» Openbaar » Media » Politiek, economie en overheid    Pagina 1 van 1  [ 6 berichten ]
Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
BN DeStem schreef:
Plaatsvervangend hoofdofficier Vincent L. (43) van het Openbaar Ministerie is geschorst omdat hij wordt verdacht van ontucht met een tiener. De man zou hebben betaald voor seks met een minderjarige van ongeveer 16 jaar oud.

Bronnen bevestigen aan het AD dat het gaat om Vincent L., plaatsvervangend hoofdofficier bij het Functioneel Parket. Dat parket houdt zich bezig met de bestrijding van ernstige fraude- en milieudelicten en het afpakken van geld van criminelen. L. (43) is sinds een jaar de tweede man bij het parket. Daarvoor werkte hij zes jaar als officier van justitie.

Er loopt een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het OM in Amsterdam. L. is gisteren geschorst en mag niet meer werken tot er een beslissing is genomen om hem al dan niet te vervolgen. Het is nog niet duidelijk wanneer dit zal zijn.

Het gebeurt niet vaak dat een hooggeplaatste OM’er wordt verdacht van ontucht. In de periode 2012-2015 werd bij het OM geen enkele medewerker geschorst voor een zedendelict. Wel werden in die periode 117 OM’ers berispt of ontslagen nadat ze de fout in gingen door te frauderen, te stelen, gevoelige informatie te lekken of dronken op een zitting te verschijnen.

Valkenburgse zedenzaak
Dat een topman van het OM nu wordt verdacht van ontucht is opmerkelijk. Justitie maakt de laatste jaren actief jacht op mannen die betalen voor seks met een minderjarige. Zo eiste het OM celstraffen tot anderhalf jaar in de Valkenburgse zedenzaak, waarin een 16-jarig meisje werd gedwongen tot seks met tientallen mannen. ,,Deze zaken moeten ook een preventieve werking hebben”, zei advocaat-generaal Hans Pieters van het OM tijdens het hoger beroep. ,,Bij één klant minder is een minderjarige prostituee tenminste één keer minder misbruikt.”

Seks tegen betaling met een kind van 16 of 17 is strafbaar sinds de opheffing van het bordeelverbod in 2000. Daarbij maakt het niet uit of het vrijwillig of onder dwang gebeurt. Want minderjarigen zijn kwetsbaar, moeten beschermd worden en mogen niet aan de verleiding worden blootgesteld.


Van mij mag hij aan de hoogste boom hangen. :boos: :boos:

Fopspee(n)
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Het gebeurt niet vaak dat een hooggeplaatste OM’er wordt verdacht van ontucht.

Ik was anders in de veronderstelling dat je op zijn minst pedo moest zijn om daar wat te kunnen bereiken na alle verhalen rondom Demmink :kniktja:

Darth_Android
Die hard
 Bericht 
Fopspee(n) schreef:
Het gebeurt niet vaak dat een hooggeplaatste OM’er wordt verdacht van ontucht.
Ik was anders in de veronderstelling dat je op zijn minst pedo moest zijn om daar wat te kunnen bereiken na alle verhalen rondom Demmink :kniktja:

Maar je moet handig genoeg zijn om niet gepakt te worden, dat is wel weer een voorwaarde.

NoCashCow
Master
 Bericht 
 
Hij is te vroeg in zijn loopbaan betrapt. Too "big" to fail comes to mind. Net zoals de grootbanken redden met miljarden roofgeld en het achteraf nog best levensvatbare dsb mooi laten omvallen met alle ellende van dien. Niet dat dsb nu een pareltje was, maar de rest is ook geen haar beter.

Maserati Teun
FS medewerker
 Bericht 
De Telegraaf schreef:
Fraudejager verdedigt verdachte hoofdofficier

Plaatsvervangend hoofdofficier Vincent L. van het Openbaar Ministerie, verdacht van betaalde seks met een minderjarige, wordt bijgestaan door voormalig fraudejager Robert Hein Broekhuijsen.

Dit wordt bevestigd door advocaat Broekhuijsen. De aanstelling van Broekhuijsen als raadsman van de geschorste hoofdofficier van het functioneel parket is zeer opmerkelijk en pikant, aangezien de advocaat en zijn kantoor geen enkele ervaring hebben met zedenzaken en Broekhuijsen bovendien jarenlang een directe collega van L. was. „Ik zie daar geen enkel probleem in, aangezien ik al ruim vijf jaar weg ben bij het functioneel parket”, reageert Broekhuijsen op vragen van De Telegraaf over zijn nieuwe cliënt.

LEES OOK: Seksrel schokt top OM

Advocaat Broekhuijsen onderhandelde afgelopen jaren met het functioneel parket namens diverse grote ondernemingen die van fraude of corruptie verdacht werden, om zo tot schikkingen te komen en strafvervolging te ontlopen. Het ging daarbij om omvangrijke schikkingen die vaak in de (vele) tientallen miljoenen euro’s liepen. Daarmee ligt mogelijke belangenverstrengeling op de loer, aangezien Broekhuijsen in zijn rol als advocaat kennis zal verwerven over de positie van L. binnen het Openbaar Ministerie, over het parket waar hij als hoofdofficier leiding aan gaf en over de collega’s van L. bij het functioneel parket. Tegelijkertijd staat hij bedrijven bij, namens wie hij onderhandelt over miljoenenschikkingen. Zelf zegt Broekhuijsen echter dat er geen sprake is van belangenverstrengeling. „Ook daar zie ik geen enkel probleem.”

LEES OOK: Van ontucht verdachte officier weer vrij

Broekhuijsen was voorheen fraudeofficier bij het functioneel parket, een soortgelijke functie als L. had na het vertrek van Broekhuijsen bij het OM in 2011. Sindsdien is hij partner bij het in fraude en corruptie gespecialiseerde ’Ivy Advocaten’ en is hij lid van het Hof van discipline van de orde van advocaten.


Oud collega, die niet gespecialiseerd is in zedenzaken, gaat de vuilak verdedigen. Dat noemen wij vriendjespolitiek.

Raaf
Master
 Bericht 
Maserati Teun schreef:
Dat noemen wij vriendjespolitiek.

Daar heb ik een wat andere definitie voor.
Dit is gewoon een gevalletje huur een advocaat in met connecties. Hoe met een zedenzaak om te gaan kan dan wel weer via een collega ingekocht worden.

 Pagina 1 van 1 [ 6 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek…