.nl/article/25680240/ ... ing-merkel

Wat een goorlap is die Demmink.

Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Wat is het toch een smerig stinkend zooitje in NL.....en het lijkt alsmaar erger te worden

cocodee
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
In zijn positie heeft de heer Demmink bovendien een voorbeeldfunctie

Lekker voorbeeld dan. :lol:
Fopspee(n) schreef:
en het lijkt alsmaar erger te worden

You ain't seen nothing yet. :x

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Fred Teeven moet verder getuigen over Rolodexzaak

Fred Teeven moet van de rechter opnieuw getuigen over de Rolodexzaak, een politieonderzoek naar kindermisbruik onder hooggeplaatste ambtenaren in de jaren '90.

Tijdens een getuigenverhoor van 18 tot en met 22 april [url=http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4286466/2016/04/21/Teeven-Demmink-was-geen-verdachte-in-pedozaak.dhtmlweigerde Teeven antwoord te geven[/url] op vragen over dat onderzoek, zoals welke ambtenaren in beeld waren. Als oud-Officier van Justitie beriep hij zich op zijn zwijgrecht. De rechter heeft dat beroep nu verworpen.

Fred Teeven stond afgelopen week onder ede in een voorlopig getuigenverhoor dat is aangespannen door voormalig jongensprostituee Bart van Well (43).

De van huis weggelopen Van Well belandde eind jaren '80 als tiener in de jongensprostitutie in Amsterdam. Hij kampt nog steeds met psychische klachten. Daarvoor houdt hij de staat verantwoordelijk, omdat die volgens hem nauwelijks ingreep tegen pedoprostitutie. Met het voorlopig getuigenverhoor beproeft hij zijn juridische kansen op een [uurl=http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4173594/2015/10/29/Oud-justitietop-moet-getuigen-over-kindermisbruik.dhtml]eventuele schadeclaim[/url] tegen de staat.

Jongensprostitutie
Onderdeel van de verhoren is het zogeheten Rolodexonderzoek, dat in 1997/1998 werd gestart na tips dat hooggeplaatste ambtenaren (waaronder Officieren van Justitie) seks met jongensprostituees zouden hebben. Ondanks dat het onderzoek in het diepste geheim plaatsvond, lekte het binnen enkele dagen uit. Huiszoekingen en telefoontaps hadden daarna geen zin meer, omdat alle verdachten op de hoogte leken te zijn.

Fred Teeven was Officier van Justitie in dit onderzoek. Hij moet van de rechter ingaan op vragen zoals over welke ambtenaren informatie binnenkwam en wat die informatie betrof. Hij zal opnieuw worden opgeroepen op 3 juni.

Ook voormalig zedenagent Chris de Graauw moet een aanvullende verklaring afleggen. Zijn verschoningsrecht werd net als bij Teeven verworpen. Een voormalig AIVD-medewerkster mag zich wél beroepen op haar zwijgrecht.

Joris Demmink
Op 3 juni moet behalve Teeven en De Graauw ook oud-topambtenaar van Veiligheid en Justitie Joris Demmink getuigen. Bart van Well zegt door Demmink te zijn misbruikt. Demmink ontkent dat.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/art ... portenshow

zandbak
Master
 Bericht 
Die Teeven doet zijn bek echt niet los

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
zandbak schreef:
Die Teeven doet zijn bek echt niet los
Nou misschien als rechter dreigt om hem vast te zetten, "minachting hof". Maar dat gebeurt alleen in Films.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Nou misschien als rechter dreigt om hem vast te zetten, "minachting hof". Maar dat gebeurt alleen in Films.

Misschien heeft de rechtbank nog zoiets in de la liggen.
Afbeelding

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Misschien heeft de rechtbank nog zoiets in de la liggen.
Om z'n jonge heer en aandraaien? :[ :[

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Om z'n jonge heer en aandraaien

Misschien dat hij dat juist wil...

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
VTEC_Driver schreef:
Misschien dat hij dat juist wil...
Betwijfel ik. Vooral als ik draai :[ :[ :[

cocodee
Master
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Vooral als ik draai :[ :[ :[

Houd je het uiteinde dan wel vast? 8)

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
cocodee schreef:
Houd je het uiteinde dan wel vast? 8)

Elastiek er omheen en hard aantrekken :[ :[

cocodee
Master
 Bericht 
Jack.Ryan schreef:
Elastiek er omheen en hard aftrekken :[ :[

Hmm, ok. :x

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
cocodee schreef:
Hmm, ok. :x
Jij ook al? :nothanks: :nothanks: :nothanks:

R
Master
 Bericht 
http://nos.nl/artikel/2101610-rectificatie-inzake-huseyin-baybasin.html

Deze hebben we gemist. Die staatszender moet rectificeren van de rechter...

In de publicatie getiteld “Aanhoudingen in Turkije voor afrekening Turkse A’dammer” d.d. 12 mei 2015 en de publicatie “Drugsbaron ontkent banden met verdachten in liquidatiezaak” d.d. 14 mei 2015 heeft de NOS een relatie gelegd tussen één van de aangehouden verdachten en de Koerd Hüseyin Baybaşin die in Nederland in 2002 tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld. De publicaties hadden betrekking op een liquidatie van een hoofdverdachte in het Amsterdamse Passageproces in december 2014. De bewering dat Baybaşin in het verleden met één van de verdachten heeft samengewerkt vindt onvoldoende steun in de feiten. De publicaties van de NOS zijn daarom onrechtmatig jegens Baybaşin.

De rechtbank Midden-Nederland heeft dit bepaald bij vonnis van 20 april 2016 en de NOS bevolen deze rectificatie te publiceren.

De NOS

WimLex
Master
 Bericht 
Turkije werkt niet mee in zaak-Demmink, onderzoek afgerond
Vandaag, 12:17

De rechter-commissaris heeft in de zaak-Demmink geen getuigen in Turkije kunnen horen. De Turkse justitie heeft herhaaldelijke verzoeken van Nederland om juridische redenen naast zich neergelegd, meldt de rechtbank Den Haag.

Het onderzoek naar Joris Demmink (68) is hiermee afgerond en het dossier ligt nu ter beoordeling bij het Openbaar Ministerie. Het OM neemt volgende maand een beslissing over strafvervolging.

Voormalig topambtenaar van Justitie Demmink wordt in verband gebracht met het verkrachten van twee minderjarige Turken tijdens dienstreizen in de jaren negentig. De rechter-commissaris wilde onder anderen die twee mannen horen, maar dat mocht dus niet. Turkije zegt dat de beschuldigingen zijn verjaard.

Niet genoeg bewijs
Demmink weerspreekt de aanhoudende beschuldigingen al jaren. Het OM kreeg in 2014 van het gerechtshof in Den Bosch opdracht om ze toch te onderzoeken, omdat de feiten en omstandigheden een "redelijk vermoeden van schuld" zouden rechtvaardigen.

Het OM weigerde jarenlang een strafrechtelijk onderzoek te beginnen naar Demmink, omdat er niet genoeg bewijs zou zijn.

Demmink werd eerder ook in verband gebracht met het Rolodex-onderzoek naar kindermisbruik door hoge justitiemedewerkers. Dat onderzoek leverde niets op.

http://nos.nl/artikel/2107114-turkije-w ... erond.html

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Citaat:
Turkije werkt niet mee in zaak-Demmink, onderzoek afgerond

:boos: :boos: :boos:

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
WimLex schreef:
Turkije werkt niet mee in zaak-Demmink, onderzoek afgerond

Rutte tegen Erdogan: "blokkeer jij dat onderzoek, dan kunnen we binnenlands jullie de schuld geven en komen wij er zonder veel gelazer mee weg. Ik doe later wel weer iets voor jullie, pleiten voor visumvrij reizen voor Turken of zo".

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Teeven wil niet onder ede getuigen in pedozaak

Afbeelding

Fred Teeven gaat in beroep tegen de beslissing van de rechtbank, die hem dwingt onder ede te getuigen over het Rolodexonderzoek naar kindermisbruik onder hooggeplaatste ambtenaren.
Het VVD-Kamerlid zou op 3 juni opnieuw moeten getuigen. Teeven was als officier van justitie betrokken bij dat geheime onderzoek, waarin onder meer drie collega-officieren werden verdacht van misbruik van minderjarige jongens. Tot grote frustratie van de betrokken rechercheurs lekte het onderzoek vroegtijdig uit en zijn de verdenkingen nooit bewezen.

Jongensprostitutie
Teeven was afgelopen maand al opgeroepen in een getuigenverhoor, dat is aangespannen door Bart van Well, een voormalig jongensprostitué. Van Well stelt dat in de jaren '90 jongensprostitutie in Amsterdam werd gedoogd en houdt de overheid verantwoordelijk voor het leed dat hem in die periode is aangedaan. Teeven verklaarde slechts summier over het onderzoek en beriep zich meerdere keren op zijn verschoningsrecht als oud-officier van justitie. De rechtbank heeft dat beroep verworpen.

Op advies van het OM gaat Teeven tegen die beslissing in beroep, zo verklaarde hij vrijdagavond aan het AD. Mocht zijn beroep worden verworpen, dan moet hij alsnog getuigen. Naar verwachting wordt volgende week vrijdag in elk geval oud-topambtenaar Joris Demmink als getuige verhoord.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/art ... zaak.dhtml

Zou Fredje een beetje angstig aan het worden zijn.

Kami
Master
 Bericht 
Onder ede vergeetachtig zijn is niet strafbaar toch ?
Die gaat echt niets vertellen.

Walker
Master
 Bericht 
Bang voor een "ongeval".... Dus Fred geeft op voorhand al aan te zullen zwijgen (als een graf :x )

 Pagina 3 van 4 [ 190 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…