» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid   

Postingstijd interval gedetecteerd van 157 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 2 van 4  [ 190 berichten ]
esgigt
Master
 Bericht 
#rent naar emmertje#

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Korpschef maakte onderzoek misbruik stuk

De toenmalige chef van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), J. de Wijs, heeft er in 1998 voor gezorgd dat een onderzoek naar georganiseerd kindermisbruik door een paar hooggeplaatste figuren voortijdig strandde. De Wijs zou een van de verdachten, toenmalig hoofdofficier van justitie van het landelijk parket Hans Holthuis, hebben ingelicht over het onderzoek. Dat werd vervolgens direct stopgezet.

Dat bleek dinsdag uit de verklaring van voormalig politieman Emile Broersma. Hij trad op als getuige in de civiele zaak rond oud-topman van justitie Joris Demmink. Ook hij was onderwerp van onderzoek in de misbruikzaak. Dat gold ook voor de hoofdofficieren Jan Wolter Wabeke en Henk Wooldrik.

Broersma kreeg als leider van een bijzonder, landelijk opererend observatieteam informatie te verzamelen over de vier verdachten. Dat onderzoek werd na een paar dagen alweer afgeblazen, omdat de zaak „stuk“ was, aldus Broersma. Later hoorde hij waardoor het project was gestrand. „De dienstleiding vond het erg ingewikkeld dit onderzoek naar bazen te doen”, zei de getuige. Tot een daadwerkelijke observatie is het niet gekomen.

De namen van de hoge officieren zijn al eerder door getuigen in de Demminkzaak genoemd. Zij spraken over het zogeheten Rolodexonderzoek, dat vanuit de politie en het Openbaar Ministerie in Amsterdam was opgezet. VU-professor Ger van R. was daarvan het middelpunt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/2251 ... ot___.html

Warmaster
Master
 Bericht 
Citaat:
Demmink wél in onderzoek kindermisbruik

Door: Tobias den Hartog en Koen Voskuil
15-4-14 - 13:02 bron: Algemeen Dagblad Opstelten. © ANP.

Voormalig topambtenaar van justitie Joris Demmink was eind jaren '90 wél een van de vier verdachten in een politieonderzoek naar het seksueel misbruik van minderjarige kinderen. Dat heeft ex-rechercheur Emile Broersma vandaag onder ede verklaard voor de rechtbank in Utrecht. De verklaring is opmerkelijk omdat minister Opstelten (Veiligheid) steeds heeft volgehouden dat Demmink 'op geen enkele wijze' is voorgekomen in een politieonderzoek.
Demmink. © ANP.


De oud-recherchechef gaf destijds leiding aan het observatieteam van de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI). Hij zei dat Demmink één van vier verdachten was tegen wie 'informatie was binnengekomen'. De anderen waren volgens hem drie Hoofdofficieren van Justitie: Jan Wolter Wabeke, Hans Holthuis en Henk Wooldrik.

Broersma kreeg opdracht om de vier te laten observeren. Dit was een onderdeel van het zogenoemde Rolodex-onderzoek. Broersma trof hiervoor ook voorbereidingen, maar tot actie kwam het niet. Het onderzoek was volgens hem 'gelekt' en daarmee 'stuk'. 'Er was gelekt naar Holthuis. De dienstleiding vond het 'erg ingewikkeld' dat er onderzoek werd gedaan naar bazen.'

Onderzoek in alle geheim
Juist omdat er vrees was voor een lek, zegt Broersma, werd het onderzoek in alle geheim gedaan en waren veel leidinggevenden en collega's rond het viertal juist niet ingelicht. 'Het gevaar dat er gelekt zou worden was al groot. Die vrees bleek terecht.'

Alleen Broersma zou te weten krijgen wie de vier te observeren verdachten waren. De rest van het team, inclusief de spiedende rechercheurs zouden niet te horen krijgen dat zij de 'gedragingen en contacten' van Holthuis, Wabeke, Wooldrik en Demmink zouden nagaan. Uiteindelijk liep het onderzoek dus al spaak voordat het begonnen was.

Rolodex-onderzoek
Het verhoor van Broersma is zeer opmerkelijk, omdat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) bij herhaling heeft gezegd dat Demmink op geen enkele wijze is voortgekomen in het zogenoemde Rolodex-onderzoek naar het misbruik van minderjarigen.

Broersma leek dan aanvankelijk ook huiverachtig te verklaren. Hij gaf voor zijn verhoor te kennen dat hij vanwege zijn ambtsgeheim niets wilde zeggen over mensen naar wie hij in het verleden onderzoek heeft gedaan. Ook omdat hem dat kwetsbaar zou kunnen maken voor rechtszaken.

De rechter-commissaris liet echter weten dat hij geen beroep kan doen op zijn verschoningsrecht. Uiteindelijk ging Broersma met die beslissing akkoord. De zaak gaat vanmiddag verder.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... ruik.dhtml

Opstelten heeft dus gelogen.

esgigt
Master
 Bericht 
#wacht tevergeefs op een kamer-debat#

EDIT: het zou mij niet verwonderen als links-en-rechts een deel van de partij-baronnen hier ook vuist-diep in zit... Opdracht aan partijleden in kamer: geen debat aanvragen!

Walker
Master
 Bericht 
Op straffe van.... :x

cocodee
Master
 Bericht 
Wel apart dat Peter R. de V.'s bemoeienis hier nog niet is vermeld, hij schijnt heilig overtuigd te zijn van de onschuld van D. :x
En alhoewel ik wel redelijk onder de indruk ben van Peter's successen uit het verleden, vrees ik dat ze geen garantie bieden voor dit geval..... :\

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Opstelten vraagt duiding over getuigenis

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft aan het college van procureurs-generaal „een duiding” gevraagd van de getuigenis dinsdag van een oud-politieman in de zaak rond oud-topman van justitie Joris Demmink. Tegelijk zei Opstelten dat hij ook na deze getuigenis staat voor wat hij tot nu toe in deze kwestie heeft gezegd en geschreven, namelijk dat Demmink niet voorkomt in het zogeheten Rolodex-onderzoek.

Opstelten reageerde op de beweringen van oud-politieman Emile Broersma. Die verklaarde in de civiele zaak rond Demmink onder meer dat zijn toenmalige korpschef ervoor heeft gezorgd dat dit strafrechtelijke onderzoek naar georganiseerd kindermisbruik door hooggeplaatste figuren, destijds voortijdig werd afgeblazen.

De minister zei dinsdag dat hij kennisgenomen heeft van deze beweringen, maar een duiding wil zodat hij een en ander beter kan plaatsen. Dat doet hij vaker als het gaat om verklaringen van getuigen, zei hij. Hij wacht een reactie van het Openbaar Ministerie af en wilde niet vooruitlopen op de conclusies van dat onderzoek.

De bewindsman zei niet te twijfelen nu meerdere getuigen de naam van Demmink hebben genoemd. „Ik ga uit van de feiten die zijn gebaseerd op ambtsberichten van achtereenvolgende ministers en colleges van procureurs-generaal,” aldus Opstelten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/2251 ... nis__.html

esgigt
Master
 Bericht 
Ik denk dat de Slaapkamer van Opstelten tekst en uitleg moet gaan eisen. Bovendien bemoeit Opstelten zich nu inhoudelijk met de rechtsgang en gaat daarmee zijn boekje volledig te buiten... :thumb_d:
esgigt schreef:
#wacht tevergeefs op een kamer-debat#


GerbiE
Die hard
 Bericht 
De put gaat weer ietsje verder open:

Citaat:
Ex-agent: recherche deed onderzoek naar Demmink tot politietop ingreep

De Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) heeft in 1998 onderzoek gedaan naar voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink. Dat verklaarde ex-agent Emile Broersma vandaag onder ede in de Utrechtse rechtbank. Broersma leidde destijds een speciaal observatieteam van de CRI.

Volgens de oud-politieman heeft de CRI destijds Demmink en hoofdofficieren Jan Wolter Wabeke en Henk Wooldrik enkele dagen geobserveerd. De zaak liep stuk omdat er over het onderzoek gelekt werd, aldus Broersma. Volgens hem was de toenmalige chef van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), J. de Wijs, daar persoonlijk verantwoordelijk voor. De Wijs zou een van de verdachten, toenmalig hoofdofficier van justitie van het landelijk parket Hans Holthuis, hebben ingelicht over het onderzoek. Dat werd vervolgens direct stopgezet.

Over de rol van Demmink in het zogeheten Rolodex-onderzoek bestaan verschillende tegenstrijdige verklaringen. Oud-zedenrechercheur Leen de Koter verklaarde vorige maand ook dat de naam van Demmink was gevallen en dat het onderzoek was 'stukgemaakt'. Maar de voormalige procureur-generaal René Ficq zei in de Volkskrant dat Demmink niet voorkwam in het onderzoek. Ficq bekleedde destijds de hoogste functie bij het Openbaar Ministerie (OM) en heeft zijn aantekeningen uit de Rolodex-tijd bewaard. Minister Opstelten (Justitie) houdt eveneens vol dat Demmink 'op geen enkele wijze' in het onderzoek is voorgekomen.

De minister liet vanmiddag weten dat hij aan het college van procureurs-generaal 'een duiding' heeft gevraagd van de getuigenis van Broersma. Dat doet hij vaker als het gaat om verklaringen van getuigen, zei hij. Hij wacht een reactie van het Openbaar Ministerie af en wilde niet vooruitlopen op de conclusies van dat onderzoek. Opstelten zei niet te twijfelen nu meerdere getuigen de naam van Demmink hebben genoemd. 'Ik ga uit van de feiten die zijn gebaseerd op ambtsberichten', zei hij.

Geen eenduidige conclusies
Broersma, tegenwoordig hoofd beveiliging van het Rijksmuseum, was opgeroepen om te verklaren in het voorlopig getuigenverhoor dat stichting De Roestige Spijker heeft opgezet. De stichting heeft als doel zoveel mogelijk over Demmink boven water te krijgen. Demmink wordt al jaren achtervolgd door nog altijd onbewezen pedofiliegeruchten.

Eind jaren '90 deed de politie een onderzoek naar een pedofielennetwerk in hogere kringen, het Rolodex-onderzoek. Demmink zou mogelijk ook tot dat netwerk hebben behoord. Het onderzoek liep uiteindelijk op niets uit; er zijn aanwijzingen dat er van hogerhand is ingegrepen om het onderzoek te frustreren. Uit de verhoren zijn tot nu toe geen eenduidige conclusies naar voren gekomen. De getuigen spreken elkaar op meerdere punten tegen.

Ambtsgeheim
Broersma had aan het begin van zijn verhoor aangegeven dat hij wegens zijn ambtsgeheim weinig tot niets wilde zeggen, in elk geval niet over personen naar wie hij in het verleden onderzoek heeft gedaan. De rechter-commissaris oordeelde echter dat hij zich niet kon beroepen op zijn verschoningsrecht.

Matthijs Kaaks, advocaat van De Roestige Spijker, drong er bij Gehlen op aan de getuige te laten verklaren. Andere ex-politiemensen hebben eerder ook verklaard over het Rolodexonderzoek, in het kader van het voorlopig getuigenverhoor, aldus Kaaks.

LqF Knijff, advocaat van Demmink, stelde dat Broersma zich wel degelijk kan beroepen op zijn ambtsgeheim. 'Politiemensen hebben een ambtsgeheim. Je kunt niet zomaar iedereen het hemd van het lijf vragen door een stichting op te richten en er een doel op te plakken', aldus Knijff. 'Dan zou het hek van de dam zijn.'


Bron: Volkskrant.nl

esgigt
Master
 Bericht 
inderdaad... en het zou mij niet verbazen als die politietop dat niet uit eigen initiatief deed... dus, blijft over: ministerie :kniktja:

:fp:

esgigt
Master
 Bericht 
inderdaad... en het zou mij niet verbazen als die politietop dat niet uit eigen initiatief deed... dus, blijft over: ministerie :kniktja:

Waarom denk jij dat Opstelten anders om "opheldering" vraagt?

:fp:

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
WJM schreef:
betrokkenheid van hooggeplaatste personen bij seksfeestjes met minderjarige jongens


Dat is algemeen bekend: naaien doen ze en ze pakken vooral de kleine man.

esgigt
Master
 Bericht 
:fp:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Opstelten: Demmink is onschuldig

Minister Opstelten blijft overtuigd van de onschuld van oud-topambtenaar Joris Demmink, ondanks de getuigenis van een oud-politieman vanochtend. Die zei op de laatste dag van de civiele zaak over Demmink dat zijn toenmalige chef ervoor heeft gezorgd dat een onderzoek naar kindermisbruik werd afgeblazen.

"Het was niks, is niks en wordt niks", zegt Opstelten over de zaak. Wel heeft hij het OM om een "duiding" gevraagd om de getuigenis te kunnen plaatsen.

Demmink wordt ervan beschuldigd dat hij samen met andere hooggeplaatsten seks heeft gehad met minderjarige jongens. Hij is daarvoor nooit vervolgd.

Bron http://nos.nl/tekst/636243-opsteltendem ... uldig.html

Ondanks getuigenverklaringen blijft Opstelten in zijn eigen ideeën geloven.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
"Het was niks, is niks en wordt niks"

Dat zegt Opstelten ook elke morgen als hij voor de spiegel staat.

esgigt
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Ondanks getuigenverklaringen blijft Opstelten in zijn eigen ideeën geloven.

ja, zelfs als zijn kop er op de guillotine af gegaan is, zal'ie blijven volhouden dat zijn kop nog gewoon op zijn schouders staat en de guillotine kapot gegaan is... :glaasje:

Zullen we die lul maar beter niet ergens in de Noordzee dumpen "with the concreet shoes"??

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Opstelten: OM heeft alle ruimte bij Demmink

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vindt er zelf niks raars aan. Deze week benadrukte hij nog eens te geloven in de onschuld van zijn vroegere topambtenaar Joris Demmink aan seksueel misbruik, terwijl het Openbaar Ministerie nog volop onderzoek doet en de ene getuige na de andere hoort.

De bewindsman verbaasde menigeen door in dit stadium voor de NOS-radio over de zaak te zeggen: „Het was niks, het is niks en het wordt niks.” Maar de minister loopt bij het onderzoek heus niet in de weg, zo viel donderdag na afloop van het kabinetsberaad uit zijn eigen woorden op te maken. Het OM hoeft niet te denken wat hij denkt, aldus Opstelten. Dat kan in alle, 'volstrekte' onafhankelijkheid zijn onderzoek doen. Dat lijkt hem 'glashelder'.

Normaliter doet de politiek vrijwel geen uitspraken over lopende rechtszaken. Premier Mark Rutte wees later ook op de scheiding tussen wetgevende en rechtsprekende macht, maar stelde dat juist de minister van Veiligheid en Justitie 'ruimer gerechtigd' is om dingen te zeggen. Die is immers het enige 'bruggetje' tussen de twee.

„Gezien de context is hij keurig binnen de lijntjes gebleven”, aldus Rutte verder over Opstelten. Opstelten heeft wel met zijn goedkeuring gesproken, maar de minister-president voelde zich ook weer niet geroepen de woorden van Opstelten te herhalen.

Bron http://www.telegraaf.nl/binnenland/2252 ... te___.html

esgigt
Master
 Bericht 
Nee, nee.... de minister loopt niet in de weg... De minister loopt WEL in de weg door zich politiek over de schuld/onschuld van Demmink uit te laten vanuit zijn hoedanigheid als minister... daarmee remt hij binnen de hiërarchieke struktuur van het ministerie wel degelijk de verantwoordelijkheid en handelingsruimte van het openbaar ministerie om de juiste stappen te zetten...

esgigt schreef:
Zullen we die lul maar beter niet ergens in de Noordzee dumpen "with the concreet shoes"??


bruintje beer
Master
 Bericht 
Concreet shoes?
:lol: illiterate.

esgigt
Master
 Bericht 
bruintje beer schreef:
:lol: illiterate.

:nono: multi-lingual illiterate :lol:

WJM
Master
 Bericht 
 
Rutte wil het niet herhalen....dus spreekt het kabinet niet met 1 mond, ondanks dat eerdere overleg/goedkeuring?

Sowieso heugen mij hele andere taferelen uit voorgaande jaren, als zich zelfs maar een niet-kabinet parlementslid uitliet over de rechterlijke macht.
Laat staan een kabinetslid zoals hier, met een premier die daar 0,0 afstand van neemt, en het zelfs vooraf lijkt te hebben goedgekeurd.

(een rechterlijke macht die vooral ook zelf volstrekt gestoord is, want elders altijd prat gaande op hun voorbeeldige onafhankelijkheid....en dan zou 1 mediabericht hen uit balans moeten brengen?)

esgigt
Master
 Bericht 
:kniktja:

WJM
Master
 Bericht 
 
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2738/Cul ... ress.dhtml

(kan het plaatje er helaas niet 123 uit lichten)

bruintje beer
Master
 Bericht 
Deze?

Afbeelding

esgigt
Master
 Bericht 
:roflol:

esgigt
Master
 Bericht 
Vandaag in de Telegraaf:
Telegraaf schreef:
'Parlementaire enquete naar Demmink'
door Saskia Belleman
DEN HAAG -

De ex-gevangenisdirecteuren Bart Molenkamp en Jacques Van Huet dringen bij de Tweede Kamer aan op een parlementaire enquete naar de voormalig hoogste ambtenaar op het ministerie van Veiligheid en Justitie, Joris Demmink. De directeuren zeggen ,,verwonderd en verontrust” te zijn dat Demmink kon worden benoemd op de meest invloedrijke functie in ons rechtssysteem, omdat ,,bekend hoorde te zijn dat zijn levenswandel niet boven iedere twijfel was verheven.”

Demmink wordt al twintig jaar achtervolgd door geruchten over seksueel misbruik van minderjarige jongens. Hij ging eind vorig jaar met pensioen. Van Huet en Molenkamp werden eerder als getuigen gehoord tijdens de civiele procedure die de stichting De Roestige Spijker aanspande tegen Demmink. Die procedure was bedoeld om vast te stellen of de stichting zich schuldig maakte aan smaad door een Amerikaanse documentaire over het seksleven van Demmink verder onder de aandacht te brengen. Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek naar de ex-secretaris generaal. Eind dit jaar wordt duidelijk of de uitkomst leidt tot vervolging van Demmink.

Opmerkelijk

Molenkamp zei tijdens zijn verhoor eind maart al dat volgens hem alleen door middel van een parlementaire enquete de onderste steen boven kan komen. In de brief aan de Kamerleden schrijven hij en Van Huet dat de benoeming van Demmink tot secretaris-generaal ,,opmerkelijk” is, omdat de toenmalige Binnenlandse Veiligheids Dienst BVD tijdens het formele onderzoek naar zijn levenswandel van diverse kanten negatieve adviezen ontving.

Bos

Volgens Molenkamp en Van Huet werden kritische Kamerleden steevast het bos ingestuurd, en is het ook opvallend dat ieder onderzoek naar de geruchten rond Demmink ,,op onverklaarbare wijze stukliep”. Dat klemt volgens de briefschrijvers des te meer, omdat iedere ambtenaar die wordt verdacht van seksueel misbruik wordt geschorst hangende een strafrechtelijk onderzoek. Demmink werkte gewoon door.

Schijn

De veelheid van verdachtmakingen uit meerdere hoeken, rechtvaardigt volgens Van Huet en Molenkamp een gedegen onderzoek. Ze vinden dat de kwestie een ondermijning vormt van het vertrouwen van burgers in de rechtsstaat. Ons rechtssysteem heeft volgens hen wel een voorziening voor misbruik door politieke ambtsdragers, maar die bestaat niet voor de hoogste ambtelijke gedagdragers binnen het systeem. ,,Het heeft er alle schijn van dat de scheiding der machten in dit geval onvoldoende heeft gefunctioneerd”, aldus de ex-directeuren.


Opmerkerlijker vind ik het disfunctioneren van de politiek, hetgeen door deze actie door Van Huet en Molenkamp weer pijnlijk naar voren komt. De Tweede Kamer zit er om de handel en wandel van de regering te controleren. De feiten zijn al voor een groot deel bekend in de vorm van meer dan hardnekkige geruchten. Telkens worden ze op vragen onmiskenbaar door de Minister met een kluitje in het riet gestuurd. De Tweede Slaapkamer had al VEEL eerder actie kunnen ondernemen, maar de posities van de politieke vriendjes blijken telkens weer belangrijker dan de beginselen en de uitgangspunten van een Democratie en een Rechtstaat.

En dan nu dit? Man, laat me niet lachen. De zoveelste show voor de bühne die zometeen als een nachtkaars uitgaat door gebrek aan principes en politieke moed.

Ik zeg: Door de plee spoelen dat hele parlement! Overbetaalde nietsnutten, Verraders!

WimLex
Master
 Bericht 
Aangifte tegen minister Opstelten in zaak-Demmink

Zes oud-gevangenisdirecteuren hebben aangifte tegen minister Ivo Opstelten gedaan.

Ze vinden dat de minister van Veiligheid en Justitie zich schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf door het onderzoek naar oud-topambtenaar Joris Demmink te vertragen in plaats van aan te pakken.

Demmink was van 2002 tot in 2012 secretaris-generaal op het ministerie van Justitie. In 2008 en 2010 deden twee Turkse mannen aangifte tegen hem. Ze zeggen dat ze in de jaren 90, toen ze dertien en veertien jaar waren, zijn misbruikt door Demmink. Het Openbaar Ministerie doet nu strafrechtelijk onderzoek naar deze zaak, nadat deze mannen dat hebben afgedwongen bij het gerechtshof in Arnhem.

'Het was niks'
Twee van de zes gevangenisdirecteuren hebben eerder dit jaar onder ede verklaard over de pedofiliebeschuldigingen. Na die verhoren zei de minister tegen de NOS dat hij gelooft in de onschuld van Demmink: "Het was niks, het is niks en het zal niks worden."

De oud-gevangenisdirecteuren vinden dat Opstelten met zulke uitspraken onderzoek naar Demmink 'intentioneel frustreert.' Ze hebben vrijdagmiddag de aangifte verstuurd naar het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Ook willen ze dat de Tweede Kamer de procureur-generaal van de Hoge Raad vraagt Opstelten strafrechtelijk te vervolgen.

RTLnieuws

Brave Hendrik
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
Aangifte tegen minister Opstelten in zaak-Demmink

Heel dapper :applaus:
Jammer dat als er ooit kleur bekend wordt, Opstelten allang dood en begraven is.
En over doden niets dan goeds.
Zo werkt dat in die kringen.
Opstelten (70): ik ben niet te oud
Een museum zou er blij mee zijn. :lol:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Kamer herinnerd aan aangifte tegen Opstelten

Zes oud-directeuren van justitiële inrichtingen willen dat de Tweede Kamer bij de procureur-generaal van de Hoge Raad aanstuurt op de vervolging van minister Ivo Opstelten. Zij verwijten Opstelten dat hij een strafrechtelijk onderzoek naar Joris Demmink belemmert, de van seksueel misbruik verdachte voormalig topambtenaar van Justitie.

In september deden de oud-directeuren aangifte tegen Opstelten. Ze vroegen toen ook aan de Tweede Kamer om serieuze aandacht aan de aangifte te besteden. „Maar dat is tot dusver niet gebeurd”, aldus Jos Poelmann, een van de zes oud-directeuren zondag. „Daarom hebben we de voorzitter van de Tweede Kamer opnieuw een brief over de kwestie gestuurd.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/article23420474.ece

ceriadwen
Master
 Bericht 
Sta jij dan te stamelen voor de rechter om te verdedigen waarom je om 03:00 op maandag ochtend door een rood licht reed op een verlaten overzichtelijke kruising

pevo
Master
 Bericht 
Het blijft een doofpot !

Kami
Master
 Bericht 
Ik hoop dat men nu toch eens gedwongen wordt de vervolging door te zetten, dan springt die kokende doofpot vanzelf wel open.

Ducantoni
Master
 Bericht 
Ik zou er geen weddenschap op afsluiten..

opelrijder
Respect
 Bericht 
Ivo heeft er (weer) een probleem bij.......
tristan had nooit verlof mogen krijgen, het blijkt dat er wel degelijk bekend was van zijn problemen, echter door mankracht/tijdgebrek heeft men dat niet gemerkt....bron;telegraaf, ad en volkskrant.....

ben benieuwd of ivo zich daaruit kan "eeehhh'en "
Voor de liefhebber, volg maudoortwijn op twitter.... ook heel informatief!

