» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid Reclamevrij? Log aub in, kost niets   

Postingstijd interval gedetecteerd van 114.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 7 van 8  [ 360 berichten ]
VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Kami schreef:
ls 20 september weer een nieuw kabinet komt
:nono:

20 september zijn er verkiezingen, daarna een formatie periode om een regering te vormen. Dat gaat 3 maanden duren en die nieuwe regering gaat dan eens kijken of de gemaakte afspraken niet herzien kunnen worden.

Die Grieken zijn door en door onbetrouwbaar. Geen geld er meer naar toe en direct uit de Euro trappen.
Geen toeristen er meer heen, kunnen ze alle gelukszoekers uit Afrika en Azie fijn in de leegstaande hotels onderbrengen. Bouwen wij wel een muur langs de Grieks/Europese grens.

FFocus-power
Die hard
 Bericht 
 
Het chagrijn bij de EU politici gaat naar een nieuw hoogtepunt. Op naar de volgende 'beslissende' Euro top. Stop ze nu bij elkaar in een hok en er gaan rake klappen vallen. :honger:

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
VTEC_Driver schreef:
en die nieuwe regering gaat dan eens kijken of de gemaakte afspraken niet herzien kunnen worden.
Daar kun je vergif op innemen. De nieuwe regering voelt zich uiteraard totaal niet gebonden aan de gemaakte afspraken.
Ik ben wel benieuwd op welke partij de grieken gaan stemmen. Zou zo maar de gouden dageraad kunnen zijn, die hebben nog niet geregeerd dus ook nog niet het volk in de maling genomen. Een staatsgreep lijkt mij trouwens ook niet onwaarschijnlijk, het land is er rijp voor.

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Op de radio (ANP nieuws) hoorde ik juist dat het de bedoeling was dat Tsripas opnieuw aan de macht zou komen, maar een aantal dwarselingen uit zijn partij zou lozen om zo meer door te kunnen drukken... :o

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Is dit de grote afleidingsmanoeuvre zodat wij ons niet meer focussen over de geldstroom naar de Grieken?

Nee Noord Korea gaat dat op zich nemen zo te zien..

Gewapend conflict met Z-Korea met een deadline om 10u deze morgen :o :x

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
De beurzen zijn ondertussen ook hard onderuit aan het gaan. Begint de wal dan uiteindelijk het schip te keren?

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Hard onderuit? Dit stelt nog niets voor, hard onderuit was 2008.

Guppenklup
Master
 Bericht 
Nee hoor, niets aan de hand. We blijven gewoon miljarden belastinggeld in de bodemloze griekse put storten. Stel je voor dat het verspild zou worden aan bejaardenzorg of onderwijs. :x

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Dave schreef:
Hard onderuit? Dit stelt nog niets voor, hard onderuit was 2008.
Toen is de AEX uiteindelijk gehalveerd, zo ver is het (nog) niet maar ruim 3,5% daling op een dag is nogal fors te noemen. Blij dat ik geen posities heb.

Beurskoersen en de toestand van de economie lijken soms verdomd weinig met elkaar te maken te hebben maar op de lange termijn volgen ze toch de winstgevenheid van de grote bedrijven en zijn daarmee een graadmeter voor de economie. Het lijkt er op dat het wanbeleid van torenhoge overheidsuitgaven, te hoge belastingen en kunstmatig lage rente zich nu wreekt via de beurskoersen.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Ja.

Afbeelding

Eerst stijgt de zooi 18% sinds begin dit jaar zonder wat voor reden dan ook (behalve dat het een gokpaleis is met echte banken aan het roer) dan daalt het 10% in een week en vervolgens komt er zogenaamd overheidswanbeleid aan het licht :roflol:

Er wordt gewoon gegokt en gespeeld met geleend geld en dat gaat goed zolang je niet onderaan de piramide staat. Precies zoals Griekenland doet en precies zoals het in de periode 2002-2008 ging. Niets geleerd van dit alles. Als je fatsoenlijk belegd dan kijk je naar de koerswinst verhouding van een bedrijf maar daar hebben veel lui, ook diegenen die ervoor gestudeerd hebben, nooit meer van gehoord.

Hoe dan ook, dit heeft geen fluit te maken met overheidsbeleid. Hooguit de ECB en alle gelinkte banken die sparen totaal onaantrekkelijk gemaakt hebben, iedereen móet de beurs op.. Gokken gokken.. Dat wordt vanzelf weer huilen. Dit is een normale correctie tot nog toe. Het wordt pas echt lacheh zodra het kaartenhuis in de USA wéer in elkaar stort.

Bussloo
Master
 Bericht 
Ach, ze doen in Griekenland ook wel iets terug voor Nederland hoor.
WINTERSWIJK/ ATHENE - De Griekse politie heeft afgelopen zaterdag 1 augustus een 4-jarig meisje uit Winterswijk bevrijd uit een sekte op het Griekse eiland Patmos. Het meisje zit in een pleeggezin, maar werd donderdag 23 juli in Doetinchem ontvoerd door haar moeder en daarna meegenomen naar het Griekse eiland.
Het kind is ondergebracht in een kindertehuis in Athene. Haar pleegouders zijn bij haar en volgens een woordvoerder van Jeugdbescherming Gelderland maakt het meisje het goed. Naar verwachting komen de kleuter en haar pleegouders in de loop van deze week terug naar Nederland.

"De moeder had donderdag 23 juli in Doetinchem een contactmoment met haar dochter. Afgesproken was waar ze naartoe zouden gaan en dat ze 's middags om 16.30 uur terug moesten zijn op een afgesproken plek", zegt de woordvoerder van Jeugdbescherming. De moeder was om 16.30 uur niet terug.

River of Glory
"De begeleider die het kind zou opvangen, heeft nog even gewacht en om 18.00 uur is de politie ingeschakeld. Er is meteen nationaal en internationaal alarm geslagen, omdat we vermoedden dat de moeder met haar dochter naar Patmos was vertrokken." De moeder en vader van het meisje zijn aangesloten bij de sekte River of Glory.

River of Glory, wat staat voor Het Einde Der Tijden is al maandenlang actief in Winterswijk. De groep verbouwde onder andere een bedrijfshal tot kerk waar diensten werden gehouden. Ook werden er speciale cermonies gehouden waar de duivel uit mensen werd gedreven. Deze zorgde onder meer voor veel geluidsoverlast.

Strafbare feiten
In het najaar van 2014 werd het kind door de rechter uit de sekte gehaald en in een pleeggezin geplaatst. "De leden maken zich schuldig aan strafbare feiten. Dat is geen goede, veilige opvoedingsomgeving." De moeder van het kind werd dit jaar veroordeeld omdat ze voor 300.000 euro schade aanrichtte aan het huis en de winkel van haar ouders.

Winterswijk
De groepering had jarenlang Winterswijk als thuisbasis, maar begin dit jaar vertrokken de vader van het 4-jarige meisje en de leidster van de sekte naar Patmos. De moeder van het kind bleef in Winterswijk en had een omgangsregeling met haar dochter. "Eerst waren er alleen contactmomenten met een begeleider, maar omdat de moeder had bewezen dat ze zich goed genoeg kon gedragen, mocht ze haar dochter onbegeleid zien. Dat was al vaker gebeurd voor ze haar dochter op 23 juli niet terugbracht."

Op 31 juli plaatste de vader van het kind een foto van hem en zijn dochter op Facebook. De 2 poseren lachend op een zonnige plek. "Met die foto hebben we aan de rechter kunnen laten zien dat we op Patmos moesten zoeken."

Aangifte
Zowel de Griekse politie als Jeugdbescherming vermoedt dat moeder en kind met de auto naar Griekenland zijn gereisd. Op basis van de berichten op Facebook heeft de Griekse politie het meisje zaterdag gevonden en meegenomen. De moeder werd aangehouden.

Jeugdbescherming heeft aangifte tegen haar gedaan. "We moeten nog beslissen of ze wordt vervolgd", zegt een woordvoerder van de politie. Het meisje gaat terug naar het pleeggezin waar ze eerder zat. "Daar is ze gehecht en heeft ze een veilige omgeving", zegt de woordvoerder van Jeugdbescherming."We willen dat er contact tussen de moeder en het meisje blijft, maar we gaan nieuwe afspraken maken. Ze mogen in elk geval niet zomaar weer op stap."


Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Oh nou dan is vijf miljard Euro overmaken ook wel goed ja.

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Dave schreef:
Dit is een normale correctie tot nog toe.

van 510 naar 410 in amper een week... Hopsa realism check...

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Citaat:
'Middagdutje verlaagt de bloeddruk'


's Middags kort slapen kan helpen bij het tegengaan van hoge bloeddruk.

Dat schrijft Medical Xpress zaterdag op basis van onderzoek van het Griekse Asklipieio Voula ziekenhuis.

De onderzoekers lichtten 386 mannen en vrouwen met een hoge bloeddruk door. Het deel dat regelmatig een middagdutje deed, had gemiddeld vijf procent lagere bloeddruk.
Minder medicijnen

Hoe langer het slaapje, hoe beter: de patiënten met de beste metingen sliepen ’s middags maar liefst een uur.

Ook was het hart van de middagslapers gemiddeld in een betere gezondheid. Zo was er bij hen minder risico op een hartaanval.

Voor mensen die aan hoge bloeddruk lijden kunnen dutjes mogelijk een deel van de medicijnen vervangen, aldus de Griekse artsen die het onderzoek uitvoerden.


http://www.nu.nl/gezondheid/4115550/mid ... ddruk.html

:fp: :lol:

5% is niets overigens. Tenzij van Griekse schulden.

Paint-Brush
Master
 Bericht 
Zal het morgen eens proberen. :zzz:

Tweebel
Master
 Bericht 
Citaat:
Ministers van Financiën praten opnieuw over Griekenland

Vandaag wordt in Amsterdam opnieuw overlegd over het Griekse steunpakket. De negentien Europese ministers van Financiën verzamelen zich in het Scheepvaartmuseum voor een vergadering over het voortgangsrapport. Daar wordt al maanden over gepraat, maar de gesprekken moeten vandaag afgerond worden.

Het is de vraag of dat lukt. Griekenland moet tijdens dit overleg aantonen dat de beloofde hervormingen en bezuinigingen zijn doorgevoerd. Als dat het geval is, kunnen de Grieken aanspraak maken op een nieuw deel van het steunpakket: 5 miljard euro.

Afspraken
En dat geld is hard nodig, vertelt verslaggever Bart Reijnen. "Begin juli moeten de Grieken een aantal miljard terugbetalen aan het IMF en de ECB. Dat geld kunnen ze alleen terugbetalen als ze een nieuw deel van die 86 miljard overgemaakt krijgen. Maar om dat te krijgen, moeten ze zich aan de afspraken houden, en voorlopig houden ze zich daar nog niet aan."

De Grieken moeten bijvoorbeeld een aantal ingrijpende veranderingen doorvoeren in het pensioen- en belastingstelsel. Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën, is optimistisch: "Het zijn geen makkelijke beslissingen, maar ik hoor goede berichten uit Athene. We gaan straks kijken hoe ver we zijn."


http://www.rtlz.nl/algemeen/economie/mi ... riekenland

En Dijsselbloem vertelde er net voor de camera bij dat ze het serieus gaan hebben over kwijtschelding/renteverlaging

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Tweebel schreef:
En Dijsselbloem vertelde er net voor de camera bij dat ze het serieus gaan hebben over kwijtschelding/renteverlaging

Dijsselbloem is een rasechte spender en geeft graag andermans geld uit. :boos: :boos:

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
Wat maakt het uit?
Met de ene hand geven we Griekenland geld, zodat we het met de andere weer kunnen terugnemen. Om oudere leningen af te lossen.
In dat geval financieren we met Nederlands belastinggeld met name Duitse, Franse, Italiaanse en Spaanse schuldeisers.

Griekenland kan haar schulden nooit meer terugbetalen en wil dat ook niet, omdat Grieken onbetrouwbaar zijn.

Scheldt ze dan 75% kwijt en flikker ze uit de EU. Dan zijn we in 1 keer van het probleem af en hoeven wij niet via een omweg de kredieten van een aantal andere EU landen te saneren.

VTEC_Driver
Master
 Bericht 
Wat een toeval, nu er beslist moet worden over een nieuwe schenking :fp:

http://daskapital.nl/2016/04/griekenlan ... tat_m.html

Citaat:
Wut? Grieken hebben een begrotings ... overschot

Gaan we het morgen beleven? De Griekse begrotingscijfers zijn veel beterder dan iedereen en zijn EU en zijn IMF had verwacht. Als je, en dat mogen de Grieken, de kosten van de bankproblemen en de rente en aflossing op schulden buiten beschouwing laat, dan is er in 2015 een begrotingsoverschot bereikt van 0,7% (zie ook Bloomberg-plaatje boven en naar gewonelandenmaatstaven komen de Grieken uit op een tekort van 7,2%). Het Griekse CBS zei al eerder deze week dat de cijfers goed zouden zijn, maar dat geloofde niemand (u weet waar de Griekse crisis ooit mee begon). Vandaag bevestigt Eurostat, het degelijke EU-CBS, de cijfers en dus is het waar. De Grieken hervormen zich de tering en het werpt zijn vruchten af. Dat zei onze minister Dijsselbloem gisteren ook al in de Tweede Kamer en vandaag staken de Griekse journo's vanwege ingrepen in hun pensioen (voordat u zucht, kijk eens naar de hervormingen van ons eigen stelsel). Maar dat allemaal terzijde.

Veel belangrijker is het volgende. De Grieken moeten in juli €3,5 miljard aan rente en aflossing ophoesten. Dat gaat ze niet lukken, dus daarom willen ze aanspraak maken op 'het derde steunpakket'. Dat is een pot van €63 miljard die klaar staat om Grieken bij te staan in tijden van geldnood. Van de EU mag dat, maar de EU wil dan wel dat het IMF de leiding neemt bij het uitdelen van geld en het controleren van de bestedingen (de EU is zelf te zwak om de Grieken aan hun afspraken te houden en dat weet de EU, of eigenlijk, dat weten Duitsland en NL). Het IMF wil dat best doen, maar op voorwaarde dat de EU de Griekse schulden deels kwijtscheldt. Die zijn, zo zegt het IMF met €311 miljard en 177% van het bbp eenvoudigweg onhoudbaar en het is niet realistisch die ooit terug te willen zien (vergelijk NL: €441 miljard en 65% van het bbp). Daarnaast vindt het IMF dat de Grieken verder moeten hervormen/bezuinigen. De EU wil officieel geen schulden kwijtschelden (zie ons eerdere topic), want boze kiezers en precedentwerking voor Spanje/Portugal/Italië. De Grieken roepen al de hele tijd dat ze niet nog meer kunnen bezuinigen en vandaag zei premier Tsipras, gesterkt door de goede cijfers, dat ze dus no way nog dieper gaan. De EU maakt dat allemaal niet zo heel veel uit, als de schulden maar niet kwijt worden gescholden. Enniewees. Er moet en zal een oplossing komen, zo heeft Duitsland al eerder beslist, want Griekenland mag niet wegzakken nu het de spil is in de vloegtlingproblematiek. Morgen komen alle minfins van de EU bijeen in de Ecofin-raad om te spreken over Griekenland. En dan volgt er heel misschien al een Grieks akkoord. Het zou wat zijn!


FFocus-power
Die hard
 Bericht 
 
Het werd in sommige media al voorspeld: zal men een nieuwe Griekse crisis gebruiken om een Brexit te voorkomen?

Tweebel
Master
 Bericht 
De Britten hebben toch weinig van doen met die Griekse crisis? Geen euro.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Dijsselbloem wil geen verlies lijden op Grieks noodpakket

Eurogroep-voorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is niet van plan de Griekse schulden dermate te verlichten dat Nederland verlies lijdt op het derde noodpakket.
"Ik heb niet de intentie verlies te lijden op dit pakket", zegt Dijsselbloem dinsdag in de Tweede Kamer.

Momenteel wordt er met Griekenland onderhandeld over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het eerste deel van het vorig jaar zomer gesloten noodpakket ter waarde van 86 miljard euro.

De geldschieters, de Europese Commissie, het noodfonds ESM en de Europese Centrale Bank, zien het liefst dat het Internationaal Monetair Fonds ook formeel meedoet aan het programma, maar de instelling wil eerst over schuldverlichting praten voor de Grieken.

Kwijtschelding
De voorwaarden uit het tweede steunpakket voor Griekenland in 2012 werden zodanig versoepeld dat het voor een tegenvaller op de Nederlandse begroting zorgde, maar zo ver zal het deze keer niet komen als het aan Dijsselbloem ligt. "We willen de staatsschuld van Griekenland niet subsidiëren", aldus de bewindsman.

Het kwijtschelden van de schulden is voor een aantal eurolanden, waaronder Duitsland en Nederland, uit principe niet bespreekbaar. Maar als de rente op leningen zodanig worden verlaagd en de looptijden verlengd, komt er een punt dat de geldschieters geld moeten toeleggen op hun leningen. Dijsselbloem ziet daarom weinig ruimte voor een renteverlaging.

IMF
Het IMF pleit ervoor dat Griekenland zeker tot 2040 forse schuldverlichting krijgt op de noodleningen, [url=http://www.nu.nl/economie/4262802/imf-wil-2040-schuldenverlichting-griekenland.htmlmeldde[/url] The Wall Street Journal eerder op de dag. De Amerikaanse zakenkrant zou een interne memo in handen hebben meerdere voorstellen staan.

Dijsselbloem zegt dat hij als voorzitter van de Eurogroep geen officieel voorstel van het IMF heeft ontvangen en wilde daarom ook niet ingaan op de vermeende plannen.

Dinsdag komen de ministers van Financiën binnen de eurozone bijeen. Er wordt dan onder meer over de houdbaarheid van de Griekse schulden gesproken.

Bron: http://www.nu.nl/economie/4263216/dijss ... akket.html

Dijsselbloem weet niet meer dat hij in 2012 het verlies al gerealiseerd had. :loco: :loco:

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
Tweebel schreef:
De Britten hebben toch weinig van doen met die Griekse crisis? Geen euro.
Klopt, maar een nieuwsbericht dat diverse landen hun uitstaande leningen moeten afschrijven zal het sentiment wel degelijk in een bepaalde richting duwen.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Dijsselbloem: eurozone moet IMF tegemoet komen

De eurolanden zullen water bij de wijn moeten doen als het gaat om schuldverlichting voor Griekenland. Alleen zo kan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ook aan boord komen van het derde leningenprogramma voor Griekenland. Dinsdag zijn de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) weer in Brussel bijeen voor overleg, met als voornaamste agendapunt de Griekse schuldenberg.

"Het is voor Nederland en veel eurolanden belangrijk dat het IMF aan boord is. Maar dat betekent wel dat we het IMF tegemoet moeten komen. Hoe dat er precies uit gaat zien en wanneer maatregelen van kracht gaan bespreken we vandaag'', zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem voorafgaand aan het overleg.

Vorig jaar zomer kwamen Griekenland en de eurolanden een driejarig steunprogramma van maximaal 86 miljard euro overeen. In ruil voor geld moet Athene bezuinigingen en hervormingen doorvoeren.
Afgelopen zondag nog loodste de Griekse regering bezuinigingsmaatregelen door het parlement. Deze stap kan de aanleiding zijn een volgend deel van de lening vrij te maken voor de Grieken, zei Dijsselbloem. Hoe groot het bedrag zal zijn is nog onderwerp van discussie.

Dat er een vorm van schuldverlichting komt, is duidelijk. Volgens Dijsselbloem blijkt uit alle berekeningen van de Europese Commissie, van het IMF en van het noodfonds ESM "dat er problemen gaan ontstaan'' met de Griekse schuld. De ene berekening is somberder dan de andere. "Maar we zullen op enig moment klaar moeten staan de Grieken te helpen, op voorwaarde dat ze zich aan de afspraken houden.''

Denkbaar is dat de ministers het eens worden over concrete maatregelen voor de directe en nabije toekomst tot het einde van het lopende programma, maar dat ze zich niet willen laten vastleggen op maatregelen op langere termijn. Alleen al om het feit dat het lastig in te schatten is hoe de economie van Griekenland (en de eurozone) eruit ziet over tientallen jaren en hoe het land er voorstaat na het programma (dat in 2018 afloopt).

Daarop hintte de Duitse minister Wolfgang Schäuble ook voorafgaand aan het overleg. "Ik ben nu minister van Financiën. Diegene die dat in 2018 is, zal dan besluiten. Zo werkt democratie.''

Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie ... rouwnieuws

FFocus-power
Die hard
 Bericht 
 
Elk jaar hetzelfde gezeik voor de zomer. Politici schuiven de problemen zoals altijd wel weer voor zich uit en houden het volk zoet met brood en spelen (EK voetbal, OS). Volgend jaar verkiezingen in Dui, Fra en Ned. De ellende wordt er gewoon over heen getild.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
FFocus-power schreef:
Politici schuiven de problemen zoals altijd wel weer voor zich uit en houden het volk zoet met brood en spelen (EK voetbal, OS). Volgend jaar verkiezingen in Dui, Fra en Ned. De ellende wordt er gewoon over heen getild.
Volgens de peilingen hebben de eurofielen nog steeds een ruime meerderheid onder het stemgerechtigde deel van het volk. Blijkbaar vindt men het wel goed gaan of ontbreekt het aan interesse voor dit onderwerp. Dat zijn dezelfde mensen die straks van een zeer karig pensioen rond moeten komen, maar dat is ook zo'n onderwerp waar men liever niet over nadenkt.

Broadie
Master
 Bericht 
Ligt waarschijnlijk aan de suggestieve vraagstelling van die polls. Naar het stramien: "vindt U niet ook dat we samen voor een vreedzaam en welvarend Europa moeten werken aan een politieke, culturele en economische gemeenschap van vrije burgers met een net zo integere als bescheiden leiding in het vrolijke Brussel, die nog heel veel fijne zaken voor ons allemaal gaat regelen, zodat we met een gerust hart kunnen gaan slapen?".

In hoeverre onderscheiden dergelijke onderzoeken tussen positieve begeestering en simpele onverschilligheid? De doorsnee-burger is het gezeik & gezeur eerder beu dan dat hij er zich actief mee bezighoudt en iets inhoudelijk zinnigs over kan zeggen.

Het meest geschokt ben ik eigenlijk nog van de eenzijdige mentale uitlijning bij "intellectuelen", die veelal vol lof zijn over hoe de zaken nu georganiseerd zijn. De gevolgen van jarenlange eenzijdige indoctrinatie door de staatsleer, die propageert dat we alles gerust aan de bekwame politici kunnen overlaten en niet moeten twijfelen, want alles komt goed. De logica lijkt eruit te bestaan, dat het establishment vanzelf de meest bekwame stuurlui naar voren brengt, zoals Draghi :fp: .
Mijn pantoffels vielen er spontaan van uit en trokken van pure geestelijke ellende de sokken gelijk mee, toen ik iets van die strekking hoorde uit de mond van iemand, die ik voorheen voor intelligenter had gehouden, want goed opgeleid. Tsja.

JBHC
Master
 Bericht 
 
Wel apart dat er gesteld wordt dat een lening van 177% van het BBP onhoudbaar is terwijl je als particulier met gemak een hypotheek af kunt sluiten welke 400% is van je jaarinkomen.

Walker
Master
 Bericht 
Die hypotheek is dan max 500.000, een looptijd van 30 jaar en heeft een woning als onderpand....

177% van het BBP gaat over een paar honderd miljard Euro, zonder eindtermijn en zonder onderpand.

Place your bets....

Broadie
Master
 Bericht 
:kniktja:
Zou die sympathieke hypotheekbank om de hoek jou ook zo vanzelfsprekend bedienen wanneer je die hypotheek nodig had om je lopende uitgaven te kunnen betalen en jouw consumptieve schulden blijven groeien, omdat je steevast meer uitgeeft dan je binnenharkt?

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
PvdA-eurofractie: we moeten Griekse schuld kwijtschelden

Minister Dijsselbloem wijst voorstel af

De PvdA-fractie in het Europees Parlement wil dat de eurolanden een flink deel van hun noodleningen aan Griekenland afschrijven. Ze bepleit een 'nieuwe start' voor Griekenland met een staatsschuld van maximaal 100 procent, wat neerkomt op de kwijtschelding van circa 140 miljard euro aan openstaande Griekse schulden.

Volgens PvdA-eurofractieleider Paul Tang is deze maatregel noodzakelijk wil de EU haar belofte nakomen dat Griekenland straks financieel weer op eigen benen staat. 'We zijn nu al zes jaar met de Griekse crisis bezig. Ik wil niet dat Griekenland over zes jaar nog steeds onder Europese curatele staat', aldus Tang.

Minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verwijst het voorstel van zijn partijgenoot onmiddellijk naar de prullenbak. 'Nu bijna 150 miljard euro kwijtschelden, daarvoor is zeer begrijpelijk geen enkel draagvlak in de eurolanden die dat zouden moeten betalen.'

Ook economisch snijdt het voorstel geen hout, vindt Dijsselbloem. 'Tang kijkt ten onrechte alleen naar de omvang van de schuld en niet naar de zeer lage rente en de lange tijd die Griekenland krijgt om deze af te lossen.' In totaal hebben de eurolanden sinds 2010 al bijna 220 miljard euro aan Griekenland uitgeleend.

'Doorstart'
Volgens Tang is het afboeken de Griekse schuld onvermijdelijk. Hij betitelt de aanpak van Griekenland door zijn geldschieters (eurolanden en IMF) als een doodlopende weg. 'Steeds nieuwe bezuinigingen en steeds nieuwe hervormingen duwen het land steeds dieper in de put. En van een kale kip kun je niets plukken. Ik vind dat we over moeten gaan naar kwijtschelding. Het taboe erop moet van tafel.' Hij hoopt een debat op gang te brengen in Nederland en Duitsland.

In het voorstel van de PvdA-eurofractie krijgt Griekenland een 'doorstart'. In 2018, als het derde hulpprogramma voor Griekenland is afgerond, zou het land met een staatsschuld van 100 procent moeten beginnen. Tang: 'Dat is nog fors maar hanteerbaar. Alle schuld boven die 100 procent moet worden kwijtgescholden.' De Griekse staatsschuld bedraagt ruim 180 procent van het bruto binnenlands product, het voorstel van Tang komt daarmee neer op het afboeken van zo'n 140 miljard.

Volgens Tang is dat 'eerlijker en duidelijker' dan de schuldverlichting waarover Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem deze week een akkoord bereikte met de andere eurolanden en het IMF. Daarbij gaat om langere looptijden voor de verstrekte leningen aan Griekenland en een lagere rente. Tang: 'Ook die maatregelen kosten geld, want het financieel voordeel voor de Grieken is ons nadeel. Maar het is niet genoeg. Als we de Grieken echt willen helpen, moet een deel van schuld verdwijnen.'

Hij benadrukt dat het IMF daar al lange tijd voor pleit. 'Waarom luisteren Nederland, Duitsland, Finland en Oostenrijk dan niet? Zij willen dat het IMF betrokken blijft bij de Griekse hulp. We hadden die kwijtschelding al in 2010 moeten toepassen, dan was de rekening aanzienlijk lager geweest.'

Tang vindt niet dat het afboeken van de schuld opeenvolgende Griekse regeringen beloont voor het niet nakomen van bezuinigings- en hervormingsafspraken. 'Het idee dat de Grieken niets hebben gedaan, is echt onzin. We belonen geen Griekse luiheid, kwijtschelding is de prijs die we betalen voor het redden van onze banken en pensioenfondsen die zwaar in Griekenland hadden geïnvesteerd. Een groot deel van de noodleningen is gebruikt om de schulden aan buitenlandse investeerders af te betalen.'

Bron: http://www.volkskrant.nl/politiek/pvda- ... ~a4308638/

De Brusselse socialisten weten heel erg goed hoe ze andermans geld kunnen verkwanselen. :thumb_d: :thumb_d:

Broadie
Master
 Bericht 
Dat hangt er vanaf hoe dat kwijtschelden precies zou moeten werken.
Want waar bevinden zich die schulden nou eigenlijk? In Griekenland zelf, in de infrastructuur, de economische activiteit, de welvaart? Of voornamelijk op papier in de balansen van de Franse en Duitse banken? Hebben die banken dat geld werkelijk van de bestaande welvaart weggeschraapt, of misschien uit de hoge hoed van het quantummechanische Niets tevoorschijn getoverd?

Mijn reflex is het ook om socialistisch gezever af te weren, maar in dit geval ben ik mij er niet zo zeker van wat minder erg is: verdere schulden laten groeien, waaruit alleen banken en andere financiële-sector-jongleurs hun zakken vullen, of een haircut.

Bussloo
Master
 Bericht 
Wat doet kwijtschelden met de staatsschuld van Nederland? Verdwijnen er dan vorderingen waardoor deze toeneemt?

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Nu.nl schreef:
'Dringend 150 miljard nodig voor Europese banken'

Volgens topman David Folkerts-Landau van Deutsche Bak moet Europa "extreem snel in actie komen" om te voorkomen dat de EU wegzakt in chronisch lage groei.

De banken hebben dringend een kapitaalinjectie van 150 miljard euro nodig om een crisis af te wenden, zegt Folkerts-Landau in een interview met Welt am Sonntag. "Europa is ernstig ziek."

Tegen de Duitse krant zegt de hoofdeconoom van Deutsche Bank dat het "hoog tijd is" dat de Europese Unie met een Europees reddingsplan komt.

In de Verenigde Staten zorgden zulke maatregelen in 2009 mede voor een verrassend snel post-crisisherstel van de Amerikaanse economie.
Italië

Folkerts-Landau onderschrijft dat Italië op dit moment het grootste probleem is. Onlangs werd bekend dat grote Italiaanse banken in nood zijn en hulp nodig hebben uit Brussel. De voorzitter van de Franse Bank Société Générale waarschuwde begin deze week al voor een ernstige financiele crisis als gevolg daarvan.


Hooppaakkeeee... De ene crisis is nog niet voorbij (nooit opgelost) en er kan midzomer alweer met winterjassen (copyright Wouter B.) gegooid worden.

Lekker bezig. Iemand 150 miljard? Nee heh.. Dat is er helemaal niet :fp:

Kami
Master
 Bericht 
Hoe werden deze problemen opgelost toen er nog geen EU was ?
Of hoe kan zoiets opgelost worden zonder inmenging van de EU ?

Vanuit de EU zie ik maar één oplossing, geld schuiven van andere landen.

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
Dave schreef:
"Europa is ernstig ziek."
Dat komt omdat we koste wat kost de banken in Griekenland overeind moesten houden. En ja die chronisch lage groei? Dat krijg je als je één europese economie, waarin alle landen hun eigen economische beleid kunnen voeren, wilt creëren. Wil je terug naar groeicijfers van 4%? Dan moet je zeer impopulaire maatregelen, lees buitenspel zetten van nationale economiën en ministers. Is m.i. ook de enige manier om de Euro te redden. En keihard zijn naar banken die dreigen om te vallen.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Kami schreef:
Hoe werden deze problemen opgelost toen er nog geen EU was ?

