» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid   

Postingstijd interval gedetecteerd van 305.2 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 2 van 2  [ 90 berichten ]
cocodee
Master
 Bericht 
WimLex schreef:
je had de publicatiedatum ook gezien ?

So what, zou het niet meer actueel zijn, denk je?

Broadie
Master
 Bericht 
cocodee schreef:
Elsevier schreef:
Als Nederland afscheid neemt van de Europese Unie (EU) kan dit een economische groei veroorzaken die ons land in geen jaren meer heeft gezien.
Hoe zou die groei er dan uit moeten zien?
Wanneer bijvoorbeeld de export kan groeien, dan lijkt dat in eerste instantie mooi, maar toenemende export is nog geen teken van groeiende welvaart.
Welvaart is iets wat je voor jezelf kunt en wilt houden en dus niet weggeeft. Export is een vorm van weggeven, in ruil voor iets anders. De veronderstelling is steeds, dat je er meer voor krijgt dan het je heeft gekost het te produceren. Maar wanneer je exporteert en daarvoor betaald wordt met je eigen gedevalueerde munt, ben je bezig een deel van je vermogen weg te geven. Je hebt mensen aan het werk, die dingen maken en die goed verkocht worden, maar dat op zich is nog geen teken van welvaart. Met een minderwaardige munt scheep je je eigen volk af met een kruimel, terwijl het eigenlijk een fatsoenlijk stuk brood had verdiend. Iedereen aan het werk, en toch arm.

Export willen bevleugelen door een munt te devalueren is verleidelijk. Maar uiteindelijk krijgen we in het leven nooit iets werkelijk voor niets, ten minste, niet zonder een vorm van omverdeling, al dan niet vrijwillig. Bij monetaire aangelegenheden, ofwel centraal gestuurde maatregelen zonder inbreng van een vrije markt, is dat dus onvrijwillig. Exporterenden komen in het genot van meer omzet, maar de rest van het volk wordt bestolen, zonder het onmiddellijk te merken, omdat prijzen geleidelijk stijgen, de koopkracht geleidelijk daalt en het spaargeld geleidelijk wegsmelt. Ofwel: hoe kook je een kikker.

Wanneer mensen je voorhouden dat wij door een bepaalde maatregel allemaal plotseling rijker kunnen worden, is dat iets dat te goed klinkt om waar te zijn. Het gezonde verstand zegt dan terecht, dat het dat dan ook precies is: te goed om waar te kunnen zijn.

Daarentegen is het ook waar, dat Europa een verkeerde weg bewandelt door zo veel mogelijk macht naar een Brusselse bureaucratie te verleggen. De historische kracht van Europa ligt in de diversiteit van lokale eilandjes van creativiteit en welvaart, die zich juist in de luwte van een centrale macht konden ontwikkelen. Het Hanze-verbond, de Vlaamse en Lombardische cultuur die door handel en nijverheid tot bloei kwam, de Nederlanden die slechts losjes in het Habsburgse Rijk waren opgenomen, de Engelse piraterij die van een armoedig eiland een wereldrijk zonder weerga maakte, het was alleen mogelijk omdat er geen onderdrukkend centraal Europees bestuur was dat meer dan een formele aanspraak op macht kon maken.
Het komt erop neer dat een sfeer van concurrentie de motor van werkelijke welvaart vormde, en niet een systeem van centrale onderdrukking middels een gelijkmakend socialisme, waarin bureaucraten menen te weten wat goed is voor honderden miljoenen burgers.

Dat wil niet zeggen dat er geen samenwerking zou mogen zijn tussen volkeren, landen, naties. Maar die samenwerking zou niet van bovenaf moeten worden opgelegd door een politieke kaste, die van zichzelf beweert vanzelfsprekend over de nodige wijsheid en moreel altruïsme te beschikken om te goeder trouw en met een voorspelbare uitkomst over het lot van al haar "onderdanen" niet alleen te mogen, maar te moeten beslissen. Dat is de droom van een politiek Europa in plaats van een cultureel Europa, dat zich organisch op natuurlijke wijze verder zou kunnen ontwikkelen. Als men het gewoon zou toelaten.

zadkine
Master
 Bericht 
Broadie schreef:
Hoe zou die groei er dan uit moeten zien?


Volgens mij vooral door het wegvallen van een zooi controle. Controle ambtenaren van onnodige regeltjes zijn feitelijk verkapte werkelozen met een hoge vergoeding.
Dat geld wordt dan niet meer als "uitkering" verstrekt maar kan nuttig in de econiomie gebruikt worden.

(oor de niet historici....de welvaart was in het verleden altijd het hoogst in de redelijk vrije stads staten ten tijde van een minimum aan overhead/belasting vanuit het stads bestuur.
De topdagen dus van veel Italiaanse steden (middeleeuwen en reneaissance).

Geld rondpompmen moet je zoveel mogelijk laten om een economie te laten bloeien.
Hier wordt je inderdaad allemaal rijker van, maar natuurlijk niet ineens.
Wel ineens van het vrijvallen van de netto bijdrage van nederland aan de EU en omdat je dan zonder Brusselse regeltjes de import van vreemdelingen op economische gronmdslag zwaar kunt beperken. (Geen uitkeringen meer geven aan import....je bent welkom als vluchteling maar wel je eigen broek ophouden)

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Thierry Baudet ‏@thierrybaudet 7 u7 uur geleden
Ondertussen in Brussel...

Afbeelding

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Vanavond een interessante reportage bij VPRO tegenlicht. Ja, linkse inslag (VPRO, duh), maar wel erg boeiend, vooral de tegenstelling tussen de mensen aan het woord: een Duitse socioloog, Varoufakis en een Spaanse burgemeester, maar ook enkele hoge piefen uit London City. Probleem kwam eigenlijk op hetzelfde neer als waar het bovenstaande bericht naartoe gaat: Europa wordt niet meer bestuurd door Europeanen, maar door technocraten in Brussel en Frankfurt. En bankiers die vinden dat ze niets verkeerds hebben gedaan.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Kan een verbod op sociale media kinderen redden?

De kogel is door de kerk. Het Europees Parlement gaat op instigatie van de lidstaten het gebruik van sociale media 'verbieden' voor kinderen. In 2018 gaat de grens om bijvoorbeeld te twitteren naar zestien jaar. Maar welk probleem lost deze oplossing eigenlijk op? En is het gebruik van sociale media wel zo schadelijk?

Het Europees Parlement gaat de nieuwe wet invoeren om de mogelijk schadelijke effecten van Twitter, Facebook, Instagram en andere sociale media op de ontwikkeling van jonge kinderen te kunnen bestrijden. Vanaf 2018 mag een kind onder de zestien jaar zonder toestemming van de ouders niet meedoen. Nederland hanteert de norm van dertien jaar en mag afwijken van de Europese regel.

Helemaal nieuw is de gedachte om een verbod op te leggen niet. In 2012 waarschuwde Baroness Greenfield, een gerenommeerde neurowetenschapper aan de Universiteit van Oxford, voor het overdreven gebruik door jonge kinderen. Ze kreeg bijval van leraren.

Obsessie
Volgens Greenfield riskeren jongeren een obsessieve persoonlijkheid, slechte zelfbeheersing en een kortere aandachtsspanne. Greenfield vreest dat afhankelijkheid zal leiden tot een 'herbedrading' van de hersenen en volwassenen zal opleveren die minder goed overweg kunnen met de werkelijkheid. Uren voor het scherm spenderen, in plaats van te spelen met leeftijdsgenoten, zou jonge kinderen verhinderen om emotionele en sociale basisvaardigheden aan te leren. Ze gelooft dat daardoor een generatie is ontstaan die voortdurend hunkert naar feedback en ze waarschuwt voor narcisme en een gebrek aan eigenwaarde, 'want je zal altijd iemand vinden die beter of mooier is dan jezelf'.

Verbod?
Justine Pardoen, onder meer voormalig hoofdredacteur van Ouders Online en nu eigenaar van Bureau Jeugd & Media, verdiept zich al sinds 2002 in mediagebruik van jongeren en schreef een boek over de invloed van sociale media. Zij is mordicus tegen een verbod. ,,Ik begrijp eigenlijk helemaal niet waar dat vandaan komt. In Amerika ligt de grens bij dertien jaar. Op die leeftijd mag je geen account hebben bij Facebook of Google. Dat komt door een algemene wet die het bedrijven verbiedt om zaken te doen met kinderen onder de dertien. Om ze te beschermen. Het gevolg is dat ze ontkennen dat jongere kinderen met die platforms in aanraking komen en dus ook verder niets doen aan de mogelijke problemen.''

Context
Volgens Pardoen kun je helemaal niet onverkort zeggen dat sociale media schadelijk zijn. ,,Er worden hele boeken geschreven over de invloed van sociale media. De belangrijkste conclusie is dat het helemaal afhangt van het kind, de situatie en het soort inhoud. En met name de context is belangrijk. Hoe ga je met die media om? Hoe lang gebruik je die sociale media per dag? In individuele gevallen kun je dus niet zeggen dat het altijd schadelijk is. Het hangt af van het kind en het hangt vooral af van de opvoeding. Als je er open over praat, verminder je de kans dat het schadelijk is.''

Pardoen meent dat je als ouders wel degelijk invloed hebt. ,,Praten is heel erg belangrijk. Als kinderen het gevoel hebben dat ze niet in isolement met die media bezig zijn, als ouders interesse hebben en daar regelmatig over praten en vragen over stellen, dan leren kinderen naar hun eigen gedrag te kijken door de ogen van hun ouders. Dan leren ze bijvoorbeeld empathie en gewetensontwikkeling.''

Gevaar
Pardoen ziet wel een mogelijk gevaar. ,,Belangrijk is dat de tijd die je aan sociale media besteedt, niet ten koste gaat van de normale zintuiglijke ontwikkeling. Pubers vanaf tien jaar vinden het bijvoorbeeld lastiger om anderen in de ogen te kijken, zo werkt dat nu eenmaal in de hersenen. Het interpreteren van elkaars gevoelens gaat dan lastiger. Als je dan kunt vluchten in je telefoon, dan oefen je minder hoe dat werkt. Het is dus belangrijk dat het niet ten koste gaat van andere ontwikkeltijd.''

Volgens Pardoen gaat een verbod niet helpen. ,,Het is onrealistisch om te denken dat kinderen geen gebruik maken van sociale media. Met een verbod leg je de verantwoordelijkheid wettelijk bij de ouders. Ik ben daar niet blij mee. Bedrijven zijn ook verantwoordelijk. Je kunt het tegenwoordig niet alleen als ouder, bedrijven moeten je daar bij helpen.''

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... portenshow

Citaat:
Het Europees Parlement gaat de nieuwe wet invoeren om de mogelijk schadelijke effecten van Twitter, Facebook, Instagram en andere sociale media op de ontwikkeling van jonge kinderen te kunnen bestrijden. Vanaf 2018 mag een kind onder de zestien jaar zonder toestemming van de ouders niet meedoen. Nederland hanteert de norm van dertien jaar en mag afwijken van de Europese regel.

Wie en hoe gaan ze dit controleren?

Nederland gaat voor een lagere grens.