WimLex
Master
 Bericht 
Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Er zijn inmiddels hele boekwerken geschreven over de pedo-club van Demmink en consorte, er zijn voldoende bewijzen voor een redelijk vermoeden van schuld wat zou moeten leiden tot op zijn minst een onderzoek naar de praktijken en wandelgangen van deze figuren.
Maar helaas zorgen de Minerva vriendjes van Demmink zoals Opstelten enz. er wel voor dat hij uit de wind blijft......gezien het corporale moraal zich diep genesteld heeft in de B.V. Nederland hoef je voorlopig niets te verwachten betreft enige strafrechtelijke consequenties voor deze heren.

Vroeger gooiden die Minerva kwallen hete guldens van het bordes van hun sociëteit op straat tijdens de optocht van 3 oktober, om zich vervolgens rot te lachen hoe het plebs van Leiden hun vingers brandden wanneer ze zo'n gulden van +100C wilden oprapen. Dat zegt wel genoeg over hun (elitaire) minachting voor het "gewone" volk. :nothanks:

pevo
Master
 Bericht 
Citaat:
Geen rectificatie AD over artikelen Demmink

ROTTERDAM - Het AD hoeft artikelen over oud-topambtenaar van Justitie Joris Demmink niet te rectificeren. Ook hoeft de krant geen schadevergoeding te betalen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag besloten.

Het AD had onder meer geschreven dat Demmink in de jaren tachtig contact zou hebben gehad met een man die bekend stond als pooier van minderjarige jongens. De rechtbank vindt dat de journalist die de artikelen heeft geschreven en het AD genoeg en zorgvuldig onderzoek hebben gedaan.

Demmink eiste in een kort geding van het AD een rectificatie en 100.000 euro schadevergoeding. De krant had volgens de advocaat van Demmink niet mogen schrijven op basis van criminele bronnen.

Het AD reageert verheugd op de uitspraak. „Onze onderzoeksjournalist Koen Voskuil heeft ruim een jaar diepgravend onderzoek gedaan naar alle beschuldigingen en geruchten over de heer Demmink”, reageert Bart Verkade, lid van de hoofdredactie van het AD. „Zes getuigen hebben onafhankelijk van elkaar verklaard dat Demmink in de jaren tachtig omgang had met een beruchte jongenspooier in Den Haag. Twee getuigen hebben hun verklaring onder ede herhaald bij een notaris.”

Het is volgens de krant goed dat de rechtbank nu heeft bevestigd dat het verhaal over Demmink „van A tot Z deugde”.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/2346 ... ink__.html

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
pevo schreef:
Geen rectificatie AD over artikelen Demmink
Weer een stapje verder. Het wordt nu steeds moeilijker om Demmink niet te vervolgen.

WimLex
Master
 Bericht 
Maar ze hebben er wel bergen tijd mee gewonnen om dingen af te stemmen en te laten verdwijnen :x

scooby!!
Master
 Bericht 
simpelweg is hij volgens de rechter dus een pedo.
Hoe makkelijk kan je hem dus vervolgen :lol:

Bambi killer
Master
 Bericht 
http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... t-tegen-ad

Volgens mij gaat deze beerput echt open!

ceriadwen
Master
 Bericht 
En ik hoop dat Opstelten ook een forse douw krijgt........ bah, bah, bah!

basjuh1981
Master
 Bericht 
ceriadwen schreef:
En ik hoop dat Opstelten ook een forse douw krijgt........ bah, bah, bah!

En in Groningen een nieuwe aardbeving veroorzaken? :[

bruintje beer
Master
 Bericht 
ceriadwen schreef:
En ik hoop dat Opstelten ook een forse douw krijgt......
Geloof het maar niet. Dit is een teflonkabinet :x alle viezigheid en rottigheid glijdt er zo weer van af.

