» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 1 van 1  [ 9 berichten ]
Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nu.nl schreef:
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zich positief uitgelaten over de relatie met Nederland. "We hebben geen probleem met Duitsland, Nederland of België. In tegendeel: de mensen die in de regeringen van die landen zitten, zijn mijn oude vrienden."

Dat zei Erdogan volgens de krant Hürriyet tegen journalisten.

Erdogan zei ook waarde te hechten aan goede betrekkingen met de EU en EU-lidstaten. Hij sloot een bezoek aan Nederland of Duitsland niet uit. Premier Mark Rutte heeft volgens Erdogan "een aantal signalen afgegeven om de relatie met ons te verbeteren. Die zijn toereikend."

De Turkse leider deed die uitspraken terwijl hij terugvloog na een meerdaagse reis naar Afrika.

Bekoeld

De relatie tussen Den Haag en Ankara kwam dit jaar onder druk te staan door de voorgenomen komst van twee Turkse ministers. Zij wilden in Nederland campagne voeren voor een Turks referendum. De Nederlandse regering voelde daar niets voor. Het vliegtuig met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken mocht niet landen en de Turkse minister van Familiezaken moest het land onder politiebegeleiding verlaten.

De Turkse regering eiste daarna excuses van Nederland en de Nederlandse ambassadeur mag sindsdien niet terugkeren naar zijn post in Ankara. Erdogan beschuldigde Nederland onder meer van nazisme en fascisme. Sinds deze diplomatieke rel heeft Rutte geen contact meer gehad met Erdogan. Op een top van de G20 in het Duitse Hamburg in juli zaten beide leiders wel aan de tafel, maar was er geen contact.

"Ze hebben me benadeeld", zei Erdogan volgens Hürriyet. "Verder had ik voorheen goede ontmoetingen met Rutte."

Toenadering

Inmiddels lijkt de relatie tussen beide landen enigszins te ontdooien, en heeft het kabinet steeds gezegd in te zetten op de-escalatie. Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken had onlangs nog een gesprek met zijn Turkse evenknie Mevlüt Çavuşoğlu in de marge van een NAVO-bijeenkomst. En Rutte zei vorige week in De Telegraaf een betere relatie te willen met Turkije. "Van een oplossing is echter nog geen sprake", laat een woordvoerster van Zijlstra weten.

De Turkse leider zei verder dat zijn contacten met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en president Frank-Walter Steinmeier "altijd erg goed zijn geweest."


WTF is dit nou weer voor bordeline move?

En gaan we dit als zoete koek geloven? Ja natuurlijk, stomme vraag.

Maar wat is hier aan de hand? Weer geld nodig?

Spook
Master
 Bericht 
Die geitenneuker moet iets van ons.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Mja.. Ik denk dat ie controle wil houden over dat gebied wat ie in Syrië heeft ingepikt. En waarschijnlijk die gasleiding waar nog niet over gesproken mag worden want daar ging die hele burgeroorlog natuurlijk niet om. Maar zeker weten doe ik het niet, er is in elk geval iets aan de hand. (Zoals gewoonlijk).

IsIkke
Master
 Bericht 
Dave schreef:
En gaan we dit als zoete koek geloven? Ja natuurlijk, stomme vraag.

Rutte heeft geen stemmen meer nodig.. Dus inderdaad stomme vraag.

Iedereen die hem prezen om die move worden weer net zo hard genaaid

Walker
Master
 Bericht 
Erdogan wil nog steeds bij de EU. En hij weet als geen ander dat je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nu.nl schreef:
Amerikaanse ambassade in Ankara geeft weer visa zonder beperkingen

De Amerikaanse ambassade in Turkije verstrekt weer zonder beperkingen visa. De diplomatieke post heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De verstrekking van visa aan niet-immigranten werd in oktober opgeschort nadat een Turkse medewerker van het Amerikaanse consulaat in Istanbul was gearresteerd.

De Verenigde Staten besloten daarna de veiligheid van het personeel tegen het licht te houden en zo lang geen reispapieren uit te geven. De stap liet de spanningen tussen de landen oplopen.

Turkije schortte in reactie ook de afgifte van visa in Washington op. Die beperkingen trok die diplomatieke vestiging donderdag ook in, in reactie op het besluit van de VS.

Beperkingen

In november werden beperkingen door de Amerikaanse ambassade al versoepeld. Volgens de vertegenwoordiging in Ankara is de veiligheid in Turkije op dit moment dermate verbeterd dat alle beperkingen kunnen worden ingetrokken. De Turkse regering heeft volgens de Amerikanen verzekerd dat er geen onderzoeken tegen andere medewerkers zijn en garanties gegeven voor de behandeling van gearresteerd personeel.

De Turkse ambassade in Washington sprak dat echter tegen. De ambassade verklaarde het ''niet juist te vinden dat de VS garanties claimen en het Amerikaanse en Turkse volk verkeerde informatie verstrekken.''


Goh wat een feestelijk Turkije nieuws allemaal ineens vandaag.

Spook
Master
 Bericht 
Je zou bijna Koerden koeren van plezier.

WimLex
Master
 Bericht 
Walker schreef:
dat je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn.

Link


Kwibus
Master
 Bericht 
Walker schreef:
En hij weet als geen ander dat je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn.
:schudnee:

Onderzoek heeft uitgewezen dat je met azijn meer vliegen vangt dan met stroop.

 Pagina 1 van 1 [ 9 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy