» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 6 van 8  [ 369 berichten ]
basjuh1981
Master
 Bericht 
Goed gevonden (f)

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Link

Bron: http://www.powned.tv/nieuws/media/2016/ ... _eekh.html

:roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

cocodee
Master
 Bericht 
Is alweer ff geleden, maar goed. :roll:
Citaat:
In de jaren 80 is er onder kabinet Lubbers op gelegaliseerde wijze, middels de “uitnamewet” 32,8 miljard gulden uit de gezamenlijke pensioenpot gestolen.
Dat dit überhaubt boven water is gekomen is vooral dankzij de vasthoudendheid van (1.) Hennie Kemner die niet één maar tíg keer een beroep gedaan heeft op de WOB (Wet Openbaar Bestuur)

BV Nederland – firma List en bedrog

http://www.soulvability.nl/2014/03/17/d ... ekenrente/

GerbiE
Die hard
 Bericht 
bron: volkskrant.nl
Citaat:
Wat gebeurde er met de 21 miljoen van Nijmegen?: Het hoofdpijndossier Hilckmann
'Het kan niet zo zijn dat wij straks het geld in één keer overmaken en men bij wijze van spreken vervolgens met dat geld naar de Canarische eilanden gaat.' Achteraf krijgt deze uitspraak van de Nijmeegse SP-wethouder Bert Velthuis, gedaan tijdens een besloten vergadering over de uitkoop van slachterij Hilckmann, bijna profetische waarde. Want dat is precies wat er nu lijkt te gebeuren.
Waar is onze 21 miljoen gebleven? Dat is de vraag die politiek Nijmegen momenteel bezighoudt. 21 miljoen is het bedrag dat de gemeente betaalde voor de uitkoop en verplaatsing van slachterij Hilckmann naar Brabant. Daar zou een nieuwe slachterij worden gebouwd met wel duizend banen, inclusief die van de 250 Nijmeegse werknemers.
Dat plan ging in rook op toen Hilckmann op 24 februari onverwacht de poort sloot. Weg slachterij, weg banen, weg geld. Want één ding staat vast: naar het grootste deel van de 21 miljoen kan Nijmegen fluiten. Hoe kon dat gebeuren?

Hoofdpijndossier
Het hoofdpijndossier Hilckmann gaat terug tot 1976 als de gemeentelijke slachterij aan de Waalhaven wordt overgedragen aan een groep slachters. Van hen blijft familiebedrijf Hilckmann als laatste over. Dat is geen probleem, tot Nijmegen ambitieuze plannen ontwikkelt voor nieuwbouw rond de Waalhaven, het Waalfront. De bedrijven die daar staan moeten wijken.
Ook Hilckmann moet weg, maar het dan zittende college heeft geen haast. PvdA-wethouder Hannie Kunst voert een 'uitrookbeleid'. Met Hilckmann gaat het niet zo goed. Het bedrijf zal vanzelf wel ten onder gaan, hoopt Kunst. Daarna valt het terrein als een rijpe appel in de schoot van de gemeente.
Een uitspraak van de Raad van State haalt daar een streep door. In een procedure aangespannen door Hilckmann stelt de Raad in september 2014 de gemeente voor de keuze: Hilckmann uitkopen of het terrein de bestemming slachthuis teruggeven. Uitroken mag niet.

Uitkopen
Het nieuwe linkse college (SP, GroenLinks, PvdA, Nijmeegse Fractie) dat in mei 2014 aantreedt, pakt de zaak voortvarend op. Vastbesloten korte metten te maken met deze slepende kwestie, schrijft wethouder Velthuis in juni aan de gemeenteraad dat het college Hilckmann snel wil uitkopen. Rond het slachthuis worden appartementen gebouwd. Dat bewoners uit hun slaap worden gewekt door gillende varkens vindt Velthuis onacceptabel. Hij benadrukt het belang dat hij hecht aan behoud van werkgelegenheid voor de werknemers.
In een besloten bijeenkomst van de raad in november krijgt Velthuis groen licht, mits hij zich geen poot laat uitdraaien. Het mag geen 'weggegooid geld' zijn, zegt zijn eigen partij. De PvdA suggereert dat het verstandig is de betaling in termijnen te doen. 'Heel zinvol', beaamt Velthuis met verwijzing naar het Canarische eilanden-scenario.
Intussen gaat het met Hilckmann bergaf. Het bedrijf maakt sinds 2010 jaarlijks miljoenen verlies. Halverwege 2015 is het bedrijf 'technisch failliet', beweert FNV-bestuurder Wilma Daans die er al zestien jaar over de vloer komt. Arbeiders krijgen alsmaar te horen dat er op arbeidsvoorwaarden moet worden bezuinigd wegens de slechte financiële omstandigheden.

'Slikken of stikken'
Maar de onderhandelingen met de gemeente gaan gewoon door. In juni 2015 presenteert Hilckmann plannen voor de bouw van een spiksplinternieuwe slachterij in Haps, Brabant, die op termijn 1.000 tot 1.200 nieuwe banen moet opleveren. Het plan vergt een investering van 65 miljoen euro. Volgens Hilckmann zijn ING en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij BOM Capital bereid 34 miljoen in het project te steken. Nijmegen moet 27,6 miljoen ophoesten.
Twee weken later legt Velthuis - nog steeds in het geheim - het aankoopplan voor aan de raad. Die wordt er niet vrolijk van. 27,6 miljoen is wel erg veel geld voor een verouderde slachterij. Nota bene op grond die nog steeds van de gemeente is en waar Hilckmann al die jaren voor nop heeft gezeten. Een 'superdeal' voor Hilckmann, meent de PvdA. Velthuis dringt aan op haast. 'Het was slikken of stikken', zegt een van de aanwezigen. De raad gaat morrend akkoord. 'Veel anders zit er niet op', meent de SP.
Op 15 juli wordt de deal bekendgemaakt; Hilckman viert dat met champagne en Braziliaanse danseressen. Koud twee weken later, op 31 juli, maakt de gemeente in één klap 21 miljoen euro over. Niks gespreide betaling. Volgens de gemeente was dat een voorwaarde van de financiers. Zeven maanden later sluit Hilckmann de poort. Naar eigen zeggen omdat het de directe toegang tot de Chinese markt was verloren - een dossier dat al liep vanaf 2009, maar voor de gemeente als een volslagen verrassing kwam. Daar had Hilckmann nooit iets over verteld.