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Maserati Teun schreef:
Wie en hoe gaan ze dit controleren?
Niet nodig. Kinderen van 10 met een facebookaccount kunnen dat niet zelf maken, gemaakt door hun ouders... Dus toestemming. En dat facebookaccount groeit lekker met ze mee.

zadkine
Master
 Bericht 
lacheisleuk schreef:
Niet nodig. Kinderen van 10 met een facebookaccount kunnen dat niet zelf maken


Echt niet???????
Ze hoeven slechts een geboorte datum in te vullen, daar is geen enkele controle op.
Dus de 10 jarige maakt zich gewoon even 13 jaar oud of 18 als dat nodig is.

WimLex
Master
 Bericht 
Dat nog niemand Ebru Umar hier heeft gemeld ...

Citaat:
´Brussel bemoeit zich ook met Umar´
Bron: Telegraaf | Binnenland Telegraaf | Binnenland
26 april 2016, 15:14
Turkije - De Europese Commissie bemoeit zich ook met de zaak van Ebru Umar, de Turkse-Nederlandse journaliste die Turkije niet mag verlaten. Dat gebeurt op Nederlands verzoek, zei minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) dinsdag in de Tweede Kamer.

http://drimble.nl/dossiers/multiculture ... -umar.html

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
WimLex schreef:
Dat nog niemand http://www.theguardian.com/world/2016/a ... ng-erdogan hier heeft gemeld ...

Je mag niets zeggen/schrijven over die vuile vieze gore tiran. :duh:

Shit, heb ik toch weer wat gezegd.

WimLex
Master
 Bericht 
EU has 'too many part-time Europeans' - Juncker

1 hour ago
From the section Europe

EU leaders say the 28-nation bloc lacks a coherent European vision and is being undermined by national self-interest.

"We have too many part-time Europeans," said European Commission President Jean-Claude Juncker. It is the Commission's job to draft EU laws.

He and other EU leaders spoke in Rome in a debate on the state of the EU.

Mr Juncker - a former Prime Minister of Luxembourg - said the old "shared sentiment" of common policy-making in the EU "has totally gone".

The man who chairs EU summits, European Council President Donald Tusk, said the EU's priority must be to make its external borders secure in the current migrant crisis.

He suggested that there was no point pursuing an ideal of a "European nation". He spoke of the need for "political common sense".

"The idea of one EU state, one vision... was an illusion," said Mr Tusk, a former Polish Prime Minister.

Eurosceptic parties, hostile to deeper EU integration, did better than ever in the last European Parliament elections, in 2014. They now account for about a quarter of the 751 MEPs.

A central theme for Eurosceptics is the fear that the EU is evolving into a European "superstate" sucking sovereign powers away from nation states. They point to eurozone integration as evidence of that.

Pro-EU politicians meanwhile argue that the 2008 financial crisis, the migrant crisis and environmental threats all point powerfully to the need for joint European action.

The Rome debate came as the UK prepares for a key in-out referendum on EU membership on 23 June.

Mr Juncker complained that "we have full-time Europeans when it comes to take. And we have part-time Europeans when it comes to give."

"In former times, all those implied in the project were full-time Europeans. Now we have too many part-time Europeans. That's the problem."

The Commission is struggling to get agreement among EU governments on an effective scheme for distributing migrants across Europe, to ease the pressure on Greece and Italy.

Four of the newer EU member states - the Czech Republic, Hungary, Poland and Slovakia - object to any mandatory quota system for migrants. They say it would be hard for them to integrate non-Europeans, especially Muslims, many of whom anyway want to settle in Germany or other richer countries.

Without mentioning those countries, European Parliament President Martin Schulz complained about leaders "who are coming to Brussels and giving interviews 'I have to defend the interests of my country in Brussels'."

"Often these are member states who get a lot out of the cohesion funds of the European Union and are not attacked, but supported by Brussels," he said.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36224839

WimLex
Master
 Bericht 
Massaprotest in Warschau tegen regering, vóór EU
Vandaag, 14:23

In de Poolse hoofdstad Warschau zijn naar schatting een kwart miljoen mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen de rechts-nationalistische regering. De verenigde oppositie, waarin linkse en liberale partijen gezamenlijk optreden, had de manifestatie georganiseerd uit protest tegen de bemoeienis van de Poolse regering met de media en justitie.

De betogers roepen leuzen als "Wij zijn en blijven in Europa", en betuigen zo steun aan Brussel, dat zich kritisch heeft uitgelaten over de machtspolitiek van de nationalisten. De partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) haalde eind vorig jaar een meerderheid in het parlement en regeert het land sindsdien eigenmachtig.

Er werd in de afgelopen maanden vaker gedemonstreerd tegen de regeringskoers, maar nooit eerder kwamen zoveel betogers bijeen.

Elders in de hoofdstad was een kleine tegendemonstratie. Zo'n duizend aanhangers van de regering verzamelden zich bij de kathedraal van Warschau. Onder het motto "Houd moed, Polen" keerden ze zich luidkeels tegen wat ze zien als de Brusselse bemoeienis met de Poolse binnenlandse politiek.

De betogers riepen leuzen tegen de door de EU gewenste verdeling van vluchtelingen over de lidstaten, iets waar ook premier Szydlo niets voor voelt. In maart liet ze weten dat haar land zich niet houdt aan Europese afspraken en voorlopig geen vluchtelingen en migranten zal toelaten.
http://nos.nl/artikel/2103627-massaprot ... or-eu.html

zadkine
Master
 Bericht 
Leuk zo'n massa demonstratie, vooral wetend dat bij eerdere demonstraties tegen deze regering aan mensen gevraagd werd waarom ze daar demonstreerden.

Het antwoord was dat ze het niet wisten maar betaald kregen om daar te zijn.
En reken maar dat de meeste demonstranten, betaalt of niet, er absoluut niet op zitten te wachten dat vluchtelingen op grond van EU regels (gewenst/opgelegd door de Brussel) een veelvoud zouden moeten gaan krijgen ten opzichte van wat een Pool als pensioen of bijstand kan krijgen.
Een Pool krijgt geen 650 euro per maand (pensioen of ondersteuning).(2600 zlity), maar hooguit 1000 zloty, 250 euro per maand.
(650 euri, 2600 zloty dus, is in dat land, buiten de grote steden, een heel behoorlijk salaris waar je goed van kunt rond komen)

In ieder geval ben ik het eens met de politiek van de huidige poolde regering tegenover vluchtelingen/gelukszoekers.

WimLex
Master
 Bericht 
PvdA-Kamerlid bedreigd vanwege steun aan Ebru Umar
Vandaag, 17:58

PvdA-Tweede Kamerlid Keklik Yücel wordt op sociale media bedreigd vanwege haar mening over de kwestie rond columniste Ebru Umar. Dat heeft Yücel gezegd in een interview met RTV Oost.

De politica sprak eerder haar afschuw uit over de reacties van Turken in Nederland na de aanhouding van Umar. De Metro-columniste werd twee weken geleden in haar vakantiehuis in Kusadasi opgepakt. Dat gebeurde naar eigen zeggen omdat Turkse Nederlanders tweets van haar over president Erdogan hadden gemeld bij de Turkse autoriteiten.

Yücel zegt dat zij en haar gezin sindsdien worden bedreigd.
Citaat:
Keklik Yucel ‎@keklikyucel

Blije tweets Erdogan aanhang in NL Schaam je! Hier opgroeien en je als anti-democraat ontwikkelen Mislukte integratie #parallellesamenleving
10:41 - 24 april 2016


"Ik ben niet bang en ik laat me zeker niet de mond snoeren. Ik blijf altijd en overal mijn mening geven, ook en vooral in deze zaak." Yücel zegt boos te zijn dat "de lange arm van Erdogan zover reikt dat Turkse Nederlanders kennelijk zo opgehitst kunnen worden."

Keklik Yücel verblijft op dit moment in Turkije en ging op bezoek bij Ebru Umar. Een foto daarvan is te zien op het Twitteraccount van Umar. De Metro-columniste zit niet vast, maar ze mag Turkije nog niet verlaten.
http://nos.nl/artikel/2104071-pvda-kame ... -umar.html

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Plannen voor EU-leger worden geheim gehouden tot net na Brexit-referendum

Steps towards creating a European army are being kept secret from British voters until the day after next month’s referendum.

The plans, drawn up by the EU’s foreign policy chief, foresee the development of new European military and operational structures, including a headquarters. They are supported by Germany and other countries as the first step towards an EU army.

Similar proposals were vetoed by Britain in 2011, although there are concerns that a loophole could allow nine states to group together and bypass opponents.

To prevent the policy paper leaking and derailing David Cameron’s campaign to keep Britain in the EU, the plans will not be sent to national governments until the day after Brittons vote. Until then the Global Strategy on Foreign and Security Policy can be read by only a small circle of EU political and security committee ambassadors, who must leave all their electronic devices outside a sealed room. They are allowed to take handwritten notes.

Federica Mogherini, head of foreign policy in the EU, has spent 18 months preparing a defence document for discussion by European leaders at a summit on June 28, the week after the referendum. The Times has seen extracts of the text in notes taken by diplomats. They emphasise that “security and defence is where as step of change is most urgent” in terms of how the EU functions.

The paper warns that “in turbulent times, we need a compass to navigate the waters of a faster-changing world” and urges the EU to create defence structures using mechanisms set out in the 2009 Lisbon treaty. These would be modelled on the EU’s Brussels-based diplomatic service.

Bron: https://www.burgercomite-eu.nl/plan-voo ... er-geheim/

WimLex
Master
 Bericht 
18 veroordeelde Turkse Nederlanders lopen vrij rond in Turkije
Vandaag, 21:30

Zeker achttien in Nederland veroordeelde Turken lopen vrij rond in Turkije. Dat schrijft minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie in antwoord op vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Onder deze achttien is de veroordeelde mensenhandelaar Saban B. die in 2009 niet terugkeerde van een bijzonder verlof.

Turkije levert geen mensen uit die (ook) de Turkse nationaliteit hebben. Nederland kan Turkije wél vragen de gevluchte veroordeelden alsnog in de cel te stoppen, als de Turkse rechter tenminste de straf overneemt.

Beroep
Dat gebeurde in het geval van Saban B. die twee jaar geleden in Turkije - net als eerder in Nederland - veroordeeld werd tot zeven jaar en negen maanden celstraf. B. ging in beroep tegen de uitspraak, en in afwachting daarvan is hij een vrij man.

Ook de zaken tegen de andere zeventien veroordeelde personen, voor wie de Nederlandse justitie aan Turkije om strafovername heeft gevraagd, laten nog op zich wachten.

Justitie heeft sterke aanwijzingen dat tien andere Turkse veroordeelden ook in Turkije verblijven, schrijft Van der Steur.

Van de 23 zaken waarin Nederland sinds 2010 Turkije om strafovername verzocht, zijn er zes mensen in Turkije berecht. Van der Steur noemt de samenwerking met Turkije op het gebied van strafovername "voor verbetering vatbaar".

Hij schrijft dat er recent een werkgroep is opgericht, om die justitiële samenwerking te verbeteren.
http://nos.nl/artikel/2109532-18-veroor ... rkije.html

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Citaat:
Van der Steur noemt de samenwerking met Turkije op het gebied van strafovername "voor verbetering vatbaar".

Open deur intrappen dat hij hij nog net. :loco: :loco:

Hij had die gasten direct hier moeten opsluiten.

Mr.Cabdriver
Die hard
 Bericht 
http://www.geenstijl.nl/index2.html

Link


Nexit!

Denman
Master
 Bericht 
 
Citaat:
'Haatzaaiende teksten binnen 24 uur van sociale media af'

Facebook, Twitter, YouTube en Microsoft hebben met de Europese Commissie een nieuwe richtlijn ondertekend die ervoor moet zorgen dat haatzaaien op de platformen eerder wordt aangepakt.

Het is de bedoeling dat meldingen die bij de bedrijven binnenkomen zo veel mogelijk binnen 24 uur worden afgehandeld. "Dit akkoord is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat het internet een plek blijft waar ruimte is voor vrijheid van expressie en waar Europese waarden en regels worden gerespecteerd", zegt Eurocommissaris Vĕra Jourová.

De vraag blijft wat wordt aangezien voor haatzaaien. Dat zullen de bedrijven zelf blijven bepalen op basis van hun eigen richtlijnen.
Trollen

De negatieve reacties op sociale media zijn een groot probleem. Vandaag nog besloot Sylvana Simons, sinds kort actief bij de politieke beweging Denk, aangifte te doen vanwege racistische reacties die ze had ontvangen.

Maar de kritiek bestaat al veel langer, zo zou Twitter te weinig doen om trollen - mensen die bewust onrust stoken - tegen te gaan. "We zullen ons best doen om haatzaaiende teksten te verwijderen", zegt Karen White, bij Twitter in Europa verantwoordelijk voor beleidszaken. "Tegelijkertijd geloven we ook in de kracht van de Twitter-gemeenschap zelf om er positieve geluiden tegenover te stellen."
Rapporteren

De platformen zijn in een sterke mate afhankelijk van gebruikers die haatzaaiende teksten melden. Facebook benadrukt dat nogmaals. "We drukken gebruikers op het hart om dingen te melden waarvan zij denken dat die niet door de beugel kunnen", zegt Monika Bickert, hoofd beleidszaken bij Facebook.

Tegelijk kreeg Facebook de afgelopen tijd ook kritiek dat het snel dingen offline haalt. Het platform verwijderde onlangs een cartoon van Ruben L. Oppenheimer, om deze daarna weer te herstellen. "Een medewerker had iets te enthousiast op de verwijderknop gedrukt", was toen de reactie.

Een video waarin columniste Annabel Nanninga aan de Turkse president Erdogan refereerde als geitenneuker werd niet teruggeplaatst. Volgens Facebook is de uitspraak racistisch.

Is dit niet gewoon een uitbreiding van de propaganda-kanalen van de EU? Alles wat niet binnen de "Europese waarden en regels" valt wordt offline gehaald?

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
En dit wordt wel toegestaan?
Afbeelding

Bron: Geert Wilders heeft geretweet
SeriouslyUR2Crazy4Me ‏@TheyNeed2GoBack 59 min.59 minuten geleden
RT!!! #PimFortuin #GeertWilders #TheoVanGogh @ovcned @charlotte101987 @Boogschutter10 @BLIKOPENER333 @Schorpioen1988

basjuh1981
Master
 Bericht 
Teun, die mag in het spellingtopic...

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Erdogan overweegt referendum over aansluiting Turkije bij EU

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan onderzoekt de mogelijkheid om een referendum te houden rond de mogelijke toetreding van Turkije bij de Europese Unie. Dat meldt het Turkse persagentschap Anadolu.

Erdogan haalt zijn inspiratie bij het Britse EU-referendum . “We kunnen overeind komen en het volk raadplegen, net zoals de Britten doen”, verklaarde de president woensdag. “We zouden de vraag kunnen stellen of we de onderhandelingen met de EU al dan niet moeten voortzetten.” Erdogan beschuldigt de EU ervan tegen een Turks lidmaatschap te zijn omdat de bevolking van het land voornamelijk uit moslims bestaat.

Turkije diende in 1987 zijn kandidatuur voor EU-lidmaatschap in en is sinds 2005 in onderhandelingen verwikkeld met de EU-lidstaten. Voor Europese leiders als de Britse premier David Cameron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel is een mogelijke toetreding echter nog toekomstmuziek. Daarnaast heeft Jean-Claude Juncker, het hoofd van de Europese Commissie, elke uitbreiding van de EU uitgesloten tot 2020.

De mogelijke toetreding van Turkije tot de EU was ook een thema bij het Britse EU-referendum. Voorstanders van de ‘Brexit’ vrezen dat Groot-Brittannië bij dat scenario overspoeld zal worden door Turkse immigranten. Premier David Cameron stelde op zijn beurt dat de toetreding zich misschien zelfs niet zou voltrekken “voor het jaar 3000”.

Op 30 juni staat een nieuwe discussieronde gepland tussen Turkije en de EU. Het gaat om budgettaire onderhandelingen die deel uitmaken van het controversiële migratieakkoord dat getekend werd in maart.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20160623_02352934

De gek heeft weer een waanidee. :loco: :loco:

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
De gek heeft weer een waanidee.
Turkije is maar voor een heel klein deeltje "Europees", in gedrag is het totaal niet "Europees". Niet toelaten die hap. Maar goed, wie ben ik. Mag hopen dat het een Brexit wordt.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Frankrijk en Duitsland plannen machtsovername na Brexit: EU-leger en EU-belastingen

De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland en Frankrijk zijn vastbesloten om Brussel nóg machtiger te maken.

Wie dacht dat de EU verzwakt zou worden na de Brexit, heeft het mis. Althans, als het aan de ministers van Buitenlandse Zaken Ayrault (Frankrijk) en Steinmeier (Duitsland) ligt. Zij zien in de Brexit aanleiding om de EU nóg meer invloed te geven dan voorheen. In een gezamenlijk document zetten de ministers een aantal maatregelen uiteen die volgens hen moeten worden genomen. Een overzicht:

“The EU should be able to plan and conduct civil and military operations more effectively, with the support of a per- manent civil-military chain of command. The EU should be able to rely on employable high-readiness forces and provide common financing for its operations.”

Met andere woorden: er moet een EU-leger komen. Zo’n leger zou de Europese Superstaat compleet maken. Het zou weer een stap in de richting van een federale Eurostaat zijn, en de soevereiniteit van de lidstaten nog verder uithollen. Maar wat zeggen de heren Ayrault en Steinmeier over de vluchtelingencrisis?

“the Dublin system has to be improved to deal with exceptional circumstances by means of a permanent and binding mechanism which foresees burden sharing among all member states.”

De Dublinovereenkomst stelt dat asielaanvragen moeten worden behandeld door het land van aankomst van de asielzoeker. Volgens Frankrijk en Duitsland is dat niet realistisch meer: er moet een permanent en bindend systeem komen om de lasten te verdelen over de lidstaten. In de praktijk betekent dit dat een land als Nederland gedwongen zal worden om vluchtelingen op te nemen die in Griekenland arriveren.

De Euro is natuurlijk één van de meest belangrijke onderwerpen op de agenda van Brussel. Wat moet er worden gedaan om de gezamenlijke munt te redden? Daarvoor zijn verregaande maatregelen nodig:

“To overcome the crisis, the euro area has to enter into a renewed phase of economic convergence. (…) Surplus and deficit countries will have to move, as a one-sided alignment is politically unfeasible.”

De verschillende economieën moeten meer op elkaar gaan lijken (convergeren). Dat betekent dat zowel ‘surplus countries’ (Nederland, Duitsland) als ‘deficit countries’ (Griekenland, Portugal) hun economische beleid moeten aanpassen, menen ministers Ayrault en Steinmeier. Hoe worden de verschillen tussen landen weggenomen? Onder andere door geld van de rijkere landen richting de armere landen te sluizen.

“we should develop the European Stability Mechanism (ESM) into a fully-fledged European Monetary Fund”

Het bestaande ESM moet worden omgevormd tot een volledig Europees Monetair Fonds – een onafhankelijke institutie die boven de lidstaten staat en naar eigen inzicht geld kan uitlenen aan lidstaten. Hoe wordt dat fonds betaald? Daarvoor moeten er EU-belastingen komen. Belastingen op burgers die direct naar Brussel gaan.

“any step to further deepen the EMU should be accompanied by progress in the field of common taxation, in particular with regard to transnational corporations, as well as the development of a social union underpinned by common social minimum standards.”

Elke stap die de Europese Monetaire Unie machtiger maakt, moet gepaard gaan met vooruitgang op het gebied van gezamenlijke belastingen, met name als het gaat om bedrijven. Bovendien moet er een sociale unie komen met een gezamenlijk sociaal minimum. Dit zal in feite betekenen dat landen met een ontwikkelde verzorgingsstaat, zoals Nederland, moeten gaan betalen voor sociale uitkeringen in Griekenland en Portugal. Het is een bizar plan om één gezamenlijk sociaal minimum te ontwikkelen voor landen die economisch zo van elkaar verschillen. Maar dat maakt de heren Ayrault en Steinmeier niets uit: zij doen alles wat nodig is om de macht van Brussel te versterken.

Als de maatregelen van Frankrijk en Duitsland realiteit worden, is dat het definitieve einde van Nederlandse soevereiniteit. De macht wordt overgedragen aan Brussel, en Nederland zal alleen nog voortbestaan als een provincie van het Europese project. Maatregelen als gezamenlijke belastingen en een EU-leger moeten dan ook koste wat het kost worden gestopt – voordat het te laat is!


En zo gaan wij ten onder aan de EU-fielen.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
En zo gaan wij ten onder aan de EU-fielen.

De vrede in Europa mag wat kosten... :roll:

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
^^ Vrede mag inderdaad best wat kosten. Niets op tegen. Alleen zijn er goedkopere middelen dan de EU om de vrede te bewaren. Verregaande samenwerking tussen legers? Voor. Verregaande economische samenwerking? Voor. Maar de EU is nu juist een voedingsbodem voor oorlogen aan het kweken in plaats van die weg te nemen. Dus EU? Tegen.

WimLex
Master
 Bericht 
Via airline mailing:
Citaat:
ATTENTION PASSENGERS FLYING TO POLAND

We kindly inform our passengers that according to the information received from by Polish Border Police, the control at the Schengen international border is temporarily reintroduced from 4th July 2016 to 2nd August 2016 in Poland. Passengers who benefit from the EU freedom of movement must travel with the documents confirming their identity and citizenship (ID card or passport). Third country nationals must travel with the documents confirming their identity and confirming their right to cross the border and to stay in Schengen area.


zadkine
Master
 Bericht 
Klopt....iets met een Top in Polen , de jongeren dagen en terreur dreiging in Europa.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nu.nl schreef:
Premies fietsverzekering flink omhoog door diefstal

Door de toenemende diefstal van elektronische fietsen, e-bikes, gaan de verzekeringspremies flink omhoog.

De premie verschilt bovendien per regio, van nog geen 100 euro per jaar in kleine gemeenten tot 300 euro in Rotterdam en zelfs 400 euro in Amsterdam. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. In april lanceerden verzekeraars, branche- en belangenorganisaties en de politie de campagne 'Stop fietsdiefstal'. Die wijst mensen erop dat ze hun dure e-bike of gewone fiets vast moeten zetten, bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal en dat het loont om een tweede, extra slot te gebruiken.