Devaluatie van de munt bijvoorbeeld.

Kami schreef:
Of hoe kan zoiets opgelost worden zonder inmenging van de EU ?

Afschaffen van de EU? :[

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Dave schreef:
De ene crisis is nog niet voorbij (nooit opgelost) en er kan midzomer alweer met winterjassen (copyright Wouter B.) gegooid worden.

Daarna moeten we de Spaanse problemen nog even oplossen. Weer miljarden door het putje.

basjuh1981
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Daarna moeten we de Spaanse problemen nog even oplossen. Weer miljarden door het putje.

Gelukkig gaan er genoeg Nederlanders deze op vakantie naar Spanje :lol:

Jack.Ryan
FS Meldingen
 Bericht 
basjuh1981 schreef:
Afschaffen van de EU? :[

Da's ook inmenging van de EU. Maar we moeten twee dingen niet door elkaar halen, de EU is iets anders dan de muntunie. Hoewel ik tegen beide in de huidige vorm ben.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
De Telegraaf schreef:
Athene krijgt 1,1 miljard uit EU-noodfonds

Griekenland krijgt per direct 1,1 miljard euro uitgekeerd uit het Europese noodfonds. Maar Athene moet nog even wachten op 1,7 miljard euro voor het wegwerken van betalingsachterstanden.

Dat zijn de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) maandag in Luxemburg overeengekomen. Athene was in mei een tranche beloofd van 10,3 miljard euro, waarvan 7,5 miljard in juni daadwerkelijk werd betaald. Het restant van 2,8 miljard euro zou in september naar Athene worden gestuurd. Die uitbetaling stelden de ministers echter uit omdat ze vonden dat de Grieken in de zomer te laks waren geweest met de beloofde hervormingen en privatiseringen.

Tot volledige uitbetaling van de voorziene 2,8 miljard euro kwam het maandag dus ook niet. De eurogroep wacht op gegevens over hoe eerdere fondsen voor achterstallige betalingen zijn aangewend. Die komen naar verwachting nog deze maand.

Dijsselbloem zei "optimistisch en positief" te zijn over de ontwikkelingen in Griekenland. "Athene heeft de vijftien maatregelen die we hadden gevraagd geïmplementeerd." In een gezamenlijke verklaring prijst de eurogroep de Griekse autoriteiten voor de hervormingen in het pensioenstelsel en de energiesector, voor het verbeterde bankbestuur, voor het opzetten van een onafhankelijke belastingdienst en verdere privatiseringen. En, aldus Dijsselbloem, "de Griekse economie groeit nu drie kwartalen achter elkaar."

Eerder maandag zei hij er nog steeds van uit te gaan dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in het EU-reddingsprogramma zal stappen dat in 2015 werd opgezet. Het IMF doet niet mee omdat volgens topvrouw Christine Lagarde er eerst een oplossing voor de Griekse schulden moet komen. Dijsselbloem zei in Luxemburg dat het IMF deze herfst een nieuwe analyse van de schuldhoudbaarheid maakt.

De EU wil niet over schuldverlichting onderhandelen zolang Griekenland niet de gewenste hervormingen heeft doorgevoerd. Inmiddels bekijken specialisten achter de schermen wel naar mogelijkheden met looptijden en rentetarieven.Er ging toch geen € meer naar de Grieken?

bernardo A.
Master
 Bericht 
 
Klopt. Dat wordt via Griekenland naar de banken betaald. Daarom ook telkens dat toneelstuk. EU ontevreden over Griekenland, Griekenland boos, zaak wordt op het spits gedreven en uiteindelijk vinden ze elkaar, zodat het geld betaald wordt.

Met die noodsteun draait de belastingbetaler op voor het ondernemersrisico van een aantal banken.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
BNR schreef:
GRIEKENLAND WIL HARDE TOEZEGGING SCHULDVERMINDERING

Griekenland wil vandaag een deal rond krijgen voor schuldvermindering, maar Nederland en Duitsland blijven op de rem staan. Desondanks is de hoop bij de Grieken groot, zegt EU-correspondent Rik Winkel van het Financieele Dagblad vanuit Brussel.

In mei werd Griekenland al schuldvermindering in het vooruitzicht gesteld, in ruil voor naleving van het hervormingsprogramma, zegt Winkel. Nu vindt Griekenland dat het tijd is om hardere afspraken te maken, maar tot nu toe zaten Nederland en vooral Duitsland steeds dwars. Schuldenvermindering zou namelijk het belonen van slecht gedrag zijn. Vanuit Duitsland kwam zelfs de boodschap: als jullie niet hervormen, dan moeten jullie uit de eurozone. 'Maar dat is het bekende Duitse standpunt', zegt Winkel. 'Dat is niets nieuws.'

Klap op eerste stukje
Na eerdere afspraken zijn de schuldmaatregelen door de eurogroep in stukjes geknipt. Vandaag hoopt Griekenland een klap te geven op dat eerste stukje. 'Maar Griekenland had voor vandaag maatregelen moeten nemen, die zijn nog niet op orde. Ook zijn de resultaten van de tweede voortgangsmissie, waarbij de maatregelen door alle betrokken Europese instellingen tegen het licht worden gehouden, nog niet binnen. Wellicht horen we die ook vandaag.'

Verwacht wordt dat toezichthouders de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds uiteindelijk wel zullen instemmen met het geven van financiële ademruimte. Ook de europgroep zal naar alle waarschijnlijkheid uiteindelijk wel instemmen met schuldenvermindering. Om de rust te bewaren en omdat Griekenland simpelweg het geld niet heeft.

Geluidsfragment: De maatregelen zijn nog niet op orde


Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
NU.nl schreef:
IMF voorspelt ‘explosieve staatsschuld’ voor Griekenland

Met het huidige beleid zal Griekenland er niet in slagen om zijn schuld kwijt te raken. Tegen 2060 zal de staatsschuld zelfs uitgegroeid zijn tot een omvang van bijna drie keer het bruto binnenlands product van het land.
Die conclusie trekt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vertrouwelijk rapport dat in handen is van de Britse zakenkrant Financial Times.

"Zelfs met de ambitieuze plannen die er nu zijn, komt Griekenland niet van het schuldenprobleem af", staat in het rapport. Volgens het IMF kan alleen "substantiële schuldverlichting" uitkomst bieden om een duurzame toekomst te garanderen.

In het rapport wordt berekend dat de schuldenlast van Griekenland 170 procent van het bruto binnenlands product zal zijn in 2020. In 2022 wordt gerekend op 164 procent. Daarna zal de groei van de schuld volgens het IMF "explosief worden" en op 275 procent van het bbp uitkomen in 2060.

Het rapport dient ter voorbereiding van een interne vergadering bij het IMF die begin februari gepland staat. Het fonds overlegt dan over een eventuele bijdrage aan nieuwe Europese steun voor Griekenland. Het IMF is voorstander van schuldenverlichting door kwijtschelding, maar de Europese Unie gaat daar tot nu toe niet in mee.

Het IMF wil niet reageren op de uitgelekte informatie.


R
Master
 Bericht 
Maakt toch niet uit als wij een verstandige beslissing nemen; NEXIT en dan gewoon handel blijven drijven met andere EU landen. of denk je dat die vies zijn van ons geld of onze spullen?

Dave
FS Webmaster
 Bericht 
Hebben wij spullen dan?

Wij zijn gewoon ordinaire dozenschuivers :lol:

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Geen deal over nieuwe lening Griekenland

De EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn het vanavond niet eens geworden over een nieuwe lening voor Griekenland. Het IMF, dat meent dat de Griekse schuld onhoudbaar is, wil daarom nog steeds niet meedoen aan het steunprogramma voor Griekenland. Voor Nederland en Duitsland is IMF-deelname een voorwaarde om nieuw geld naar Athene te sturen.

Nu het Griekse parlement donderdag heeft ingestemd met een reeks nieuwe, pijnlijke ingrepen in onder meer de pensioenen en belastingen, rekent premier Alexis Tsipras op zijn geldschieters.

Het land heeft in juli zo'n 7 miljard euro nodig voor de aflossing van een aantal leningen. Volgens eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem wordt er nu ,,verder gewerkt" zodat het land tijdig aan zijn verplichtingen kan voldoen.

In juni hopen de eurolanden en het IMF het alsnog eens te kunnen worden over de te bewandelen weg voor Griekenland.


Er gaat dus weer € 7 miljard naar de bodemloze Griekse pot. :boos: :boos:

18vti
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Er gaat dus weer € 7 miljard naar de bodemloze Griekse pot.


Dit oneindige feest voor bankiers kan alleen nog gestopt worden door Italie, de rest is allemaal pro euro

cocodee
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Er gaat dus weer € 7 miljard naar de bodemloze Griekse pot. :boos: :boos:
:kniktja:
Het is ietsje meer, mag dat? Dijsselbloem loopt weer te glunderen, omdat hij weer de hand in onze knip steekt, wat nu, BTW naar 25%, zorgpremie weer hoger, er zal wel weer een sinister plan worden bedacht, om ons nog verder af te persen! :boos:
Citaat:
15 juni 2017 — 21:13
Griekenland krijgt geld en schuldverlichting van EU

De Griekse regering kan op korte termijn 8,5 miljard euro uit het Europese noodfonds tegemoet zien om volgende maand schulden af te lossen. Dat zijn de ministers van Financiën van de eurolanden donderdag in Luxemburg overeengekomen, meldt persbureau ANP.

De eurogroep keurde de nieuwe uitbetaling goed nadat de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, deelname van het IMF aan het Griekse steunprogramma had beloofd, onder voorwaarde van toekomstige schuldverlichting voor de Grieken. Het IMF meent dat de schuld onhoudbaar is.

Deelname van het IMF aan het lopende steunprogramma voor Griekenland is altijd een wens van Duitsland en Nederland geweest.

Door: Thijs Kroezen

https://wnl.tv/2017/06/15/griekenland-k ... chting-eu/

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
@cocodee, dit was te verwachten. Wij zullen de broekriem straks heel erg moeten aanhalen omdat de Grieken steeds verder de punt in zakken en geen Euro terugbetalen.

 Pagina 7 van 8 [ 360 berichten ] 


Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…         
privacy policy