Mr.Cabdriver
Die hard
 Bericht 
Citaat:
Volgens de Duitse krant Bild heeft een cold case-team van de Berlijnse justitie het onderzoek naar de verdwijning van Manuel Schadwald heropend. Deze jongen verdween op 12-jarige leeftijd in juli 1993 in zijn woonplaats in Berlijn-Köpenick. Er zijn aanwijzingen dat hij is vermoord in kringen in de jongensprostitie in Nederland


http://www.crimesite.nl/nieuw-leven-in-onderzoek-verdwenen-jongen-video/

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Advocaatkosten Demmink veel hoger dan Kamer wist

De kwestie rond de van kindermisbruik verdachte topambtenaar Joris Demmink heeft de overheid veel meer geld gekost dan tot nu toe is gemeld aan de Tweede Kamer. De totale advocaatkosten bedragen 144.000 euro, 31.000 meer dan werd gemeld.
Dat meldt RTL Nieuws op basis van opgaves van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De extra kosten zouden gaan om juridische bijstand die is verleend aan het departement door de landsadvocaat.

Demmink is herhaaldelijk beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen. Momenteel loopt tegen hem een strafrechtelijk onderzoek, na een zogenoemde artikel 12-procedure. Eerdere onderzoeken leverden geen gronden op voor strafrechtelijke vervolging.

Van der Steur
Kamerleden hebben vaker vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie vragen gesteld over de kosten van juridische bijstand aan Demmink. Toen huidig minister Ard van de Steur nog Kamerlid was in januari 2014 wilde hij weten 'welke afspraken er zijn gemaakt over de vergoeding van advocaatkosten' van Demmink tijdens en na beëindiging van zijn dienstverband'.

Een woordvoerder laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat het ministerie geen kosten heeft achtergehouden. "In het geval van de landsavocaat gaat het om juridische bijstand die is verleend aan het departement en niet voor of ten behoeve van de heer Demmink. Dat de vraag van de Kamer alleen op vergoede kosten van de advocaten van de heer Demmink ziet is niet onlogisch, omdat de Kamer al vaker had gevraagd naar juist de vergoeding van die kosten en het stopzetten daarvan."

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... wist.dhtml

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Toen huidig minister Ard van de Steur nog Kamerlid was in januari 2014 wilde hij weten 'welke afspraken er zijn gemaakt over de vergoeding van advocaatkosten' van Demmink tijdens en na beëindiging van zijn dienstverband'.

Dat antwoord zal hij nu wel weten :[

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Oud-justitietop moet getuigen over kindermisbruik

Ivo Opstelten, Fred Teeven en Joris Demmink moeten getuigen over kindermisbruik in de jaren '80 en '90. De Amsterdamse rechtbank heeft donderdagochtend een verzoek tot een voorlopig getuigenverhoor van voormalig jongensprostitué Bart van Well toegestaan.

Bart van Well zegt jarenlang te zijn gedrogeerd en misbruikt. Ook zijn er kinderpornofilms van hem gemaakt. Dat kon volgens hem gebeuren, omdat de overheid niet ingreep tegen kinderprostitutie. Daarom wil hij een proces aanspannen.

Van Well beweert ondermeer op zijn vijftiende betaalde seks te hebben gehad met voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink. Dat zou zijn gebeurd op de achterbank van een auto in Amsterdam. Demmink ontkent dit zelf stellig.

Oud-justitieminister en -staatssecretaris Ivo Opstelten en Fred Teeven moeten verklaren over het zogeheten Rolodexonderzoek naar kindermisbruik door hoge justitiemedewerkers in 1998. Dit onderzoek lekte uit voor het goed en wel was begonnen. Wanneer het voorlopig getuigenverhoor zal beginnen, is nog niet duidelijk.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... ruik.dhtml

Leuke verzameling van topcriminelen :woop: :woop:

WimLex
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Rolodexonderzoek

nog maar weer eens onder de aandacht brengen, Wiki-censuur:

http://degrijzeduif.blogspot.nl/2014/03 ... pedia.html

http://joepzander.wordpress.com/2014/02 ... iaproject/

Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Van Well beweert ondermeer op zijn vijftiende betaalde seks te hebben gehad met voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink. Dat zou zijn gebeurd op de achterbank van een auto in Amsterdam

Die Van Well zal dan ook wel binnenkort ergens dood gevonden worden met als doodsoorzaak een of ander vaag verhaal over een hartaanval of zo.

Of Demmink zelf om het gajes boven hem uit de wind te houden

 Pagina 2 van 4 [ 190 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…