Drijfzand
Dan rijzen er vragen. Zoals: waarom wist het Nijmeegse college van B&W niets af van de financiële perikelen bij Hilckmann en de mislukte pogingen 'Chinawaardig' te worden? En waarom deed men geen eigen boekenonderzoek?
'Wij hebben geen verstand van varkens', zei GroenLinks-wethouder van financiën Harriët Tiemens op een vraag daarover. Het college vertrouwde voor zijn oordeel volledig op ING en BOM Capital die wel onderzoek deden naar de plannen voor het nieuwe slachthuis.
Zij 'hebben besloten hierin in aanzienlijke omvang (34 miljoen euro) te investeren', schreven B&W op 30 juni 2015 in een geheime brief aan de raad. Het college ontleende hieraan voldoende 'comfort' dat het slachthuis op de nieuwe plek een gezonde toekomst tegemoet ging.
Maar dat comfort lijkt op drijfzand gebaseerd. ING en BOM Capital bezweren dat er nog helemaal geen harde toezeggingen lagen. Er was sprake van een 'aanbod onder voorwaarden'. 'We waren pas halverwege het proces', aldus een ING-woordvoerder. De uitspraak van de gemeente dat er een besluit zou zijn genomen is volgens hem pertinent onjuist.

Verblind
In antwoord op vragen van de raad laten B en W weten dat er een offerte lag die alleen nog door Hilckmann moest worden ondertekend. Dat heeft het bedrijf echter niet gedaan.
Als dat zo is, dan is de gemeenteraad verkeerd voorgelicht, concludeert PvdA-fractievoorzitter Rutger Zwart. 'Dat is kwalijk. Het verhaal van ING was voor mij een sterk argument.' Hij wijst erop dat in het contract tussen de gemeente en Hilckmann als 'opschortende voorwaarde' staat dat de financiering rond moet zijn. Als dat nog niet het geval was: waarom is er dan toch betaald? De gemeente zegt afgegaan te zijn op de mededeling van Hilckmann dat het was geregeld.
Nijmegen staat er gekleurd op: het beeld dat opdoemt is dat van een bedrijf dat de gemeente om de tuin heeft geleid en zijn leven kunstmatig heeft gerekt om een zak geld binnen te halen. En dat het college, verblind door gretigheid en naïviteit, met open ogen in de val is getrapt.

Media-aanval
'Ik heb het gevoel dat we erin zijn geluisd', zegt GroenLinks raadslid Noël Vergunst. Je kunt het niet bewijzen, onderstreept FNV'er Daans. 'Maar het zou me niets verbazen. Ik heb herhaaldelijk hiervoor gewaarschuwd, maar niemand wilde luisteren. Dit is precies waar ik bang voor was.'
Die bange vermoedens lijken te worden bevestigd toen vorige week bekend werd dat de slachterij een dag na de betaling door de gemeente in juli een lening van 9,8 miljoen euro afloste bij ABN Amro. Geld voor een sociaal plan is er niet, heeft Hilckmann de vakbond laten weten.
Hilckmann zelf liet vorige week in een persbericht weten dat het zich slachtoffer voelt van een 'ongenuanceerde media-aanval'. Het bedrijf zegt steeds naar 'eer en geweten' gehandeld te hebben. Hilckmann benadrukt dat de gemeente de slachterij jarenlang heeft laten bungelen.

Ramkoers
Volgens de verklaring presteerde het bedrijf 'binnen budget' ten tijde van de deal in juli, maar zijn de marktomstandigheden sindsdien 'drastisch veranderd'. De financiering voor de nieuwbouw was volgens de verklaring wel degelijk gedekt.
De gemeente ligt inmiddels op ramkoers. B&W hebben beslag laten leggen op bezittingen van Hilckmann en spannen een kort geding aan om opheldering te krijgen over de vraag waar de 21 miljoen is gebleven. Het college denkt dat het hoogstens 6 miljoen kan terughalen; de rest zou een vergoeding zijn voor het opstalrecht. Maar toen de gemeentelijke slachterij in 1976 werd overgedragen stond in het contract dat het opstalrecht 'om niet' terug zou vallen aan de gemeente als de slachterij zijn activiteiten zou beëindigen.
Het is wrang, zegt PvdA-fractievoorzitter Zwart: als Hilckmann een half jaar eerder onderuit was gegaan, had het de gemeente geen cent gekost. Volgens hem heeft het college 'blunder op blunder' gestapeld. 'Ik hoop dat ze met een goed verhaal komen. Maar ik zie het nog niet.'


Tweebel
Master
 Bericht 
Ongelofelijk, wat een amateurs. Hoe kan je hier nou blind in stappen zonder met de andere financiers en accountants om de tafel te gaan zitten.
Dit kunnen die ellendige linkse partijen in Nijmegen zelfs met hogere parkeertarieven etc niet terugstelen van de burger.

Kami
Master
 Bericht 
Haha wat een blunder zeg, gun het die linkse nijmegenaren eigenlijk ook wel.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Andermans geld uitgeven kunnen ze altijd wel, maakt ze niet zoveel uit waaraan.

Tweebel
Master
 Bericht 
Kami schreef:
Haha wat een blunder zeg, gun het die linkse nijmegenaren eigenlijk ook wel.


Weet je wat het is: al dat volk dat stemt op die linkse boevenbende, die gaan de rekening niet betalen. Want daar is niets te halen.
Dus ze gaan dit ophalen bij de mensen die wel geld verdienen, maar die zeker niet op slinkse rovers stemmen.

Walker
Master
 Bericht 
[GL-modus]Zie je wel! De bio-industrie is niet alleen slecht voor de dieren, maar raakt ook de burgers in de portemonnee![/GL-modus]

bruintje beer
Master
 Bericht 
RTV Oost schreef:
Kunstenaar 'Geheugentheater' moet bijna 273.000 euro aan Zwolle betalen

De kunstenaar die het kunstwerk 'Geheugentheater' in de Zwolse wijk Stadshagen zou maken moet bijna 273.000 euro aan de gemeente Zwolle terugbetalen. Dat heeft de rechtbank Overijssel geoordeeld.
De betreffende kunstenaar kreeg in 2006 de opdracht om het kunstwerk te ontwerpen. Op een antieke kaart uit 1773/1774 is te zien dat op deze plek in de wijk een kasteel stond. De bijbehorende tuin had een stervormig lanenpatroon. Het Geheugentheater werd hierop geïnspireerd.
Fundament voltooid
Na het voltooien van het fundament, stagneerde het werk al snel. De gemeente had al geld - zo'n 200.000 euro - vooruit betaald aan de kunstenaar. Daarop besloot de gemeente om via de juridische weg de kunstenaar te manen om het werk af te maken.
Eerder legde de gemeente hem al een dwangsom van 300.000 euro op als gevolg van een vonnis van de rechtbank in juni 2012, waarbij de kunstenaar werd opgedragen het kunstwerk alsnog zo spoedig mogelijk af te maken. Ondanks deze opgelegde dwangsom is dat niet gebeurd. De kunstenaar heeft geen geld; er is dus geen geen vermogen waarop beslag gelegd kan worden, meldde de gemeente destijds.
Schadevergoeding
Toen in 2014 duidelijk werd dat de kunstenaar het werk niet af zou maken, besloot de gemeente om het contract met hem te ontbinden. Daarna stapte de gemeente naar de rechtbank voor een schadevergoeding om zo het voorgeschoten geld terug te kunnen eisen.


Tweebel
Master
 Bericht 
We zullen het maar een levenskunstenaar noemen.

Tweebel
Master
 Bericht 
Citaat:
Rotondes in Arnhem worden vrachtwagenproof

ARNHEM - De verkeerpleintjes in de Johan de Wittlaan in Arnhem moeten maandag 11 april ook berijdbaar zijn voor lange vrachtwagens. Er wordt de hele week 's avonds en 's nachts gewerkt aan het aanpassen van de rotondes die voor grote combinaties nu te krap zijn.

De Johan de Wittlaan en de Boulevard Heuvelink zijn ingericht volgens het principe 'Langzaam rijden gaat sneller', Largas. Dat houdt in dat kruisingen met verkeerslichten zijn vervangen door verkeerspleintjes. Al snel na de oplevering, eind 2014, bleken die niet te voldoen.

Buschauffeurs
Lange vrachtwagencombinaties rijden stelselmatig het gras van de binnenpleintjes kapot. Ook buschauffeurs ondervinden er problemen mee.

Aanvankelijk ontkende de gemeente dat de rotondes niet goed waren aangelegd, maar een praktijktest met een truck van Melis Internationaal Transport op initiatief van deze krant toonde het tegendeel aan.

Beton
Om grote voertuigen meer ruimte te bieden, wordt nu aan de binnenkant van de pleintjes een strook beton aangebracht. Maandagavond is daarmee begonnen. Deze week wordt er iedere avond en nacht van 21.15 uur tot 5.00 uur aan gewerkt. De Johan de Wittlaan is dan afgesloten.

Afhankelijk van het weer is het beton maandag voldoende uitgehard om het te berijden.


http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem ... -1.5895157

Ducantoni
Master
 Bericht 
^ Het wordt tijd dat die rotonde-gekte hier te lande eens een halt wordt toegeroepen.
Goed afgestelde verkeerslichten waren goedkoper geweest.

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Tweebel schreef:
Aanvankelijk ontkende de gemeente dat de rotondes niet goed waren aangelegd

In de denkwereld van de linksmensch maakbare wereld: we maken hem zo krap, laten de vrachtwagens en bussen de natuurwetten maar aanpassen.
Tweebel schreef:
'Langzaam rijden gaat sneller'

Dat kan ook alleen een lambtenaar bedenken...

cocodee
Master
 Bericht 
Citaat:
Het geld dat Nederland uitgaf om het WK voetbal van 2018 binnen te halen, moet worden teruggevorderd van de FIFA. Dat eist de Tweede Kamer

Mooie klus voor Rans Weekers, die moest geloof ik nog wat terughalen uit oost Europa. :dag:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... loos.dhtml

Citaat:
Falende, liegende en/of corrupte VVD'ers. We komen er niet vanaf, of het partijtje van Mark Rutte heeft niets anders in huis. Mark Verheijen. Johan Houwers. Fred Teeven. Ard van der Steur. Allemaal te ziek, zwak en misselijk om fatsoenlijk te functioneren en toch weigeren ze voorgoed op te zouten. Vorige weer stak backbencher Bart de Liefde zijn eed als Kamerlid (*) in de fik om zijn portefeuille mededinging & consumentenbeleid bij de VVD in te ruilen voor een lobbyfunctie mededinging & consumentenbeleid bij Uber. En nu komt Frans Weekers terug. Frans fucking Weekers! De ploflimbo die (net als als Mark Verheijen) in de zak van zonnekoning Jos van Rey zat en met zijn geld (en een billboard) in de Kamer is gekocht, maar die ondanks zijn fysieke zwaarlijvigheid een politiek vedergewicht was. Het Van der Steur Syndroom, zeggggggg maaaaarrrrrrrrr. Twee jaar geleden struikelde hij over zijn eeh eh eehh eeh eh eigen woorden & de falende aanpak van de Bulgarenfraude. En komt hij terug, meldt omroep WNL, waar ze een interne mail van het fractiebestuur van de VVD hebben gezien. VVD houdt koers Het houdt niet op. Niet vanzelf.
:lol:

Viper®
Master
 Bericht 
 
Ducantoni schreef:
^ Het wordt tijd dat die rotonde-gekte hier te lande eens een halt wordt toegeroepen.
Goed afgestelde verkeerslichten waren goedkoper geweest.

Rotondes, wie dat ooit bedacht heft.

"doorstroming"
Ja, in theorie ja.

Mijn praktijk ervaring wijst uit dat ongeveer de helft van de bestuurders bij het verlaten van de rotonde geen richting aangeeft, waardoor mensen onnodig lang staan te wachten met files tot gevolg.

Ook dienen voertuigen ALTIJD af te remmen tot bijna stilstand. Ideaal natuurlijk voor vrachtwagens en ander zwaar materiaal.

Goede verkeerslichten zijn inderdaad veel beter. Als het rustig is springen ze op groen voor het doorgaande verkeer, kan een vrachtwagen dus gewoon 80 blijven rijden.
Als het druk is kan d.m.v. software het verkeersbeleid gewijzigd worden.

Bij rotondes ben je voor de doorstroming afhankelijk van bestuurders en laten we eerlijk zijn, die rijden of niet door, of geven geen richting aan of letten niet op.

lacheisleuk
Master
 Bericht 
 
Tweebel schreef:
Afhankelijk van het weer is het beton maandag voldoende uitgehard om het te berijden.
Zeker voorzien van dwars op de wegas aangebrache "varkensruggetjes" om verkeer te dwingen hier niet overheen te rijden, zoals je dat tegenwoordig in alle te krappe binnenbochten vindt.

cocodee
Master
 Bericht 
D66'ers hebben blijkbaar geleerd van de VVD, als het gaat om graaien, liegen en frauderen. :x
Citaat:
Ex-Kamerlid Wassila Hachchi is uit D66 gestapt. Dat heeft ze in overleg met de partij besloten. Hachchi kwam in opspraak omdat ze plotseling de Tweede Kamer verliet.

Citaat:
Hachchi zei in januari dat ze voor het campagneteam van Hillary Clinton ging werken. Haar vertrek kwam als een grote verrassing. Hachchi heeft tot nu toe alleen vrijwilligerswerk gedaan. In die drie maanden heeft ze zo'n 18.000 euro bruto aan wachtgeld binnengekregen. Dat ze nu uit de partij is, verandert niets aan haar wachtgeldregeling.
:duh:
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek ... eldkwestie

WimLex
Master
 Bericht 
Nijmeegse slachterij moet uitleggen waar de 21 miljoen van de gemeente is
Vandaag, 15:49

Slachthuis Hilckmann in Nijmegen moet van de rechter verantwoording afleggen tegenover de gemeente wat er met de 21 miljoen euro is gebeurd, die het bedrijf had gekregen voor een verhuizing.

De gemeente had een kort geding aangespannen tegen de bedrijfsleiding om openheid te krijgen over het geld, nu het slachthuis is gesloten en de verhuizing van de baan is.
Voorschot

De gemeente Nijmegen had de bedrijfsgrond in 2015 voor ruim 27 miljoen euro gekocht. Het slachthuis kreeg een voorschot van 21 miljoen euro om te kunnen verhuizen naar Cuijk, met behoud van het personeel.

Nog voor de verhuizing is het slachthuis gesloten wegens verslechterde marktomstandigheden. Het bedrijf kon geen exportvergunning naar China krijgen, waardoor het bedrijf geen toekomst meer zou hebben. De verhuizing ging niet door en het personeel kwam alsnog op straat te staan.
Bodemprocedure

De gemeente wil nu weten wat er met het geld is gebeurd, dat bedoeld was voor de verhuizing. Uit de rechtszaak bleek dat zeker 11 miljoen euro besteed is aan het aflossen van schulden. Over de rest van het geld is nog onduidelijkheid.

De gemeente wil via een bodemprocedure het geld nog proberen terug te vorderen en eist daarnaast een boete voor het niet naleven van de gemaakte afspraken met betrekking tot de verhuizing.

http://nos.nl/artikel/2101969-nijmeegse ... te-is.html

cocodee
Master
 Bericht 
Nou ja, verhuisd is ie dan weer wel. :lol:

Kami
Master
 Bericht 
Welke idioot geeft een voorschot van 21 miljoen :roflol:

zadkine
Master
 Bericht 
Kami schreef:
Welke idioot geeft een voorschot van 21 miljoen

Als dat een voorschot is op de 27 miljoen die voor de grond betaald is .....
dan is er niets mis want de grond is dan nog steeds voor Nijmegen.
Als dat bovenop die 27 miljoen is dan inderdaad :loco:

cocodee
Master
 Bericht 
Denk het laatste, ja. :)

BLikent
Master
 Bericht 
Citaat:
Weer verbouwing in splinternieuw pand DNB

Het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) is net verbouwd, maar moet opnieuw worden opgeknapt. De nieuwe gevel maakt het gebouw niet zo energiezuinig als beloofd, aldus Het Parool donderdag.

Koningin Máxima had het gebouw in september geopend. Het was twee jaar lang gerenoveerd. Het staat op de hoek van de Sarphatistraat en het Frederiksplein in Amsterdam, pal tegenover het hoofdkantoor van DNB.
Bron: De Telegraaf

Walker
Master
 Bericht 
Dat is geen belastinggeld, maar extra kosten voor de aannemer. Mits deze niet al failliet is...

cocodee
Master
 Bericht 
Walker schreef:
maar extra kosten voor de aannemer.

Of meerwerk?

Walker
Master
 Bericht 
Het pand is opgeleverd, dus het kan geen meerwerk meer zijn. Als het bestek een zgn prestatiebestek is, is het aan de aannemer om te zorgen dat het pand ook aan de eisen (oa. op gebied van energieverbruik) voldoet. Als het een traditioneel bestek is, met een omschreven RC-waarde van de gevel is het ook aan de aannemer om te zorgen dat deze het haalt.

Walker
Master
 Bericht 
En nog even terug naar deze:

http://www.nu.nl/binnenland/4254073/sla ... eggen.html

Citaat:
Slachterij Nijmegen moet verdwenen 21 miljoen uitleggen
Foto: ANP
Gepubliceerd: 28 april 2016 15:50 Laatste update: 28 april 2016 15:54

Slachterij Hilckmann moet de gemeente Nijmegen uitleggen waar de 21 miljoen euro is gebleven die het bedrijf in 2015 van de gemeente kreeg om te kunnen verhuizen.

Als het bedrijf dat niet doet, kan de gemeente een dwangsom van 50.000 euro per dag opeisen, bepaalde de rechter donderdag.

Nijmegen kocht de bedrijfsgebouwen van Hilckmann in 2015 omdat de gemeente op die plek woningen wil bouwen. Voorwaarde voor de verkoop was dat het bedrijf zou verhuizen naar een naburige Brabantse gemeente en dat de honderden banen behouden zouden blijven.

In februari kondigde Hilckmann volgens de gemeente totaal onverwacht aan dat het ging sluiten en dat een verhuizing van de baan was. De 21 miljoen euro voor de verhuizing was echter al uitgegeven.

De gemeente voelt zich "bedonderd" en wil het geld terug. Hilckmann weigert tot nu toe om alle cijfers op tafel te leggen, omdat de gemeente vertrouwelijke informatie openbaar maakt.

De rechter vindt dat het bedrijf het geld vooruitlopend op de verhuizing wel mocht gebruiken, maar dat die uitgaven uiteindelijk wel tot de verplaatsing van het bedrijf hadden moeten leiden. Nu dit niet gaat gebeuren, moeten de boeken open, aldus de rechtbank. "Hilckmann zal moeten aantonen dat het geld niet op de een of andere manier binnen of buiten de onderneming nog beschikbaar is."

De slachterij moet ook met stukken onderbouwen waarom een verwachte exportvergunning naar China niet is verkregen en waarom dat reden was om het bedrijf ineens te sluiten. De rechtbank sluit niet uit dat de directie in 2015 al wist dat er nooit sprake zou zijn van een verhuizing.


cocodee
Master
 Bericht 
Walker schreef:
dus het kan geen meerwerk meer zijn.

Bedoelde het ook een beetje gekscherend, wie zegt dat er geen sprake is van vriendjespolitiek, zodat de aannemer alsnog kan declareren.

Ogre
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
Als dat een voorschot is op de 27 miljoen die voor de grond betaald is .....
dan is er niets mis want de grond is dan nog steeds voor Nijmegen.

Die grond was vóór die deal al van de gemeente ?!
GerbiE schreef:
Nota bene op grond die nog steeds van de gemeente is en waar Hilckmann al die jaren voor nop heeft gezeten.


Walker
Master
 Bericht 
Ogre schreef:
Die grond was vóór die deal al van de gemeente ?!


Dat kan. Dat heet erfpacht.

cocodee
Master
 Bericht 
Citaat:
Kunstenaar Daan Roosegaarde krijgt van het Rijk een budget van 13 miljoen euro om de Afsluitdijk te vernieuwen met enkele kunstwerken.
Op de website van Roosegaarde staan al enkele schetsen van het project.
Het zogenoemde 'icoonproject' van de kunstenaar bestaat uit licht en interactie. "De Afsluitdijk wordt de meest sjieke oprijlaan ter wereld", vertelt deputeerde Sander de Rouwe van provincie Friesland aan de Leeuwarder Courant.
De opdrachtgever is het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Minister Melanie Schultz van Haegen heeft 800 miljoen euro gereserveerd voor de grote opknapbeurt van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat zal de 32 kilometer lange waterkering tussen Noord-Holland en Friesland over de hele lengte versterken. Op die manier moet Nederland nog beter beschermd zijn tegen overstromingen vanuit zee.

Ok, voor sommigen hier is het een hoop geld, maar afgezet tegen wat de roverheid allemaal over de balk smijt, is het natuurlijk peanuts.
http://www.nu.nl/cultuur-overig/4254661 ... tdijk.html

bruintje beer
Master
 Bericht 
cocodee schreef:
Kunstenaar Daan Roosegaarde krijgt van het Rijk een budget van 13 miljoen euro om de Afsluitdijk te vernieuwen met enkele kunstwerken.
Dat zal al die bejaarden in vieze luiers goed doen. En al die mensen die toch maar niet zijn gaan studeren. Of al die mensen die dagelijks op hetzelfde knelpunt in de file staan; dat die afsluitdijk er toch maar mooi weer gelikt uitziet.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
cocodee schreef:
deputeerde Sander de Rouwe van provincie Friesland
Aha, daar is die eikel gebeleven. Ik miste zijn autohaat proefballonnetjes in de 2e kamer al. Helaas zit ie nu ook weer in een positie waarin hij de samenleving schade kan berokkenen.

WimLex
Master
 Bericht 
FNV: niet te verkroppen dat geld niet naar de zorg gaat
Vandaag, 10:13

De FNV vindt het onbegrijpelijk dat veel geld voor de zorg niet naar de zorg blijkt te gaan. Gisteren werd bekend dat gemeenten vorig jaar 310 miljoen euro die bestemd zijn voor zorg en ondersteuning bij mensen thuis niet hebben gebruikt.

Het gaat om geld dat gemeenten kregen voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), waar onder meer woningaanpassingen, begeleiding of hulp in het huishouden van worden betaald.

"We zijn hier heel verontwaardigd over. Het is onacceptabel dat veel geld op de plank blijft liggen, terwijl tienduizenden thuiszorgmedewerkers worden ontslagen of worden gedwongen om flink wat geld in te leveren", zei Sarah Dobbe van de FNV in het NOS Radio 1 Journaal.

Oormerken
Patiëntenfederatie NPCF en de SP vinden dat het geld geoormerkt moet worden, zodat duidelijk is dat het ook echt aan de zorg wordt besteed.

"Wij steunen dat voorstel. Nu is het letterlijk zo dat het geld door gemeenten kan worden gebruikt voor lantaarnpalen", zei Dobbe. Ze vindt de situatie ook voor verzorgingshuizen niet te verkroppen. "Zij moeten sluiten, doordat mensen langer thuis moeten blijven wonen en nu wordt er onnodig veel op de thuiszorg bezuinigd."
http://nos.nl/artikel/2103378-fnv-niet- ... -gaat.html

DidbeZ
Master
 Bericht 
Wat een gezanik zeg. De taken zijn gedecentraliseerd en daarmee de verantwoordelijkheid geworden van de gemeenten. Dat vond Den Haag toen een goed idee. Zij kwamen immers zelf niet meer uit de shitzooi dus decentraliseer maar en laat de gemeenten het maar oplossen.

Nu doen gemeenten het met het gevolg dat er ongelijkheid in behandeling gaat ontstaan, de ene gemeente gaat namelijk soepeler om met een bepaalde aanvraag dan een andere. Dit was vooraf bekend. Toch werd het plan gesteund.

Vervolgens is er door het rijk een bezuiniging opgelegd die niet stopt bij dit jaar, ook de komende jaren wordt de uitkering aan gemeenten verlaagd. Alles onder het motto 'meer met minder'. Gemeenten proberen zich daarop voor te bereiden. Doen ze dat nu eens goed, is er weer gezeik?

Natuurlijk snap ik ook dat het niet leuk is om zorg die je altijd wel kreeg ineens niet of anders te krijgen maar de wereld veranderd nou eenmaal. Je kan niet verwachten dat alles maar hetzelfde blijft de komende 50 jaar.

De FNV loopt nu te huilen over de zorggiganten als TSN die failliet zijn gegaan. Dat viel wel te voorspellen. Waar zit de lucht bij dat soort kantoren, juist in de overhead. Kan je die beperken dan kan je toch goede zorg leveren tegen een normaal tarief. De grote bedrijven gaan nu failliet waardoor de overhead er uit is, de werknemers herorganiseren zich en leveren dezelfde of betere zorg, tegen betere arbeidsomstandigheden voor minder geld. En dat is op zich prima omdat ik van mening ben dat de overheid en het zorggeld er niet voor zijn om grote bedrijven in de lucht te houden en het hoge management van een dure auto te voorzien.

Deze faillissementen gaan nog veel meer voorkomen en in veel gemeenten staat de lokale 'grote zorgboer' al op omvallen. Vaak worden die nu nog door een college of raad overeind gehouden in het kader van de werkgelegenheid. :fp:

ceriadwen
Master
 Bericht 
Iedereen loopt altijd te zeiken over managers in de zorg............. ik kan je vertellen dat je die gewoon nodig hebt. Ik ben zelf dga geweest van een thuiszorgorganisatie met 80 fte en had een fulltime kwaliteitsmanager nodig, twee fulltime planners en een parttime personeelsmanager....... dat was echt, echt nodig om aan alle wetten en regels te voldoen.

Mensen hebben geen idee hoeveel administratie er achter een uur Huishoudelijke hulp zit aan verantwoording.

Ik ben ermee gestopt toen het toch al niet zo goed ging met het bedrijf, en ik vond dat de sfeer veranderde van het leveren van zorg naar het draaien van een productieaardappelpootmachine........

zadkine
Master
 Bericht 
ceriadwen schreef:
....... dat was echt, echt nodig om aan alle wetten en regels te voldoen.


En daardoor kost alles in Nederland zo veel te veel....al die stompzinnige regels in de zorg.

Terwijl 1 regel genoeg is: Je behoort goed werk te leveren.

Mogelijk dan wel eens een rechtszaakje extra of het wel goed werk leveren was, maar de kosten daarvan vallen in het niet bij de huidige bureaucratische kosten.

DidbeZ
Master
 Bericht 
ceriadwen schreef:
Iedereen loopt altijd te zeiken over managers in de zorg............. ik kan je vertellen dat je die gewoon nodig hebt. Ik ben zelf dga geweest van een thuiszorgorganisatie met 80 fte en had een fulltime kwaliteitsmanager nodig, twee fulltime planners en een parttime personeelsmanager....... dat was echt, echt nodig om aan alle wetten en regels te voldoen.


Voor een deel heb je gelijk. Ik zeik ook niet op de managers. Er moet aan veel regels worden voldaan. Maar de echt grote bedrijven hebben gewoon een onnodige overhead ten opzicht van kleinere. Ooit bedacht vanuit het grootschalige collectief, dan kunnen we efficienter werken. Helaas is men daarin doorgeschoten met de huidige gevolgen.

Dikke Dakduif
Master
 Bericht 
DidbeZ schreef:
Ooit bedacht vanuit het grootschalige collectief, dan kunnen we efficienter werken.
Dat gaat dus lang niet voor alle bedrijfstakken op. Voor kapitaal intensieve bedrijven is schaal idd noodzaak. In de dienstverlening voegt het meestal niets toe of werkt het zelfs contraproductief. In de zorg zou een organisatie groot genoeg moeten zijn voor 24/7 zorg terwijl medewerkers ook nog op vakantie kunnen e.d. Groter is normaal gesproken niet nodig. Maar helaas gaat die vlieger door bureaucratische rompslomp niet op. Vervolgens duiken "sociaal bevlogen" baantjesjagers in het gat (geholpen door hun PvdA partijkaart) en het drama is compleet.

Tweebel
Master
 Bericht 
zadkine schreef:
Terwijl 1 regel genoeg is: Je behoort goed werk te leveren


Helaas is "goed werk" leveren niet zo simpel zonder een set aan strikte regels. Een groot deel van de kwaliteitsverbetering in de zorg komt juist tot stand door constant naar de regels en de procedures te kijken, deze te evalueren en te verbeteren.

Als je kijkt naar alle regels rondom infectiepreventie, medicatieveiligheid etc dan zijn die soms weliswaar vervelend, maar dragen ze aantoonbaar bij aan lagere sterfte. Audits, inspectiebezoeken en zulk soort zaken zijn niet leuk maar wel noodzakelijk om het constant beter te willen doen. En daar hoort soms op het oog onzinnige registratie rondom reiniging, handen was, toedieningslijstjes en allerlei andere zaken bij, maar wel om de kwaliteit te verbeteren. Er daarnaast: wat je niet registreert/meet, kan je ook niet verbeteren.

De regels rondom financien, dbc/dot et cetera zijn voor de organisatie stukken vervelender qua overhead. Maar ze moeten nou eenmaal aantoonbaar maken wat ze doen voor welk geld. Alleen daar is het wel doorgeslagen op sommige vlakken.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
basjuh1981 schreef:
http://www.omroepwest.nl/nieuws/04-09-2 ... uren-nu-al schreef:Regenboogstickers van 120.000 euro langs A12 verkleuren nu al

DEN HAAG - De kleuren van de regenboogstickers op de lantaarnpalen langs de A12 van Den Haag naar Arnhem zijn aan het vervagen.

Rijkswaterstaat gaf 120.000 euro uit om regenboogvlaggetjes op lantaarnpalen langs de A12 te plakken. De stickers zouden tien jaar goed moeten blijven, maar na zes jaar zijn ze al aan het vervagen, dat staat in De Telegraaf donderdag.

De 1650 stickers op de lantaarnpalen met de kleuren rood, lichtpaars, zacht- en donkergroen kregen, waren volgens Rijkswaterstaat nodig om wat te doen aan de landschappelijk rommelige aanblik die de oudste snelweg van ons land zou hebben.

Regenboogstickers worden niet vervangen

Vooral van de rode band is weinig over. De kleur is vervaagd tot een soort roze of oranje. En dat terwijl de leveranciers de eis kregen opgelegd dat de stickers een decennium kleurecht moeten zijn.
De afdeling die bij Rijkswaterstaat verantwoordelijk was voor de regenboogvlaggetjes, bestaat niet meer. Rijkswaterstaat laat volgens De Telegraaf weten dat de vervaagde stickers niet zullen worden vervangen.


UPDATE

Stickers op lantaarnpalen A12: 120.000 euro

De PVV heeft vragen gesteld aan minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) over peperdure stickers die lantaarnpalen langs de A12 sieren. Op die palen zitten over een lengte van 137 kilometer ’regenboogstickers’ geplakt, die mogelijk worden vernieuwd. Wanneer dat gebeurt, kost dat de belastingbetaler voor de tweede keer ruim 120.000 euro.

Op alle 1650 lantaarnpalen langs de hele ’regenboogroute’ van Den Haag tot voorbij Arnhem zijn in 2008 stickers aangebracht. Volgens Rijkswaterstaat waren die bedoeld om iets te doen aan de ’landschappelijk rommelige aanblik’ die de weg zou hebben.

Verkleurd
De stickers kwamen in 2014 in het nieuws toen bleek dat ze waren verkleurd - terwijl ze tien jaar lang goed hadden moeten blijven. Rijkswaterstaat liet na veel ophef weten dat de vervaagde stickers niet zouden worden vervangen. Wie dacht dat de discussie daarmee klaar was, heeft het mis. Uit onderzoek van Omroep West blijkt nu dat nieuw geplaatste lantaarnpalen toch weer van zo’n sticker van 75 euro per stuk zullen worden voorzien.

Verspilling
PVV-Kamerlid Barry Madlener heeft naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep West Kamervragen gesteld. Hij vraagt zich af of minister Schultz dit geen verspilling van belastinggeld vindt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/article25857236.ece

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
landschappelijk rommelige aanblik

Van welke planeet komt degene die bedenkt dat het plakken van 1650 stickers de snelweg landschappelijk minder rommelig maakt?

DidbeZ
Master
 Bericht 
Op staande voet ontslaan zo een. Dat je zoiets bedenkt is als treurig, dat je het vervolgens nog uitvoert ook is diep triest. Maar als je dan na een storm van kritiek nog steeds niet tot inkeer bent gekomen en doodleuk nieuwe stickers laat plakken voor een belachelijk bedrag dan ben je onder iedere vorm van intelligentie en realisme doorgezakt en dus ook niet meer geschikt voor welke functie in de samenleving dan ook...

Ogre
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
De stickers kwamen in 2014 in het nieuws toen bleek dat ze waren verkleurd - terwijl ze tien jaar lang goed hadden moeten blijven. Rijkswaterstaat liet na veel ophef weten dat de vervaagde stickers niet zouden worden vervangen.