Vooral criminelen uit Oost-Europa zijn verantwoordelijk voor de vele fietsendiefstallen, meldt het AD dinsdag. ''Gestolen fietsen gaan met grote aantallen tegelijk de grens over'', zegt directeur Douwe Boeijenga van verzekeraar ENRA in de krant.


Schengen afschaffen, zouden wij ook moeten doen hier..

In plaats van tegen die Duitsers te zeggen dat we eerst onze fietsen terug willen kunnen we dat nu beter tegen MOE'ers zeggen. En al het andere wat er hier tegenwoordig afgejat wordt.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
via twitter.

Afbeelding

:x :x

Kami
Master
 Bericht 
Mooi, huiskatten op de lijst, prima.
Nu wielrenners nog :lol:

Tweebel
Master
 Bericht 
Er zijn andere schadelijke exoten die ze ook weleens op de lijst zouden kunnen plaatsen.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
NU.nl schreef:
Geen boetes voor Spanje en Portugal ondanks tekort op begroting

Spanje en Portugal krijgen geen boete voor het overtreden van de Europese begrotingsregels, meldt de Europese Commissie woensdag.

De "uitdagende" economische omstandigheden voor beide landen hebben de commissie doen besluiten de landen opnieuw uitstel te verlenen om aan de begrotingseisen te kunnen voldoen. Portugal moet dat nog dit jaar doen, voor Spanje geldt uitstel tot 2018.

Spanje had een tekort van 5,1 procent in plaats van de 4,2 procent die het land had beloofd. Portugal kwam uit op 4,4 procent, terwijl dat land op 2,7 procent had moeten zitten.

Wel dreigt een opschorting van subsidies uit de Europese structuurfondsen. De commissie moet daarvoor echter eerst onderhandelen met het Europees Parlement.

Eind juni zei de commissie nog dat er wel straffen zouden volgen. De maximale boetes hadden kunnen oplopen tot 346 miljoen euro voor Portugal en 2 miljard euro voor Spanje.

Uitstel
Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker de stelde de beslissing over de heikele kwestie eerder uit. De landen kregen een jaar extra de tijd om hun tekorten onder het toegestane maximum van 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp) te brengen.

De commissie vond het destijds economisch en politiek ook geen geschikt moment om sancties op te leggen. Men vreesde dat Portugal bij marktonrust rond een Brexit onderuit zou kunnen gaan. In Spanje zat door de politieke onzekerheid in het land volgens de commissie geen regering waarmee afspraken konden worden gemaakt.

Dijsselbloem
Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei in een reactie het "teleurstellend" te vinden "dat er geen gevolg wordt gegeven aan de vaststelling dat Spanje en Portugal te weinig hebben gedaan om hun begrotingen op orde te krijgen".

Hij wacht nu een nadere toelichting van de commissie en overleg met de andere eurolanden af. "Buiten kijf staat dat beide landen ondanks de inspanningen van de afgelopen jaren nog niet uit de gevarenzone zijn."


Tweebel
Master
 Bericht 
Citaat:
Duur! Nederland betaalt relatief het meest aan EU

Nederland gaf in 2015 relatief meeste geld uit aan EU-budget https://t.co/89HWllJcX9 pic.twitter.com/QjATVel8kr
— Elsevier (@Elsevier) August 9, 2016

Ergens in Brussel, in de lege gangen van het Europees Parlement, hangt een kluisdeurtje te piepen in zijn scharnieren. Opengebroken tijdens het zomerreces door de redactie van Elsevier. In de kluis lagen namelijk de nooit actief openbaar gemaakte huishoudboekjes van 2015 van de EU. Tuurlijk, de begroting is geen geheim. Kijk, hier staat-ie, en dan onder dat kleine onopvallende linkje rechtsboven. Héél stilletjes daar neergezet, bijna een maand geleden al. Waarom zo stilletjes? Nou, omdat de ongekozen en volstrekt overbodige Europese bestuurslaag peperduur is natuurlijk. 145 miljard euro in 2015, om precies te zijn.

Duitsland betaalt in absolute zin het meest: 24,3 miljard, en daarvan krijgen ze maar 10 miljard terug. Een nettoverlies van 14,3 miljard dus. Ook Nederland betaalt te veel: 5,8 miljard euro gaat in het Brusselse taxpoetcrematorium, slechts 2,1 komt terug. Een nettoverlies van 3.700.000.000 euro dus, en daarmee scoren we plek 4 van de 28 op de Europese Schaal van Geld Weggooien. Relatief gezien zijn we zelfs de winnaar van de Bodemloze Cup uit Brussel: "Als bij de cijfers rekening wordt gehouden met de grootte van het Bruto Binnenlands Product van de individuele lidstaten, betaalt Nederland zelfs het meest: 0,54 procent van het BBP ging in 2015 naar Brussel. Dat komt neer op zo’n 217 euro per Nederlander."

Maar hee, voor dat geld krijgen we wel een heleboel eindeloze financiële, economische, politieke en culturele crises terug, plus een heleboel dreigementen, bangmakerijen, technocratische decreten en een afgeknepen nationale democratie. Dus wat zeuren we nou. Logisch dat de EU haar huishoudboekjes midden in de zomer stilletjes in een kluisje legt...

CBS Update: Als je de 3,7 miljard euro die de EU jaarlijks kost niet deelt door alle Nederlanders, maar alleen door het werkende deel van de beroepsbevolking (minimaal 12 uur per week), dan kom je niet op 217 euro per Nederlander, maar op ruim het dubbele: 502 euro per werkende Nederlander. Want dat zijn degenen die het grapje betalen natuurlijk.


http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... eteld.html

Broadie
Master
 Bericht 
Ben bezig om het boek Beuteland van Bruno Bandulet te lezen.
Daarin legt de auteur uit hoe zeer Duitsland zichzelf verarmt door in de EU en de euro te blijven. Het is in feite de voortzetting van de sinds 1945 of zelfs sinds 1919 begonnen "herstelbetaling" van Duitsland aan de anderen. Het land lijkt rijk door het hoge export-overschot en de grote belasting-opbrengst, maar de burgers zijn in feite arm, vergeleken met bijvoorbeeld de Italianen, terwijl dat land behoorlijk in de schulden steekt.
Zou Duitsland nog de eigen D-Mark hebben en niet de opgedwongen euro, zou het er heel anders voorstaan. De Duitsers hebben geen dikke pensioen-buffer, zoals Noorwegen, maar financieren praktisch wel Europa.

Er staat nog veel meer in dat boek, maar dat moet ik nog lezen. Het bovenstaande was niet nieuw voor mij, maar deze auteur heeft het allemaal eens netjes op een rijtje gezet. Dit boek is niet het eerste van hem dat ik lees, dus ik wist al ongeveer wat ik kon verwachten.

cocodee
Master
 Bericht 
Klein schopje, de Eurograaiers zijn net asieleisers, het is ook nooit goed!
Het kapitale feestzaaltje schijnt hier en daar wat gebreken te vertonen, derhalve dient het maar plat gegooid te worden, en nieuwbouw is blijkbaar de enige optie, kost maar 500 Miljoen, kattepies dus, maar ho, ze kunnen hun zakken toch ook vullen in Straasburg?
Ze komen aan het einde van de week/dag even aanschuiven, om maar niet de onkostenvergoeding mis te lopen, en trekken vervolgens weer aan hun stutten.. :x
Nou staat Dijsselkwal natuurlijk te popelen om onze knip te trekken, lekker he, andermans geld verkwanselen. :D
Citaat:
Omdat het gebouw van het Europees Parlement in Brussel niet meer aan haar eigen veiligheidsstandaarden voldoet, is het nodig aan vervanging toe. Hoewel renovatie ook op tafel ligt, pleit het dagelijks bestuur van het Parlement voor complete nieuwbouw. Kosten: 500 miljoen euro

https://www.rtlnieuws.nl/search/nieuws/brussel

Als je dacht dat de VVD'ers de grootste fraudeurs waren, think again! Een CDA coryfee heeft ook begrepen hoe bonnetjes te laten verdwijnen, en dus in feite de boel zo goed mogelijk te tillen, moet je als NUKUBU maar eens proberen! :nono:
Citaat:
CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik geeft niet met terugwerkende kracht inzage in de besteding van haar onkostenvergoeding.

Ze zei in een interview met dagblad Tubantia dat ze alle bonnetjes vorige week heeft weggegooid. "Zo zat was ik het gedoe." Ze overwoog naar eigen zeggen ook even om uit de CDA-fractie in het Europarlement te stappen en op eigen houtje verder te gaan.

De partijleiding van het CDA en Schreijer-Pierik spraken afgelopen week over de onkostenvergoeding. De andere CDA-Europarlementariërs legden conform interne partijregels met een accountantsverklaring al verantwoording over hun besteding af, maar Schreijer-Pierik niet. Zij stond bij de Europese verkiezingen van 2014 onderaan de lijst, en kwam met voorkeursstemmen in het parlement. Alleen de CDA'ers bovenaan de lijst hadden destijds toegezegd jaarlijks met een accountantsverklaring over hun onkostenvergoeding te komen. Het CDA en Schreijer-Pierik zijn nu overeengekomen dat zij dat vanaf 1 juli ook gaat doen.

Alle Europarlementariërs krijgen maandelijks een onkostenvergoeding van 4300 euro. Het idee is dat zij daarmee bijvoorbeeld kantoorruimte in hun thuisland kunnen huren. Het parlement zelf kent geen regels over bonnetjes of terugbetaling van niet aan het parlementswerk besteed geld.

De NOS bevroeg onlangs alle 26 Nederlandse Europarlementariërs over hun onkostenvergoeding. Zeventien van hen werkten mee. De PVV en SGP gaven geen antwoord. De VVD zei zich aan de regels te houden, maar wilde geen specificatie geven. De ChristenUnie, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en SP toonden zich transparanter. De Partij voor de Dieren stort terug wat overblijft.

https://www.trouw.nl/home/cda-politica- ... ~a3372457/

FFocus-power
Die hard
 Bericht 
 
Ze kunnen toch gewoon altijd in Straatsburg terecht? Als het 1 week per maand kan dan ook wel ruim 4 weken per maand. Wordt dat gebouw eindelijk eens goed benut. Ik zeg sluit Brussel lekker. Win-win!

Kami
Master
 Bericht 
Zolang de EU niet transparant is zal het wantrouwen tegen dat ongewenste instituut alleen maar groeien.
Op een gegeven moment moet de nationale politiek daar toch last van krijgen.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Het mooiste is dat het EP een schoolvoorbeeld is van een nepparlement. Het is een peperduur overbodig instituut, uiteindelijk beslissen Merkel, Macron en die knakkers uit Italie onder genot van een te duur wijntje wat de EU gaat doen.

Karbargenbok
Master
 Bericht 
Citaat:
Omdat het gebouw van het Europees Parlement in Brussel niet meer aan haar eigen veiligheidsstandaarden voldoet, is het nodig aan vervanging toe.


Komen ze nu mee. Volgens mij houden ze in het EP al jarenlang elke vrijdagmorgen een massale ontruimingsoefening.

 Pagina 2 van 2 [ 90 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
cron