» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 1 van 1  [ 11 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
De Telegraaf schreef:
De verhuizing van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vanuit Londen naar het Europese vasteland kost honderden miljoenen euro’s extra. In het huurcontract blijkt geen opzegtermijn afgesproken en daardoor loopt de huur door tot 2039.

Het EMA moet vanwege de Brexit verhuizen naar een EU-lidstaat, onder andere Nederland aast op het prestigieuze agentschap. Maar het huurcontract van het kantoor op Canary Wharf, een van de duurste buurten van Londen, kent geen opzeggingsclausule. De huur loopt daardoor door tot 2039. Het resterende huurbedrag wordt geschat op 347,6 miljoen euro. Dat blijkt uit een rapportage van het Europees Parlement.

PVV-europarlementariër Olaf Stuger spreekt van een „stommiteit van de grootste orde”. „Ieder weldenkend mens weet dat je geen huurverplichting van dertig jaar moet aangaan zonder opzeggingsclausule.” Hij wil weten of er meer van dit soort huurcontracten bestaan.

Hoofdonderhandelaar namens de Europese Commissie Michel Barnier vindt dat het Verenigd Koninkrijk moet opdraaien voor alle bijkomende kosten van de Brexit, zoals die van de onvermijdelijke verhuizingen.

Maar wie uiteindelijk voor de rekening zal opdraaien, is nu nog niet te voorspellen. De EU wil als de Brexit-onderhandelingen in juni eindelijk beginnen afspraken maken over de eindafrekening voor de Britten. In Brussel circuleert een bedrag van 60 miljard euro dat de EU tegoed zou hebben, maar het Verenigd Koninkrijk wil helemaal niks betalen.

Naast Nederland azen nog zeker zes andere lidstaten op de komst van het EMA. Premier Rutte stuurde vorige week een brief naar Commissie-voorzitter Juncker en Europees president Tusk om de Nederlandse kandidatuur kracht bij te zetten.

Zaterdag komen regeringsleiders en staatshoofden van de 27 EU-lidstaten bijeen voor een extra Brexit-top in Brussel. Zij stellen dan de richtlijnen vast waarmee de onderhandelaar namens de EU aan de slag kan.


Welke stomme juristen hebben dit contract getekend. Gaat nu een kleine € 350 Mio kosten, die de belastingbetaler wel weer zal ophoesten. :boos: :boos:

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Afgezien van de stupiditeit van het aangaan van zo'n contract, why the f*** moet zo'n club gehuisvest worden op een van de duurste plekken op aarde?

Kwibus
Master
 Bericht 
Prestige. Status. Uitstraling. Dat soort kulargumenten.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Precies, als de burger betaalt mag het wat kosten.

Als je aan degenen die dit zo hebben geregeld vraagt: zou je dit thuis ook zo doen, zeggen ze waarschijnlijk nee.

Spook
Master
 Bericht 
Ik mag toch hopen dat zo'n prestigieuze lokatie makkelijk te onderverhuren is om zodoende de kosten te dekken..

te onderverhuren? onder te verhuren? hmm

Piet_Piraat
Master
 Bericht 
Bij die verhuurder heeft er iemand grandioze opslag gekregen en lachen ze zich nu helemaal scheel.

bruintje beer
Master
 Bericht 
Stom, ja, maar dit is wel voor een iets gematigder bedrag af te kopen.

BLikent
Master
 Bericht 
Laat Premier May het maar betalen, die wil zo graag van de EU af.

Spook
Master
 Bericht 
May doet weinig meer dan de stem van het volk in dezen uitvoeren. Haar eigen mening doet er niet echt toe. In tegenstelling tot Rutte hier die ons gewoon in de bek spuugt.

Het is overigens wel begrijpelijk dat je niet meer bekend bent met daadwerkelijke volksvertegenwoordiging zoals het hoort te functioneren.

Walker
Master
 Bericht 
Onderhand is de hele EU een grote blunder. Grootheidswaanzin ten top.

http://www.nu.nl/politiek/4652382/europ ... elage.html

basjuh1981
Master
 Bericht 
Wordt tijd voor een grote schoonmaak in Europa.

 Pagina 1 van 1 [ 11 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…