Als ik iets gekocht heb met 10 jaar garantie dat toch stuk gaat dan heeft de leverancier een probleem. Maar als het om de overheid gaat dan blijkt keer op keer de belastingbetaler een probleem te hebben als er iets niet klopt :boos:

DikkeDiesel
Master
 Bericht 
Ze waren zeker het bonnetje kwijt

Trasher
Master
 Bericht 
Stoplichten voor Alkmaarse fietsers sneller op groen dankzij regensensoren


ALKMAAR Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar als het aan de PvdA ligt komen er zogeheten regensensoren op stoplichten in Alkmaar. De sensoren zorgen ervoor dat je als fietser sneller groen licht krijgt en je dus sneller droog en wel thuis bent.

Het is één van de grootste ergernissen van fietsers: op je tweewieler in de regen. Om dat voorgoed verleden tijd te laten zijn, heeft Paul Verbrugge van de PvdA iets bedacht. "Als het regent kan het verkeerslicht voor fietsers iets eerder en iets vaker op groen. De automobilist zit droog en de fietser kan iets eerder op een droge plek aankomen."

Het apparaatje moet bij regenval de verkeerslichten aanpassen en dat is nodig volgens een Alkmaarse fietster. "Je staat hier vaak zolang te wachten en vooral als het regent", vertelt de vrouw. "Heel veel jongeren rijden door het rode licht, wat ook nog eens heel gevaarlijk is."

Toch vindt niet iedereen het een goed idee. Een voorbijganger stelt met een Cruijffiaanse uitspraak dat mensen zich niet zo moeten aanstellen. "De mensen worden altijd bang dat ze nat worden, maar als je eenmaal nat bent, dan maakt het niet meer uit: dan ben je nat."

Kosten
Het futuristische idee hoeft volgens de partij 'slechts' 1.200 euro per kruispunt te kosten. Maar is een poncho dan niet een veel goedkopere oplossing? "Nou, dat valt tegen", stelt Verbrugge. "Omdat je hier namelijk wel nat van wordt, van het staan in de regen."

En wat als creatievelingen de sensoren proberen te misleiden, met bijvoorbeeld een waterpistool? "Water komt van boven, een Super Soaker schiet van onderen, dus dat gaat gelukkig niet werken. Laat de natuur nou zijn werk doen en de fietser op dat moment het voordeel bieden..."

Geduld
Alkmaarders moeten nog wel even geduld hebben: als het aan Verbrugge ligt, komen de regensensoren er in het najaar. Nu maar hopen dat het tot die tijd droog blijft...


BRONWeer een gevalletje geflipte ambtelijke nar... tegen de tijd dat je bij het verkeerslicht bent, ben je toch al nat. Dan maakt die twee seconden ook niet meer uit.
Er staan overigens best wel wat VRI' s in Alkmaar, want een redelijk grote stad, benieuwd wat het totaal kostenplaatje dan wordt.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
Rekenkamer onderzoekt miljoenenfiasco Schiekadeblok

In opdracht van de Rotterdamse gemeenteraad gaat de rekenkamer het fiasco met het Schiekadeblok aan het Hofplein onderzoeken. Op deze plek zou een toren van 200 meter hoog verrijzen. De gemeente ging uiteindelijk voor miljoenen het schip in doordat nooit is gebouwd.

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat de Rotterdamse rekenkamer onderzoek doet naar de gang van zaken omtrent de uitvoering van de erfpachtmaatregel. Alleen D66 heeft niet voor gestemd.

De erfpachtmaatregel was tijdens de crisis in het leven geroepen om vastgelopen bouwprojecten met steun van de gemeente uit het slop te trekken. De gemeente kocht de grond onder grote bouwprojecten in het centrum van de stad. In ruil daarvoor moesten de ontwikkelaars erfpacht betalen. Zo kregen ze weer lucht om te gaan bouwen.

Bij het Schiekadeblok is dat misgegaan. De gemeente heeft in 2009 voor 52 miljoen euro de grond aangekocht om een project van LSI Vastgoedontwikkeling van de grond te krijgen. Met deze miljoenen zou het prestigieuze bouwproject van kantoren, woningen en winkels in het Central District alsnog gebouwd kunnen worden ten tijde van de crisis.

Ondanks deze maatregel is de ontwikkeling van het Schiekadeblok nooit van de grond gekomen. LSI kwam in zwaar weer. De projectontwikkelaar kreeg geen aanvullende financiering meer rond met de bank en liep een achterstand op met het betalen van de erfpacht.

Wethouder Ronald Schneider heeft in 2015 besloten de erfpachtmaatregel bij het Schiekadeblok stop te zetten en een miljoenenverlies te nemen. Schneider: "Omdat er geen uitzicht was dat LSI nog zou gaan bouwen, de erfpachtinkomsten onzeker bleven en doorgaan zou betekenen dat de grondwaarde zou moeten worden afgeboekt."

Dat wilde de wethouder niet omdat het Schiekadeblok een potentiële a-locatie is. Hij heeft ervoor gekozen de overeenkomst met LSI te ontbinden. De vastgoedontwikkelaar had een betalingsachterstand van 7 miljoen euro opgebouwd. Naar dat geld kan de gemeente fluiten. De gemeente is nu volledig eigenaar van de grond en het gebouw Schieblock.

De Rekenkamer heeft opdracht gekregen de risico's van de erfpachtmaatregel in kaart te brengen en het dossier Schiekadeblok te onderzoeken. Een belangrijke vraag is of de gemeente de risico's heeft onderschat en dit avontuur is aangegaan zonder bouwgarantie.

Bron: http://www.rijnmond.nl/nieuws/142619/Re ... iekadeblok

Kwibus
Master
 Bericht 
Wacht even, ik was nog niet gebukt :x

basjuh1981
Master
 Bericht 
En nu?

 Pagina 6 van 8 [ 369 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…